Πλειστηριασμοί 2022: Νέες «βόμβες»! Αυτοί οι επώνυμοι χάνουν τα σπίτια τους

Πλειστηριασμοί 2022: Δάβαρης, Στολτίδης, Παντελεημονίτης και ξενοδοχεία σε Κέρκυρα και Λειψούς στη λίστα των ακινήτων που αναζητούν τον επόμενο ιδιοκτήτη τους. Όλες οι εξελίξεις στο xristika.gr.

Ηχηρά και «επώνυμα» σφυριά έχουν προγραμματιστεί να χτυπήσουν σήμερα, Τετάρτη 18 Μαΐου, με βάση τη λίστα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Ανάμεσα στα ακίνητα που αναζητούν τον επόμενο ιδιοκτήτη τους περιλαμβάνονται το luxury boutique hotel του Πάνου Δάβαρη στην Αράχωβα, η μεζονέτα του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Ιεροκλή Στολτίδη στο Πανόραμα, οικόπεδο της Agripan (οικογένεια Παντελεημονίτη) στην Ιερά Οδό, καθώς και άλλες γνωστές ξενοδοχειακές μονάδες σε Κέρκυρα και Λειψούς.

Πλειστηριασμοί 2022: Το Elafivolia του Δάβαρη

Σήμερα βγαίνει στο σφυρί το luxury boutique hotel Elafivolia που ανήκει στον επιχειρηματία Πάνο Δάβαρη, για το οποίο φαίνεται να έχει σχηματιστεί και «οριστικοποιημένη λίστα συμμετοχών».

Ο πλειστηριασμός αφορά ένα αγροτεμάχιο άρτιο και οικοδομήσιμο, με συγκρότημα δύο κατοικιών, το οποίο βρίσκεται στην θέση «Τρουβουλός» της Αράχωβας. Το αργοτεμάχιο έχει προέλθει από τη φυσική συνένωση 4 μικρότερων με τη συνολική επιφάνεια να φτάνει τα 2.976,27 τ.μ. και αποκτήθηκε από την εταιρεία το 2004.

Το Elafivolia αποτελείται από δύο κτίρια με υπόγεια, ισόγεια και πρώτο όροφο που έχουν συνολικό εμβαδόν 670 τ.μ., ενώ διαθέτει μεγάλη εξωτερική πισίνα.

Το ποσό της οφειλής ανέρχεται σε 512.870 ευρώ, ενώ στον πλειστηριασμό με επισπεύδουσα την Cepal η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στις 902.000 ευρώ.

Το ακίνητο βαρύνεται με υποθήκη υπέρ της Alpha Bank για 1.079 εκατ. ευρώ (από το 2016), προσημείωση για 376.073 ευρώ υπέρ της Alpha Bank (από το 2018), κατάσχεση υπέρ της ΔΟΥ Χολαργού για 3,12 εκατ. ευρώ εγγραφείσα τον Ιανουάριο του 2018, ενώ η κατάσχεση από την επισπεύδουσα έγινε στις 27 Σεπτεμβρίου 2021.

Πλειστηριασμοί 2022: Στο «σφυρί» το σπίτι του «Ιέρο»

Ανάμεσα στους σημερινούς πλειστηριασμούς περιλαμβάνεται και ο επαναληπτικός για μια μεζονέτα στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, που ανήκε στον Ιεροκλή Στολτίδη, τον παλαίμαχο διεθνή ποδοσφαιριστή, που αγωνίστηκε ως αμυντικός μέσος στον Ηρακλή, στον Ολυμπιακό και στην Κέρκυρα.

Ο «Ιέρο» όπως τον αποκαλούσαν, ξεχώρισε για το πάθος, τη δύναμη και το θάρρος στις διεκδικήσεις κατά τους αγώνες, αλλά και τη φυσική του κατάσταση. Ολοκλήρωσε την καριέρα του στο τέλος της περιόδου 2010-11 έχοντας συμπληρώσει 542 συμμετοχές και 75 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Στη συνέχεια επανήλθε ως προπονητής.

