Προσλήψεις στο Δημόσιο: Θέσεις εργασίας σε 14 υπουργεία – Πότε λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις

Προσλήψεις στο Δημόσιο: Ποια η διαδικασία για την αίτηση. Τι δικαιολογητικά θα χρειαστούν οι ενδιαφερόμενοι και ποια τα κριτήρια. Όλες οι λεπτομέρειες στο xristika.gr.

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για «Υπηρεσιακούς Γραμματείς» σε συνολικά δεκατέσσερα υπουργεία της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, τακτικοί δημόσιοι υπάλληλοι, κατηγορίας ΠΕ ή ΤΕ, με σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου ή ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου που ανήκουν οργανικά σε φορέα της Γενικής Κυβέρνησης του αρ. 14 του ν.4270/2014, μπορούν να υποβάλουν «ΑΙΤΗΣΗ-Πίνακα Καταγραφής Ελάχιστων και Αξιολογούμενων Προσόντων» ηλεκτρονικά, για τη θέση του Υπηρεσιακού Γραμματέα, με την προϋπόθεση ότι κατέχουν τα ελάχιστα απαιτούμενα προσόντα σύμφωνα με τους όρους της παρούσας πρόσκλησης.

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων άρχισε στις 28 Φεβρουαρίου και ώρα 08:00 και λήγει στις 11 Μαρτίου 2024 στις 14:00

Σημειώνεται ότι το εμπρόθεσμο της αίτησης κρίνεται με βάση την ημερομηνία της ηλεκτρονικής υποβολής της στο ΑΣΕΠ.

Τα 14 υπουργεία που θα γίνουν οι προσλήψεις είναι τα εξής:

Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

Εσωτερικών

Υγείας

Υποδομών και Μεταφορών

Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Ανάπτυξης

Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Δικαιοσύνης

Πολιτισμού

Μετανάστευσης και Ασύλου

Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Τουρισμού

Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Υποβολή αιτήσεων

Για κάθε θέση υπάρχει συγκεκριμένος κωδικός που θα δηλώσει ο ενδιαφερόμενος, ενώ πίνακα που ακολουθεί αναγράφονται και ο φορέας/υπουργείο, τα ελάχιστα απαιτούμενα προσόντα -κωδικός τίτλου σπουδών, οι κωδικοί απαιτούμενων προσόντων- καθώς και ο αριθμός των θέσεων.

Στην «ΑΙΤΗΣΗ-Πίνακας Καταγραφής Ελάχιστων και Αξιολογούμενων Προσόντων», η οποία θα πρέπει να υποβληθεί ηλεκτρονικά, θα πρέπει να αναγράφονται με προσοχή και σωστά οι κωδικοί του τίτλου σπουδών και των απαιτούμενων προσόντων, δεδομένου ότι η επεξεργασία της αίτησης γίνεται μηχανογραφικά.

Για τις προκηρυσσόμενες θέσεις της πρόσκλησης αυτής ο ενδιαφερόμενος πρέπει να κατέχει τα ελάχιστα απαιτούμενα προσόντα που αναγράφονται μαζί με τους αντίστοιχους κωδικούς τους ως κατωτέρω:

Προσλήψεις στο Δημόσιο: Η διαδικασία για την αίτηση

Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι, οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις και κατέχουν τα ελάχιστα απαιτούμενα προσόντα, πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο ΑΣΕΠ, αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά.

Με την αίτηση υποβάλλονται ηλεκτρονικά:

 • Πιστοποιητικό Υπηρεσιακών Μεταβολών στο οποίο, με μέριμνα της υπηρεσίας του υποψηφίου, περιλαμβάνεται κάθε απαραίτητη πληροφορία για την εφαρμογή της παρούσας διαδικασίας.
 • Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα στην ελληνική γλώσσα, προκειμένου οι υποψήφιοι να αξιολογηθούν πληρέστερα κατά τη διαδικασία επιλογής από την αρμόδια επιτροπή.
 • Τα λοιπά δικαιολογητικά (μεταπτυχιακά, ξένες γλώσσες) για την απόδειξη των προσόντων/κριτηρίων μοριοδότησης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΑΣΕΠ «για την ομαλή λειτουργία του συστήματος υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων, συνιστάται στους υποψήφιους να μην αναμένουν την τελευταία ημέρα για να υποβάλουν την ηλεκτρονική τους αίτηση καθώς τυχόν υπερφόρτωση του διαδικτύου ή σφάλμα στη σύνδεση με αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε δυσκολία ή αδυναμία υποβολής αυτής».

