Σοκ για όσους δεν πληρώνουν ασφάλειες αυτοκινήτων στην Ελλάδα

Ασφάλεια αυτοκινήτου: Μια ακόμη προσπάθεια για να μειωθούν τα ανασφάλιστα οχήματα στη χώρα μας εξετάζει η κυβέρνηση, με το πρόστιμο να φτάνει μέχρι και τα 250 ευρώ αν κάποιος δεν αποδείξει την ασφάλισή του μέσα σε 8 μέρες!

Στοιχεία από την Επιτροπή Αυτοκινήτων κατά την γενική συνέλευση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) ανάρτησε στο προσωπικό του λογαριασμό στα social media, ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Δημήτρης Ζορμπάς.

Εκτιμάται πως τα ανασφάλιστα οχήματα ξεπερνούν τις 555.000 οχήματα σχετικά με την ραγδαία αύξηση των ανασφάλιστων οχημάτων την τρέχουσα χρονιά.

Ειδικότερα όπως ανέφερε στο Facebook ο κ. Ζορμπάς:

«Το 2020 έγιναν 643.718 έλεγχοι – ερωτήματα από την Τροχαία – Λιμεναρχείο – ΑΑΔΕ και δεν βρέθηκαν ασφαλισμένα 56.757 δηλαδή ποσοστό 8,82%. Αν λάβουμε υπόψιν μας τα ασφαλισθέντα οχήματα που ήταν το 2019 και ανέρορχονταν σε 6.261.993 μονάδες, το 2020 κυμάνθηκαν σε 6.299.174 οχήματα τότε με βάση αυτό το ποσοστό προκύπτει μια εκτίμηση ανασφάλιστων οχημάτων 555.402 οχήματα. Για την επίλυση του θέματος γίνεται προσπάθεια ενοποίησης των μητρώων όλων των φορέων από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και επομένως ακριβής εντοπισμός των ανασφάλιστων οχημάτων και εφαρμογή των διατάξεων της Νομοθεσίας».

Ασφάλεια αυτοκινήτου: Τα πρόστιμα

Ο νόμος για τα ανασφάλιστα οχήματα ισχύει από τον Μάιο του 2014 και προβλέπει υψηλά πρόστιμα, τα οποία έως τώρα επιβάλλονται σε περίπτωση ελέγχου από την Τροχαία. Από τα πρόστιμα δεν εξαιρούνται ούτε τα οχήματα που δεν κυκλοφορούν, καθώς εάν δεν έχουν κατατεθεί οι πινακίδες, υποχρεούνται να είναι ασφαλισμένα.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία όποιος οδηγός ΙΧ παραλάβει ειδοποιητήριο, πρέπει μέσα σε 8 ημέρες είτε να αποδείξει πως το όχημά του είναι ασφαλισμένο είτε να προχωρήσει στην ασφάλιση του οχήματός του και να πληρώσει το παράβολο των 250 ευρώ. Εάν ο κάτοχος του αυτοκινήτου δεν συμμορφωθεί, ο νόμος προβλέπει την επιβολή νέου προστίμου 500 ευρώ σε συνδυασμό με τις διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.

Οι διοικητικές κυρώσεις περιλαμβάνουν αφαίρεση των πινακίδων, της άδειας ικανότητας του οδηγού και της άδειας κυκλοφορίας για 6 μήνες.

Αφαίρεση των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας για δύο χρόνια σε περίπτωση ατυχήματος ή για τρία χρόνια σε περίπτωση υποτροπής.

Χρηματικό πρόστιμο υπέρ του Επικουρικού Κεφαλαίου, με πράξη της Αστυνομικής Αρχής, 1.000 ευρώ για τα λεωφορεία και τα Φ.Δ.Χ., 500 ευρώ για τα επιβατικά & 250 ευρώ για τα δίκυκλα.

Φυλάκιση από δύο μήνες έως 1 χρόνο και χρηματική ποινή έως 3.000 ευρώ σε περίπτωση εμπλοκής σε ατύχημα.

Η άδεια κυκλοφορίας και οι πινακίδες μπορούν να επιστραφούν στον κάτοχο ή στον ιδιοκτήτη του οχήματος, πριν περάσουν τα παραπάνω χρονικά διαστήματα, αν πληρώσει το πρόστιμο και προσκομίσει την απόδειξη πληρωμής καθώς και το ασφαλιστήριο συμβόλαιο για το όχημα.

