Σοκ χωρίς τέλος με την τιμή της βενζίνης: Δείτε πού θα φτάσει τις επόμενες μέρες

Καύσιμα: Εφιάλτης που επέστρεψε… δριμύτερος εξελίσσεται η τιμή των καυσίμων!

Σύμφωνα με το τελευταίο δελτίο επισκόπησης τιμών υγρών καυσίμων, η μέση πανελλαδική τιμή της αμόλυβδης στις 7 Νοεμβρίου ανήλθε σε 2,094 ευρώ/λίτρο, προσπερνώντας μετά από πολύ καιρό το diesel το οποίο διαμορφώθηκε στα 2,091 ευρώ.

Βάσει των στοιχείων που έχει το Παρατηρητήριο Υγρών Καυσίμων, τα φθηνότερα βενζινάδικα στην Ελλάδα βρίσκονται στην Αττική, όπου οι οδηγοί μπορούν να ανεφοδιάσουν τα οχήματά τους με αμόλυβδη βενζίνη πληρώνοντας ακόμα και 1,867 ευρώ ανά λίτρο.

Την περιοχή με τη φθηνότερη -μεσοσταθμικά- βενζίνη στην Ελλάδα την βρίσκει κανείς στο νομό Χίου, με το κόστος της αμόλυβδης να φτάνει στα 2,048 ευρώ/λίτρο.

Ακολουθούν οι νομοί Ημαθίας και Θεσσαλονίκης και Φλώρινας με 2,047 και 2,060 ευρώ ανά λίτρο αντίστοιχα.

Δείτε τους νομούς της Ελλάδας με τη φθηνότερη βενζίνη:

 1. Χίου – 2,048 ευρώ/λίτρο
 2. Ημαθία – 2,049 ευρώ/λίτρο
 3. Θεσσαλονίκης – 2,060 ευρώ/λίτρο
 4. Φλώρινας – 2,063 ευρώ/λίτρο
 5. Κιλκίς – 2,064 ευρώ/λίτρο
 6. Δράμας – 2,065 ευρώ/λίτρο
 7. Πέλλης – 2,067 ευρώ/λίτρο
 8. Αργολίδας – 2,070 ευρώ/λίτρο
 9. Αττικής – 2,076 ευρώ/λίτρο
 10. Τρικάλων – 2,078 ευρώ/λίτρο

Καύσιμα: Αυτή είναι η καταλληλότερη ώρα για να βάλετε βενζίνη

Υπάρχουν μικρά μυστικά που τα αγνοούμε και μπορούν να σώσουν το αυτοκίνητο και την τσέπη μας.

Σίγουρα έχεις διαβάσει άρθρα για το πότε είναι η καλύτερη ώρα ώστε να απολαύσεις ένα γεύμα, να πας για προπόνηση, να βγεις για περπάτημα ή να πας για μπάνιο.

Αλλά έχεις διαβάσει ποτέ κάτι για το ποια είναι η καλύτερη ώρα για να βάλεις βενζίνη;

Σύμφωνα με το «inmotionautocare.com» υπάρχουν μυστικά που δεν πρέπει να αγνοείς αναφορικά με το ρεζερβουάρ του αυτοκίνητό σου.

Μυστικά που μπορούν να σου εξασφαλίσουν οικονομία στην βενζίνη και θα σώσουν την τσέπη σου.

 • Βάλε βενζίνη όταν ο δείκτης της βενζίνης είναι περίπου στη μέση. ‘Οσο περισσότερο καύσιμο έχεις στο ρεζερβουάρ, τόσο λιγότερος αέρας υπάρχει στο διαθέσιμο χώρο του. Η βενζίνη εξατμίζεται γρηγορότερα απ’ ό,τι μπορείς να φανταστείς.
 • Μην βάζεις βενζίνη αν έχει προηγηθεί ανεφοδιασμός του βενζινάδικου από το βυτιοφόρο. Είναι πολύ πιθανό το καύσιμο να έχει ανακατευτεί.
 • Άνοιξη και καλοκαίρι γεμίζουμε το όχημά βενζίνη νωρίς το πρωί, διότι η θερμοκρασία εδάφους είναι χαμηλή. Σ’ όλα τα πρατήρια βενζίνης οι δεξαμενές είναι υπόγειες. Άρα, όσο πιο κρύο είναι το έδαφος, τόσο μεγαλύτερη είναι η πυκνότητα του καυσίμου. Αν γεμίσεις απόγευμα ή βράδυ, το λίτρο σου δεν θα είναι ακριβώς ένα λίτρο.
 • Όταν γεμίζεις ο ίδιος σε self service πρατήριο, μην βάζεις την αντλία στην υψηλή ταχύτητα.

Καύσιμα: Το κουμπί που μειώνει την κατανάλωση

Με την τιμή της βενζίνης να παραμένει στα… ουράνια, το αυτοκίνητο έχει γίνει μέσο πολυτελείας. Πώς θα καταφέρουμε, όμως, να εξοικονομήσουμε καύσιμο;

Ένα μικρό κουμπί που υπάρχει σε ορισμένα οχήματα μπορεί να μειώσει σημαντικά την κατανάλωση βενζίνης, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Express».

