Το τέλος του κόσμου: Ο πρωτοπόρος επιστήμονας που έγραψε τον κανόνα της βαρύτητας, κατασκεύασε το πρώτο τηλεσκόπιο και υπολόγισε ακόμη και το ακριβές σχήμα της Γης φαίνεται ότι έκανε ακόμα μια… αποκάλυψη για το τέλος του κόσμου. Όλες οι λεπτομέρειες στο xristika.gr.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Πολλοί άνθρωποι έχουν προβλέψει το τέλος του κόσμου, από τον Άγιο Ιωάννη τον Θεoλόγο τον πρώτο αιώνα μ.Χ. μέχρι τυχαίους «ταξιδιώτες του χρόνου» στο TikTok.
Ωστόσο, ενώ μπορεί να μην… παίρνουμε στα σοβαρά τις περισσότερες από αυτές τις προφητείες, όταν ο πατέρας της σύγχρονης επιστήμης προβλέπει το τέλος όλων των πραγμάτων, μάλλον αξίζει να δώσουμε προσοχή.
Ο λόγος για τον σερ Ισαάκ Νεύτων, ο οποίος έκανε πολλές πρωτοποριακές ανακαλύψεις στη φυσική και τα μαθηματικά, κι ο οποίος πίστευε ότι ο κόσμος όπως τον ξέρουμε θα τελειώσει το 2060.
Αυτό μπορεί να φαινόταν πολύ μακρινό όταν κατέγραψε τους λεπτομερείς υπολογισμούς του το 1704. Αλλά σήμερα απέχει μόλις 37 χρόνια.
Μάλιστα, πολλοί από εμάς θα είμαστε ακόμα ζωντανοί όταν έρθει αυτή η ημερομηνία και έτσι θα μπορούμε να… διαπιστώσουμε από πρώτο χέρι εφόσον ευσταθεί.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες ένας στους επτά ανθρώπους πιστεύει ότι ο κόσμος θα έρθει στο τέλος του κατά τη διάρκεια της ζωής του.
Ο Νεύτωνας χρησιμοποίησε πηγές από τη Βίβλο και άλλων θρησκευτικών συγγραμμάτων για να υπολογίσει μια συγκεκριμένη ημερομηνία κατά την οποία ο κόσμος που γνωρίζουμε θα έρθει στο τέλος του και θα αντικατασταθεί από μια κυριολεκτική «Βασιλεία των Ουρανών» στη Γη.
Μετά από διακοπή της παρακολούθησης στο σχολείο γραμματικής στο Grantham, Lincolnshire, Αγγλία , Ο Isaac Newton εγκαταστάθηκε τελικά για να προετοιμαστεί για το πανεπιστήμιο, πηγαίνοντας στο Trinity College, Κέιμπριτζ , το 1661, κάπως μεγαλύτερος από τους συμμαθητές του.
Εκεί βυθίστηκε Αριστοτέλης Το έργο και ανακάλυψε τα έργα του Rene Descartes πριν αποφοιτήσει το 1665 με πτυχίο.
Πώς ήταν η παιδική ηλικία του Isaac Newton;
Ο Isaac Newton γεννήθηκε σε μια χήρα μητέρα (ο πατέρας του πέθανε τρεις μήνες πριν) και δεν αναμενόταν να επιβιώσει, καθώς ήταν μικροσκοπικός και αδύναμος.
Λίγο αργότερα, ο Νιούτον στάλθηκε από τον πατριό του, τον ευγενή υπουργό Μπάρναμπας Σμιθ, για να ζήσει με τη γιαγιά του και χωρίστηκε από τη μητέρα του μέχρι το θάνατο του Σμιθ το 1653.
Τι έγραψε ο Isaac Newton;
Ο Isaac Newton είναι ευρέως γνωστός για το δημοσιευμένο έργο του Μαθηματικές Αρχές Φυσικής Φιλοσοφίας (1687), κοινώς γνωστό ως αρχές . Οι νόμοι κίνησής του εμφανίστηκαν για πρώτη φορά σε αυτό το έργο. Είναι ένα από τα πιο σημαντικά έργα στην ιστορία του σύγχρονου επιστήμη .
