Προσλήψεις στην ΕΛ.ΑΣ.: Δείτε ΕΔΩ πού και πώς θα κάνετε την αίτηση

Προσλήψεις στην ΕΛ.ΑΣ.: Προσλήψεις με επιλογή, διδακτικού προσωπικού με ωριαία αποζημίωση για κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών του σε που επιθυμούν να διδάξουν στους εκπαιδευόμενους Συνοριακούς Φύλακες Ορισμένου Χρόνου ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Η υποβολή των αιτήσεων με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την πρόσληψη θα γίνεται μέχρι την 14:00’ ώρα της Τετάρτης 2 Σεπτεμβρίου 2020, προσωπικά από τους υποψηφίους ή από εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους τους στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων (Κ.Ε.Σ.Φ.) Διδυμοτείχου.

Επίσης, είναι δυνατή η υποβολή των αιτήσεων και ταχυδρομικά (συστημένα, με ευκρινή τη σφραγίδα ταχυδρομείου) στην ανωτέρω διεύθυνση.

Για το εμπρόθεσμο της αποστολής της αίτησης λαμβάνεται υπ΄όψιν η ημερομηνία σφραγίδας του ταχυδρομείου ή η ημερομηνία συνοδευτικού δελτίου μεταφοράς για αποστολή με ταχυμεταφορά (courier).

Μετά την 14:00’ ώρα της Τετάρτης 2 Σεπτεμβρίου 2020’ ώρα της ΔΕΝ θα γίνουν δεκτές αιτήσεις.

Προσλήψεις στην ΕΛ.ΑΣ.:  Απαιτούμενα προσόντα

1. Οι υποψήφιοι/-ες πρέπει να πληρούν τα παρακάτω απαιτούμενα γενικά προσόντα:

  • Να πληρούν τα προβλεπόμενα από τον Υπαλληλικό Κώδικα προσόντα και να μην εμπίπτουν στα κωλύματα διορισμού αυτού ( Κεφ. Α΄ Ν. 3528/2007, όπως ισχύει), ήτοι:
  •  Να έχουν την Ελληνική ιθαγένεια ή την ιθαγένεια Κράτους Μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • Να μην έχουν στερηθεί τα πολιτικά τους δικαιώματα.
  •  Να μην εμπίπτουν στις διατάξεις των άρθρ. 8 και 9 του Ν. 3528/2007, όπως ισχύει.
  •  Να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν νόμιμα απαλλαγεί από αυτές (για τους άρρενες υποψηφίους).
  •  Να έχουν υγεία και αρτιμέλεια που να επιτρέπουν την άσκηση των καθηκόντων που πρόκειται να τους ανατεθούν και να μην πάσχουν από λοιμώδη ή μεταδοτικά νοσήματα.
  • Να μην έχουν υπερβεί το 67ο έτος της ηλικίας τους κατά την 31η Δεκεμβρίου του έτους διορισμού τους.
  • Σε περίπτωση που κατέχουν δημόσια θέση, να μην υπόκεινται στους περιορισμούς των νόμων περί πολυθεσίας.
  • Οι υποψήφιοι/-ες που δεν προέρχονται από Αστυνομικούς πρέπει υποχρεωτικά να κατέχουν τίτλο σπουδών Ελληνικού ή ισότιμου αναγνωρισμένου αλλοδαπού Πανεπιστημίου που να ανταποκρίνεται στο γνωστικό αντικείμενο που επιθυμούν – αιτούνται να διδάξουν.
  • Οι υποψήφιοι/-ες εν ενεργεία Αστυνομικοί θα πρέπει να έχουν αξιολογηθεί ως «εξαίρετοι» κατά τα τρία τελευταία έτη (σε περίπτωση που δεν έχουν λόγω πραγματικού χρόνου  υπηρεσίας αξιολογηθεί για τρία έτη θα πρέπει να έχουν αξιολογηθεί ως «εξαίρετοι» είτε
    κατά το τελευταίο έτος είτε κατά τα δύο τελευταία έτη).
  • Οι υποψήφιοι/-ες εν ενεργεία Αστυνομικοί θα πρέπει να έχουν κριθεί ευμενώς από τα αρμόδια Συμβούλια κατά την τελευταία κρίση.
  • Οι υποψήφιοι/-ες εν ενεργεία Αστυνομικοί να μην έχουν τιμωρηθεί για πειθαρχικά παραπτώματα.
  • Οι υποψήφιοι/-ες εν συντάξει Αστυνομικοί, Στρατιωτικοί κ.λπ. θα πρέπει να έχουν αποστρατευτεί ως ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους.
  • Οι υποψήφιοι/-ες εν συντάξει Αστυνομικοί ή Στρατιωτικοί κ.λπ. θα πρέπει να διαθέτουν επαγγελματική πείρα και μόρφωση στο γνωστικό αντικείμενο που επιθυμούν – αιτούνται να διδάξουν η οποία να προκύπτει από την Υπηρεσία τους στο Σώμα και την επιμόρφωσή τους στο ίδιο αντικείμενο και να διαθέτουν διδακτική ικανότητα και πείρα.

Προσλήψεις στην ΕΛ.ΑΣ.: Γενικά καθήκοντα

Το διδακτικό προσωπικό έχει τα ακόλουθα καθήκοντα και υποχρεώσεις.

