Πλειστηριασμοί 2022: Αυτοί οι διάσημοι Έλληνες χάνουν τα σπίτια τους

Πλειστηριασμοί 2022: Η βίλα του Γ. Γλου στην Καστέλα, το χειμερινό σαλέ των Κουτσολιούτσων στο Πήλιο, το εργοστάσιο των αδελφών Χατζηιωάννου στην Ξάνθη, το Grand Chalet στο Κεφαλάρι, το εκθεσιακό κέντρο ΕΚΕΠ, μέχρι και η μεζονέτα του Ιεροκλή Στολτίδη στο Πανόραμα. Όλα όσα βγαίνουν στο «σφυρί», στο xristika.gr.

Για «βροχή» επώνυμων σφυριών αναμένεται να… κληρώσει κατά τη σημερινή ημέρα μετά τη μετάθεση πλειστηριασμών που ήταν να γίνουν το προηγούμενο διάστημα και οι οποίοι προστέθηκαν στους ήδη προγραμματισμένους για σήμερα Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου.

Ανάμεσα, λοιπόν, στους 885 πλειστηριασμούς για τους οποίους θα χτυπήσει το ηλεκτρονικό σφυρί ξεχωρίζουν η βίλα του Γ. Γλού στην Καστέλα, καθώς και κατάστημα μεγάλης προβολής στη Ν. Σμύρνη που ανήκε στην πτωχευμένη εταιρεία ένδυσης Glou, το εργοστάσιο των αδελφών Χατζηιωάννου της άλλοτε κραταιάς αλυσίδας Sprider Stores στην Ξάνθη, το χειμερινό σαλέ της οικογένειας Κουτσολιούτσου στο Πήλιο, το Grand Chalet στο Κεφαλάρι, που για μια ακόμη φορά «ψάχνει» το νέο ιδιοκτήτη του, το εκθεσιακό κέντρο ΕΚΕΠ στη Μεταμόρφωση, συγκρότημα πολυτελών εξοχικών κατοικιών στη Χαλκιδική, γνωστές ξενοδοχειακές μονάδες στα Γρεβενά, στην Αίγινα, στα Καλάβρυτα και αλλού μέχρι και η μεζονέτα του παλαίμαχου άσου των γηπέδων Ιεροκλή Στολτίδη στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης.

Πλειστηριασμοί 2022: Η βίλα του Γ. Γλου στην Καστέλα

Για τις 16 Φεβρουαρίου είχε αρχικά προγραμματιστεί να βγει στο σφυρί το ακίνητο του Γιώργου Γλου και της Μαρίας Τριαντοπούλου, το οποίο όπως προκύπτει από τα στοιχεία και την έκθεση εκτίμησης, αποτελεί ένα από τα πιο προνομιακά της Καστέλας, ευρισκόμενο επί της παραλιακής λεωφόρου Αλ. Παπαναστασίου προς την πλευρά της θάλασσας.

Ωστόσο λόγω των αλυσιδωτών συνεπειών της κακοκαιρίας «Ελπίδα» στη λειτουργία των δικαστηρίων υπήρξε ολιγοήμερη αναβολή.

Έτσι αυτό το σπάνιο ακίνητο βγαίνει σήμερα με τιμή πρώτης προσφοράς 3.300.000 ευρώ (1.650.000 ευρώ για το 50% της πλήρους κυριότητας εκάστου των οφειλετών).

Είχε προηγηθεί ο πλειστηριασμός για τη βίλα του αδελφού του Αντώνη επίσης στην Καστέλα, στις 29 Οκτωβρίου 2021, που άλλαξε χέρια έναντι 950.401 ευρώ.

Επισπεύδουσα είναι η υπό ειδική εκκαθάριση τράπεζα Probank που εκπροσωπείται από την «PQH Ενιαία Ειδική Εκκαθάριση».