Προσλήψεις στο Δημόσιο: Πότε έρχονται 16.500 νέες θέσεις εργασίας – Ποιους αφορούν

Για 16.500 νέες προσλήψεις σε όλους τους τομείς του Δημοσίου, συμπεριλαμβανομένων και όλων των υπουργείων μίλησε η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως. Όλες οι λεπτομέρειες στο xristika.gr.

Προσλήψεις στο Δημόσιο: Ποιους αφορούν

Η απόφαση ελήφθη με προτεραιότητα στην Υγεία, όπου θα γίνουν 6.500 μόνιμοι διορισμοί, τόνισε στον ΣΚΑΪ η υπουργός.

Επίσης, όπως είπε έμφαση δόθηκε στον τομέα της κλιματική κρίσης και της προστασίας των δασών – προσλήψεις σε αντίστοιχες ειδικότητες– και στην υλοποίηση έργων του Ταμείου Ανάκαμψης που απαιτούν ανθρώπινο δυναμικό.

Προσλήψεις στο Δημόσιο: Όσα πρέπει να ξέρετε για 775 μόνιμες προσλήψεις ΑΣΕΠ

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις στο ΑΣΕΠ για 775 μόνιμες προσλήψεις σε νοσοκομεία για αποφοίτους δευτεροβάθμιας και υποχρεωτικής εκπαίδευσης μέσω της προκήρυξης 5Κ/2023.

Θα επιλεγούν απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης.

ΑΣΕΠ 5Κ/2023: Ειδικότητες, περιοχές για προσλήψεις στα νοσοκομεία

Δείτε τη λίστα με τις περιοχές ανά ειδικότητα:

