Πλειστηριασμοί 2022: Βίλες, ξενοδοχεία, επενδυτικά και βιομηχανικά ακίνητα στις σχετικές λίστες. Περισσότεροι από 4.000 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί έχουν προγραμματιστεί μόνο για το πρώτο δίμηνο του 2022. Όλες οι λεπτομέρειες στο xristika.gr.
«Ποδαρικό» με περισσότερα από 4.000 σφυριά κάνει το 2022 μόνο για τους δύο πρώτους μήνες του. «Προϊδεάζοντας» έτσι ότι αυτή η χρονιά, εκτός από όλα τα άλλα, θα είναι και χρονιά των πλειστηριασμών, δεδομένης και της εφαρμογής των νέων διαδικασιών με στόχο τον περιορισμό της γραφειοκρατίας ιδιαίτερα όσον αφορά τη μείωση της τιμής πρώτης προσφοράς.
Στο πλαίσιο αυτό, μετά από πολλούς γύρους μεταβίβασης των «κόκκινων» δανείων των τραπεζών, αλλά και υπό το βάρος της οικονομικής συγκυρίας, κρατούντος του κορωνοϊού, η ηλεκτρονική πλατφόρμα αναμένεται να γεμίσει με χιλιάδες περιπτώσεις.
Ανάμεσα σε όσες έχουν ήδη αναρτηθεί υπάρχουν αρκετά ηχηρά και «επώνυμα» σφυριά τα οποία και θα μαγνητίσουν το ενδιαφέρον.
Βίλες, ξενοδοχεία, επενδυτικά και βιομηχανικά ακίνητα φιγουράρουν στις σχετικές λίστες παραπέμποντας στη λαϊκή σοφία που διδάσκει πόσα «γυρίσματα» έχει η ζωή.
Χαρακτηριστική τέτοια περίπτωση αποτελεί το άλλοτε «στολίδι» των βορείων προαστίων, το ξενοδοχείο “Grand Chalet” στην Κηφισιά που κατά κάποιο τρόπο «εγκαινιάζει» τη χρονιά καθώς ο τρίτος κατά σειρά πλειστηριασμός για αυτό έχει προγραμματιστεί για τις 7 Ιανουαρίου 2022, με τιμή πρώτης προσφοράς 5.280.000 ευρώ.
Το σφυρί αφορά ένα οικόπεδο, το οποίο προέρχεται από τη φυσική συνένωση δύο συνεχόμενων (ομόρων) οικοπέδων, μαζί με το ξενοδοχείο και λοιπά κτίσματα, το οποίο βρίσκεται στη θέση «Πάτημα» ή «Επάνω Αμπέλια», μέσα στο εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο.
Το οικόπεδο έχει έκταση σχεδόν 7 στρέμματα και το τριώροφο ξενοδοχείο είναι συνολικού εμβαδού 2.435,63 τ.μ., ενώ περιλαμβάνει ακόμη διώροφο υπόγειο γκαράζ, δώμα και πισίνα.
Το “Grand Chalet” άνοιξε τις πύλες του το 1962 και το 2008 πουλήθηκε από την οικογένεια Αποστόλου στην εταιρεία Κεφαλάρι Κτηματική. Τρία χρόνια μετά, το 2011 μπήκε το λουκέτο και έκτοτε έχει παραδοθεί στη φθορά του χρόνου και τις λεηλασίες.
Ένα από τα πλέον ηχηρά και «επώνυμα» σφυριά που έρχονται είναι αυτό για τις ιδιοκτησίες των οικογενειών Περρωτή και Σαραντόπουλου (της Κυλινδρόμυλοι Σαραντόπουλου) στη Μύκονο.
Πρόκειται για 128 στρέμματα στο Αγράρι, τα οποία αποκτήθηκαν το 2007 από την τεχνική εταιρεία ΕΚΤΕΡ Α.Ε. μέσω των εταιρειών «Έκτακτον 1», «Έκτακτον 2» και «Έκτακτον 3», και τώρα έχει προγραμματιστεί να βγουν σε 16 πλειστηριασμούς στις 23 Φεβρουαρίου, με συνολική τιμή πρώτης προσφοράς 13,77 εκατ. ευρώ.