Οι Ποινικές κυρώσεις προβλέπουν φυλάκιση από 2 μήνες έως 1 χρόνο και χρηματική ποινή έως 3.000 ευρώ.

Ασφάλεια αυτοκινήτου: Δείτε ΕΔΩ τις καλύτερες προσφορές

Οι προσφορές της Πειραιώς

Η ασφάλιση My Auto προσφέρει από βασικές μέχρι ειδικές καλύψεις που συνδυάζονται σε 3 – ασφαλιστικά πακέτα.

 • Ασφάλιση στα μέτρα σας

Εσείς επιλέγετε το πακέτο που ταιριάζει στις ανάγκες, τις προτιμήσεις και τον προϋπολογισμό σας.

 • Δωρεάν Φροντίδα Ατυχήματος

Όλα τα ασφαλιστικά πακέτα My Auto περιλαμβάνουν δωρεάν Φροντίδα Ατυχήματος, που παρέχεται από την ασφαλιστική εταιρεία ERGO σε συνεργασία με την εταιρεία παροχής οδικής βοήθειας Mapfre Asistencia.

 • Αποζημίωση μέσω Φιλικού Διακανονισμού

Eφόσον προκύψει αποζημίωση για το όχημα σας , αποζημιώνουμε αμέσως, χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες, μέσω του Φιλικού Διακανονισμού.

 • Ασφάλιστρα σε άτοκες δόσεις

Χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε πιστωτική κάρτα της Τράπεζας Πειραιώς, μπορείτε να καταβάλλετε τα ασφάλιστρά σας μέχρι και σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις, ανάλογα με την διάρκεια ασφάλισης που θα επιλέξετε.

 • Προνομιακή Τιμολόγηση

Δυνατότητα προνομιακής τιμολόγησης από την ERGO σε περίπτωση που συνδυάσετε την ασφάλιση My Auto με ένα ακόμη πρόγραμμα ERGO.

H νέα καινοτόμος εφαρμογή ERGO Drive&Win είναι ο σύμμαχός σας για καλές και ασφαλείς διαδρομές, σας βοηθά να γίνετε ακόμη καλύτεροι οδηγοί και, πρόσθετα, επιβραβεύει την καλή οδηγική σας συμπεριφορά με πλούσια δώρα!

Οδηγείστε με ασφάλεια και η νέα καινοτόμος εφαρμογή ERGO Drive&Win της “ERGO Ασφαλιστική” θα σας ανταμείψει:

 • κερδίζοντας εκπτώσεις έως και 20% στα ασφάλιστρα του αυτοκινήτου σας από την ERGO
 • συμμετέχοντας σε διαγωνισμούς και κληρώσεις
 • συνεισφέροντας σε ενέργειες κοινωνικής ευθύνης της ERGO.

Η εφαρμογή ERGO Drive&Win είναι διαθέσιμη δωρεάν, σε όλους εσάς που οδηγείτε Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητο (ανεξάρτητα εάν είστε ή όχι πελάτης της ERGO).

Για να απολαύσετε καλές και ασφαλείς διαδρομές, μπορείτε να εγγραφείτε στην εφαρμογή ERGO Drive&Win μέσω του link ή να κατεβάσετε την εφαρμογή από το κινητό σας τηλέφωνο μέσω του App Store ή του Google Play.

Οι προσφορές της Alpha Bank

Ασφαλίστε online το αυτοκίνητο σας σε προνομιακή τιμή, γρήγορα και απλά, επιλέγοντας ένα από τα τέσσερα προγράμματα της ολοκληρωμένης σειράς Alpha Safe Auto.

Σχεδιάσαμε ειδικά για εσάς, τους Πελάτες της Alpha Bank, σε συνεργασία με την ΑΧΑ Ασφαλιστική Α.Ε., κορυφαίου Ασφαλιστικού Ομίλου παγκοσμίως, τη σειρά Alpha Safe Auto, για να επιλέξετε το ασφαλιστικό πακέτο που ανταποκρίνεται καλύτερα στις απαιτήσεις και στις οικονομικές σας δυνατότητες.