 • ΔΕ Βοηθοί Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων: Θεσσαλονίκη, Έβρος, Δράμα, Κοζάνη, Φλώρινα, Χαλκιδική, Φωκίδα, Θεσπρωτία, Λευκάδα, Γρεβενά, Τρίκαλα, Λάρισα, Καρδίτσα, Μαγνησία, Λακωνία, Ροδόπη, Ημαθία, Φθιώτιδα, Αιτωλοακαρνανία, Ευρυτανία, Αχαΐα, Βοιωτία, Εύβοια, Κόρινθος, Αθήνα, Πειραιάς, Ζάκυνθος, Σύρος, Ικαρία, Κάρπαθος, Ηράκλειο, Λασίθι, Χίος, Ρόδος
 • ΔΕ Βοηθοί Νοσηλευτές: Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Ιωάννινα, Πρέβεζα, Πιερία, Φωκίδα, Αχαια, Αθήνα, Πειραιάς, Κεφαλονιά, Λέσβος, Λασίθι, Ηράκλειο, Ρέθυμνο
 • ΔΕ Βοηθοί Φαρμακείου: Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Άρτα, Λάρισα, Λευκάδα, Καρδίτσα, Φθιώτιδα, Βοιωτία, Εύβοια, Αθήνα, Κως
 • ΔΕ Διοικητικού Λογιστικού: Θεσσαλονίκη, Έβρος, Κιλκίς, Ξάνθη, Πέλλα, Σέρρες, Ροδόπη, Φλώρινα, Ιωάννινα, Λευκάδα, Μαγνησία, Αχαΐα, Αθήνα, Πειραιάς, Κεφαλονιά, Θήρα, Ίος, Νάξος, Πάρος, Λήμνος, Χίος, Ηράκλειο, Λασίθι, Ρέθυμνο
 • ΔΕ Κλιβανιστές – Αποστειρωτές: Θεσσαλονίκη, Ημαθία, Σέρρες, Ιωάννινα, Λάρισα, Μαγνησία, Πέλλα
 • ΔΕ Οδηγοί: Φλώρινα, Αθήνα
 • ΔΕ Πληροφορικής: Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Αχαΐα, Αθήνα, Λασίθι
 • ΔΕ Πλήρωμα Ασθενοφόρων: Φλώρινα, Πιερία, Ημαθία, Πέλλα, Μαγνησία, Λακωνία, Ηλεία, Βοιωτία, Εύβοια, Αθήνα, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθος, Μύκονος, Κύθηρα, Ίος, Σκιάθος, Κάρπαθος, Μέθανα, Κως, Λέσβος, Σάμος, Χίος, Ρόδος, Χανιά, Ηράκλειο, Ρέθυμνο
 • ΔΕ Μάγειρες: Ημαθία, Κοζάνη, Φλώρινα, Κόρινθος, Κως, Ηράκλειο, Λασίθι, Χανιά
 • ΔΕ Δομικών Έργων: Αθήνα
 • ΔΕ Ηλεκτρολόγοι: Θεσσαλονίκη, Πρέβεζα, Λάρισα, Αρκαδία, Αχαΐα, Αθήνα, Κεφαλονιά, Λέρος, Λήμνος, Ηράκλειο
 • ΔΕ Ηλεκτρονικοί: Θεσσαλονίκη, Ξάνθη, Αθήνα
 • ΔΕ Ηλεκτροτεχνίτες: Ιωάννινα, Τρίκαλα, Πέλλα, Αιτωλοακαρνανία, Αθήνα, Ηράκλειο
 • ΔΕ Θερμαστές: Ιωάννινα, Ημαθία, Αρκαδία, Κόρινθος, Αθήνα, Λασίθι
 • ΔΕ Μηχανολόγοι: Θεσσαλονίκη
 • ΔΕ Μηχανοτεχνίτες Συντηρητές Μηχανών Εσωτερικής Καύσης: Ιωάννινα, Ηράκλειο
 • ΔΕ Ξυλουργοί: Αθήνα
 • ΔΕ Τεχνικοί Ιατρικών Αεριων: Ροδόπη
 • ΔΕ Τεχνίτες Αλουμινίου: Αθήνα
 • ΔΕ Υδραυλικοί: Θεσσαλονίκη, Καρδίτσα, Ημαθία, Αχαια, Εύβοια, Αθήνα, Λέρος
 • ΔΕ Ψυκτικοί: Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Πρέβεζα, Εύβοια, Αθήνα
 • ΔΕ Τεχνικοί Ιατρικών Οργάνων: Αθήνα
 • ΔΕ Τηλεφωνητές: Θεσσαλονίκη, Αθήνα
 • ΔΕ Χειριστές Ακτινολογικών Εργαστηρίων: Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Ημαθία, Δράμα, Έβρος, Καβάλα, Κιλκίς, Κοζάνη, Ροδόπη, Πιερία, Ιωάννινα, Λάρισα, Τρίκαλα, Φωκίδα, Μεσσηνία, Φθιώτιδα, Αχαΐα, Βοιωτία, Εύβοια, Αθήνα, Πειραιάς, Κεφαλονιά, Ζάκυνθος, Σύρος, Αμοργός, Λέσβος, Ρόδος, Ηράκλειο
 • ΥΕ Βοηθοί Θαλάμων: Ιωάννινα, Πρέβεζα, Μεσσηνία, Αχαΐα, Αρκαδία, Αργολίδα, Αθήνα, Ηράκλειο
 • ΥΕ Μεταφορείς Ασθενών: Ιωάννινα, Πρέβεζα, Λάρισα, Μεσσηνία, Αργολίδα, Ηλεία, Κόρινθος, Εύβοια, Αθήνα, Λασίθι, Χανιά, Ηράκλειο, Σύρος, Λέσβος, Λήμνος, Σάμος, Ρόδος
 • ΥΕ Τραυματιοφορείς: Αρκαδία, Κεφαλονιά
 • ΥΕ Επιμελητές: Θεσσαλονίκη, Σαλαμίνα, Κάλυμνος
 • ΥΕ Κλητήρες: Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Πειραιάς
 • ΥΕ Εργάτες Γενικών Καθηκόντων: Θεσσαλονίκη, Αθήνα
 • ΥΕ Τραπεζοκόμοι: Θεσσαλονίκη, Κόρινθος, Αθήνα
 • ΥΕ Προσωπικό Καθαριότητας Μονάδων Υγείας: Αθήνα, Αίγινα, Μέθανα, Μύκονος, Μήλος, Λέσβος, Ρόδος

