Sir Donald George Bradman

Sir Donald George Bradman: Στα 110 χρόνια από τη γέννηση του Sir Donald George Bradman αφιερώνει σήμερα, 27 Αυγούστου 2018, η Google το doodle της.

Ο Sir Donald George Bradman, συχνά αναφερόμενος ως “The Don”, ήταν ένας Αυστραλός διεθνής αθλητής του κρίκετ, αναγνωρισμένος ως ο μεγαλύτερος batsman όλων των εποχών.

Χρησιμοποιώντας τη δική του μοναδική λαβή και στάση, ο μέσος όρος 99,94 που κατάφερε να πετύχει στην καριέρα του έχει αναφερθεί ως το μεγαλύτερο επίτευγμα από οποιονδήποτε αθλητή σε οποιοδήποτε μεγάλο άθλημα.

Γεννημένος στις 27 Αυγούστου 1908 στο Cootamundra της Νέας Νότιας Ουαλίας, ο Bradman ανέπτυξε τις ικανότητές του παίζοντας μόνος του με ένα κούτσουρο κρίκετ και μια μπάλα γκολφ.

“Βρήκα ότι έπρεπε να είμαι αρκετά γρήγορος στα πόδια και να κρατώ το μυαλό μου για μένα”, είπε αργότερα.

Και πρόσθεσε: “Με αυτόν τον τρόπο ανέπτυξα, ασυνείδητα ίσως, την αίσθηση της απόστασης και του ρυθμού.”

Έκανε το ντεμπούτο του το 1927, σε ηλικία 19 ετών, σε έναν αγώνα μεταξύ της ομάδας της Νέας Νότιας Ουαλίας και της Αδελαΐδας, σημειώνοντας έναν “αιώνα” (118 runs).

Κατά τη διάρκεια της 20ετούς καριέρας του, ο Bradman σημείωνε σταθερά σκορ που τον έκανε, σύμφωνα με τα λόγια του πρώην αρχηγού της Αυστραλίας, Μπιλ Γκόουνφουλ, «να αξίζει όσο τρεις batsmen στην Αυστραλία».

Μάλιστα, η ομάδα της Αγγλίας είχε σχεδιάσει ένα αμφιλεγόμενο σύνολο τακτικών, γνωστό ως «Bodyline», για να περιορίσει το σκοράρισμά του.

Περισσότερα από 50 χρόνια μετά τη συνταξιοδότησή του, το 2001, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Τζον Χάουαρντ τον χαρακτήρισε «τον μεγαλύτερο εν ζωή Αυστραλό».

Η εικόνα του εμφανίστηκε σε γραμματόσημα και νομίσματα, υπάρχει μουσείο αφιερωμένο στον ίδιο, ενώ το 2009 εισήχθη στο ICC Cricket Hall of Fame.

Ο Sir Donald George Bradman έφυγε από τη ζωή στις 25 Φεβρουαρίου 2001, παραμένοντας ένας ευγενικός και απλός άνθρωπος ως το τέλος.

Sir Donald George Bradman: Τι είναι τα doodle;

Τα doodle είναι οι διασκεδαστικές, απρόσμενες και ορισμένες φορές αυθόρμητες αλλαγές που πραγματοποιούνται στο λογότυπο της Google για να γιορτάσουμε αργίες, επετείους και τον βίο διάσημων καλλιτεχνών, πρωτοπόρων και επιστημόνων.

Το 1998, όταν ακόμα η Google δεν είχε γίνει ανώνυμη εταιρεία, η ιδέα των doodle γεννήθηκε όταν οι ιδρυτές της εταιρείας, ο Larry και ο Sergey, πειραματίστηκαν με το εταιρικό λογότυπο για να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο φεστιβάλ Burning Man στην έρημο της Νεβάδας.

Τοποθέτησαν ένα σκίτσο μιας ξύλινης φιγούρας πίσω από το δεύτερο “o” της λέξης Google. Το αναθεωρημένο λογότυπο προοριζόταν ως αστείο μήνυμα για τους χρήστες Google ότι οι ιδρυτές της Google βρίσκονταν “εκτός γραφείου”.