Πρόκειται για τριώροφη οικοδομή με υπόγειο και κλειστό χώρο στάθμευσης, η οποία αποτελείται από:

Επίπεδο -2 -υπόγειο Β΄: Σύμφωνα με τα εγκεκριμένα σχέδια της άδειας διαθέτει βοηθητική χρήση και έχει επιφάνεια 108,00 τ.μ.,

Επίπεδο -1 -υπόγειο Α΄: Σύμφωνα με τα εγκεκριμένα σχέδια της άδειας διαθέτει κύριους χώρους χρήσης, που προσμετρούν στην δόμηση, επιφάνειας 68,74 τ.μ., ημιυπαίθριο χώρο επιφάνειας 38,16 τ.μ., εξώστες επιφάνειας 28,47 τ.μ. και χώρους βοηθητικής χρήσης επιφάνειας 82,80 τ.μ.

Επίπεδο 0 -ισόγειο: Σύμφωνα με τα εγκεκριμένα σχέδια της άδειας διαθέτει χώρους κύριας χρήσης, επιφάνειας 109,94 τ.μ., χώρο στάθμευσης επιφάνειας 50,17τ.μ. υμιυπαίθριο χώρο επιφάνειας 50,17τ.μ. και εξώστες επιφάνειας 28,48τ.μ.,

Επίπεδο 1 – Α΄όροφος: Σύμφωνα με τα εγκεκριμένα σχέδια της άδειας διαθέτει κύρια χρήση και έχει επιφάνεια 150,42 τ.μ., που προσμετρούν στην δόμηση και εξώστες επιφάνειας 24,66 τ.μ. και,

Δώμα επιφάνειας 3,24 τ.μ. που έχει βοηθητική χρήση.

Κατά την έκθεση, «η οικοδομή αυτή είναι συμβατικής κατασκευής με φέροντα οργανισμό από οπλισμένο σκυρόδεμα και οργανισμό πλήρωσης από οπτοπλινθοδομή. Έχουν χρησιμοποιηθεί υλικά όπως πέτρα και μάρμαρο, είναι καλής αισθητικής, ενώ διαθέτει ανεπρόκοπτη θέα προς το Σαρωνικό κόλπο». Το ακίνητο κουβαλάει αρκετές προσημειώσεις, υποθήκες και κατασχέσεις.

Σήμερα θα βγει στο σφυρί κατάστημα που ανήκε στην εταιρεία Glou και θεωρείται ιδιαίτερα προνομιακό καθώς βρίσκεται πάνω στην πλατεία της Ν. Σμύρνης.

Το ακίνητο έχει συνολική επιφάνεια 310,00 τ.μ. (210 τ.μ. ισόγειο και 100 τ.μ. πατάρι), έχει ανακαινιστεί το 2011και λειτουργεί ως κατάστημα της αλυσίδας εστίασης Pizzoteca, που αποτέλεσε ένα εγχείρημα επέκτασης των δύο αδελφών στο χώρο της εστίασης.

Οι κύριοι χώροι διαθέτουν ξύλινα δάπεδα ενώ το μαγαζί διαθέτει και έναν ημιυπαίθριο χώρο 37,00 μ.τ. ο οποίος έχει στεγαστεί και χρήζει τακτοποίησης. Η κατάσχεση έγινε τον Ιούλιο του 2021 και η τιμή πρώτης προσφοράς είναι στα 1.400.000 ευρώ.

Πλειστηριασμοί 2022: Το “Grand Chalet” στην Κηφισιά και…

Σήμερα «κληρώνει» για μια ακόμη φορά για το άλλοτε «στολίδι» των βορείων προαστίων, το ξενοδοχείο “Grand Chalet” στην Κηφισιά με τιμή πρώτης προσφοράς 5.280.000 ευρώ.

Το σφυρί αφορά ένα οικόπεδο, το οποίο προέρχεται από τη φυσική συνένωση δύο συνεχόμενων (ομόρων) οικοπέδων, μαζί με το ξενοδοχείο και λοιπά κτίσματα, το οποίο βρίσκεται στη θέση «Πάτημα» ή «Επάνω Αμπέλια», μέσα στο εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο.

Το οικόπεδο έχει έκταση σχεδόν 7 στρέμματα και το τριώροφο ξενοδοχείο είναι συνολικού εμβαδού 2.435,63 τ.μ., ενώ περιλαμβάνει ακόμη διώροφο υπόγειο γκαράζ, δώμα και πισίνα.

