Ραγδαίες εξελίξεις με το θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα: Νέα στοιχεία

Πάτρα: Συγκλονίζει το γκράφιτι καλλιτέχνη για την υπόθεση θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας. Η καρδιά της Ίριδας στο μικροσκόπιο. Θα γίνει επανέλεγχος με τομές στην καρδιά της. Όλες οι εξελίξεις στο xristika.gr.

Με ένα εντυπωσιακό γκράφιτι επιχείρησε ο καλλιτέχνης Devoutness να σχολιάσει τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας από τη μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου.

Στο γκράφιτι η μικρή Τζωρτζίνα απεικονίζεται ως Θέμιδα, να αναζητά δικαιοσύνη για τον θάνατό της, έχοντας τα μάτια της ανοιχτά με τον ίδιο να δηλώνει ότι τη ζωγράφισε έτσι θέλοντας να αποτυπώσει την «ύστατη προσπάθεια του κοριτσιού να μιλήσει με εμάς τους ζώντες».

Σύμφωνα με τον ίδιο στο χέρι της Τζωρτζίνας υπάρχει ένας ζυγός, ο ζυγός της δικαιοσύνης που γέρνει προς τη μεριά της, δίνοντας δικαιοσύνη.

«Ήθελα να δώσω τη δική μου άποψη για τη δικαιοσύνη. Στο διάσημο γλυπτό υπάρχει το πέπλο στα μάτια της. Το πέπλο εδώ δεν χρησιμοποιείται, κάτι το οποίο μας κάνει να έχουμε άμεση σχέση με το πρόσωπο του εικονιζόμενου. Βλέπουμε τα συναισθήματά της, βλέπουμε τι νιώθει» είπε ο street artist μιλώντας στο STAR.

«Στο πρόσωπό της χαράσσονται δύο συναισθήματα. Η θλίψη γιατί δεν μπορεί να αναιρέσει τα πεπραγμένα, να πει την ιστορία της. Στο χέρι της υπάρχει ένας ζυγός. Είναι ο ζυγός της δικαιοσύνης που γέρνει προς τη μεριά της, δίνοντας δικαιοσύνη. Ο ζυγός αλλάζει χρώμα και αυτό συμβαίνει γιατί είναι η ύστατη προσπάθεια του κοριτσιού να μιλήσει με εμάς τους ζώντες» κατέληξε ο καλλιτέχνης για το γκραφίτι με την 9χρονη Τζωρτζίνα από την Πάτρα.

Πάτρα: Η καρδιά της Ίριδας στο μικροσκόπιο

Δεν έχουν τελειωμό οι νέες αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα.

Η δημοσιογράφος του ΑΝΤ1 Κέλλυ Χεινοπώρου, προχώρησε σε νέες αποκαλύψεις για τον θάνατο της Ίριδας, καθώς το θρίλερ με τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα συνεχίζεται.

Η ίδια επικαλούμενη τις πηγές της, αναφέρει ότι «τίθεται υπό αμφισβήτηση η ανακάλυψη της αγενεσίας φλεβόκομβου και αναμένεται να γίνουν και πάλι ιστολογικές εξετάσεις»

Στο μικροσκόπιο θα μπει η καρδιά της Ίριδας για να διαπιστωθεί αν το παιδί έπασχε από αγενεσία φλεβόκομβου.

Όπως αναφέρουν ειδικοί αν το παιδί είχε αγενεσία φλεβόκομβου δεν θα πέθαινε στον ύπνο του, ενώ δεν είχε και βαριά κλινική εικόνα όταν ήταν εν ζωή. Επίσης, όπως είπε η Κέλλυ Χεινοπώρου, σύμφωνα με τους ειδικούς, αν το παιδί είχε τέτοιο πρόβλημα θα είχε εντοπιστεί από την κοιλιά της μητέρας του ή από τις πρώτες ημέρες της ζωής του.

Η δημοσιογράφος ανέφερε πως αν αποκλειστεί η αγενεσία φλεβόκομβου ως αιτία θανάτου στην Ίριδα τότε έρχεται πιο κοντά το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας και αν αποδειχθεί αυτό τότε θα έρθουν νέες συλλήψεις

Από την πλευρά της η ιατροδικαστής Άννα Ράζου ξεκαθάρισε πως δεν θα γίνει εκταφή στην Ίριδα και η εξέταση στην καρδιά θα γίνει από τους ιστούς που ήδη έχουν κρατηθεί.

