Σασμός spoiler: Αυτό είναι το τέλος της σειράς – Τι αποκάλυψε ο Ορφέας Αυγουστίδης

Σασμός spoiler: Ο «Σασμός» είναι αναμφισβήτητα ο νικητής της φετινής χρονιάς στα τηλεοπτικά δρώμενα, με τη σειρά του ALPHA να συνεχίζει αλώβητη στην κορυφή της τηλεθέασης. Τι θα συμβεί όμως στο τέλος;

Οι εξελίξεις καθημερινά είναι καταιγιστικές και άκρως ανατρεπτικές.Ωστόσο, όμως, επιβεβαιώθηκε κάτι που οι φανατικοί τηλεθεατές της σειράς ήδη γνώριζαν και αφορά το τέλος αυτής.

«Χάρηκα που είδα τη μητέρα μου στο κοινό, δεν με αγχώνει, με ανακουφίζει. Δεν πρέπει να σε αγχώνουν οι άνθρωποι που σε αγαπάνε», είπε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός, μετά το τέλος της παράστασης «Η μηχανή του Τούρινγκ» και έριξε τη… βόμβα.

«Το spoiler για τον “Σασμό” είναι ότι στο τέλος θα πεθάνουν όλοι!», είπε με πολύ χιούμορ ο Ορφέας Αυγουστίδης.

Σασμός spoiler: Θα πάει και για δεύτερη σεζόν;

Ο Δημήτρης Λάλος έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό Plan Be και μίλησε για τον ρόλο τους ως Μαθιός στην αγαπημένη σειρά Σασμός ενώ απάντησε και στην πιθανότητα να γίνει δεύτερος κύκλος για το σίριαλ.

Ο γνωστός ηθοποιός ο οποίος γνωρίζει την απόλυτη επιτυχία και μιλάει στις καρδιές των τηλεθεατών, είχε πολλά να πει για τον ιδιαίτερο πρωταγωνιστικό του ρόλο στη σειρά, κυρίως για τα κοινά χαρακτηριστικά που έχει ο ίδιος με τον χαρακτήρα που ενσαρκώνει. Δείτε τι είπε παρακάτω…

Δεν θα σε ρωτήσω αν έχεις κοινά με τον Μαθιό, θα πάω ανάποδα: Τι δεν έχεις καθόλου κοινό;

Δεν είμαι δολοφόνος! (γέλια)

Εντάξει, πέρα από το προφανές… (γέλια)

Είναι πάρα πολλά αυτά που δεν έχω κοινά με τον Μαθιό στην προσωπική μου ζωή. Νομίζω ότι ο Μαθιός είναι ένας σκληρός άνθρωπος που έχει ευαισθησίες, ενώ εγώ είμαι ένας ευαίσθητος άνθρωπος που είναι σκληρός. Άρα, θα έλεγα ότι είμαστε εκ διαμέτρου αντίθετοι σε κάποια θέματα.

Θα μπορούσες, ας πούμε, να βάλεις όλη τη ζωή σου στο “περίμενε” για μια γυναίκα;

Δυνάμει, ναι. Αλλά νομίζω ότι όλος ο κόσμος θα μπορούσε να το κάνει αυτό.

Εμένα, πάντως, μου φαίνεται εξωπραγματικό αυτό που κάνει ο Μαθιός…

Γι’ αυτό και είναι “ήρωας μυθοπλασίας”.

Και είναι παράξενο το ότι, ενώ όντως είναι δολοφόνος, ο τηλεθεατής αυτό κάπως το παρακάμπτει. Τον συμπαθείς.

Τον συμπαθείς, γιατί ξέρεις ότι αυτό που έκανε, το έκανε για έναν άλλο, υπέρτατο σκοπό. Το έκανε για την αγάπη, τι να πούμε τώρα… Θα μου πεις, στον βωμό της αγάπης, μπορεί κάποιος να σκοτώσει; Βεβαίως και όχι. Όμως η μυθοπλασία είναι αυτή που μας βοηθά να μάθουμε τον εαυτό μας. Η Ανθρωπότητα, πριν ακόμα φτάσει στο Ίντερνετ, είχε πρόσβαση στην πληροφορία και, κατ’ επέκταση, στη γνώση, μέσα από τους μύθους. Ο πιο ανώδυνος και ψυχοθεραπευτικός τρόπος να δεις τι είναι σωστό και τι λάθος, είναι μέσα από τις Τέχνες. Γι’ αυτό και το έχω ξαναπεί: Νομίζω ότι η μυθοπλασία είναι ό,τι ανώτερο έχει να επιδείξει η Ανθρωπότητα, μέχρι στιγμής. Είναι οι ιστορίες που ακούς από τη γιαγιά σου, από τους γονείς σου, οι ιστορίες που λέγαμε γύρω από τις φωτιές… Επομένως, στην Τέχνη βλέπεις κάποιον να κάνει μια πράξη, για να “ζυγίσεις” κι εσύ τον εαυτό σου, και να πεις “Εγώ θα το έκανα; Εγώ θα το ρίσκαρα;”.…Κι επειδή με ρώτησες: Δεν ξέρω αν θα το έκανα εγώ. Πάντως ο Μαθιός το κάνει.

