Το… κόλπο για να έχετε τον έλεγχο των χρημάτων σας, αλλά και των παιδιών σας, ώστε να μην ξοδεύετε λεφτά περισσότερα από όσα πρέπει. Τρέχει εδώ και λίγες ημέρες στην τράπεζα Alpha Bank.
Στην ουσία πρόκειται για Online χαρτζιλίκι στα παιδιά, μέσω μίας εφαρμογής στο κινητό.
Μιλάμε για το myAlpha Vibe, το οποίο είναι κάτι περισσότερο από μια ψηφιακή προπληρωμένη κάρτα.
Απευθύνεται σε εφήβους 15 έως 18 ετών, δίνοντας τους τη δυνατότητα να πραγματοποιούν συναλλαγές τόσο μέσω POS όσο και σε online περιβάλλον, γρήγορα και με ασφάλεια.
Μέσω της νέας υπηρεσίας της AlphaBank, οι γονείς έχουν τη δυνατότητα να φορτίζουν την κάρτα όσο συχνά χρειάζεται, ανάλογα με τις ανάγκες των παιδιών τους. Μπορούν να θέσουν το δικό τους όριο συναλλαγών, έχοντας τον πλήρη έλεγχο της φύσης των εξόδων.
Παράλληλα θα ενημερώνονται για κάθε συναλλαγή που εκτελείται, ενώ δεν επιτρέπονται συναλλαγές που είναι ακατάλληλες για ανηλίκους, όπως σε ιστοσελίδες και καταστήματα με τυχερά παιχνίδια και οινοπνευματώδη ποτά.
Με τη χρήση του myAlpha Vibe, τα παιδιά μαθαίνουν να διαχειρίζονται τα χρήματα τους και να δίνουν αξία στις συναλλαγές τους. Επιπλέον, δεν μένουν χωρίς χρήματα σε περίπτωση εξαιρετικής ανάγκης. Η ασφάλεια των συναλλαγών τους προστατεύεται πλήρως με push notifications αλλά και βιομετρικά στοιχεία.
Πώς θα βάλετε την εφαρμογή της Alpha bank στο κινητό
Η χρήση της υπηρεσίας είναι απλή:
Ο γονέας μέσα από το myAlpha Mobile επιλέγει το πακέτο myAlpha Vibe της αρεσκείας του, τον τραπεζικό λογαριασμό από τον οποίον θα στέλνει χρήματα και συμπληρώνει τα στοιχεία του παιδιού, εκδίδοντας άμεσα την ψηφιακή κάρτα. Στη συνέχεια, το παιδί λαμβάνει στο κινητό του έναν ειδικό σύνδεσμο από όπου κατεβάζει το myAlpha Vibe. Ο γονέας σκανάρει τον QR κωδικό που εμφανίζεται στο κινητό του παιδιού και συγχρονίζονται οι δύο εφαρμογές. Η ψηφιακή κάρτα είναι άμεσα ενεργοποιημένη για φόρτιση!
Το myAlpha Vibe προσφέρεται σε δύο πακέτα: το myAlpha Vibe One, για χαρτζιλίκι σε ένα παιδί, και το myAlpha Vibe More για χαρτζιλίκι σε έως τέσσερα παιδιά. Η συνδρομή των πακέτων είναι δωρεάν για 6 μήνες, για όσους εγγραφούν στην υπηρεσία μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2023.
Alpha Bank: Έχετε λογαριασμό; Δείτε τι θα γίνει με τις καταθέσεις μετά την εξαγορά
Alpha Bank: Διθυραμβικά είναι τα σχόλια μετά την εξαγορά της τράπεζας από τον ιταλικό κολοσσό UniCredit. Τι σημαίνει όμως για τον πελάτη της τράπεζας και τις καταθέσεις του.
Εδώ και μέρες κάνει τον γύρο του διαδικτύου η είδηση πως ο ιταλικός όμιλος UniCredit προχωράει σε στρατηγική συνεργασία με την Alpha Bank, υποβάλλοντας πρόταση εξαγοράς του ποσοστού 9% που κατέχει το ΤΧΣ στην τράπεζα. Παράλληλα, υπάρχει η δέσμευση να αγοράσει κατ’ ελάχιστο ποσοστό 5% στο μετοχικό κεφάλαιο της Alpha Bank σε διάστημα 24 μηνών, εάν το ΤΧΣ δεν αποδεχθεί την πρόταση.
Πρόκειται λοιπόν για την επένδυση στρατηγικού εταίρου στον τραπεζικό κλάδο έπειτα από 17 χρόνια. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Alpha Bank «σηματοδοτεί την επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα και παράλληλα αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης».
Η κυβέρνηση μετά την εξαγορά ανακοίνωσε ότι κίνηση της μεγάλης ευρωπαϊκής τράπεζας να επενδύσει στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα έπειτα από τόσα χρόνια είναι απόδειξη ότι τόσο ο ελληνικός τραπεζικός τομέας όσο και η ελληνική οικονομία έχουν εισέλθει σε μια πορεία προοπτικής και ανόδου.
Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι η συναλλαγή αυτή θα έχει επιπλέον οφέλη, καθώς θα ανοίξει τον δρόμο για την πλήρη ιδιωτικοποίηση και των υπολοίπων ελληνικών συστημικών τραπεζών, προσελκύοντας ενδεχομένως και άλλους στρατηγικούς (industrial) επενδυτές, μέσω της διαδικασίας αποεπένδυσης.