Όπως είπε υπάρχουν πολλά στοιχεία για την Ίριδα και θα μας βοηθήσουν, ωστόσο, χαρακτήρισε αστοχία το γεγονός ότι δεν έχει κρατηθεί ιστός από τον εγκέφαλο της Ίριδας.

Πάτρα: Οι 8 λέξεις που έγραψε η Τζωρτζίνα για τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Τρεις είναι οι ζωγραφιές της Τζωρτζίνας που θα κληθεί να εξετάσει πραγματογνώμονας παιδοψυχολόγος, μετά από διαταγή της 18ης ανακρίτριας.

Σύμφωνα με το Star, η πρώτη ζωγραφιά που μπαίνει στην έρευνα περιέχει λίγα λόγια της 9χρονης για τη μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου: «Στη μαμά που πετάει, χρόνια πολλά, σε ευχαριστώ για όλα».

Την ίδια ώρα, μία δεύτερη ζωγραφιά έχει έρθει ήδη στο φως της δημοσιότητας. Σε αυτή το παιδί είναι σαν να ζητά βοήθεια.

Έχει ζωγραφίσει τον εαυτό του αλλά και τις αδερφές του ως αγγέλους, ενώ έχει ζωγραφίσει ένα άτομο με μαύρο πρόσωπο. Στη ζωγραφιά αυτή γράφει «Για εσάς» με κόκκινα μεγάλα γράμματα.

Όμως, ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί και σε μία τρίτη ζωγραφιά, η οποία δεν έχει δημοσιευτεί ακόμα. Σε αυτήν το παιδί έχει γράψει οκτώ λέξεις, με τις οποίες περιγράφει την ψυχολογική κατάσταση της μητέρας του σε μια συγκεκριμένη στιγμή. Αυτή η ζωγραφιά είναι που θα δώσει απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα.

Η παιδοψυχολόγος μέσα από τις ζωγραφιές θα εξετάσει τον ψυχικό κόσμο του παιδιού, τα αισθήματα που είχε για την μητέρα, τον πατέρα και τις δύο αδερφές της, ενώ θα εξεταστεί και το κατά πόσο το παιδί ήθελε να πει κάτι αλλά δεν μπορούσε είτε από φόβο είτε λόγω της ηλικίας του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια της Ρούλας Πισπιρίγκου θα ορίσει και εκείνη παιδοψυχολόγο προκειμένου να εξετάσει και εκείνη τις ζωγραφιές.

Πάτρα: Το πρόσωπο «κλειδί» στις έρευνες – Ο διορισμός δικού της συμβούλου

Τίποτα δεν αφήνει «αναπάντητο» όπως φαίνεται η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία αμέσως μετά το διορισμό παιδοψυχολόγου πραγματογνώμονα από την ανακρίτρια, ζήτησε να διοριστεί και δικός της ειδικός σύμβουλος.

Η 33χρονη εμφανίζεται αποφασισμένη να έχει και δικό της επιστήμονα που θα αποκρυπτογραφήσει τα ιχνογραφήματα του κοριτσιού που βρέθηκαν στο σπίτι της οικογένειας και ενδεχομένως θα αντικρούσει όσα περιγράψει στο δικό του πόρισμα ο διορισμένος από την κυρία Σαλάππα παιδοψυχολόγος.

Την ίδια στιγμή, πληροφορίες αναφέρουν πως βρέθηκε κομβικός μάρτυρας που πιθανολογείται ότι βοήθησε τη Ρούλα Πισπιρίγκου να εξαφανίσει τα ηλεκτρονικά ίχνη της σε ό,τι αφορά στις αναζητήσεις που έκανε στο διαδίκτυο.

«Είναι ένα δαιδαλώδες θέμα. Θα γίνουν καταθέσεις από τις δύο ιατροδικαστές και θα ακολουθήσει το πόρισμα των νέων ιατροδικαστών. Ο κ. Καρακούκης και κ. Καλογριάς είχαν εξετάσει ενδελεχώς την ιατροδικαστική έκθεση για τη Μαλένα. Έχουν καταλήξει στο συμπέρασμά τους, αλλά δεν το ανακοινώνουν.

Τώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, το τμήμα Ανθρωποκτονιών φέρεται να έχει εντοπίσει τον άνθρωπο που βοηθούσε τη Ρούλα Πισπιρίγκου να εξαφανίσει τα ηλεκτρονικά της ίχνη. Είναι Πατρινός, μεσήλικας, τεχνικός ηλεκτρονικών υπολογιστών. Σε αυτόν είχε καταφύγει η Ρούλα Πισπιρίγκου πολλές φορές», ανέφερε στο MEGA ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Πελοπόννησος, Γιώργος Αναστασόπουλος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άνθρωπος που φέρεται να βοηθούσε τη Ρούλα Πισπιρίγκου να σβήσει τα ηλεκτρονικά της ίχνη, είναι γνωστός στις Αρχές και αναμένεται να κληθεί να καταθέσει.

Το πρόσωπο αυτό φέρεται να είναι τεχνικός υπολογιστών, περίπου 55 ετών και έχει ήδη εντοπιστεί από τις Αρχές για συνδράμει στο έργο τους, καταθέτοντας όσα γνωρίζει για την υπόθεση και παραθέτοντας στοιχεία σχετικά με τις περίεργες φαρμακευτικές ουσίες τις οποίες είχε σβήσει από τον υπολογιστή της 33χρονης. Μάλιστα, η 33χρονη φέρεται να τον «χρησιμοποιούσε» τα τελευταία τρία χρόνια, αφού είχε θάρρος να τον καλεί συχνά καθώς βρισκόταν στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον της οικογένειας Δασκαλάκη.

Η προφυλακισμένη για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, αυτό το διάστημα φέρεται να μελετά μαζί με τους δικηγόρους της τις επόμενες κινήσεις μέσα από τη φυλακή, όπου εξακολουθεί να κρατείται.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον συνήγορό της Οθωνα Παπαδόπουλο δεν βρίσκεται σε καλή ψυχολογική κατάσταση, η οποία επιβαρύνθηκε και λόγω της γιορτής της μικρής Τζωρτζίνας την περασμένη Δευτέρα.

Παράλληλα, το αίτημα για αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης παραμένει σε αναμονή, καθώς -όπως εξήγησε ο δικηγόρος της- πρόθεση του είναι να συμπληρωθεί με όλα τα απαραίτητα στοιχεία πάνω στα οποία θα μπορούσε να βασιστεί ο ισχυρισμός ότι δεν ήταν εκείνη που χορήγησε τη θανατηφόρα ποσότητα κεταμίνης στην άτυχη 9χρονη.

«Δεν είμαστε έτοιμοι για αυτήν την ενέργεια, αφού ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί ο φάκελος με τα σχετικά έγγραφα» ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος εξερχόμενος των φυλακών Κορυδαλλού.

Αντίστοιχα, και ο έτερος συνήγορός της Κωνσταντίνος Ζάρδας, σημείωσε: «Το αίτημα αποφυλάκισης θα υποβληθεί όταν είμαστε απόλυτα έτοιμοι από άποψη τεχνικών συμβούλων, που θα εκτιμήσουν τα στοιχεία που ήδη υπάρχουν. Περιμένουμε αυτή τη στιγμή την ιατροδικαστική έκθεση, την οποία επίσης θα πρέπει να αξιολογήσουν οι τεχνικοί μας σύμβουλοι».

Μάλιστα, περιέγραψε πως η Ρούλα Πισπιρίγκου νιώθει ικανοποιημένη με τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. «Δεν έχει βγει κάτι που να την επιβαρύνει, αντιθέτως όσα βγαίνουν δείχνουν ότι έλεγε την αλήθεια από πριν. Όλα όσα έχουν βρεθεί είναι απολύτως αθωωτικά για την κατηγορούμενη. Υπάρχουν από συγκεκριμένα δημοσιογραφικά δίκτυα και εκπομπές διαστρεβλώσεις, όπου το άσπρο γίνεται μαύρο» συμπλήρωσε ο κ. Ζάρδας.