Προσοχή: Έκτακτη είδηση – Ανακαλείται ηλεκρική συσκευή – Κίνδυνος έκρηξης

ΙΚΕΑ: Σε έκτακτη ανακοίνωση ανάκλησης προϊόντος προχώρησαν τα ΙΚΕΑ υπό τον κίνδυνο… έκρηξης! Όλες οι εξελίξεις  στο xristika.gr

Η ΙΚΕΑ προχωρεί σε προληπτική ανάκληση της καφετιέρας εσπρέσο METALLISK 0,4 λίτρων με ανοξείδωτη βαλβίδα ασφαλείας, με ημερομηνία παραγωγής (κωδικό) μεταξύ 2040 και 2204.

Η εταιρεία καλεί όλους τους καταναλωτές που διαθέτουν μηχανή εσπρέσο METALLISK 0,4 λίτρων με ανοξείδωτη βαλβίδα ασφαλείας, για χρήση σε εστία, να σταματήσουν να τη χρησιμοποιούν και να επικοινωνήσουν με την ΙΚΕΑ για πλήρη επιστροφή χρημάτων.

«Στην ΙΚΕΑ έχουμε ως βασική μας προτεραιότητα την ασφάλεια και την ποιότητα των προϊόντων που προσφέρουμε. Λόγω πιθανότητας να προκληθεί έκρηξη κατά τη χρήση, ανακαλούμε την καφετιέρα εσπρέσο METALLISK 0,4 λίτρων (ασημί ή γκρι χρώματος) για εστία.

Ο κίνδυνος δημιουργήθηκε μετά από αλλαγή που πραγματοποιήθηκε στο υλικό και την κατασκευή της ανοξείδωτης βαλβίδας ασφαλείας της καφετιέρας. Η ανάκληση αφορά μόνο τα προϊόντα με κωδικό παραγωγής 2040 και 2204», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Εστιατόρια, φούρνους, ζαχαρπλαστεία, μέχρι και πλατφόρμα delivery εξετάζει να δημιουργήσει στη χώρα μας ο Mathias Kamprad, γιός του «Μister IKEA», Ingvar Kamprad. Όλες οι λεπτομέρειες στο xristika.gr.

Ειδικότερα, με… μπαράζ συστάσεων εταιρειών, προετοιμάζει τη δημιουργία χώρων εστίασης (κέντρων διασκέδασης, ζαχαροπλαστείων, μπαρ, σνακ – μπαρ κ.λ.π.), την παροχή υπηρεσιών catering και την εμπορία τροφίμων-ποτών.

Η αρχή έγινε τον περασμένο Ιούνιο με την ίδρυση της MDS Holding, με αρχικό κεφάλαιο €1,5 εκ.

Ακολούθησε λίγους μήνες αργότερα, τον περασμένο Νοέμβριο, η σύσταση από την MDS Holding, της εταιρείας, E-Eat, με μετοχικό κεφάλαιο €250 χιλ. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι σκοποί της συγκεκριμένης εταιρείας:

Η ίδρυση, λειτουργία και εκμετάλλευση εστιατορίων και καφέ μπαρ και εν γένει καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (κέντρων διασκέδασης, ζαχαροπλαστείων, μπαρ, σνακ – μπαρ κ.λ.π.), καθώς και η εμπορία τροφίμων, αναψυκτικών και ποτών στα πλαίσια αυτών

Η κατ’ οίκον διανομή των προαναφερθέντων ειδών, καθώς και δραστηριότητες τροφοδοσίας εκδηλώσεων (catering) με αυτά

Η αντιπροσώπευση αλλοδαπών ή εγχώριων οίκων της αγοράς τροφίμων και ποτών και η εισαγωγή και εξαγωγή αντίστοιχων προϊόντων

Η προμήθεια – εμπορία έτοιμων φαγητών, αναψυκτικών, ποτών, άρτου και άλλων συναφών ειδών διατροφής.

