Πώς Φεύγουν οι Κιρσοί από τα Πόδια; Η Σίγουρη Λύση Είναι Εδώ

Κιρσοί: Τι Είναι & Τι Συμπτώματα Παρουσιάζουν;

Οι κιρσοί είναι οι παθολογικά διατεταμένες φλέβες, όπου οι βαλβίδες τους έχουν υποστεί μη αναστρέψιμη βλάβη. Η πάθηση αυτή χαρακτηρίζεται συνήθως από τη δημιουργία αντιαισθητικών κιρσών κυρίως στον μηρό και κάτω από το γόνατο. Η αιτία αυτών συνήθως είναι η παλινδρόμηση μίας μεγάλης ποσότητας αίματος προς τα πόδια, αντί να κατευθύνεται προς την καρδιά, όπως θα έπρεπε.

Πέρα από το αισθητικό πρόβλημα, οι κιρσοί μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα στη φυσιολογική κυκλοφορία του αίματος. Αυξάνουν τη φλεβική πίεση στο εσωτερικό των φλεβών, ενώ η κίνηση του αίματος γίνεται χαμηλότερη ταχύτητα από το φυσιολογικό. Συχνά, συνδέονται με μια από τις κεντρικές επιφανειακές φλέβες του ποδιού, οι οποίες επίσης παρουσιάζουν φλεβική ανεπάρκεια.

Τα συμπτώματα που συνήθως παρουσιάζουν οι κιρσοί είναι τα εξής:

 • Καύσος.
 • Πόνος.
 • Βάρος στα πόδια.
 • Κνησμός.
 • Οίδημα.
 • Νυχτερινές κράμπες.

Ωστόσο, υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες οι κιρσοί καταλαμβάνουν μεγάλες περιοχές του μηρού ή της κνήμης, και, παρόλο που είναι πολύ διατεταμένοι, δεν εμφανίζουν κανένα σύμπτωμα.

Όμως, οι κιρσοί παραμένουν ένα σοβαρό πρόβλημα και δεν αναιρούνται οι σχετικές αρνητικές συνέπειες που προκαλούν.

Κιρσοί: Ενδοαυλική Θεραπεία με Laser

Η πιο σύγχρονη, ασφαλής και αποτελεσματική τεχνική για την αντιμετώπιση των κιρσών είναι η ενδοαυλική θεραπεία με laser. Αυτή η μέθοδος είναι αξιόπιστη, σύντομη και δεν απαιτεί γενική αναισθησία, επιτρέποντας στον ασθενή να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες σχεδόν αμέσως, ακόμη και την επόμενη ημέρα.

Για να επιτευχθούν τα βέλτιστα αισθητικά αποτελέσματα, συχνά προτείνεται η συνδυαστική εφαρμογή της ενδοαυλικής θεραπείας με laser με τις μικροφλεβεκτομές.

Ακόμη, η ενδοαυλική θεραπεία με laser για τους κιρσούς έχει τα παρακάτω πλεονεκτήματα:

 • Η επέμβαση πραγματοποιείται με ειδική τοπική αναισθησία, είναι απόλυτα ανώδυνη και ασφαλής, και δεν περιλαμβάνει καθόλου ράμματα ή χειρουργικές τομές.
 • Οι ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν στις καθημερινές τους δραστηριότητες αμέσως μετά την επέμβαση. Όσον αφορά τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις, μπορούν να επιστρέψουν σε αυτές μετά από 1 με 2 μέρες. Επίσης, προτείνεται να φοράνε ειδικές ελαστικές κάλτσες διαβαθμισμένης συμπίεσης για 2 εβδομάδες και να αποφεύγουν να σηκώνουν βάρη άνω των 5 κιλών.
 • Η ενδοαυλική θεραπεία με laser εγγυάται εξαιρετικά αισθητικά αποτελέσματα, καθώς τα σημάδια εξαφανίζονται συνήθως μερικούς μήνες μετά την επέμβαση.
 • Αυτή η μέθοδος έχει πολύ χαμηλό έως μηδενικό κίνδυνο υποτροπής.
Πώς Φεύγουν οι Κιρσοί από τα Πόδια;

Κιρσοί: Τα Υπερσύγχρονα Κέντρα Μας

Διαθέτουμε τα 2 πιο υπερσύγχρονα φλεβολογικά κέντρα στην Αθήνα, στα οποία προσφέρουμε εξειδικευμένη θεραπεία για τους κιρσούς και είναι τα εξής:

 1. Venocare Athens

Λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των ασθενών και τη σύγχρονη εξέλιξη της ιατρικής τεχνολογίας στον τομέα των φλεβικών παθήσεων, ο Αγγειοχειρουργός Αλέξανδρος Ματθαίου, δημιούργησε το Σύγχρονο Φλεβολογικό Κέντρο VenoCare Athens.

Ο στόχος του κέντρου είναι να προσφέρει υπηρεσίες διάγνωσης και θεραπείας με επιστημονική ακρίβεια και χρήση σύγχρονης τεχνολογίας σε ασθενείς με φλεβικές παθήσεις. Με επαγγελματική δεξιοτεχνία και αφοσίωση προς τον ασθενή, το Venocare Athens αντιμετωπίζει με επιτυχία ποικίλες φλεβικές παθήσεις, όπως κιρσούς, ευρυαγγείες, σύνδρομο πυελικής συμφόρησης, φλεβικά έλκη, οιδήματα, λεμφοιδήματα και λιποιδήματα.

Χρησιμοποιεί τις πλέον εξειδικευμένες θεραπευτικές τεχνικές, όπως η ενδοαυλική θεραπεία με laser για την αντιμετώπιση των κιρσών, μικροβλεβεκτομές, χειρουργική χωρίς τομές, θεραπεία των ευρυαγγειών με laser, σκληροθεραπεία καθώς και σκληροθεραπεία με αφρό.

 1. Φλεβολογικό Κέντρο Ομίλου Ιασώ

Ο εξειδικευμένος Αγγειοχειρουργός Αλέξανδρος Ματθαίου είναι ο Διευθυντής του πρώτου σύγχρονου Φλεβολογικού Κέντρου στην Ελλάδα, γνωστού ως «Venous Center» που ανήκει στον Ομίλο Ιασώ.

Το Τμήμα Laser Αντιμετώπισης Φλεβικών Παθήσεων του «Venous Center» ξεκίνησε να λειτουργεί τον Φεβρουάριο του 2022 και προσφέρει τις πιο σύγχρονες μεθόδους διάγνωσης και παρακολούθησης φλεβικών παθήσεων, συμπεριλαμβανομένων των αρτηριών και των φλεβών.

Η μακρόχρονη εμπειρία του Αγγειοχειρουργού Αλέξανδρου Ματθαίου, της ιατρικής του ομάδας και ο άρτια εξοπλισμένος χώρος του Φλεβολογικού Κέντρου «Venous Center» του Ομίλου Ιασώ εγγυώνται τις πιο αξιόπιστες και σύγχρονες υπηρεσίες σε επίπεδο διάγνωσης και θεραπείας. Οι εφαρμοζόμενες τεχνικές είναι ανώδυνες και παράγουν άριστα λειτουργικά και αισθητικά αποτελέσματα.

Αλέξανδρος Ματθαίου

Αγγειοχειρουργός

Διευθυντής VenoCare Athens

Διευθυντής Φλεβολογικού Κέντρου ΙΑΣΩ

https://veins.gr/