Χριστούγεννα

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του ξενοδοχείου Χίλτον, να διαφημίσει εορταστικό ρεβεγιόν για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά εν μέσω lockdown.

Όπως μπορείτε να δείτε και εσείς, το εμβληματικό ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας, πήρε την απόφαση να ανεβάσει στο site του μια προσφορά που περιλαμβάνει διαμονή και γεύμα για όλη την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Ειδικότερα, το Χίλτον αναφέρει στην προσφορά του πως το εστιατόριο του ξενοδοχείου θα είναι ανοικτό από τις 13:00 έως τις 22:00 καθημερινά από τις 18 Δεκεμβρίου έως τις 10 Ιανουαρίου 2021 και θα σερβίρει σε όσους έχουν κλείσει δωμάτιο, γεύμα ή δείπνο.

“Την Παραμονή και ανήμερα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, το ξενοδοχείο θα προσφέρει εορταστικό μενού στους διαμένοντες του ξενοδοχείου με επιπλέον χρέωση”, αναφέρεται στην προσφορά.

Οπως αναφέρει το ξενοδοχείο “από τις 18 Δεκεμβρίου, το Galaxy θα είναι ανοιχτό από τη 1:00 το μεσημέρι έως τις 10:00 το βράδυ και θα σερβίρει μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο στους διαμένοντες στο ξενοδοχείο.

Επιλέξτε ορεκτικό, κυρίως πιάτο και επιδόρπιο από το υπέροχο μενού που επιμελήθηκε ο executive chef Κώστας Αθανασίου και αφεθείτε στην περιποίηση και τη φιλοξενία που θα σας προσφέρει το έμπειρο προσωπικό ακολουθώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλειά σας”.

Οι απασχολούμενοι στην εστίαση μπορεί να αντιδρούν όμως σύμφωνα με την ΚΥΑ των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού, “από την αναστολή λειτουργίας εξαιρούνται εστιατόρια, αναψυκτήρια, καφέ που λειτουργούν εντός ξενοδοχείων, εφόσον εξυπηρετούν μόνο τους διαμένοντες σε αυτά και τηρούνται τα μέτρα αποφυγής συνωστισμού”.

Λίγη ώρα αργότερα, στο site του ξενοδοχείου η προσφορά φαίνεται πως κατέβηκε μετά τις αντιδράσεις. Όπως μπορείτε να δείτε και εσείς, το περιεχόμενο που υπήρχε πριν έχει αφαιρεθεί και η σελίδα εμφανίζει στους χρήστες ένδειξη λάθους.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι αντιδράσεις των ανθρώπων της εστίασης ήταν ιδιαίτερα έντονες.

Ο ΣΚΑΪ, μεταφέροντας πληροφορίες τόσο τηλεθεατών, όσο και του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων, Γιώργου Καββαθά, αποκάλυψε πως έχουν γίνει καταγγελίες ότι ξενοδοχείο ετοιμάζει ρεβεγιόν με μπουφέ για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου υπουργείου Ανάπτυξης, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ για το θέμα, τόνισε πως αναφέρεται ρητά στην ΚΥΑ ότι απαγορεύονται τέτοιου τύπου εκδηλώσεις και συναθροίσεις στα ξενοδοχεία και πως η εστίαση μέσα σε αυτά έχει παραμείνει ανοιχτή για να εξυπηρετηθούν οι διαμένοντες. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψουμε να γίνονται ρεβεγιόν στα ξενοδοχεία.

Ταυτόχρονα, ο κ. Σταμπουλίδης κάλεσε τους καταναλωτές να προχωρήσουν σε καταγγελίες στην τηλεφωνική γραμμή 1520, προκειμένου οι αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρήσουν στους απαραίτητους ελέγχους.