Υπολογίστε εύκολα τα ασφάλιστρα σας και επιλέξτε ανάμεσα στις βασικές καλύψεις που προσφέρει το Αlpha Safe Auto Regular και το Αlpha Safe Auto Regular Plus
ή την επιπλέον προστασία του Alpha Safe Auto Value και του Αlpha Safe Auto Value Plus

Εξοφλείστε το ασφαλιστήριο σας με Bonus πόντους και αποκτήστε το έως και εντελώς δωρεάν. Ακόμη, κερδίστε 4 Bonus πόντους για κάθε Ευρώ συναλλαγής σας.

Regular

 • Σωματικές βλάβες ανά θύμα
 • Υλικές ζημίες ανά ατύχημα
 • Φροντίδα ατυχήματος
 • Υλικές ζημιές από ανασφάλιστο όχημα
 • Φροντίδα ατυχήματος με ρυμούλκηση

Regular Plus

Καλύψεις Regular και επιπλέον:

 • Θραύση Κρυστάλλων
 • Οδική Βοήθεια
 • Νομική Προστασία
 • Value Καλύψεις Regular Plus και επιπλέον:
 • Πυρκαγιά (Συμπ. Τρομοκρατία και Πολιτικές Ταραχές)
 • Κλοπή (Ολική)
 • Φυσικά φαινόμενα

Value Plus

Καλύψεις Value και επιπλέον:

 • Μερική Κλοπή
 • Κακόβουλες Ενέργειες
 • Αυτοκίνητο Αντικατάστασης

Οι προσφορές της Εθνικής Τράπεζας

Η Εθνική Ασφαλιστική δημιούργησε μία σειρά έξι (6) προγραμμάτων ασφάλισης οχημάτων (Επιβατικά Ιδιωτικής Χρήσης) και μοτοποδηλάτων (≤50cc) / μοτοσυκλετών (>50cc) (MOTO) τα οποία διανέμονται από το δίκτυο καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας :

 • Κλασικό & Auto Protect Κλασικό – Οικονομική επιλογή: Συνδυάζουν την υποχρεωτική ασφάλιση που επιβάλλει ο νόμος με επιλεγμένες καλύψεις, απαραίτητες για την προστασία του οχήματος και του ίδιου του οδηγού, όπως η αποκατάσταση ζημιών από ανασφάλιστο όχημα και η εγγύηση ασφαλίστρου.
 • Έξτρα & Auto Protect Έξτρα – Έξτρα κάλυψη: Με ένα μικρό επιπλέον κόστος, σας προσφέρουν όλες τις καλύψεις των αντίστοιχων κλασικών πακέτων και έξτρα προστασία από τους πιο συνήθεις κινδύνους, όπως η κλοπή, οι ζημιές από πυρκαγιά ή φυσικά φαινόμενα – χαλαζόπτωση, η προστασία του οδηγού με κάλυψη για προσωπικό ατύχημα και η νομική προστασία.
 • Προνομιακό & Auto Protect Προνομιακό – Πλήρης προστασία: Συνδυάζουν ένα πλήθος καλύψεων που προστατεύουν τον οδηγό και το όχημά του, ακόμα και αν συμβεί ατύχημα από δική του υπαιτιότητα (Μικτή ασφάλιση).

Όταν έχετε τη σωστή ασφάλεια αυτοκινήτου, κάθε θέμα λύνεται απλά.

Επισκεφθείτε σήμερα κιόλας ένα από τα Καταστήματά μας για περισσότερες πληροφορίες.

Βασικά δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσετε είναι:

 • το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατήριο σε ισχύ
 • αντίγραφο της άδειας κυκλοφορίας του οχήματος

Ενημερωθείτε για τα απαιτούμενα σύμφωνα με το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο έγγραφα πιστοποίησης ταυτότητας του πελάτη στο έντυπο Συστηθήκατε; Αν όχι… κάντε το τώρα.​

Ασφάλεια αυτοκινήτου: 9 σημαντικές συμβουλές πριν ασφαλίσετε το όχημά σας

Ακολουθούν 9 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε τη σωστή ασφάλεια αυτοκινήτου.