Η έκταση αυτή, με τα 77 στρέμματα στη θέση «Κούνδουρος-Ακρωτήρι Αγράρι», και τα υπόλοιπα στη θέση «Αγράρι-Άνω Μερά» συναποτελούν επί της ουσίας μια ολόκληρη παραθαλάσσια πλαγιά ακριβώς δίπλα στην ομώνυμη δημοφιλή παραλία του Νησιού των Ανέμων.
Η έκταση αποκτήθηκε με σκοπό τη μελλοντική αξιοποίησή της, ωστόσο επί 14 χρόνια δεν έγινε καμία έμπρακτη κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση. Δεδομένου όμως ότι ήδη από το 2007 είχαν ληφθεί δύο ομολογιακά δάνεια ύψους 7.240.000 ευρώ και 3.760.000 ευρώ, τα οποία από ένα σημείο και μετά προφανώς δεν εξυπηρετούνταν, φτάσαμε στην ενεργοποίηση των ενεχύρων και στην αναγκαστική κατάσχεση που έγινε τον Ιούλιο του 2021.
Οφειλέτριες και στους 16 πλειστηριασμούς είναι οι εταιρείες «Έκτακτον», ενώ οι Κωνσταντίνος Σαραντόπουλος, Ιωάννης Περρωτής και Δημήτριος-Ευγένιος Περρωτής νομιμοποιούνται παθητικά, -σε διαφορετικό βαθμό κατά περίπτωση-, ως τρίτοι κύριοι των ενυπόθηκων ακινήτων, καθώς στο παρελθόν χορήγησαν υποθήκες ποσού 9.412.000 ευρώ και 4.888.000 ευρώ προς εξασφάλιση των απαιτήσεων κατά των εταιρικών σχημάτων.
Ένας ακόμη «επώνυμος» πλειστηριασμός είναι αυτός για τον Πάνο Δάβαρη, τον άνθρωπο που έφερε στην Ελλάδα τα αυτοκίνητα Hyundai και KIA.
Ο Δάβαρης, μαζί με την πρώην σύζυγό του Ρίτσα Συγγελίδη, διέγραψαν μια ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία στην «κακοτράχαλη» ελληνική αγορά αυτοκινήτου από το 1990 μέχρι που άρχισε η περιπέτεια της οικονομικής κρίσης. Έκτοτε ξεκίνησε η «κατηφόρα» και το 2016 οι τρεις εταιρείες του Ομίλου Δάβαρη (Hyundai Ελλάς, Autodeal και Autopoint) βρέθηκαν στο χείλος του γκρεμού, με το σύνολο των υποχρεώσεων σε τράπεζες, προμηθευτές, Eφορία και IKA να φτάνουν τα 202 εκατ. ευρώ.
Στη συνέχεια μέσω ενός σύνθετου σχεδίου εξυγίανσης οι εταιρείες πέρασαν στον έλεγχο του Ομίλου Βασιλάκη, με τον Π. Δάβαρη να χάνει ακίνητα από την προσωπική του περιουσία, αλλά να διατηρεί το 30% και τη θέση του προέδρου.
Στις 24 Νοεμβρίου 2021, όμως, είχε προγραμματιστεί πλειστηριασμός για τις μετοχές του Δάβαρη στις εταιρείες «Χιουντάι Ελλάς ΑΒΕΕ» και «ΚΙΑ Ελλάς ΑΒΕΕ», αλλά την τελευταία στιγμή ανεστάλη.
Πριν λίγες μέρες βγήκε στον αέρα νέος πλειστηριασμός,-για τις 26 Ιανουαρίου-, για τις ίδιες 2.100.000 ενεχυριασμένες μετοχές της «Χιουντάι Ελλάς» και τις 210.000 «ΚΙΑ Ελλάς», με τιμές εκκίνησης 8.100.000 ευρώ και 4.060.000 ευρώ, αντίστοιχα και επισπεύδουσες τις IntrumHellas, Εθνική Τράπεζα, doValueGreece και QquantMasterServicer.