Γεννημένος στο χωριουδάκι του Woolsthorpe, ο Newton ήταν ο μόνος γιος ενός τοπικού yeoman, επίσης ο Isaac Newton, ο οποίος είχε πεθάνει τρεις μήνες πριν, και η Hannah Ayscough. Την ίδια χρονιά, στο Arcetri κοντά στη Φλωρεντία, Galileo Galilei είχε πεθάνει;
Ο Νεύτωνας τελικά θα έπαιρνε την ιδέα του για μια μαθηματική επιστήμη της κίνησης και θα έδινε το έργο του σε πλήρη επιτυχία. Ένα μικρό και αδύναμο μωρό, ο Νεύτωνας δεν αναμένεται να επιβιώσει την πρώτη του μέρα της ζωής, πολύ λιγότερο από 84 χρόνια.
Στερείται από έναν πατέρα πριν από τη γέννηση, σύντομα έχασε και τη μητέρα του, γιατί μέσα σε δύο χρόνια παντρεύτηκε για δεύτερη φορά. ο σύζυγός της, ο εύπορος υπουργός Barnabas Smith, άφησε τον νεαρό Ισαάκ με τη γιαγιά του και μετακόμισε σε ένα γειτονικό χωριό για να μεγαλώσει έναν γιο και δύο κόρες.
Για εννέα χρόνια, μέχρι το θάνατο του Βαρνάβα Σμιθ το 1653, ο Ισαάκ χωρίστηκε ουσιαστικά από τη μητέρα του και οι έντονες ψυχωτικές του τάσεις αποδίδονται σε αυτό το τραυματικό γεγονός. Ότι μισούσε τον πατριό του, ίσως είμαστε σίγουροι.
Όταν εξέτασε την κατάσταση της ψυχής του το 1662 και συνέταξε έναν κατάλογο αμαρτιών στο στενό, θυμήθηκε να απειλεί τον πατέρα και τη μητέρα μου Σμιθ να τους κάψει και το σπίτι πάνω τους. ο οξύς αίσθηση ανασφάλειας που τον καθιστούσε αγχωτικά άγχος όταν το έργο του δημοσιεύθηκε και παράλογα βίαιο όταν το υπερασπίστηκε συνόδευσε τον Νεύτωνα καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής του και μπορεί εύλογα να εντοπιστεί στα πρώτα του χρόνια.
Μετά τη χήρα της μητέρας του για δεύτερη φορά, αποφάσισε ότι ο πρώτος γιος της θα έπρεπε να τη διαχειρίζεται τώρα σημαντική περιουσία.
Γρήγορα, όμως, φάνηκε ότι αυτό θα ήταν καταστροφή, τόσο για το κτήμα όσο και για τον Νεύτωνα. Δεν μπορούσε να επικεντρωθεί στις αγροτικές υποθέσεις – έτοιμος να παρακολουθήσει τα βοοειδή, θα κυρτώσει κάτω από ένα δέντρο με ένα βιβλίο.
Ευτυχώς, το λάθος αναγνωρίστηκε και ο Νεύτωνας στάλθηκε πίσω στο σχολείο γραμματικής στο Γκράνθαμ, όπου είχε ήδη σπουδάσει, για να προετοιμαστεί για το πανεπιστήμιο.
Όπως με πολλούς από τους κορυφαίους επιστήμονες της εποχής, άφησε πίσω στο Grantham ανέκδοτα για τη μηχανική του ικανότητα και την ικανότητά του να κατασκευάζει μοντέλα μηχανημάτων, όπως ρολόγια και ανεμόμυλοι . Στο σχολείο προφανώς απέκτησε σταθερή γνώση των λατινικών, αλλά πιθανότατα δεν έλαβε τίποτα περισσότερο από μια κηλίδα αριθμητικής. Μέχρι τον Ιούνιο του 1661 ήταν έτοιμος εγγράφω στο Trinity College, Κέιμπριτζ , κάπως μεγαλύτερος από τους άλλους προπτυχιακούς φοιτητές λόγω της διακοπής της εκπαίδευσής του.