Ο πλειστηριασμός αφορά σε διώροφη κατοικία με υπόγειο, στέγη και πισίνα και είναι μία από τις τρεις παρόμοιες συγκροτήματος κατοικιών, που βρίσκεται σε αγροτεμάχιο επί της οδού Θέρμης-Πανοράματος, της Δημοτικής Ενότητας Πανοράματος, του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη.

Η παραπάνω κατοικία, βάσει τίτλου, αποτελείται από:

-Υπόγειο, επιφάνειας 83,49 τ.μ. το οποίο περιλαμβάνει έναν ενιαίο αποθηκευτικό χώρο, το λεβητοστάσιο και την αποθήκη καυσίμων.

-Ισόγειο, επιφάνειας 47,91 τ.μ. που περιλαμβάνει σαλόνι, κουζίνα και το χώρο της κλίμακας καθόδου στο υπόγειο και ανόδου στον όροφο μαζί  με μία κλειστή θέση στάθμευσης αυτοκινήτου, επιφάνειας 27,70 τ.μ.

-Α΄όροφο, επιφάνειας 47,22 τ.μ. που περιλαμβάνει ένα δωμάτιο, λουτροαποχωρητήριο και την κλίμακα καθόδου στο ισόγειο. Όλοι οι όροφοι επικοινωνούν μεταξύ τους με εσωτερική κλίμακα.

Κατά την εξωτερική αυτοψία διαπιστώθηκε ότι το συγκρότημα δεν κατοικείται και έχει εγκαταλειφθεί. Επίσης υπάρχουν αρκετές αυθαιρεσίες. Για αυτό και ενώ η αρχική τιμή εκκίνησης ήταν 810.000 ευρώ αφαιρέθηκαν 85.000 ευρώ που αντιστοιχούν στο εκτιμώμενο πρόστιμο.

Το ακίνητο βαρύνεται με πολλές προσημειώσεις και κατασχέσεις με τελευταία αυτή που έγινε στις 15 Ιουλίου 2021 για οφειλή 100.000 ευρώ (μέρος συνολικής απαίτησης 509.380,80 ευρώ).

Ο πρώτος πλειστηριασμός με επισπεύδουσα την Intrum και με τιμή πρώτης προσφοράς στις 725.000 ευρώ έγινε στις 23 Φεβρουαρίου και ήταν άγονος. Σήμερα επαναλαμβάνεται με την ίδια τιμή εκκίνησης.

Πλειστηριασμοί 2022: Το οικόπεδο της Agripan

Επίσης, σήμερα βγαίνει ξανά στο σφυρί οικόπεδο της εταιρείας Agripan, –της οικογένειας Παντελεημονίτη-, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με σοβαρά οικονομικά προβλήματα τα τελευταία χρόνια.

Πρόκειται για οικόπεδο έκτασης 3.629,45 τ.μ. που βρίσκεται στη γωνία της Ιεράς Οδού, με την οδό Χαλκιδικής. Το 2018 η τιμή πρώτης προσφοράς για το ακίνητο ήταν στα 2.889.473 ευρώ.

Στον νέο πλειστηριασμό, με επισπεύδουσα την Alpha Bank, -για είσπραξη ποσού 250.000 ευρώ το οποίο αποτελεί μέρος μεγαλύτερης απαίτησης-, η τιμή εκκίνησης έχει μειωθεί στα 1.878.157 ευρώ.

Πλειστηριασμοί 2022: Τα ξενοδοχεία σε Κέρκυρα και Λειψούς

Για πολλοστή φορά και με σημαντικά μειωμένη την τιμή εκκίνησης έχει προγραμματιστεί να βγει σήμερα σε πλειστηριασμό το 5άστερο συγκρότημα Grande Mare Hotel, Spa & Wellness στον Άγιο Στέφανο Μπενιτσών, της δημοτικής ενότητας Αχιλλείων, στην Κέρκυρα.