Το ποσό των απαιτήσεων ανέρχεται σε 3.660.599,71 ευρώ και οι μετοχές θα εκλπειστηριαστούν ως σύνολο για κάθε εταιρεία.
Ο Γιώργος και ο Αντώνης Γλου κατάφεραν να γράψουν ένα από τα πλέον ηχηρά επιχειρηματικά successstories των προηγούμενων δύο δεκαετιών, το οποίο έμελλε να γνωρίσει μια εξίσου ηχηρή «αποκαθήλωση».
Η ιστορία της «Glou» ξεκίνησε το 1984 από ένα μαγαζί με ανδρικά ρούχα στην οδό Tσαμαδού 30. Στην πορεία ο συνδυασμός της καλής ποιότητας και των προσιτών τιμών εκτόξευσε τη φήμη του brand και το ένα κατάστημα έφερνε το άλλο. Έτσι, μέχρι το 2006 η «Glou» έφτασε να διαθέτει δίκτυο 67 καταστημάτων και ακόμη 12 για άλλες φίρμες που αντιπροσώπευαν τα δύο αδέλφια, μεταξύ των οποίων και εκείνη της Puma.
Η αλυσίδα είχε μάλιστα παρουσία και εκτός συνόρων σε Pουμανία, Bουλγαρία, Aλβανία καιKύπρο, ενώ στο απόγειό της έφτασε να κάνει τζίρο 120 εκατ. με κέρδη πάνω από 15 εκατ. ευρώ.
Μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης το οικοδόμημα των αδελφών Γλου άρχισε να κλυδωνίζεται. Έτσι οδηγήθηκαν πρώτα στον περιορισμό του δικτύου με το σταδιακό κλείσιμο καταστημάτων, στην απώλεια της Puma που τους στοίχισε πολύ ακριβά και μετά σε πλειστηριασμούς ως αποτέλεσμα των οφειλών για τραπεζικά δάνεια και όχι μόνο.
Το τελευταίο μεγάλο κατάστημα της «Glou» επί της οδού Πατησίων κατέβασε ρολά το 2017, ενώ για λίγο ακόμη κρατήθηκε το «εφαλτήριο» της οδού Τσαμαδού 30, από όπου ξεκίνησαν όλα.
Πριν από αυτό το άγαρμπο τέλος ο Γιώργος Γλου ήδη από το 2012 είχε επεκταθεί σε άλλα πεδία με την αλυσίδα γρήγορου φαγητού Pizzoteca.
Τα δύο αδέλφια, τις εποχές της δόξας και της επιτυχίας, απέκτησαν δύο πολυτελή ακίνητα στην πιο αριστοκρατική περιοχή του Πειραιά, την Καστέλα, τα οποία εδώ και λίγο καιρό πήραν το δρόμο για το σφυρί.
Το ακίνητο του Αντώνη Γλου βγήκε σε πλειστηριασμό στις 29 Οκτωβρίου και ήδη άλλαξε χέρια.
Στις 16 Φεβρουαρίου 2022 ακολουθεί το ακίνητο του Γιώργου Γλου και της Μαρίας Τριαντοπούλου, το οποίο αποτελεί ένα από τα πιο προνομιακά της Καστέλας, καθώς βρίσκεται επί της παραλιακής λεωφόρου Αλ. Παπαναστασίου προς την πλευρά της θάλασσας και με θέα όλο τον Σαρωνικό.
Πρόκειται για τριώροφη οικοδομή με υπόγειο και κλειστό χώρο στάθμευσης και η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 3,3 εκατ. ευρώ.
Λίγες ημέρες αργότερα, στις 23 Φεβρουαρίου, θα βγει στο σφυρί κατάστημα που ανήκε στην εταιρεία Glou και θεωρείται ιδιαίτερα προνομιακό καθώς βρίσκεται πάνω στην πλατεία της Ν. Σμύρνης.