Το προσφερόμενο τίμημα δεν έγινε γνωστό καθώς, όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή του το ΤΧΣ, «τα ζητήματα που σχετίζονται με τους όρους της προσφοράς είναι εμπιστευτικά και οποιαδήποτε πληροφόρηση απαιτεί τη συναίνεση των μερών».
Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες της «Κ», η προσφορά ενσωματώνει μικρό premium, της τάξης του 5% σε σχέση με το κλείσιμο της τιμής της μετοχής της Alpha την Παρασκευή, στο 1,27 ευρώ, που οδηγεί σε τιμή κοντά στο 1,33 ευρώ ανά μετοχή. Με βάση το προσφερόμενο premium, το ποσό που προτίθεται να επενδύσει η UniCredit διαμορφώνεται κατ’ αρχάς στα 282 εκατ. ευρώ.
Η εξαγορά της Alphabank είναι κακή για τους πελάτες;
Η εξαγορά δεν θα έχει κανέα αντίκτυπο στους τραπεζικούς λογαριασμούς των εκατομμύρια πελατών.
Επιπλέον ενισχύει περαιτέρω τις δυνατότητες εξυπηρέτησης των πελατών της Alpha Bank μέσω της ανταλλαγής τεχνογνωσίας και της αξιοποίησης όλου του εύρους προϊόντων της UniCredit, της πολυετούς παρουσίας της στις αγορές της Ιταλίας και της Γερμανίας, καθώς και του εκτεταμένου δικτύου της στην Κεντρική και την Ανατολική Ευρώπη».
Συναγερμός για όσους έχουν λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα: Δείτε τι έχει συμβεί
Στο στόχαστρο των απατεώνων βρέθηκαν οι πελάτες της Εθνικής Τράπεζας!
Πατώντας στο link ο λήπτης του μηνύματος βρίσκεται δήθεν σε περιβάλλον e-banking της ΕΤΕ, με μια προσεκτική ματιά όμως φαίνεται πως πρόκειται για προσπάθεια υποκλοπής κωδικών.
Οι κυβερνοαπατεώνες είναι ξεκάθαρο πως συνεχώς εφευρίσκουν όλο και περισσότερες νέες μεθόδους επίθεσης είτε μέσω μηνυμάτων SMS είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με αποτέλεσμα οι πιθανότητες να παρασύρουν κάποιον στην απάτη τους να αυξάνονται δραματικά.
Μερικές από αυτές τις μεθόδους ανήκουν στις εξής κατηγορίες:
- Απατηλά μηνύματα με email και SMS (phishing ή ηλεκτρονικό ψάρεμα).
- Eξαπάτηση μέσω αγγελιών για αγορά ή πώληση προϊόντων.
- Εξαπάτηση για διαμεσολάβηση στη μεταφορά παράνομου χρήματος (money muling).
- Εξαπάτηση με πρόφαση επιδιόρθωση υπολογιστή.
- Επενδυτικές απάτες.
Τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται έξαρση στην αποστολή ψεύτικων μηνυμάτων, μέσω των οποίων οι επιτήδειοι επιχειρούν να υφαρπάξουν τραπεζικούς κωδικούς και να αποκτήσουν πρόσβαση σε στα χρηματικά ποσά των λογαριασμών
Αυτή τη φορά το μήνυμα (δείτε εικόνες) δήθεν από την Εθνική Τράπεζα ενημέρωνε όσους το έλαβαν πως η πρόσβαση στους λογαριασμούς έχει δήθεν ανακληθεί και ζητούσε από όσους το έλαβαν να πατήσουν ένα συγκεκριμένο Link για να επιβεβαιώσουν την ταυτότητά τους και να ενεργοποιήσουν την κάρτα τους!
Εθνική Τράπεζα: Τι είναι το catfising – Πώς θα το γλυτώσετε στο Instagram
Νέα απάτη έχουν βρει οι επιτήδειοι για να ξεγελούν τους χρήστες των social media.
Μια πολύ «μυστήρια» υπόθεση catfishing και διαδικτυακού bullying αποκαλύφθηκε στην Θεσσαλονίκη και οδήγησε στη σύλληψη ενός άνδρα από την ΕΛΑΣ.
Ένας άνδρας έχει ήδη προφυλακιστεί στη Θεσσαλονίκη καθώς συνελήφθη από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος το πρωί της 28ης Οκτωβρίου 2022 και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για συκοφαντική δυσφήμηση μέσω διαδικτύου, εξύβριση, απειλή και παράνομη πρόσβαση σε ηλεκτρονικά δεδομένα.
Όλα ξεκίνησαν όταν ένας άνδρας άρχισε να συνομιλεί μέσω Instagram με ένα προφίλ το οποίο φαινόταν να ανήκει σε γυναίκα.
Κάποια στιγμή βαρέθηκε και στάματησε να απάνταει, με τον χρήστη του άλλου προφίλ – που αποκαλύφθηκε πως ήταν… άνδρας – να νευριάζει και να στήνει ένα «άρρωστο» σχέδιο εκδίκησης.
Πιο συγκεκριμένα ανέβασε φωτογραφίες του θύματος σε μια ιστοσελίδα γνωριμιών για ομοφυλόφιλους, με το θύμα να αρχίσει να δέχεται ξαφνικά μηνύματα από αγνώστους.
Ακολούθησε καταγγελία στην ΕΛΑΣ που οδήγησε έρευνες και σύλληψη του δράστη.