Ρούλα Πισπιρίγκου: Πάει προς αθώωση; Η σιγουριά Κούγια την στέλνει εκτός φυλακής

Ρούλα Πισπιρίγκου: Την ώρα που το πανελλήνιο δεν έχει ξεπεράσει ακόμη το θάνατο των τριών κοριτσιών από την Πάτρα, με κατηγορούμενη τη μητέρα τους, Ρούλα Πισπιρίγκου για δολοφονία, ο δικηγόρος της 34χρονης, Αλέξης Κούγιας, δηλώνει σίγουρος για την αθώωσή της!

Ο συνήγορός της Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας, μετά τα «βέλη» του κατά ιατροδικαστών όπως Καρακούκη και Λέων, ισχυρίστηκε πως είναι μια «εμβληματική δίκη» και τόνισε:

«Το τονίζω για άλλη μία φορά για να το κλείσω το θέμα. Όσες επιθέσεις και να γίνονται εναντίον μου δεν πρόκειται να μην κάνω το καθήκον μου και να βοηθήσω την κατηγορούμενη.

Η δικαιοσύνη είναι αυτή που απαντά σε όλα. Αυτό που με ενοχλεί είναι όταν άσχετοι άνθρωποι, άσχετοι επειδή δεν γνωρίζουν τον ποινικό κώδικα, εμφανίζονται -και ειδικά δημοσιογράφοι που δεν έχουν δημοσιογραφικό αυτοσεβασμό, γιατί ο δημοσιογράφος είναι ιερό πρόσωπο, όπως και ο δικηγόρος γιατί ενημερώνει τον κόσμο-, αλλά θα πρέπει προηγουμένως να προσέχουν αυτά που λένε, γιατί όταν αντικείμενο της έρευνας είναι μία ανθρώπινη ζωή, αλλά και η προσωπική ελευθερία της κατηγορούμενης».

«Είναι μια εμβληματική δίκη.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη δικαστική πλάνη. Είμαι βέβαιος ότι θα καταρρεύσει το κατηγορητήριο.

Είμαι βέβαιος ότι οι ένορκοι που θα κληθούν πραγματικά θα κάνουν το καθήκον τους.

Το σημαντικότερο είναι όλοι να καταλάβουν ότι η ελευθερία είναι το σημαντικότερο αγαθό.

Ο κρατούμενος στις φυλακές πεθαίνει κάθε μέρα», δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας.

Μάλιστα, τόνισε: «Κάποιοι λένε ότι τα 20 χρόνια πρέπει να γίνουν ισόβια, ας περάσουν μια μέρα στις φυλακές για να αντιληφθούν τι είναι να είσαι φυλακισμένος.

Και έχουμε τις αυστηρότερες φυλακές, τους αυστηρότερους ποινικούς νόμους και τις πραγματικά εντυπωσιακές ποινές.

Παράλληλα, έδωσε συγχαρητήρια τους δημοσιογράφους γιατι όπως τόνισε «παρουσιάζετε αντικειμενικά τα πράγματα εδώ και αρκετό καιρό», ενώ μίλησε για εξαιρέσεις:

«Εκτός κάποιων εξαιρέσεων που έχουν εξαρτήσει την ύπαρξή τους τη δημοσιογραφική και την επιβίωσή τους την οικονομική από την υπόθεση αυτή. Γιατί πραγματικά, όπως είναι η κ. Πισπιρίγκου στην υπόθεση αυτή μπορεί αύριο να είναι ο αδερφός σας, η μητέρα σας, ο συγγενής σας.

Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να υπάρχει αντικειμενικότητα και όλοι να στέκονται στο ύψος των περιστάσεων».

Τέλος, τόνισε ότι η ιατροδικαστής κ. Σπηλιοπούλου «αυτοδιορίστηκε, είναι το σκοτεινό πρόσωπο της υπόθεσης και συντονίζει τα πράγματα», προκαλώντας την να επιτρέψει να αρθεί το απόρρητο των τηλεφωνικών επικοινωνιών της, ενώ πρόσθεσε ότι και οι «Καρακούκης-Καλόγρηας αυτοπροτάθηκαν».

Ρούλα Πισπιρίγκου: Τι λέει η ιατροδικαστής που διορίστηκε τεχνική σύμβουλος

Η ποσότητα κεταμίνης που βρέθηκε στην 9χρονη Τζωρτζίνα δεν ήταν θανατηφόρα αλλά θεραπευτική, υποστήριξε η ιατροδικαστής Ουρανία Δημακοπούλου, σε δηλώσεις που έκανε έξω από το δικαστήριο, όπου ξεκίνησε η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Η Ουρανία Δημακοπούλου διορίστηκε τεχνική σύμβουλος της 34χρονης η οποία κατηγορείται για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, ενώ κατηγορείται και για τους θανάτους και των δύο μικρότερων κοριτσιών της.