Αν και το πρώτο doodle ήταν σχετικά απλό, αποτέλεσε της γένεση της ιδέας της διακόσμησης του εταιρικού λογότυπου για τον εορτασμό αξιοσημείωτων γεγονότων.

Δύο χρόνια αργότερα, το 2000, ο Larry και ο Sergey ζήτησαν από τον σημερινό webmaster Dennis Hwang, ο οποίος τότε ήταν εκπαιδευόμενος, να δημιουργήσει ένα doodle για την Ημέρα της Βαστίλης.

Οι χρήστες μας το αγάπησαν τόσο που ο Dennis διορίστηκε αρχισχεδιαστής doodle της Google και τα doodle άρχισαν να εμφανίζονται ολοένα και συχνότερα στην αρχική σελίδα Google.

Αρχικά, τα doodle συνόδευαν συνήθως τις μεγάλες, γνωστές γιορτές. Σήμερα, τιμούν μια μεγάλη ποικιλία από εκδηλώσεις και επετείους, από τα γενέθλια του John James Audubon μέχρι το Ice Cream Sundae (παγωτό με γαρνιτούρα).

Με την πάροδο του χρόνου, η ζήτηση για doodle αυξήθηκε τόσο στις ΗΠΑ όσο και διεθνώς.

Η δημιουργία τους αποτελεί τώρα ευθύνη μιας ομάδας ταλαντούχων εικονογράφων (τους αποκαλούμε σκιτσογράφους) και μηχανικών.

Γι’ αυτούς, πρόκειται πλέον για μια ομαδική προσπάθεια να προσδώσουν ζωντάνια στην αρχική σελίδα του Google και να φέρουν χαμόγελα στα πρόσωπα των χρηστών Google σε ολόκληρο τον κόσμο.

Sir Donald George Bradman: Πόσα doodle έχει δημιουργήσει η Google όλα αυτά τα χρόνια;

Η ομάδα έχει δημιουργήσει πάνω από 2000 doodle για τις αρχικές σελίδες μας σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μια ομάδα υπαλλήλων της Google συναντώνται σε τακτά χρονικά διαστήματα και ανταλλάσσουν ιδέες για τα γεγονότα που θα τιμηθούν με ένα doodle.

Οι ιδέες για τα doodle προέρχονται από πάμπολλες πηγές, συμπεριλαμβανομένων των υπαλλήλων της Google και των χρηστών Google.

Όταν επιλέγουμε ένα doodle, μας ενδιαφέρει κυρίως να τιμήσουμε συναρπαστικά γεγονότα και επετείους που αντανακλούν το χαρακτήρα και την αγάπη της Google για την καινοτομία.

Υπάρχει μια ολόκληρη ομάδα εικονογράφων (τους αποκαλούμε σκιτσογράφους) και μηχανικών πίσω από κάθε doodle που βλέπετε.

Η ομάδα doodle χαίρεται πάντα όταν οι χρήστες μοιράζονται τις ιδέες τους – μπορείτε να στέλνετε τις ιδέες σας για το επόμενο Google Doodle στη διεύθυνση [email protected]

110 γενέθλια του Σερ Ντόναλντ Μπράντμαν "Ντον"

Διαβάστε επίσης:

Πληρωμή συντάξεων Σεπτεμβρίου 2018: Πότε «μπαίνουν» τα χρήματα – Οι ημερομηνίες

Κοινωνικό μέρισμα 2018: Πότε θα δοθεί, πώς και σε ποιους

Ιός Δυτικού Νείλου: Πώς μεταδίδεται, τα συμπτώματα και τα μέτρα προστασίας

Εκτιμήσεις βάσεων 2018: Η νέα ανάλυση – μελέτη του Χρήστου Κάτσικα (ΠΙΝΑΚΕΣ)