Το ακίνητο έχει συνολική επιφάνεια 310,00 τ.μ. (210 τ.μ. ισόγειο και 100 τ.μ. πατάρι), έχει ανακαινιστεί το 2011και λειτουργεί ως κατάστημα της αλυσίδας εστίασης Pizzoteca.
Οι κύριοι χώροι διαθέτουν ξύλινα δάπεδα ενώ το μαγαζί διαθέτει και έναν ημιυπαίθριο χώρο 37,00 μ.τ. ο οποίος έχει στεγαστεί και χρήζει τακτοποίησης.
Η κατάσχεση έγινε τον Ιούλιο και η τιμή πρώτης προσφοράς είναι στα 1.106.000 ευρώ.
Μια από τις πιο ιδιαίτερες περιπτώσεις είναι αυτή του Ιερού Γυναικείου Ησυχαστηρίου «Η Ανάστασις του Χριστού», που φέρει τον τίτλο «Εμμαούς».
Πρόκειται για νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου το οποίο εδρεύει στον Άγιο Βασίλειο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης και όπως προκύπτει από τα στοιχεία διαθέτει μεγάλη ακίνητη περιουσία.
Από το 2020, ωστόσο, περιουσιακά στοιχεία του άρχισαν να οδηγούνται σε πλειστηριασμό. Τα περισσότερα από αυτά ήταν αγροτεμάχια στη Β. Ελλάδα. Το Ιερό Ησυχαστήριο, όμως, δεν έχει μόνο οικόπεδα… Έτσι, στη νέα χρονιά το δρόμο για το ηλεκτρονικό σφυρί έχουν πάρει ακίνητα στην Αθήνα και μάλιστα διόλου τυχαία…
Συγκεκριμένα, στις 26 Ιανουαρίου θα βγει «μια πολυώροφη οικοδομή- κτίριο καταστημάτων-γραφείων και κατοικιών κτισμένη σε οικόπεδο, άρτιο και οικοδομήσιμο, σύμφωνα με τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις, που βρίσκεται στο Δήμο Αθηναίων, της Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα, επί της οδού Μετσόβου αρ. 4». Αυτό το κτίριο, όμως, δεν είναι όποιο κι όποιο καθώς εκεί στεγάζεται η ΔΟΥ Κατοίκων Εξωτερικού.
Η απαίτηση είναι 150.000 ευρώ ποσό που αποτελεί μέρος της συνολικής οφειλής ύψους 10.000.200 ευρώ.
Το ακίνητο φέρει προσημείωση υπέρ της MarfinBank για ποσό 6 εκατ. ευρώ από τις 27/4/2007, που τράπηκε σε υποθήκη στις 9/5/2019 υπέρ της Τράπεζας Πειραιώς.
Τον Οκτώβριο του 2017 έγινε αναγκαστική κατάσχεση από την Πειραιώς για 500.000 ευρώ, η οποία ήρθη στις 9 Ιουνίου 2021. Στη συνέχεια, επιβλήθηκε νέα κατάσχεση από την επισπεύδουσα SpecialFinancialSolutions και η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 1.872.000 ευρώ.
Την ίδια μέρα, στις 26 Ιανουαρίου, θα βγουν στο σφυρί, με συνολική τιμή πρώτη προσφοράς 3 εκατ. ευρώ, και οι οριζόντιες ιδιοκτησίες του Ιερού Ησυχαστηρίου επί ακινήτου που βρίσκεται στην κεντρική λεωφόρο Θησέως στην Καλλιθέα στο ύψος των Τζιτζιφιών.
Στις 19 Ιανουαρίου βγαίνουν σε πλειστηριασμό άλλα δύο ακίνητα όπου στεγάζονται δημόσιες υπηρεσίες. Πρόκειται για δύο πολυώροφα κτίρια που ανήκουν στην εταιρεία Κτηματοδυναμική ΙΙ, συμφερόντων της οικογένειας Παπαναγιώτου.
Η συγκεκριμένη εταιρεία συστάθηκε τον Δεκέμβριο του 2002 και επικεφαλής της διοίκησης όλα αυτά τα χρόνια μέχρι και τον θάνατό του, φέτος το καλοκαίρι, ήταν ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Παπαναγιώτου.