  • Να διδάσκει ολόκληρη την ύλη που καθορίζεται από το γενικό και αναλυτικό πρόγραμμα της Σχολής Αστυφυλάκων.
  •  Να οργανώνει και προγραμματίζει το χρόνο διδασκαλίας του μαθήματος.
  • Να χρησιμοποιεί τα οπτικοακουστικά μέσα του Κέντρου Εκπαίδευσης Συνοριακών Φυλάκων (Κ.Ε.Σ.Φ.), εφόσον αυτό συντελεί στην καλύτερη ανάπτυξη του μαθήματος.
  • Να καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την προαγωγή της εκπαίδευσης και να εισηγείται αρμόδια τη λήψη των αναγκαίων μέτρων.
  • Να εξασφαλίζει τάξη και πειθαρχία στο διδακτήριο, κατά την ώρα της διδασκαλίας και για κάθε παρεκτροπή ενημερώνει το Διοικητή του Κέντρου Εκπαίδευσης Συνοριακών Φυλάκων.
  •  Να επικοινωνεί και συνεργάζεται συχνά με τους συναδέλφους, του ίδιου κύκλου μαθημάτων (ποινικών – κοινωνικών, κ.λ.π), ώστε να εξασφαλίζεται η ομοιόμορφη πρόοδος της διδακτέας ύλης.
  •  Να προσέρχεται την καθορισμένη ώρα και ειδοποιεί έγκαιρα το αρμόδιο γραφείο του Κ.Ε.Σ.Φ. σε περίπτωση κωλύματος. Επιπλέον για να εξασφαλιστεί η συνεχής ροή στη διδασκαλία της προβλεπόμενης διδακτέας ύλης, χωρίς κενά και άσκοπες επαναλήψεις, οι τακτικοί καθηγητές/ τριες οφείλουν, σε περίπτωση κωλύματος, να ενημερώνουν τους αναπληρωματικούς καθηγητές/-τριες (στο χώρο εργασίας ή την οικία τους) περί του ειδικότερου αντικειμένου διδασκαλίας, προκειμένου να προετοιμάζονται κατάλληλα.
  • Να ενημερώνει το Διοικητή του Κέντρου Εκπαίδευσης Συνοριακών Φυλάκων, σχετικά με την πρόοδο των εκπαιδευόμενων Συνοριακών Φυλάκων και εισηγείται την αντικατάσταση, τροποποίηση ή αναθεώρηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, με σκοπό την προσαρμογή τούτων προς τις εξελίξεις της επιστήμης.
  • Να καταβάλλει προσπάθεια για την πρακτικοποίηση της διδασκαλίας:
    α) με τη χρησιμοποίηση πρακτικών παραδειγμάτων αναφέροντας περιστατικά από την επικαιρότητα ή γεγονότα του παρελθόντος που απασχόλησαν την Αστυνομία και την κοινή
    γνώμη, με κριτική των εύστοχων και άστοχων ενεργειών του προσωπικού της που επενέβη.
    β) Με την ανάλυση πραγματικών συμβάντων και τη δημιουργία εικονικών περιστατικών,
    όπου θα προσεγγίζονται, κατά το δυνατό, οι πραγματικές συνθήκες αστυνόμευσης, στα οποία με τη συμμετοχή των Εκπαιδευόμενων Συνοριακών Φυλάκων σε διάφορους ρόλους
    (δράστη, παθόντα, μάρτυρα, επεμβαίνοντος αστυνομικού), θα δίδονται οδηγίες – παρατηρήσεις ως προς το ορθό ή μη της αντιμετώπισης.
    γ) Δίδοντας στους/στις εκπαιδευόμενους/-ες Συνοριακούς Φύλακες υποδείγματα σεναρίων, πραγματικών ή μη, πάνω στα οποία να προβληματίζονται και να καλούνται να δίνουν
    έγγραφες ή προφορικές απαντήσεις, και εν συνεχεία δε, να διεξάγεται συζήτηση και να
    δίδεται η ορθή λύση.
  • Να συμμετέχει στη γενική συνέλευση του διδακτικού προσωπικού του Κέντρου Εκπαίδευσης Συνοριακών Φυλάκων, η οποία πραγματοποιείται τακτικά κάθε τρίμηνο ή και έκτακτα όταν συντρέχει ειδικός λόγος.
  • Να διακρίνεται για αντικειμενικότητα και απροσωποληψία. Να αποφεύγει την ανοχή, να καταδικάζει την αμέλεια και να επαινεί την καλή επίδοση, ώστε να δημιουργείται πνεύμα ευγενούς άμιλλας μεταξύ των εκπαιδευομένων.
  • Να συμμετέχει σε δραστηριότητες του Κέντρου Εκπαίδευσης των Συνοριακών Φυλάκων που διδάσκει.
  •  Να εφαρμόζει κάθε άλλη υποχρέωση που απορρέει από το Π.Δ.352/1995 «Οργανισμός Σχολής Αστυφυλακών», όπως ισχύει.

Η παύση των καθηγητών είναι δυνατή, εάν ανακύψουν σοβαροί λόγοι, των οποίων η ύπαρξη βεβαιώνεται με απόφαση του Εκπαιδευτικού Συμβουλίου που υποβάλλεται στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας. Τέτοιοι λόγοι είναι κυρίως, η στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων, η ασυμβίβαστη προς την αξιοπρέπεια του εκπαιδευτικού προσωπικού της Σχολής Αξιωματικών συμπεριφορά και η αποχή από την εκτέλεση των καθηκόντων, που δημιουργεί ανωμαλία ή καθυστέρηση στην εκπαίδευση των δοκίμων. Για την παύση εκδίδεται απόφαση του Υφυπουργού Εσωτερικών ύστερα από γνώμη του Αρχηγού Ελληνικής Αστυνομίας.

Διαβάστε όλα τα νέα στο topics.gr