Από την θέση αυτή, η ιατροδικαστής θα επιχειρήσει να καταρρίψει ένα-ένα τα ευρήματα Καρακούκη και Καλόγρηα. Μάλιστα, ο Αλέξης Κούγιας τη χαρακτήρισε «πυρηνικό όπλο» για την υπεράσπιση της κατηγορούμενης.

«Έγκλημα δεν υπάρχει» δήλωσε η ιατροδικαστής στο MEGA. Πρόκειται για την ίδια ιατροδικαστή που πριν μερικούς μήνες δήλωνε με απόλυτη βεβαιότητα ότι «ο μηχανισμός και για τους τρεις θανάτους είναι ασφυκτικός, που σημαίνει ότι μιλάμε για ανθρωποκτονία. Οπότε, είτε με δηλητηρίαση, είτε ασφυξία στους άλλους δύο μηχανισμούς, είτε με το πανάκι, μιλάμε ουσιαστικά για ανθρωποκτονία. Ιατροδικαστικά τουλάχιστον δε θα μπορεί να αντιπαρέλθει ουδείς…δε μιλάμε για έναν ακαριαίο θάνατο. Μιλάμε για βασανιστικό. Ο ασφυκτικός μηχανισμός χρειάζεται τρία με 5 λεπτά».

Τότε μιλούσε για τον αργό και βασανιστικό θάνατο που βρήκε η μικρή Ίριδα μέσα στην κούνια της.

«Παρόλο που είμαι και 20 χρόνια μικρότερή τους, είναι ανεπαρκής (σ.σ. η έκθεση). Δεν μπορεί να σταθεί αυτό για το μεγαλύτερο έγκλημα της Ελλάδας. Αυτή δεν είναι έκθεση για να σταθεί στο δικαστήριο» δήλωσε στο Live News.

«Τώρα πια η ιατροδικαστική έκθεση της Τζωρτζίνας έχει έρθει στα χέρια μου και η τοξικολογική του Ράικου. Τα 6,5 μικρογραμμάρια ανάγονται σε 6,5 μιλιγκράμ ανά λίτρο. Η παγκόσμια βιβλιογραφία δίνει ότι είναι θεραπευτική συγκέντρωση. Αυτό σας λέω ότι δεν είναι θανατηφόρα δόση, είναι θεραπευτική συγκέντρωση».

Η έμπειρη ιατροδικαστής επιχειρεί να αιτιολογήσει αυτήν της τη μεταστροφή καθώς, όπως λέει, είχε τον χρόνο να μελετήσει ενδελεχώς τα ιατροδικαστικά πορίσματα.

Το πόρισμα Καρακουκη και Καλόγρηα που μέχρι πρότινος η κυρία Δημακοπούλου θεωρούσε ότι δεν μπορεί να καταρριφθεί με τίποτα, σήμερα υπογραμμίζει πως έχει τόσα κενά και παραλείψεις που ακόμα και ένας αδαής θα έβλεπε.

«Αν το διαβάσει ακόμα και κάποιος που δεν είναι γιατρός, δεν είναι ιατροδικαστής, θα καταλάβει γιατί καταρρίπτεται».

«Η βιβλιογραφία είναι κάθετη, αφού δεν υπάρχουν ευρήματα, υπάρχει το σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου των βρεφών που συμβαίνει ακριβώς στην ηλικία της Ίριδας, των 6 μηνών κατά την διάρκεια της νύχτας».

Για το πανάκι ισχυρίζεται ότι ουδεμία σχέση έχει με την υπόθεση. «Το πανάκι είναι τελείως άσχετο με τον μηχανισμό θανάτου, δηλαδή αυτοί που το έλεγαν και το χρησιμοποιούσαν, πραγματικά θλίβομαι γιατί τυχαίνει να είναι συνάδελφοι».

Για τα πρώτα πορίσματα των Τσιόλα και Τσάκωνα που ήθελαν τα κοριτσάκια να έχουν πεθάνει από παθολογικά αίτια, έλεγε:

«Τα δύο πορίσματα, ηπατική ανεπάρκεια και αγενεσία φλεβοκόμβου, έχουν βγει έτσι κι αλλιώς από το κάδρο. Έχω καλέσει τους ιατροδικαστές Καρακούκη- Καλόγρηα να υποδείξουν σε ποια σημεία η Τσιόλα και η Τσάκωνα έχουν κάνει λάθη. Η Τσιόλα και η Τσάκωνα ακολούθησαν την πεπατημένη. Η πεπατημένη αυτή δεν σε βγάζει εκτός, θα σε οδηγήσει εκεί που πρέπει».

Η κυρία Δημακοπούλου κατέθεσε τη νέα της επιστημονική άποψη ενώπιον του δικαστηρίου, με τον Αλέξη Κούγια να τονίζει πως η γνωμοδότησή της άλλαξε όταν έλαβε στα χέρια της τις ιατροδικαστικές εκθέσεις.