Το συγκρότημα βγήκε, -με επισπεύδουσα την Special Financial Solutions-, τελευταία φορά στις 15 Απριλίου με τιμή πρώτης προσφοράς 7.248.000 ευρώ, ωστόσο ελλείψει πλειοδοτών ο πλειστηριασμός κατέληξε άγονος.

Το νέο σφυρί χτυπάει με την τιμή εκκίνησης μειωμένη στο 65% της αρχικώς ορισθείσας, στα 5.889.000 ευρώ, καθώς έχουν προηγηθεί τρεις άγονοι πλειστηριασμοί.

Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο, με συνολική επιφάνεια 3.777 τ.μ. και δυναμικότητας 96 δωματίων, είναι κτισμένο σε προνομιακό οικόπεδο 22.000 τ.μ. Έχει ανακαινιστεί το 2014 και αποτελείται από τέσσερα κτίρια δωματίων και ένα κτίριο υποδοχής και κοινοχρήστων χώρων.

Όλα τα κτίρια παρουσιάζουν ανατολικό προσανατολισμό (βλέπουν στην θάλασσα) και ακολουθούν την κλίση του εδάφους δημιουργώντας ιδανικές συνθήκες για την προσθήκη υδάτινων στοιχείων.

Τα δωμάτια έχουν αυτοτελή είσοδο από τις κλίμακες, που αναπτύσσονται μεταξύ των κτιρίων, διαθέτουν δε, μικρό χολ, υπνοδωμάτιο – καθιστικό, μπάνιο και βεράντα προς την ανατολή με θέα την θάλασσα.

Στις παροχές του συμπεριλαμβάνονται συνεδριακό κέντρο 256 τ.μ., εστιατόριο, δύο μπαρ, γυμναστήριο και εξωτερική πισίνα.

Σημειώνεται ότι στην ίδια περιοχή ξεκίνησε τη λειτουργία του και το πολυτελές Angsana Corfu Resort & Spa, ενώ επί της ίδιας ακτογραμμής και σε μικρές αποστάσεις λειτουργούν άλλες μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, όπως το Miramare, το Marbella Nido Hotel, καθώς και το ξενοδοχείο Corfu Senses Resort, που πουλήθηκε πρόσφατα, επίσης μέσω πλειστηριασμού.

Με ακόμη μεγαλύτερο «σκόντο» βγαίνει σήμερα για μια ακόμη φορά και το Nefeli Hotel στους Λειψούς. Υπενθυμίζεται ότι το Nefeli Hotel Lipsi, θεωρείται η καλύτερη μονάδα του νησιού και βγήκε για πολλοστή φορά σε πλειστηριασμό στις 30 Μαρτίου με τιμή εκκίνησης 2,88 εκατ. ευρώ και με επισπεύδοντα πρώην μέτοχο της εταιρείας.

Πλειστηριασμοί 2022: Tο Nefeli Hotel στους Λειψούς

Η μονάδα αναπτύσσεται σε οικόπεδο 10.070 τ.μ. που είναι αμφιθεατρικό και τα κτίρια είναι έτσι τοποθετημένα ώστε να έχουν όλα απρόσκοπτη θέα προς το απέραντο γαλάζιο.

Η συνολική επιφάνεια των κτιρίων κύριας χρήσης είναι 1.252 τ.μ. και βοηθητικής 360 τ.μ., ενώ υπάρχει υπόλοιπο δόμησης 500 τ.μ.

Σήμερα αναμένεται να χτυπήσει το σφυρί με τιμή εκκίνησης μειωμένη κατά 35% σε σχέση με την αρχική, δηλαδή στα 2,34 εκατ. ευρώ.

Με πληροφορίες από: newmoney.gr