Τα δύο ακίνητα της εταιρείας είναι στους Αμπελοκήπους, το ένα στην οδό Κόνιαρη 15 και το άλλο στην οδό Κόνιαρη 43 και Λάμπρου Κατσώνη 62.
Το κτίριο επί της οδού Κόνιαρη 15 στη θέση Κουντουριώτικα μισθώνεται από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας» (ΕΥΔΕΠ – Ε.Π.) και σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, είναι σε άριστη κατάσταση συντήρησης.
Θα βγει σε πλειστηριασμό με επισπεύδουσα την Τράπεζα Πειραιώς και τιμή πρώτης προσφοράς στα 3,49 εκατ. ευρώ.
Το ακίνητο αποκτήθηκε από την Κτηματοδυναμική ΙΙ τον Μάιο του 2006. Η κατάσχεση έγινε για ποσό 2 εκατ. ευρώ, «με τη ρητή επιφύλαξη της επισπεύδουσας για την είσπραξη του υπολοίπου με άλλη αναγκαστική εκτέλεση ή αναγγελία στον ίδιο ή σε άλλον πλειστηριασμό», ενώ η συνολική απαίτηση ανέρχεται σε 5.068.238 ευρώ.
Στα βάρη του ακινήτου περιλαμβάνεται προσημείωση υποθήκης υπέρ της Millennium Bank για ποσό 12.637.500 ελβετικών φράγκων, εγγραφείσα στις 5 Απριλίου του 2007.
Το οικόπεδο βρίσκεται εντός του σχεδίου πόλης του Δήμου Αθηναίων και έχει επιφάνεια 500,65 τ.μ. και το κτίριο διαθέτει τρία υπόγεια και έξι ορόφους
Το δεύτερο σφυρί αφορά οικόπεδο εντός σχεδίου πόλης, επιφάνειας 223,25 τ.μ., επί των οδών Κόνιαρη 43 και Λάμπρου Κατσώνη 62, εντός του οποίου έχει αναγερθεί επταώροφο κτίριο γραφείων. Το ακίνητο που αποκτήθηκε από την εταιρεία το 2006 χαρακτηρίζεται σε καλή κατάσταση συντήρησης, ενώ είναι μισθωμένο από τη Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Κεντρικής Ελλάδας (ΔΑΕΦΚ – Κ.Ε.) του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών.
Η κατάσχεση έγινε τον περασμένο Μάιο και θα βγει σε πλειστηριασμό, επίσης στις 19 Ιανουαρίου, με επισπεύδουσα την Τράπεζα Πειραιώς και τιμή πρώτης προσφοράς στα 1,62 εκατ. ευρώ
Στα βάρη περιλαμβάνεται προσημείωση υπέρ της Millennium Bank για ποσό 7.582.500 ελβετικών φράγκων, εγγραφείσα στις 5 Απριλίου του 2007.
Σε κλοιό πλειστηριασμών βρίσκονται όμως το τελευταίο διάστημα και εταιρείες οι οποίες τουλάχιστον κατά το παρελθόν ήταν συμφερόντων της Αλεξάνδρας Τερζή-Χανδρή.
Η άλλοτε «σιδηρά κυρία» της Ιπποτούρ (εκτροφή δρομώνων ίππων, αλλά και παραγωγή μανιταριών) και των ναυτιλιακών business, σύζυγος του Ιωάννη Χανδρή, στις 21 Ιουλίου είδε να βγαίνει στο σφυρί ένα διαμέρισμα ιδιοκτησίας της στην Καλλιθέα, το οποίο άλλαξε χέρια αντί 109.101 ευρώ.
Το επόμενο διάστημα, όμως, ακολουθούν πλειστηριασμοί για δύο εταιρείες στην ιδιοκτησία των οποίων ανήκουν διάφορα ακίνητα. Και στις δύο κατά το παρελθόν πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος ήταν η Αλεξάνδρα Τερζή – Χανδρή, ενώ πλέον διοικούνται από πρόσωπα που σχετίζονται μαζί της από την εποχή της Ιπποτούρ.
