Ryanair

Ryanair: Δραματικές είναι οι επιπτώσεις της πανδημίας και για τον κλάδο της αεροπλοΐας, με πολλές εταιρείες να βρίσκονται στο… χείλος του γκρεμού. Δείτε στο xristika.gr πώς η Ryanair βρίσκεται ένα βήμα πριν τη «βύθιση».

Ζημίες κοντά στο 1 δισ. ευρώ αναμένει να καταγράψει η Ryanair το τρέχον οικονομικό έτος, σημειώνοντας τη χειρότερη επίδοση στην ιστορία της, με τον αερομεταφορέα χαμηλού κόστους να δηλώνει, ωστόσο, πως η κρίση θα δημιουργήσει σημαντικές αναπτυξιακές ευκαιρίες.

Αναλυτικότερα, η Ryanair αναμένει να συσωρεύσει ζημία μεταξύ 850 και 950 εκατ. ευρώ την τρέχουσα χρήση που λήγει στις 31 Μαρτίου, περίπου 5 φορές μεγαλύτερη από το τελευταίο αρνητικό ρεκόρ του 2009.

Η Covid-19 εξακολουθεί να σπέρνει τον όλεθρο στον κλάδο“, αναφέρει η ιρλανδική εταιρεία σε ανακοίνωσή της. “Το 2021 θα συνεχίσει να είναι το πιο δύσκολο έτος στην 35ετή ιστορία της Ryanair”.

Οι περιορισμοί που τέθηκαν εξαιτίας της πανδημίας μείωσαν δραματικά -σε ποσοστό 78%- τον αριθμό επιβατών της Ryanair τους τελευταίους τρεις μήνες του έτους, φορτώνοντας την εταιρεία με τριμηνιαίες ζημίες της τάξης των 306 εκατ. ευρώ, έναντι ζημίας 300 εκατ. ευρώ που ανέμεναν οι αναλυτές.

Τα έσοδα της εταιρείας “βυθίστηκαν” κατά 82% το τελευταίο τρίμηνο του 2020, με τις EasyJet και Wizz να καταγράφουν πτώση τζίρου 88% και 77% αντίστοιχα.

Η Ryanair θεωρείται ευρέως ως μια από τις καλύτερα τοποθετημένες αεροπορικές επιχειρήσεις στον κόσμο για να αντεπεξέλθει στον κορονοϊό, χάρη στα μεγάλα αποθέματα ρευστότητας και την εστίαση σε κοντικά δρομολόγια και χαμηλού κόστους θέσεις.

Ryanair: Νέο σοκ στην αγορά – Πασίγνωστη εταιρεία έβαλε «λουκέτο»

Ακόμα ένα ισχυρό σοκ για την αγορά καθώς πασίγνωστη εταιρεία γυναικείων και ανδρικών ρούχων έβαλε… λουκέτο, μη μπορώντας να αντέξει τις τεράστιες οικονομικές απώλειες από τα συνεχόμενα lockdown.

Η εταιρεία ένδυσης Boohoo ανακοίνωσε πως αγόρασε την Debenhams για 55 εκατομμύρια λίρες, διευκρινίζοντας ωστόσο πως δεν πρόκειται να αναλάβει κανένα από τα 118 καταστήματα ή το εργατικό δυναμικό της. Αυτό σημαίνει άμεσο λουκέτο και απολύσεις για 12.000 άτομα.

Η Boohoo δηλώνει ότι πρόκειται για ένα μεγάλο βήμα, ωστόσο η συγκεκριμένη συμφωνία σημαίνει πως 12.000 θέσεις εργασίας και το δίκτυο καταστημάτων της πρόκειται να χαθούν.

Η αλυσίδα Debenhams που μετρά 242 χρόνια ζωής βρίσκεται ήδη σε διαδικασία κλεισίματος από τη στιγμή που οι διαχειριστές της δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν μια συμφωνία διάσωσης για την επιχείρηση. Oι πωλήσεις των προϊόντων της σε τιμή κόστους λόγω κλεισίματος στα καταστήματα της Debenhams είχαν ξεκινήσει ήδη από τον Δεκέμβριο ενώ οι διαχειριστές της εταιρείας προσπαθούσαν να αναζητούν προσφορές για να σώσουν είτε συνολικά είτε μέρος της επιχείρησης.

Η Boohoo δήλωσε ότι τα Debenhams θα λανσαριστούν στην ιστοσελίδα της Boohoo στις αρχές του 2022. Μέχρι τότε το website της Debenhams θα συνεχίσουν να λειτουργούν. Τα καταστήματα της Debenhams θα κλείσουν οριστικά μετά τη συμφωνία Boohoo. Η Boohoo, η οποία ιδρύθηκε το 2006, έχει ήδη χρηματιστηριακή αξία 4,4 δισεκατομμυρίων λιρών.

Η Debenhams αγωνιζόταν εδώ και χρόνια να επιβιώσει, ωστόσο, ο κορονοϊός είχε ως αποτέλεσμα την οριστική πτώση της.

Η εταιρεία είχε ήδη μειώσει τα καταστήματά της και είχε απολύσει 6.500 άτομα από τον Μάιο, καθώς προσπάθησε να παραμείνει στην αγορά.

Ryanair: Το λουκέτο που σόκαρε την ελληνική αγορά

Την απόσυρση της Notos Com από την δραστηριότητα λιανικής στον κλάδο του οικιακού εξοπλισμού εξυπηρετεί η ειλημμένη απόφαση της εταιρείας να μην ανανεωθεί η σύμβαση μίσθωσης του Notos Home στο Golden Hall.

Το κατάστημα στο γνωστό εμπορικό κέντρο στο Μαρούσι αναμένεται να κλείσει στο επόμενο διάστημα και θα είναι το δεύτερο Notos Home που θα κατεβάσει ρολά μετά το Νotos Home της πλατείας Κοτζιά, που έκλεισε προ διετίας.

Σημειώνεται ότι στην Ελλάδα η Notos Com διατηρεί δίκτυο πολυκαταστημάτων Notos Com σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιά και Καλαμάτα.

Όταν αποφάσισε τον Ιανουάριο του 2019 τη διακοπή λειτουργίας του notoshome στην πλατεία Κοτζιά είχε προκαλέσει αίσθηση καθώς πρόκειται για επένδυση που είχε κάνει το 2002 από κοινού με την Κλαουδάτος, στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιοργάνωσης της ιστορικής αλυσίδας Λαμπρόπουλος.

Το Νotos Ηome στο Golden Hall λειτουργεί από το 2008 ενώ στο χώρο που απελευθερώνει με την έξοδό του αναμένεται η είσοδος νέου μεγάλου retailer.

Όσο για τη Notos Com διατηρήσει παρουσία στο εμπορικό κέντρο με καταστήματα όπως Gant, Lacoste, Trussardi, La Martina.

Eπίσης στις βλέψεις της εταιρείας είναι να αναπτύξει το concept notoshome μέσω shop in shop μέσα στα πολυκαταστήματά της όπως συμβαίνει με το κατάστημα της Ομόνοιας και της Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε όλα τα νέα στο topics.gr