Προσοχή: Νόσησες από κορονοϊό; Η νέα άγνωστη παρενέργεια

Κορονοϊός: Μια άγνωστη παρενέργεια του κορονοϊού έζησε μια γυναίκα η οποία είδε τα μαλλιά της να πέφτουν!

Έντρομη μετά από κάθε βούρτσισμα, ολόκληρες τούφες έπεφταν από το τριχωτό της κεφαλής, μην πιστεύοντας πως υπεύθυνος για την τριχόπτωση ήταν ο κορονοϊός τρεις μήνες αργότερα.

«Το λούσιμο έγινε εφιάλτης. Έφευγαν τούφες. Ήμουν ένα βήμα πριν αγοράσω περούκα. Δεν πίστευα ότι ευθύνεται στον κορονοϊό και άρχισα να ρωτάω».

Η 58χρονη Ρόζα νόσησε βαριά με κορονοϊό τον Μάρτιο του 2021, μάλιστα έφτασε ένα βήμα πριν πεθάνει, όπως λέει η ίδια.

«Φοβήθηκα ότι θα χάσω τη ζωή μου. Πίστευα ότι θα πεθάνω. Βασικά έφτασα ένα βήμα πριν. Έπαθα πνευμονική εμβολή».

Μετά από 19 ημέρες στην εντατική η Ρόζα βγήκε νικήτρια.

«Το ότι βγήκα αρνητική ήταν το εισιτήριο για τα μετέπειτα. Έπεφταν τα μαλλιά μου τόσο, που κάποια στιγμή αραίωσαν και φαινόταν το δέρμα. Σήμερα ένα χρόνο μετά τα μαλλιά επανήλθαν στα κανονικά επίπεδα».

Μιλώντας στο mega, η Παρασκευή Κατσαούνου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Πνευμονολογίας ΕΚΠΑ, σημείωσε πως η τριχόπτωση είναι ένα συχνό σύμπτωμα του κορονοϊού.

«Είναι ένα αρκετά συχνό σύμπτωμα, τα ποσοστά μπορεί να είναι μέχρι και 15%. Το ευχάριστο είναι ότι είναι κάτι που δεν είναι μόνιμο, τα μαλλιά επανέρχονται».

Οι θεραπείες που υπάρχουν ήδη για την τριχόπτωση, μπορούν να λειτουργήσουν επικουρικά στην αποκατάσταση των μαλλιών.

Η τριχόπτωση οφείλεται «στο πολύ έντονο στρες, όχι μόνο ψυχολογικό, αλλά στην έντονη δοκιμασία του οργανισμού με τη λοίμωξη».

Κορονοϊός: Και επίσημα τέλος – Δείτε τι αλλάζει πλέον στις ζωές μας

Το τέλος για την πανδημίας έφτασε στην Ελλάδα με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού να αποτελούν πλέον παρελθόν και την επιστροφή στην κανονικότητα να είναι γεγονός.

Η κυβέρνηση ξεκινά δειλά – δειλά την επιχείρηση «επιστροφή στην κανονικότητα», τόσο για την κοινωνία όσο και στα σχολεία, στα οποία θα ακουστεί το πρώτο κουδούνι τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα τόνισε πως δεν θα επιστρέψουν στην καθημερινότητα μας τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, τα οποία για περισσότερο από δυο χρόνια ήταν το «διαβατήριο» των εμβολιασμένων για να ζουν φυσιολογικά.

Όπου «φυσιολογικά» βάλτε την είσοδο σε καφέ, μπαρ, εστιατόρια και καταστήματα λιανικής.

Πλέον, δεν θα είναι υποχρεωτική η επίδειξη του πιστοποιητικό εμβολιασμού για την είσοδο σε κλειστούς χώρους.

Η κυβέρνηση με λίγα λόγια αρχίζει να αντιμετωπίζει τον κορονοϊό ως απλή γρίπη δεδομένου ότι πλέον υπάρχει η επιλογή εμβολίων αλλά και το ΕΣΥ είναι περισσότερο εκπαιδευμένο στον συγκεκριμένο ιό.

Εκτός από το πιστοποιητικό εμβολιασμού αλλαγές θα υπάρξουν και στα σχολεία καθώς όπως είπε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, η υποχρέωση που υπήρχε για μάσκα πλέον γίνεται… σύσταση.

«Η λογική, η οποία έχουμε είναι ότι στα πλαίσια που προσπαθούμε να μην έχουμε μέτρα τα οποία δεν χρειάζονται ή μέτρα υποχρεωτικότητας, αυτό να είναι και το μοντέλο στα σχολεία» είπε ο κ. Πλεύρης και συμπλήρωσε: «Θεωρώ πως τα τεστ πρέπει να είναι στοχευμένα και το κομμάτι της μάσκας να παραμείνει στη σύσταση και όχι στην υποχρεωτικότητα».

«Βούλησή μας είναι να μην λάβουμε περισσότερα μέτρα, από αυτά που βλέπουμε σήμερα. Εάν ληφθούν, θα είναι ήπια» κατέληξε ο Θάνος Πλεύρης.

Κορονοϊός: Επιστήμονας επιβεβαίωσε αυτό που φοβόμασταν – Από πού προήλθε ο COVID

Σε ένα σενάριο για την προέλευση του κορονοϊού που άναψε φωτιές προχώρησε ο καθηγητής του Columbia University, Jeffrey Sachs σε συνέντευξή του στους Tehran Times.