Όταν ο Νεύτωνας έφτασε στο Κέιμπριτζ το 1661, το κίνημα που είναι τώρα γνωστό ως Επιστημονική Επανάσταση ήταν πολύ προχωρημένο και πολλά από τα βασικά έργα της σύγχρονης επιστήμης είχαν εμφανιστεί. Αστρονόμοι από Κοπέρνικος προς την Γιοχάνες Κέπλερ είχε επεξεργαστεί το ηλιοκεντρικό σύστημα του σύμπαντος.
Ο Γαλιλαίος είχε προτείνει τα θεμέλια ενός νέου μηχανικού βασισμένου στην αρχή του αδράνεια . Με επικεφαλής τον Rene Descartes , οι φιλόσοφοι είχαν αρχίσει να διαμορφώνουν ένα νέο σχέδιο της φύσης ως μια περίπλοκη, απρόσωπη και αδρανής μηχανή. Ωστόσο, όσον αφορά τα πανεπιστήμια της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένου του Κέιμπριτζ, όλα αυτά ίσως δεν είχαν συμβεί ποτέ.
Συνέχισαν να είναι τα προπύργια του ξεπερασμένου Αριστοτελιανισμού, ο οποίος στηριζόταν σε μια γεωκεντρική άποψη του σύμπαντος και ασχολήθηκε με τη φύση με ποιοτικούς και όχι ποσοτικούς όρους.
Παρόλο που η νέα φιλοσοφία δεν ήταν στο πρόγραμμα σπουδών, ήταν στον αέρα. Κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της προπτυχιακής του καριέρας, ο Νεύτωνας ανακάλυψε τα έργα του Γάλλου φυσικού φιλόσοφου Απορρίπτει και οι άλλοι μηχανικοί φιλόσοφοι, οι οποίοι, σε αντίθεση με τον Αριστοτέλη, θεώρησαν τη φυσική πραγματικότητα αποτελούμενη εξ ολοκλήρου από σωματίδια ύλης σε κίνηση και οι οποίοι έκριναν ότι όλα τα φαινόμενα της φύσης προκύπτουν από τη μηχανική τους αλληλεπίδραση. Ένα νέο σύνολο σημειώσεων, το οποίο είχε δικαίωμα
Μερικά φιλοσοφικά ερωτήματα (Ορισμένες φιλοσοφικές ερωτήσεις), που ξεκίνησαν κάποτε το 1664, σφετερίστηκαν τις αχρησιμοποίητες σελίδες ενός σημειωματάριου που προοριζόταν για παραδοσιακές σχολικές ασκήσεις. με τον τίτλο μπήκε στο σύνθημα Amicus Πιάτο amicus Aristoteles magis amica veritas (Ο Πλάτων είναι φίλος μου, ο Αριστοτέλης είναι φίλος μου, αλλά ο καλύτερος φίλος μου είναι η αλήθεια). Η επιστημονική καριέρα του Νεύτωνα είχε αρχίσει.
Οι Quaestiones αποκαλύπτουν ότι ο Νεύτωνας είχε ανακαλύψει τη νέα αντίληψη της φύσης που παρείχε το πλαίσιο της Επιστημονικής Επανάστασης. Είχε μάθει καλά τα έργα του Descartes και είχε επίσης ανακαλύψει ότι ο Γάλλος φιλόσοφος Pierre Gassendi αναβίωσε τον ατομισμό, εναλλακτική λύση μηχανικό σύστημα για να εξηγήσει τη φύση.
Οι Quaestiones αποκαλύπτουν επίσης ότι ο Νεύτωνας είχε ήδη την τάση να βρει τον τελευταίο μια πιο ελκυστική φιλοσοφία από την Καρτεσιανή φυσική φιλοσοφία, η οποία απέρριψε την ύπαρξη τελικών αδιαίρετων σωματιδίων. Τα έργα του χημικού του 17ου αιώνα Ρόμπερτ Μπόιλ παρείχε τα θεμέλια για το σημαντικό έργο του Νεύτωνα στη χημεία.