 • Ποιος είναι ο προϋπολογισμός σας;

Για να βρείτε το ιδανικό πρόγραμμα ασφάλισης για εσάς, πρέπει να έχετε στο μυαλό σας το ποσό που μπορείτε και είστε διαθέσιμοι να πληρώσετε. Ανάλογα με τον προϋπολογισμό σας θα είστε σε θέση να αποκλείσετε εξ αρχής κάποια πολύ υψηλά ασφάλιστρα.

Επίσης, ανάλογα με τον προϋπολογισμό σας, η κάλυψη των ασφαλιστηρίων συμβολαίων ενδέχεται να αλλάξει. Ένας υψηλός προϋπολογισμός θα παρέχει τιμές ασφάλισης για ολοκληρωμένα προγράμματα σε σύγκριση με τα πιο οικονομικά ασφαλιστήρια συμβόλαια.

 • Ποιο είναι το οδηγικό σας παρελθόν;

Όταν πρόκειται για την ασφάλιση του αυτοκινήτου, το οδηγικό σας παρελθόν θα επηρεάσει τα ασφάλιστρα και το είδος της κάλυψης που θα έχετε. Εφόσον οι ασφαλιστικές εταιρείες εκτιμούν τον κίνδυνο να εμπλακείτε σε τροχαίο ατύχημα, δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον στο ιστορικό της οδηγικής σας συμπεριφοράς.

Οποιεσδήποτε παραβάσεις, τυχόν ατυχήματα που είχατε στο παρελθόν και κλήσεις που έχετε λάβει είναι πιθανόν να σας ζητηθούν πριν γίνει ο υπολογισμός των ασφαλίστρων του οχήματος σας.

Εάν έχετε παραβάσεις στο ιστορικό σας, η γνωστοποίηση τους στην ασφαλιστική εταιρεία θα έχει σαν αποτέλεσμα να πάρετε το ανάλογο ποσό σύμφωνα με το ιστορικό σας. Δεδομένου ότι η εταιρεία θα ψάξει το ιστορικό σας καλό είναι να μην αποκρύψετε τέτοιου είδους στοιχεία και πληροφορίες.

Επίσης αν έχετε παραβάσεις που παραμένουν απλήρωτες, καλό είναι να τις τακτοποιήσετε το συντομότερο δυνατό.

 • Σημαντικά γεγονότα της ζωής σας

Δεν αποφέρουν όλα τα σημαντικά γεγονότα της ζωής μας κάποια αλλαγή στα ασφάλιστρα όμως κάποια σίγουρα θα το κάνουν. Όσον αφορά τη μέτρηση του κινδύνου θα εξεταστούν πολλοί παράγοντες.

Για παράδειγμα οι ασφαλιστικές εταιρείες θεωρούν τους γονείς πιο υπεύθυνους οδηγούς από αυτούς που δεν έχουν παιδιά. Αυτή η γενική αντίληψη μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στα ασφάλιστρα που θα πληρώνετε.

Ομοίως αν μετακομίσετε σε μια νέα τοποθεσία η εταιρεία θα αξιολογήσει το κίνδυνο σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία για τη νέα περιοχή κατοικίας σας. Η κλιμάκωση του βανδαλισμού αυτοκινήτων ή κλοπών μπορεί να σημαίνει ότι θα κληθείτε να πληρώσετε μεγαλύτερη ασφάλεια για το όχημα σας.

Το επάγγελμα σας μπορεί επίσης να εξεταστεί από τις εταιρείες ασφάλισης οχημάτων, συνήθως βάση συγκεκριμένων προκαταλήψεων ως λιγότερο ή περισσότερο επικίνδυνο σύμφωνα πάντα με την άποψη της κάθε εταιρείας.

Έτσι λοιπόν λάβετε υπόψιν σας όλες τις πτυχές τις ζωής και εξετάστε αν αυτές μπορεί να έχουν κάποιο αντίκτυπο στα ασφάλιστρα που θα πληρώνετε.

 • Παροχή των απαραίτητων πληροφοριών.

Δεδομένου ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες εκτιμούν διάφορους παράγοντες πριν προχωρήσουν στην ασφάλεια του οχήματος σας, χρειάζονται πολλές πληροφορίες από εσάς. Η άμεση εξασφάλιση όλων αυτών των πληροφοριών προς την ασφαλιστική θα συμβάλλει στην επιτάχυνση της διαδικασίας.