«Υπάρχουν ανησυχητικές ενδείξεις ότι μια έρευνα από τις ΗΠΑ για γενετικό χειρισμό ιών μπορεί να δημιούργησε τον SARS-CoV-2, τον ιό που προκαλεί τη νόσο Covid-19», αποκαλύπτει ο Sachs.

«Και υπάρχουν αρκετά στοιχεία που με έκαναν να καταλήξω σε αυτό το συμπέρασμα, το οποίο πρέπει να εξεταστεί», σημειώνει ο καθηγητής από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια.

Ο Sachs, ο οποίος προεδρεύει επίσης της επιτροπής Covid-19 στο The Lancet, ένα διάσημο ιατρικό περιοδικό, λέει ότι η εμφάνιση του Sars-Cov-2 είναι μια γκάφα της βιοτεχνολογίας και όχι ένα ατύχημα μιας φυσικής διάχυσης.

Ακολουθεί το κείμενο της συνέντευξης:

Ερ: Υπάρχουν επιστημονικά αποδεδειγμένα στοιχεία για την προέλευση του Covid-19 ή θα πρέπει απλώς να βασιστούμε σε θεωρίες ή υποθέσεις; Ξέσπασε με φυσιολογικό τρόπο όπως ο MERS που εμφανίστηκε στη Σαουδική Αραβία;

Α: Υπάρχουν δύο υποθέσεις: μια φυσική διάχυση (όπως με το MERS) ή να είναι δημιουργία σε εργαστήριο. Και τα δύο είναι πιθανά. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ χρηματοδοτούσε έρευνες για επικίνδυνους γενετικούς χειρισμούς ιών που μοιάζουν με το SARS και δεν έχει ακόμη αποκαλύψει με ειλικρίνεια τη φύση αυτού του έργου. Υπάρχουν ανησυχητικές ενδείξεις ότι αυτή η έρευνα μπορεί να δημιούργησε τον SARS-CoV-2, τον ιό που προκαλεί τη νόσο Covid-19. Μπορούμε να το υποπτευόμαστε αυτό επειδή Αμερικανοί επιστήμονες δήλωσαν την πρόθεσή τους να χειριστούν τους ιούς με τέτοιον τρόπο. Χρειάζεται η κυβέρνηση των ΗΠΑ να είναι πιο διαφανής σχετικά με την τέτοια έρευνα.

Ερ.: Πώς βλέπετε τον μιντιακό-πολιτικό πόλεμο για την προέλευση της πανδημίας; Αμερικανοί αξιωματούχοι και μέσα ενημέρωσης κατηγόρησαν την Κίνα για το ξέσπασμά της.

Α: Ναι, οι ΗΠΑ προσπάθησαν να κατηγορήσουν την Κίνα χωρίς να παραδεχτούν τον δικό τους πιθανό ρόλο. Οι κυβερνήσεις θα πρέπει να συνεργαστούν με τον ΠΟΥ για να βρουν την αλήθεια.

Ερ: Αν και οι ΗΠΑ είναι μια επιστημονικά και τεχνολογικά προηγμένη χώρα, το ποσοστό θνησιμότητας από τον Covid-19 εξακολουθεί να είναι υψηλό. Πώς αξιολογείτε την απόδοση των κυβερνήσεων Τραμπ και Μπάιντεν για τον περιορισμό της πανδημίας;

Α: Οι ΗΠΑ έκαναν κακή δουλειά, με περισσότερους από 1 εκατομμύριο νεκρούς. Το κοινό συμπεριφέρεται άσχημα, απορρίπτοντας για παράδειγμα τις μάσκες. Ο Τραμπ ήταν εντελώς ανεύθυνος. Ο Μπάιντεν τα πήγε λίγο καλύτερα από επιστημονική άποψη, αλλά η συνολική απόδοση των ΗΠΑ ήταν κακή.

Ερ: Πιστεύετε ότι ο κόσμος μπορεί να εξαλείψει τον Covid-19 στο εγγύς μέλλον; Και είναι δυνατόν ο κόσμος να αντιμετωπίσει νέες πανδημίες με αφύσικη προέλευση;

Α: Είναι πιθανό ο Covid να είναι μαζί μας για πολύ καιρό ακόμα, ίσως με νέα σοβαρά κύματα. Η πανδημία δεν βρίσκεται ακόμη κοντά στο τέλος της.

Πολλοί επικίνδυνοι βιολογικοί χειρισμοί παθογόνων παραγόντων συνεχίζονται ακόμα. Αυτό το είδος εργαστηριακής έρευνας πρέπει να δημοσιοποιηθεί και να ρυθμιστεί κατάλληλα. Η έρευνα για τα βιοόπλα πρέπει να σταματήσει. Χρειαζόμαστε παγκόσμια συνεργασία για να συμβεί αυτό.

Ερ: Συμφωνείτε με τις θεωρίες συνωμοσίας που υποστηρίζουν ότι ο Covid προήλθε από έρευνα για μεθόδους βιολογικού πολέμου;

Α: Δεν πιστεύω ότι ο Covid προήλθε από έρευνα βιολογικού πολέμου. Πιθανότατα, προήλθε από έρευνα για τη δημιουργία φαρμάκων και εμβολίων. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να μάθουμε περισσότερα. Το Εθνικό Ινσιτούτο Υγείας των ΗΠΑ θα πρέπει να δημοσιοποιήσει τις πληροφορίες σχετικά με αυτό το είδος έρευνας.