Σημαντικά, είχε διαβάσει τον Henry More, τον Cambon Platonist, και έτσι εισήχθη σε έναν άλλο διανοούμενος κόσμο, η μαγική Ερμητική παράδοση, η οποία επιδίωξε να εξηγήσει τα φυσικά φαινόμενα από άποψη αλχημικών και μαγικών εννοιών. Οι δύο παραδόσεις της φυσικής φιλοσοφίας, η μηχανική και η Ερμητική, αντιθετικός Αν και εμφανίζονται, συνέχισαν να επηρεάζουν τη σκέψη του και στην ένταση τους παρείχε το θεμελιώδες θέμα της επιστημονικής του καριέρας.
Αν και δεν το ηχογράφησε στο Quaestiones, ο Newton είχε επίσης ξεκινήσει τις μαθηματικές του σπουδές. Ξεκίνησε ξανά με τον Descartes, από τον οποίο Η Γεωμετρία διακλαδίστηκε στην άλλη βιβλιογραφία της σύγχρονης ανάλυσης με την εφαρμογή αλγεβρικών τεχνικών σε προβλήματα γεωμετρίας. Στη συνέχεια επέστρεψε για την υποστήριξη της κλασικής γεωμετρίας.
Μέσα σε λίγο περισσότερο από ένα χρόνο, είχε κατακτήσει τη λογοτεχνία. και, ακολουθώντας τη δική του γραμμή ανάλυσης, άρχισε να κινείται σε νέα περιοχή. Ανακάλυψε το διωνυμικό θεώρημα και ανέπτυξε τον λογισμό, μια πιο ισχυρή μορφή ανάλυσης που χρησιμοποιεί άπειρες εκτιμήσεις για την εύρεση των πλαγιών καμπυλών και περιοχών κάτω από καμπύλες.
Το 1669 ο Νεύτωνας ήταν έτοιμος να γράψει ένα κομμάτι που συνοψίζει την πρόοδό του, Η ανάλυση με εξισώσεις άπειρη (Σε ανάλυση από Απειρος Σειρά), που κυκλοφόρησε σε χειρόγραφο μέσω ενός περιορισμένου κύκλου και έκανε το όνομά του γνωστό.
Κατά τα επόμενα δύο χρόνια το αναθεώρησε ως Η σειρά μεθόδων και η ροή (Στις μεθόδους των σειρών και των ροών). Η λέξη ροές , Η ιδιωτική ρουμπρίκα του Νεύτωνα, δείχνει ότι γεννήθηκε ο λογισμός.
Παρά το γεγονός ότι μόνο μια χούφτα μελετητές γνώριζαν ακόμη και την ύπαρξη του Νεύτωνα, είχε φτάσει στο σημείο που είχε γίνει ο κορυφαίος μαθηματικός στην Ευρώπη.
Ο Παναθηναϊκός νίκησε 68-61 τον Ολυμπιακό και έκανε το 14/14 στη Stoiximan.gr Basket League. Τρία…
aade.gr - λοταρία αποδείξεων - TAXISnet: Πραγματοποιήθηκε η νέα λοταρία αποδείξεων από την ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή…
"Πρέπει να το δούμε ως την κατάλληλη στιγμή, το συζητάμε 25 χρόνια, όλοι ξέρουν ποια…
Θέση κατά της συμμετοχής της εκκλησίας στα συλλαλητήρια για το Σκοπιανό παίρνει ο μητροπολίτης Μεσσηνίας,…
Νεκρός βρέθηκε ο επιβάτης (περίπου 60 ετών) του Blue Star Naxos που πήδηξε στη θάλασσα…
Τις 600.000 πλησιάζουν τα ανασφάλιστα οχήματα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους, με ό,τι μπορεί να…