Για παράδειγμα ένας ασφαλιστικός αντιπρόσωπος έρχεται στο σπίτι σας για να ελέγξει το όχημα σας. Σας ζητάει ορισμένα έγγραφα που δεν έχετε στη διάθεση σας εκείνη το στιγμή. Συμφωνείτε από κοινού να επιστρέψει κάποια άλλη μέρα την οποία εσείς θα πρέπει να έχετε τα χαρτιά έτοιμα. Στη δεύτερη προγραμματισμένη συνάντηση λοιπόν εσείς εξακολουθείτε να μην έχετε όλα τα έντυπα μαζεμένα

Υπάρχουν πιθανότητες πλέον τα ασφάλιστρα του αυτοκινήτου να έρθουν ελαφρώς αυξημένα και ο λόγος θα είναι όλη η αναστάτωση που προκαλέσατε στον εκπρόσωπο της ασφαλιστικής.

Για να είστε όσο περισσότερο ασφαλής μπορείτε αποφύγετε να προκαλέσετε προβλήματα στην ασφαλιστική σας εταιρεία και να είστε πάντα προετοιμασμένοι με όλα τα απαιτούμενα έγγραφα.

 • Να είστε έξυπνοι όταν πρόκειται να αγοράσετε κάποια ασφάλεια

Πρώτα απ’ όλα κάντε μια διεξοδική έρευνα.

Αναζητήστε ασφάλεια αυτοκινήτου online, μιλήστε με ασφαλιστικούς πράκτορες ή οποιαδήποτε άλλη πηγή μπορεί να σας δώσει αξιόπιστες πληροφορίες. Περιμένετε και μην προχωρήσετε με την πρώτη ασφαλιστική που βρέθηκε στο δρόμο σας και έτυχε να έχει κάποια συμφέρουσα προσφορά.

Σκεφτείτε και εξετάστε τουλάχιστον 3 με 4 επιλογές πριν αποφασίσετε με ποιο προϊόν θέλετε να προχωρήσετε. Επιπλέον μη διστάσετε να διαπραγματευτείτε λίγο. Μόλις αποφασίσετε στο πρόγραμμα ασφάλισης που θέλετε, μιλήστε με τον εκπρόσωπο για να διαπραγματευτείτε την προσφορά ασφάλισης του οχήματος σας.

Εξετάστε τα ενδεχόμενα και αναζητήστε εκπτώσεις, προνόμια και οφέλη που πιθανόν να έχετε στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

 • Το πιστωτικό σας υπόβαθρο.

Το πιστωτικό υπόβαθρο είναι ένας τρόπος για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να μετρήσουν τον κίνδυνο που αποφέρει ο κάθε ασφαλισμένος. Αυτή η αξιολόγηση δεν είναι ενδεικτική της συμπεριφοράς ή των ενεργειών ενός ατόμου, λειτουργεί όμως σαν ένα προγνωστικό μέτρο για να εκτιμηθεί η πιθανότητα απάτης.

Δεν απασχολεί όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες το πιστωτικό υπόβαθρο των υποψήφιων πελατών τους, όμως κάποιες το ελέγχουν και είναι κάτι που μπορεί να έχει πολύ σημαντικό αντίκτυπο στην προσφορά που θα σας γίνει.

Ενημερωθείτε για την πολιτική που ακολουθεί η ασφαλιστική την οποία θέλετε να επιλέξετε. Επίσης καλό είναι να κάνετε και εσείς οι ίδιοι μια αξιολόγηση της πιστοληπτικής σας ικανότητας καθώς θα σας βοηθήσει να πάρετε την καλύτερη προσφορά.

 • Ιστορικό αιτημάτων αποζημίωσης

Αυτό απαντά στο βασικό ερώτημα – αν έχετε ζητήσει στο παρελθόν αποζημίωση από την ασφαλιστική του οχήματος σας ή όχι. Οι ασφαλιστικοί αντιπρόσωποι ενδιαφέρονται για τέτοιες πληροφορίες, καθώς του βοηθά να αξιολογήσουν το στοιχείο του κίνδυνο που μπορεί να φέρετε.

