Έσκασε ένα νέο τιμολόγιο ρεύματος, πιο φθηνό και σίγουρα θα σε βοηθήσει να κάνεις οικονομία τόσο τον χειμώνα όσο και το καλοκαίρι.
Η Protergia, κορυφαίος ιδιώτης πάροχος ενέργειας και αναπόσπαστο κομμάτι της MYTILINEOS Energy & Metals, ανακοίνωσε το νέο διζωνικό τιμολόγιο Protergia Value 4Family, προσφέροντας σημαντικές ευκαιρίες εξοικονόμησης σε καταναλωτές με υψηλές καταναλώσεις ρεύματος.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, το νέο τιμολόγιο δίνει στους καταναλωτές τη δυνατότητα να μειώσουν αισθητά τους λογαριασμούς τους, προσαρμόζοντας την κατανάλωσή τους στις ώρες που συμφέρει περισσότερο.
Γιατί να επιλέξεις το νέο τιμολόγιο ρεύματος
Το Protergia Value 4Family προτείνεται για τους εξής λόγους:
- Διζωνική χρέωση (γνωστή και ως «νυχτερινό» τιμολόγιο) που επιτρέπει την εκμετάλλευση των πιο οικονομικών ωρών κατανάλωσης.
- Χαμηλή χρέωση στις ώρες μειωμένου τιμολογίου: Μόλις 0,089 ευρώ/kWh, εξασφαλίζοντας σημαντική οικονομία.
- Σταθερότητα και έλεγχος: 12μηνη εγγυημένη σταθερή χρέωση για απόλυτη σιγουριά.
- Έξτρα οικονομία για ενεργοβόρες συσκευές: Ιδανικό για όσους χρησιμοποιούν συχνά ηλεκτρικό θερμοσίφωνα, πλυντήριο, φούρνο ή φορτίζουν ηλεκτρικό όχημα στο σπίτι.
Με το νέο διζωνικό τιμολόγιο της Protergia, η μείωση του λογαριασμού ρεύματος γίνεται πραγματικότητα! Επωφελήσου από τις χαμηλότερες τιμές στις ώρες μειωμένης χρέωσης και απόλαυσε μεγαλύτερη οικονομία στην καθημερινή σου χρήση.
Μega τραπεζικό deal: Ποια τράπεζα αγοράζει η Alpha Bank
Το μεγάλο deal της Alpha Bank που ανακοινώθηκε και εκπλήσσει.
Η Alpha Bank προχωρά σε μια δυναμική κίνηση, εξαγοράζοντας την AstroBank έναντι περίπου 200 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο της Κύπρου. Με τη συμφωνία αυτή, δημιουργείται η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα στη χώρα, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την παρουσία του ελληνικού τραπεζικού ομίλου.
Η συναλλαγή τελεί υπό την αίρεση των απαραίτητων εποπτικών εγκρίσεων, αλλά μόλις οριστικοποιηθεί, ο νέος τραπεζικός οργανισμός θα διαθέτει 26 καταστήματα, 31 ΑΤΜ και πάνω από 700 εργαζομένους.
Η Alpha Bank δραστηριοποιείται στην Κύπρο από το 1998, όταν εξαγόρασε τη Lombard Natwest Bank, ενώ η AstroBank προέκυψε από την εξαγορά της Τράπεζας Πειραιώς Κύπρου το 2008.
Η κίνηση αυτή αναμένεται να φέρει νέες ισορροπίες στον τραπεζικό χώρο και να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της Alpha Bank στην περιοχή.
Ετοιμάζεται να γράψει ιστορία: Τράπεζα κάνει τις καταθέσεις Bitcoin
Ακραία κίνηση από τράπεζα για τις καταθέσεις. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά;
Η Κεντρική Τράπεζα της Τσεχίας ετοιμάζεται να γράψει ιστορία, εξετάζοντας μια τολμηρή επενδυτική στρατηγική που θα μπορούσε να την καταστήσει την πρώτη δυτική κεντρική τράπεζα με άμεση έκθεση στο Bitcoin. Ο διοικητής της, Aleš Michl, αποκάλυψε στους Financial Times ότι σχεδιάζει να προτείνει τη διοχέτευση έως και 5% των αποθεματικών της τράπεζας – που ανέρχονται σε περίπου 140 δισ. ευρώ – σε Bitcoin, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας διαφοροποίησης των επενδύσεων. Αν αυτή η πρωτοβουλία εγκριθεί, θα αποτελέσει σημείο καμπής στη στάση των κεντρικών τραπεζών απέναντι στα κρυπτονομίσματα.