Η πρώτη είναι η Vecchia Α.Ε. (ΒΕΚΙΑ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ) που κατέχει οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο, επιφάνειας 378,73 τ.μ., στο Θησείο.Εντός του οικοπέδου υπάρχει μονοκατοικία που έχει αναγερθεί μεταξύ του 19ου και των αρχών του 20ού αιώνα, πλήρως ανακαινισμένη και ανακατασκευασμένη και αποτελείται από: α) ισόγειο 246,80 τ.μ., β) πατάρι ισογείου 40 τ.μ. γ) πρώτο όροφο 120 τ.μ. και δ) πατάρι πρώτου ορόφου 46 τ.μ.
Το ακίνητο αποκτήθηκε από την εταιρεία το 2003, φέρει προσημείωση υποθήκης για 3,6 εκατ. υπέρ της Μαρφίν Εγνατία Τράπεζα από το 2010, ενώ κατασχέθηκε στις 25 Μαΐου 2021 για οφειλή 516.500 ευρώ.
Θα βγει σε πλειστηριασμό στις 14 Ιανουαρίου, με επισπεύδουσα την Τράπεζα Πειραιώς και τιμή πρώτης προσφοράς στα 2,065 εκατ. ευρώ.
Η δεύτερη εταιρεία είναι η Βικτόρια Κτηματική που κατέχει ιδιοκτησίες και θέσεις στάθμευσης σε συγκρότημα κατοικιών πέντε επιπέδων το οποίο βρίσκεται στο Καστρί και χαρακτηρίζεται «πλήρως αποπερατωμένο, κατοικήσιμο και σε καλή κατάσταση». Επί αυτών υπάρχουν προσημείωση υποθήκης (από το 2010) για 2,040 εκατ. ευρώ υπέρ της Μαρφίν Εγνατία Τράπεζα, αναγκαστική κατάσχεση υπέρ της ΕΥΔΑΠ (το 2020) και αναγκαστική κατάσχεση υπέρ της Τράπεζας Πειραιώς για 161.000 ευρώ (μέρος της συνολικής απαίτησης).
Οι ιδιοκτησίες αποκτήθηκαν από την εταιρεία το 2008. Ο πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί επίσης για τις 14 Ιανουαρίου του νέου έτους, με επισπεύδουσα την Intrum και συνολική τιμή πρώτης προσφοράς στα 1.257.350 ευρώ.
Σε απόσταση αναπνοής από την εντυπωσιακή βίλα της οικογένειας του εφοπλιστή Γιάννη Μαυρή επί της οδού Ρόδων, που θεωρείται από τους ακριβότερους δρόμους της Εκάλης, βρίσκεται ένα οικόπεδο-«φιλέτο», το οποίο έχει προγραμματιστεί να βγει στο σφυρί, στις 12 Ιανουαρίου.
Έχει έκταση 1.178,26 τ.μ., η ψιλή κυριότητα ανήκει στη Δήμητρα (Ντίμη) Μαυρή, κόρη του γνωστού εφοπλιστή και το δικαίωμα της επικαρπίας στην μητέρα της Πηνελόπη Λιγνού.
Το συγκεκριμένο οικόπεδο κατασχέθηκε προ διετίας για χρέη ύψους 450.000 ευρώ (μέρος της συνολικής απαίτησης) και είχε προγραμματιστεί να βγει για πρώτη φορά σε πλειστηριασμό στις 4 Μαρτίου 2020, με τιμή πρώτης προσφοράς 1.116.000 ευρώ (669.600 ευρώ για το δικαίωμα της ψιλής κυριότητας και 446.400 ευρώ για το δικαίωμα της επικαρπίας).
Ωστόσο, το Φεβρουάριο του 2020 οι κυρίες Π. Λιγνού και Δ. Μαυρή άσκησαν ανακοπή ζητώντας να υπάρξει διόρθωση της τιμής εκκίνησης υποστηρίζοντας ότι η εμπορική αξία του ακινήτου κατά το χρόνο της κατάσχεσης και εντεύθεν ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 1.840.000 ευρώ (1.051.560 ευρώ για την επικαρπία και 788.440 ευρώ για την ψιλή κυριότητα).
Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, στις 25 Φεβρουαρίου 2020, έκανε εν μέρει δεκτή την ανακοπή και όρισε τη νέα συνολική τιμή πρώτης προσφοράς σε 1.400.000 ευρώ, εκ των οποίων 840.000 ευρώ για την ψιλή κυριότητα και 560.000 ευρώ για την επικαρπία.
Με αυτή την τιμή εκκίνησης θα γίνει ο πλειστηριασμός με επισπεύδουσα την Intrum.
Ένα από τα γνωστά ονόματα που βρίσκεται αντιμέτωπο με τους πλειστηριασμούς είναι και ο Γιώργος Μουρτζούχος, συνιδρυτής της φημισμένης κάποτε και πτωχευμένης σήμερα εταιρείας γυναικείας ένδυσης MissRaxevsky.
Στις 13 Ιανουαρίου το σφυρί θα χτυπήσει για τη βίλα του στην Εκάλη. Πρόκειται για ένα οικόπεδο, άρτιο και οικοδομήσιμο, επί του οποίου έχει αναγερθεί διώροφη οικοδομή με υπόγειο και δώμα.
Το υπόγειο έχει επιφάνεια 267,45 τ.μ, το ισόγειο 234,84 τ.μ. και αποτελείται από είσοδο, χολ, σαλόνι, χώρο τζακιού, τραπεζαρία, κουζίνα, χώρο φαγητού κ.ά. Ο πρώτος όροφος έχει επιφάνεια 161,27 τ.μ. και αποτελείται από τρεις κοιτώνες, χολ και δύο λουτρά, ενώ το δώμα είναι 20,63 τ.μ. Ολοι οι όροφοι της οικοδομής αποτελούν μια ενιαία λειτουργικά κατοικία και επικοινωνούν μεταξύ τους με αναβατήρα και εσωτερική σκάλα.
Σύμφωνα με την έκθεση, «η μονοκατοικία είναι πλήρως αποπερατωμένη και κατοικήσιμη και κρίνεται σε πολύ καλή κατάσταση», το οικόπεδο «φέρει περίφραξη από μαντρότοιχο και σιδερένια κεντρική εξώπορτα» και «ο περιβάλλων χώρος είναι διαμορφωμένος, με βλάστηση και θάμνους».
Το ακίνητο, που βαρύνεται με περισσότερες από 12 προσημειώσεις, υποθήκες και κατασχέσεις, ανήκει στον Γιώργο Μουρτζούχο από τον Φεβρουάριο του 2006. Ο πλειστηριασμός γίνεται με επισπεύδουσα την Intrum για οφειλή ύψους 200.000 ευρώ, ενώ η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στις 985.000 ευρώ.
Για το πρώτο δίμηνο της νέας χρονιάς έχουν προγραμματιστεί και αρκετοί πλειστηριασμοί ξενοδοχείων. Ανάμεσα σε αυτούς περιλαμβάνονται:
-Το 5άστερο «Grande Mare Hotel, Spa&Wellness», της εταιρείας Ξενοδοχειακές Επενδύσεις Α.Ε., στις Μπενίτσες της Κέρκυρας, που μετά από αρκετές αναβολές λόγω πανδημίας, αλλά και τρεις άγονους πλειστηριασμούς βγαίνει ξανά στις 19 Ιανουαρίου, με τιμή πρώτης προσφοράς στα 9.060.000 ευρώ.
Αποτελείται από 16 αυτοτελείς και ανεξάρτητες οριζόντιες ιδιοκτησίες, οι οποίες συγκροτούν ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα 96 δωματίωνστη θέση Άγιος Στέφανος. Επισπεύδουσα είναι η Special FinancialSolutions και η τιμή πρώτης προσφοράς παραμένει στα 9.060.000 ευρώ.