Πιο συγκεκριμένα, οι ειδικοί συνιστούν να το απενεργοποιούμε όταν μπαίνουμε στο ζεστό αυτοκίνητο μετά από αρκετή ώρα και στη συνέχεια να το ενεργοποιούμε μόλις το εσωτερικό του οχήματος δροσιστεί από τον κλιματισμό.

Αυτή τη φορά, όμως, πρόκειται για ένα πιο σπάνιο κουμπί, το οποίο όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, μπορεί να μας βοηθήσει να καταναλώσουμε έως και 12% λιγότερο καύσιμο.

Ο λόγος για το λεγόμενο «σύστημα σταμάτα– ξεκίνα» το οποίο έχει ως στόχο την οικονομία καυσίμου και τη μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

Το κουμπί αυτό περιλαμβάνει το γράμμα «Α», το οποίο περιβάλλεται από ένα κυκλικό τόξο.

«Εάν έχετε ένα τέτοιο κουμπί τότε, αυτό είναι το αυτόματο σταμάτα – ξεκίνα κουμπί του αυτοκινήτου σας. Θα απενεργοποιήσει αυτόματα τη μηχανή σας όταν αυτό είναι στάσιμο για αρκετή ώρα, όπως για παράδειγμα εάν έχετε σταματήσει στο κόκκινο φανάρι», αναφέρει η Express.

Αν και όλοι μας γνωρίζουμε πως το σβήσιμο της μηχανής κατά τη διάρκεια μιας στάσης συμβάλλει στην εξοικονόμηση καυσίμου, πολλοί είναι εκείνοι που βρίσκουν τη διαδικασία αρκετά κουραστική, ιδιαίτερα σε πολυσύχναστους δρόμους όπου τα κόκκινα φανάρια είναι πολλά.

Ωστόσο, η εν λόγω τεχνολογία είναι απολύτως αυτόματη και ενεργοποιείται όταν το αυτοκίνητο έχει σταματήσει να κινείται, ο οδηγός έχει πατήσει το φρένο και ο μοχλός ταχυτήτων βρίσκεται στη «νεκρά».

Όταν είστε έτοιμοι να θέσετε το όχημα εκ νέου σε κίνηση και αφήσετε το φρένο ή βάλετε πρώτη ταχύτητα, τότε η μηχανή ανοίγει και πάλι, γεγονός που διευκολύνει διαδικασία.

Καύσιμα: Με αυτό τον τρόπο θα κάψετε λιγότερη βενζίνη

Η ταχύτητα παίζει σημαντικό ρόλο στην καύση της βενζίνης και την κατανάλωσή της, αλλά ποια είναι η ιδανική για να εξοικονομήσουμε όσο περισσότερη γίνεται;

Μιας και αναφερθήκαμε στα όρια ταχύτητας και βλέποντας πολλούς από τους επισκέπτες μας να… τρέχουν για να φτάσουν στους προορισμούς τους, το ερώτημα είναι:

Ποιά είναι η ιδανική ταχύτητα για εξοικονόμηση βενζίνης, δεδομένης και της αυξημένης τιμής της βενζίνης των τελευταίων μηνών;

 • Το αγγλικό Royal Automobile Club αναφέρει ότι οδηγώντας κάτω από το μέσο όρο ταχύτητας, μπορούμε να εξοικονομήσουμε σημαντικές ποσότητες καυσίμων, ιδίως όταν πρόκειται για μεγάλες αποστάσεις και διαδρομές μέσα από αυτοκινητόδρομους.
 • Σε ένα ταξίδι 72.5 χιλιομέτρων μπορούμε να εξοικονομήσουμε περίπου 5.3 ευρώ εάν προτιμήσουμε μια μέση ταχύτητα που δεν ξεπερνά τα 80 χλμ. την ώρα, αντί του ορίου που είναι περίπου 110 χλμ. την ώρα στους αυτοκινητόδρομους.
 • Πιο συγκεκριμένα, από τα 10.68 ευρώ που θα ξοδεύαμε πηγαίνοντας με 80 χλμ. την ώρα, θα φτάσουμε στα 15.79 ευρώ αν τρέχουμε με 112 χιλιόμετρα την ώρα.
 • Πρόκειται για μια αύξηση της τάξης του 47%! Νομίζω ότι αξίζει να οδηγήσουμε μέχρι το… Ηράκλειο με όριο τα 80 χλμ./ώρα και να φτάσουμε σε 55/60 λεπτά, αντί σε 45!

Οι υπολογισμοί έγιναν με βάση τη μέση τιμή της βενζίνης στο Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία κυμαίνεται περί τα 1.92 ευρώ το λίτρο. Επομένως η διαφορά για τα ελληνικά δεδομένα είναι ακόμα μεγαλύτερη, λαμβάνοντας υπ’ όψιν πως η τιμή της βενζίνης είναι πιο αυξημένη στη χώρα μας.