Αν δεν έχετε χρειαστεί ποτέ κάποια αποζημίωση από την ασφαλιστική σας τότε δεν υπάρχει τίποτα για να ανησυχείτε. Απλά ενημερώστε την ασφαλιστική για όλες της τυχόν αξιώσεις που έχετε ζητήσει στο παρελθόν. Η αποκάλυψη όλων αυτών των πληροφοριών θα έχει συνολικά πιο θετικό αποτέλεσμα.

Το πιο πιθανό είναι να έχετε υψηλότερα ασφάλιστρα για το αυτοκίνητο σας αν έχετε ζητήσει μεγάλα ποσά από την ασφαλιστική σας στο παρελθόν, όμως στο μεταγενέστερο στάδιο θα μπορείτε να το διαπραγματευτείτε.

 • Προδιαγραφές του αυτοκινήτου σας

Σε πολλές ασφαλιστικές δεν αρκεί απλώς να τους ενημερώσετε για τη μάρκα και το μοντέλο του οχήματος σας. Εάν θέλετε να πάρετε μια ακριβή προσφορά θα χρειαστεί να δώσετε τον αριθμό του μοντέλου, το έτος κατασκευής και τα στοιχεία της αντιπροσωπείας.

Αυτά τα πρόσθετα στοιχεία πληροφοριών θα βοηθήσουν την ασφαλιστική να υπολογίσει την αξία του αυτοκινήτου σας, την απόσβεση του συνολικού περιουσιακού στοιχείου αλλά και τον πιθανό κίνδυνο. Ως εκ τούτου θα μπορέσουν να σας δώσουν μια σωστή προσφορά ασφάλισης αυτοκινήτου.

Καθώς θα κάνετε την έρευνα σας θα διαπιστώσετε ότι διατίθεται μια μεγάλη ποικιλία επιλογών ασφάλισης αυτοκινήτου. Διάφορες ασφαλιστικές θα έχουν σημαντικές διαφορές στα ασφάλιστρα που θα σας προσφέρουν.

Κάντε την αναζήτηση σας έχοντας εισάγει όσες περισσότερες πληροφορίες έχετε διαθέσιμες ώστε να μπορέσετε να πάρετε την καλύτερη δυνατή προσφορά.

Η διαφορά που θα δείτε στις προσφορές των ασφαλιστικών έχει να κάνει με τις προμήθειες και εκπτώσεις της κάθε εταιρείας. Εσείς το μόνο που έχετε μα κάνετε πλέον είναι να επιλέξετε το καλύτερο για εσάς.

 • Ασφάλεια αυτοκινήτου online

Πέρα από όλα όσα αναφέραμε ποιο πάνω πρέπει να κινείστε έξυπνα όταν αγοράζετε ασφάλεια αυτοκινήτου Online. Σε αντίθεση με την αγορά ασφάλειας αυτοκινήτου από ασφαλιστικούς αντιπρόσωπους και ασφαλιστές μπορείτε να χρησιμοποιείτε τα διαθέσιμα εργαλεία σύγκρισης που προσφέρουν διάφορες εταιρείες.

Είναι μια πολύ βολική λύση για τις ανάγκες σας. Στις μέρες μας και με την διαθέσιμη τεχνολογία πρέπει να είστε έξυπνοι όταν αγοράζετε onlineασφάλειες. Πάνω από όλα, πρέπει να είστε βέβαιοι ότι το ασφαλιστήριο συμβόλαιο που σκέφτεστε να επιλέξετε είναι το κατάλληλο για εσάς και υποστηρίζει όλες τις ανάγκες σας.

Συμπερασματικά

Επιπλέον, ελέγξτε τους όρους και τις προϋποθέσεις, για να βεβαιωθείτε ότι όλα τα άλλα στοιχεία της ασφαλιστικής πολιτικής ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας. Για να μπορέσετε να έχετε μια σωστή προσφορά και συμφωνία σχετικά με το ασφαλιστήριο συμβόλαιο σας, πρέπει επίσης να δώσετε τις σωστές πληροφορίες που ζητούνται από την ασφαλιστική.

Ελπίζουμε ότι αυτές οι πληροφορίες θα σας βοηθήσουν να λάβετε ακριβή αποσπάσματα ασφάλισης αυτοκινήτου.