Παρά το γεγονός ότι αναγνωρίζει τη μεταβλητότητα του Bitcoin και τις αβεβαιότητες που το συνοδεύουν, ο Michl θεωρεί πως η αυξανόμενη θεσμική αποδοχή – με κολοσσούς όπως η BlackRock να λανσάρουν Bitcoin ETFs – καθιστά το ψηφιακό νόμισμα μια ελκυστική επιλογή. Αναφέρθηκε, επίσης, στις πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ, όπου ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει εκφράσει την πρόθεσή του να χαλαρώσει τους περιορισμούς γύρω από τα κρυπτονομίσματα και να διερευνήσει τη δημιουργία εθνικών αποθεμάτων ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.
Η πρόταση του Michl έρχεται σε αντίθεση με την άποψη πολλών κορυφαίων κεντρικών τραπεζιτών, οι οποίοι παραμένουν επιφυλακτικοί απέναντι στο Bitcoin. Ο επικεφαλής της Bundesbank, Joachim Nagel, το έχει συγκρίνει με τη «φούσκα της τουλίπας» του 17ου αιώνα, ενώ αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έχουν δηλώσει ότι η πραγματική του αξία είναι μηδενική. Ο πρώην αξιωματούχος της ΕΚΤ, Benoît Cœuré, το είχε χαρακτηρίσει ως «παρακαταθήκη της οικονομικής κρίσης».
Σε αντίθεση με τις περισσότερες κεντρικές τράπεζες, που προτιμούν ασφαλή περιουσιακά στοιχεία όπως κρατικά ομόλογα υψηλής αξιολόγησης, η Τσεχία φαίνεται να υιοθετεί μια πιο ριψοκίνδυνη προσέγγιση, που θυμίζει το παράδειγμα του Ελ Σαλβαδόρ. Το 2021, η λατινοαμερικανική χώρα έγινε η πρώτη που αναγνώρισε το Bitcoin ως νόμιμο χρήμα, αν και αργότερα μείωσε τις φιλοδοξίες της λόγω πιέσεων από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Ο Michl πιστεύει ότι περισσότερες κεντρικές τράπεζες θα μπορούσαν να ακολουθήσουν αυτή τη στρατηγική μέσα στα επόμενα χρόνια, όπως έχουν ήδη κάνει διάφορα επενδυτικά και συνταξιοδοτικά ταμεία που εντάσσουν τα κρυπτονομίσματα στα χαρτοφυλάκιά τους. Ωστόσο, παραδέχεται ότι η απόφαση αυτή ενέχει σοβαρό ρίσκο. «Έχουμε δει εταιρείες όπως η Enron και η Wirecard να καταρρέουν. Οπότε, έχουμε εμπειρία με αποτυχημένες επενδύσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά. «Το ζητούμενο είναι η διαφοροποίηση. Αν το Bitcoin μπορεί να παίξει αυτόν τον ρόλο, γιατί να το αγνοήσουμε;».
Ανακοίνωση για τα συμβόλαια της Vodafone μετά την εξαγορά
Ένα μεγάλο deal βρίσκεται προ των πυλών, το οποίο αναμένεται να ταράξει τα νερά των τηλεπικοινωνιών. Εξαγοράζεται η Vodafone; Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως ένα μεγάλο deal προετοιμάζεται στον κλάδο τηλεπικοινωνιών. Η πολυεθνική Liberty Global έχει προσεγγίσει την Vodafone, ζητώντας να εξαγοράσει το μερίδιο της στην ολλανδική κοινοπραξία VodafoneZiggo, έναντι τιμήματος της τάξεως των 2 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Bloomberg News, οι επαφές ξεκίνησαν πριν από μήνες, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια συμφωνία -ούτε έχει γίνει γνωστό αν η Vodafone είναι διατεθειμένη να πουλήσει. Επισημαίνεται ότι η Liberty Global είναι ο τρίτος μεγαλύτερος μέτοχος της Vodafone, μετά το κρατικό επενδυτικό fund των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και τον αμερικανικό επενδυτικό όμιλο BlackRock. Αν η Liberty Global καταφέρει να κλείσει συμφωνία εξαγοράς, θα έχει δημιουργήσει έναν κολοσσιαίο όμιλο τηλεπικοινωνιών στις χώρες της Μπενελούξ. Πριν από 6 χρόνια, τον Ιούνιο του 2019 είχε γίνει μία αντίθετη κίνηση: Η Vodafone Group εξαγόρασε τις θυγατρικές και τις συμμετοχές της Liberty Global στη Γερμανία, την Τσεχία, την Ουγγαρία και τη Ρουμανία, συνολικής αξίας 18,4 δισεκατομμυρίων ευρώ.