– Το ξενοδοχείο «Πίνδος» στη Λάβδα Γρεβενών, το οποίο αναπτύσσεται σε έκταση 12 στρεμμάτων. Πρόκειται για ξενοδοχείο κλασικού τύπου τριών αστέρων και 19 δωματίων. Ο πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί για τις 12 Ιανουαρίου με τιμή πρώτης προσφοράς 1.240.000 ευρώ.
-Το «Heritage Hotel Kalari» είναι ένα ιδιαίτερο ξενοδοχείο που ξεκίνησε τη λειτουργία του πριν από περίπου 7 χρόνια. Βρίσκεται μέσα στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων και στεγάζεται σε μια παλιά στοά με μεγάλη ιστορία, από το 1600, επί της πολυσύχναστης οδού Καλάρη. Η αναστήλωση του παλιού οικοδομήματος διήρκεσε σχεδόν μια δεκαετία και σήμερα ξεχωρίζει για την πετρόκτιστη δόμηση, την υπόγεια κάβα-κελάρι και τον πολυτελή εξοπλισμό του.
Είχε προγραμματιστεί να βγει σε πλειστηριασμό στις 9 Ιουνίου με επισπεύδουσα τη Special FinancialSolutions και τιμή εκκίνησης 1,5 εκατ. ευρώ. Μετά από προσφυγή η διαδικασία ανεστάλη και το Μονομελές Πρωτοδικείο Ιωαννίνων ανέβασε την τιμή εκκίνησης στα 2,5 εκατ. ευρώ, με την οποία και θα βγει τελικά στις 19 Ιανουαρίου 2022.
-Την ίδια μέρα έχει προγραμματιστεί να βγει σε πλειστηριασμό το ξενοδοχείο “Natasa” στην Ξάνθη. Αποτελείται υπόγειο, ισόγειο και τρεις ορόφους και διαθέτει 72 δωμάτια. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 1.637.000 ευρώ.
– Επίσης για τις 19 Ιανουαρίου και με τιμή πρώτης προσφοράς 1,5 εκατ. ευρώ έχει προγραμματιστεί να βγει το συγκρότημα επιπλωμένων διαμερισμάτων Bell Air Village στην Αγία Πελαγία Ηρακλείου Κρήτης, το οποίο αναπτύσσεται σε έκταση 20 στρεμμάτων.
-Την ίδια μέρα έχει προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός και για το HotelAcropol στις Σέρρες το οποίο αναπτύσσεται σε έκταση 13.055 τ. μ. στη θέση «Παλιάγκα» του αγροκτήματος Λευκώνα. Σύμφωνα με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Σερρών η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 1.270.000 ευρώ.
-Στις 9 Φεβρουαρίου ακολουθεί το ξενοδοχείο τρίτης κατηγορίας «Ιόλη» στο Πευκοχώρι Κασσάνδρας στη Χαλκιδική. Πρόκειται για οικόπεδο έκτασης εκτάσεως 6.348,26 επί του οποίου έχει ανεγερθεί η ξενοδοχειακή μονάδα που αποτελείται από πέντε τριώροφα κτίρια. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 2.460.000 ευρώ.
Πηγή: newmoney.gr
Ο Παναθηναϊκός νίκησε 68-61 τον Ολυμπιακό και έκανε το 14/14 στη Stoiximan.gr Basket League. Τρία…
aade.gr - λοταρία αποδείξεων - TAXISnet: Πραγματοποιήθηκε η νέα λοταρία αποδείξεων από την ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή…
"Πρέπει να το δούμε ως την κατάλληλη στιγμή, το συζητάμε 25 χρόνια, όλοι ξέρουν ποια…
Θέση κατά της συμμετοχής της εκκλησίας στα συλλαλητήρια για το Σκοπιανό παίρνει ο μητροπολίτης Μεσσηνίας,…
Νεκρός βρέθηκε ο επιβάτης (περίπου 60 ετών) του Blue Star Naxos που πήδηξε στη θάλασσα…
Τις 600.000 πλησιάζουν τα ανασφάλιστα οχήματα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους, με ό,τι μπορεί να…