Η σχεδίαση, κατασκευή, διαχείριση, εξέλιξη καινοτόμων υπηρεσιών και προϊόντων για υπηρεσίες διανομής φαγητού και η παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών σε ιδιώτες και επιχειρήσεις με την χρήση των ανωτέρω υπηρεσιών και προϊόντων

Η δραστηριότητα λειτουργίας τηλεφωνικού κέντρου, που σχετίζεται με την συγκεκριμένη εμπορική δραστηριότητα της εταιρείας

Η ανάπτυξη τεχνολογικών και διαδικτυακών εφαρμογών, με σκοπό την προώθηση, διαφήμιση και παραγγελιοληψία φαγητού των καταναλωτών/ χρηστών, από ιδιόκτητα ή συνεργαζόμενα εστιατόρια και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αλλά και άλλων καταναλωτικών προϊόντων από συνεργαζόμενες επιχειρήσεις

Η παραχώρηση προς χρήση και εκμετάλλευση σε αόριστο αριθμό επιχειρήσεων δικαιωμάτων δικαιόχρησης (τεχνογνωσίας, σημάτων, διακριτικών τίτλων, εμπορικών επωνυμιών κ.λ.π.) συναφών με την επαγγελματική δραστηριότητα που θα αναπτύξει η εταιρεία (Franchising) και η χρήση και εκμετάλλευση δικαιωμάτων βιομηχανικής ιδιοκτησίας

Η ανάληψη αντιπροσωπειών βιομηχανικών, βιοτεχνικών και εμπορικών οίκων του εξωτερικού και εσωτερικού, συναφών προς τον σκοπό της εταιρείας

Η τελευταία κίνηση του Mathias Kamprad έγινε την περασμένη εβδομάδα, με τη σύσταση της “The Baking Franchise”, με μετοχικό κεφάλαιο €500 χιλ. και μοναδικό μέτοχο την MDS Holdings.

Η εταιρεία αυτή έχει συναφείς σκοπούς με αυτούς της E-Eat, προσθέτοντας:
την παραγωγή φρέσκου ψωμιού, νωπών ειδών ζαχαροπλαστικής και γλυκισμάτων

Αξίζει να σημειωθεί ότι και διοικητικά συμβούλια και των τριών αυτών εταιρειών συμμετέχουν τρία πρόσωπα. Πιο συγκεκριμένα οι:

IKEA: Το προφίλ του Mathias Kamprad

Γεννημένος στις 27 Ιουνίου 1969 στο Stenbrohult της κομητείας Kronoberg, ο Mathias Kamprad είναι o νεότερος από τους τρείς γιους του ιδρυτή της πολυεθνικής σουηδικής εταιρείας επίπλων, οικιακού εξοπλισμού και εστίασης, ΙΚΕΑ, Ingvar Kampard, με περιουσία, η οποία, σύμφωνα με το Forbes, ανέρχεται σε $1,2 δισ.

Μαζί με τους αδελφούς του, είναι ιδιοκτήτες του Ikano Group, που αρχικά δημιουργήθηκε για να διαχειρίζεται τις δραστηριότητες της IKEA στον χώρο του real estate και των οικονομικών υπηρεσιών, αλλά αυτονομήθηκε το 1988.

Σήμερα, αποτελεί όμιλο με πωλήσεις της τάξης των $9,1 δισ. και δραστηριότητες στον χώρο των τραπεζών και του real estate, καθώς και στον τομέα των εμπορικών κέντρων στην Ασία.

Ο Mathias συμμετέχει επίσης, στο Δ.Σ. της Inter Ikea Holding, στην οποία ανήκουν τα assets πνευματικής ιδιοκτησίας της ΙΚΕΑ και της οποίας έχει διατελέσει και πρόεδρος. Επίσης, είναι μέλος του πποπτικού συμβουλίου της Interogo, ενός οργανισμού με έδρα το Liechtenstein, που αποτελεί τον τελικό ιδιοκτήτη της Ikea. Την τελευταία δεκαετία ζει στο Notting Hill του Λονδίνου.