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στην προκήρυξη 5Κ/2023 ξεκινά την Τρίτη 16 Ιανουαρίου ολοκληρώνεται την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024.

Νοσοκομεία ΑΣΕΠ: Αυτοί είναι οι 3 λόγοι που απορρίπτεται η αίτηση

Προσλήψεις στο Δημόσιο: Αυτοί είναι οι 3 λόγοι που απορρίπτεται η αίτηση – Πώς θα τους αποφύγετε

Τρεις είναι οι λόγοι που το ΑΣΕΠ (asep.gr) απορρίπτει την αίτηση συμμετοχής στην προκήρυξη για τα νοσοκομεία 2024 που αφορά στην πρόσληψη 775 μονίμων υπαλλήλων.

Οι λόγοι είναι:

1) Έλλειψη βασικού τίτλου σπουδών. Το ίδιο είναι το αποτέλεσμα για το ΑΣΕΠ εάν δεν βάλετε καθόλου τον τίτλο σπουδών ή τον αναγράψετε λανθασμένα.

2) Έλλειψη πρόσθετων προσόντων. Η έλλειψη των πρόσθετων προσόντων (άδειες, γνώση η/Υ όπου χρειάζεται) αρκεί για να απορριφθεί η αίτηση.

3) Έλλειψη παραβόλου 3 ευρώ για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό.

Τι πρέπει να κάνετε για ορθή αίτηση στα νοσοκομεία

Οι υποψήφιοι οφείλουν να διασφαλίσουν τη σωστή και ακριβή αναγραφή στην ηλεκτρονική αίτηση των τριών δεδομένων που αναφέρθηκαν – η έλλειψη των οποίων τους βγάζει εκτός διαγωνισμού.

Σε αυτή την περίπτωση μπαίνουν, από την αρχή, στον πίνακα απορριπτέων.

Οποιοδήποτε άλλο προσόν (π.χ. εμπειρία, ή ξένη γλώσσα) αν δεν αναγραφεί σωστά, κόβει μεν κρίσιμα μόρια διορισμού αλλά δεν οδηγεί στην απόρριψη της αίτησης.

Με βάση αυτά τα δεδομένα -σύμφωνα με την πρακτική του ΑΣΕΠ- θα πρέπει να δημιουργήσετε την αίτηση και από τώρα να ξεκινήσετε τη συγκέντρωση των δικαιολογητικών.

Το ΦΕΚ στην προκήρυξη ΑΣΕΠ 5Κ2023

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύθηκε το Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ) για την προκήρυξη του ΑΣΕΠ 5Κ/2023.

Δείτε ολόκληρη την προκήρυξη 5Κ/2023 για 775 μόνιμες θέσεις και προσλήψεις στα νοσοκομεία που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ.

Οι διορθώσεις του ΦΕΚ για προσλήψεις στην 5Κ/2023

Σε διορθώσεις στην προκήρυξη 5Κ/2023, για προσλήψεις 775 θέσεων μόνιμου προσωπικού σε φορείς του υπουργείου Υγείας και προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας τριών ετών στο Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου (Ν.Π.Ι.Δ.), προχώρησε το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ).

Οι διορθώσεις αφορούν κωδικούς στον πίνακα κατανομής θέσεων της προκήρυξης 5Κ/2023.