Ξέρεις αν υπάρχει πρόθεση να συνεχίσει ο “Σασμός” και δεύτερη σεζόν;

Δεν υπάρχει τίποτα επίσημο ακόμα. Όμως, πολλές φορές, μπορείς να βγάλεις κάποια συμπεράσματα. Υπάρχουν σειρές που πήγαιναν πολύ χειρότερα από τον “Σασμό” και πήγαν δεύτερη χρονιά. Δεν ξέρω…

Σασμός spoiler: Τι είναι ο σασμός στην πραγματικότητα

«Σασμός». Η άγνωστη – στο ευρύ κοινό- λέξη που μπήκε στην καθημερινότητά μας με αφορμή την ομώνυμη σειρά του Alpha. Έχει τις ρίζες της στην Κρήτη, αφού υπάρχει μόνο στην κρητική ορολογία και αποτελεί μια πράξη εθιμικού δικαίου με σκοπό να σταματήσει ένας κύκλος αίματος ή μια βεντέτα μεταξύ οικογενειών.

Ουσιαστικά, ο «Σασμός» είναι το άτυπο εθιμοτυπικό τελετουργικό για το τέλος μιας βεντέτας.Ο Σασμός είναι η συμφιλίωση, το «φίλιωμα», το «φτιάξιμο», το «σιάξιμο» ανάμεσα στις οικογένειες και επιτυγχάνεται μέσω ενός γάμου, μίας βάπτισης ή μιας κουμπαριάς.

Πρόσφατα μια βάπτιση στο κατάστημα κράτησης Αγιάς Χανίων επισφράγισε τον σασμό μεταξύ του πατέρα του κοριτσιού και του νονού της, οι οποίοι είναι και οι δύο κρατούμενοι.

Τον Σασμό επιτυγχάνουν άνθρωποι της κοινότητας κοινής αποδοχής και υψηλού κύρους, των οποίων ο λόγος έχει βαρύτητα. Οι σασμάδες είναι οι «ειρηνοποιοί», οι «διαμεσολαβητές», αυτοί που φέρνουν κοντά τις δύο οικογένειες, που βρίσκονται σε «πόλεμο» ετών για διάφορους λόγους, όπως κτηματικές ή προσωπικές διαφορές. Σκοπός των σασμάδων είναι η «ένωση» χωρίς προσωπικά οφέλη ή κίνητρα, ενώ ο «Σασμός» μπορεί να επιτευχθεί μετά από προσπάθειες πολλών μηνών.

Κρητικοί λένε πως χάρη των «Σασμών» έχουν σωθεί πολλές ζωές, αφού με αυτόν τον τρόπο κλείνουν κύκλοι αίματος και εκδίκησης, που περνούν από γενιά σε γενιά, και οι άνθρωποι συμβιώνουν σε ειρηνικές συνθήκες.

Σασμός spoiler: Ποιοι ηθοποιοί παίζουν στη σειρά

Το νέο σήριαλ, με γυρίσματα στην Κρήτη και σε όλη την Ελλάδα, στηρίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Σπύρου Πετρουλάκη. Το ερώτημα, το οποίο θα απαντηθεί, είναι αν μπορεί μια βεντέτα να τελειώσει και με έρωτα. Εκτός από το σενάριο και τη σκηνοθεσία, την επιτυχία της σειράς υπογράφει κι ένα εξαιρετικό cast ηθοποιών.

Το ζευγάρι που ερωτεύεται ενώ οι οικογένειες του είναι σε βεντέτα αποτελούν ο Ορφέας Αυγουστίδης (Αστέρης Σταματάκης) και η Αργυρώ Βρουλάκη (Χριστίνα Χειλά- Φαμέλη). Οι οικογένειές τους βρίσκονται σε «πόλεμο» από όταν ο πατέρας του Αστέρη, ο ηθοποιός Ζαχαρίας Κεφαλογιάννης σκότωσε τον πατέρα της Αργυρώς και του Πετρή, τον Μάρκο Βρουλάκη.

Η καπετάνισσα Μαρία Τζομπανάκη (Καλλιόπη Σταματάκη) προσπαθεί να είναι μάνα και πατέρας για τους γιους της, Μαθιό και Αστέρη. Στηρίζει και καθοδηγεί όλη την οικογένεια του άντρα της.

Ιδιαίτερα δημοφιλής χαρακτήρας είναι ο Μαθιός Σταματάκης, τον οποίο υποδύεται ο Δημήτρης Λάλος. Ο ανεκπλήρωτος έρωτάς του για τη Βασιλική (Μαριλίτα Λαμπροπούλου), τον οδήγησε στο να σκοτώσει τον ξάδελφό του Στεφανή Σταματάκη (Τάσο Νούσια). Μάρτυρας της δολοφονίας του Στεφανή είναι ο Μανώλης (Στρατής Χατζησταματίου), κολλητός φίλος του Νικηφόρου (Γιώργος Αμούτζας), γιος της Βασιλικής και του Στεφανή.

Ωστόσο, το μυστήριο της δολοφονίας του Στεφανή προσπαθεί να ξεδιπλώσει ο αστυνομικός διευθυντής Αντώνης Φραγιαδάκης, τον οποίο υποδύεται ο Δημήτρης Ήμελλος. Ο αστυνόμος του χωριού είναι επί πολλά χρόνια ερωτευμένος με τη Μαρίνα (Μαρία Πρωτόπαππα), χήρα του Βρουλάκη και μητέρα της Αργυρώς και του Πετρή.

Ξεχωριστοί είναι και οι ρόλοι της Στέλλας Καμαριωτάκη (Ευγενία Σαμαρά), δικηγόρου και πρώην αρραβωνιαστικιάς του Αστέρη, της γιαγιάς Ειρήνης Βρουλάκη (Όλγα Δαμάνη), του παπά Μιχάλη (Μιχάλης Αεράκης) και της «κακιάς» Θοδώρας (Δανάη Παππά).