Το “Grand Chalet” άνοιξε τις πύλες του το 1962 και το 2008 πουλήθηκε από την οικογένεια Αποστόλου στην εταιρεία Κεφαλάρι Κτηματική. Τρία χρόνια μετά, το 2011 μπήκε το λουκέτο και έκτοτε έχει παραδοθεί στη φθορά του χρόνου και τις λεηλασίες.

Πλειστηριασμοί 2022: …Το σαλέ της «Αικατερίνης Αραπίδη» στο Πήλιο

Στις 15 Δεκεμβρίου 2021 είχε χτυπήσει για πρώτη φορά, μετά από αρκετές αναβολές, το σφυρί για το ακίνητο της στο Πήλιο, το οποίο ανήκει στην Κατερίνα Κουτσολιούτσου (αναφερόμενη στην έκθεση πλειστηριασμού με το πατρικό της ως «Αικατερίνη Αραπίδου, σύζυγος Δημητρίου Κουτσολιούτσου»).

Τότε δεν υπήρξε κανείς ενδιαφερόμενος και σήμερα ο πλειστηριασμός επαναλαμβάνεται με επισπεύδουσα την Intrum και με την ίδια τιμή πρώτης προσφοράς.

Πρόκειται για ιδιοκτησία που αγοράστηκε το 1978 και περιλαμβάνει ένα οικόπεδο 2,3 στρεμμάτων στη θέση «Ζαφειρέικα» ή «Πιτσέικα» της Ζαγοράς Πηλίου, στο οποίο υπάρχουν πέντε ανεξάρτητοι κτιριακοί όγκοι και ειδικότερα διώροφο κτίσμα, εμβαδού περίπου 230 τ.μ, καθώς και τρία ακόμα μικρότερα κτίσματα εμβαδού 40 τ.μ., 35 τ.μ. και 25 τ.μ., τα οποία προφανώς αποτελούν ξενώνες.

Η πρώτη τιμή προσφοράς για το ακίνητο είναι στις 504.500 ευρώ. Στο ίδιο «πακέτο» περιλαμβάνεται και όμορο οικόπεδο 3 στρεμμάτων με καστανιές, που βγαίνει με πρώτη τιμή προσφοράς 75.000 ευρώ. Έτσι, το αρχικό συνολικό τίμημα διαμορφώθηκε στις 579.500 ευρώ.

Όσο για τα βάρη του ακινήτου, υπάρχουν:

Προσημείωση υποθήκης εγγραφείσα στις 22 Αυγούστου 2018, υπέρ της ελβετικής εταιρείας «Petrus A.G.» που εδρεύει στην Βασιλεία Ελβετίας για το ποσό των 800.000 ευρώ. Πρόκειται για την εταιρεία που ανήκε στον στενό φίλο της οικογένειας Κουτσολιούτσου, -και μέχρι τον Νοέμβριο του 2018 Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. της Dufry AG-, Andres Holzer Neumann.

Ο μεξικανικής καταγωγής πρώην, -πλέον-, φίλος ήταν που έδωσε στην οικογένεια Κουτσολιούτσου το δάνειο των 36,5 εκατ. ευρώ, μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου της Folli Follie τον Μάιο του 2018, με εξασφάλιση υποθήκες για τα ακίνητα στο Πήλιο, την Κηφισιά, τις Σπέτσες, την Αστυπάλαια κ.ά.

Προσημείωση υποθήκης εγγραφείσα στις 22 Φεβρουάριου 2019, υπέρ της Τράπεζας Πειραιώς για το ποσό των 500.000 ευρώ.
Υποθήκη εγγραφείσα στις 9 Δεκεμβρίου 2019, υπέρ της Δ.Ο.Υ. Αθηνών, τμήματος δικαστικού και νόμιμης υποστήριξης, για το ποσό των 2.342.457,10 ευρώ.

Αναγκαστική κατάσχεση εγγραφείσα την 1η Ιουλίου 2020 για ποσό 450.000 ευρώ, υπέρ της Intrum Hellas.

Πλειστηριασμοί 2022: Η Vecchia και η μονοκατοικία στο Θησείο

Μια σπάνια μονοκατοικία στο Θησείο, η οποία έχει ανεγερθεί μεταξύ του 19ου και των αρχών του 20ού αιώνα, αλλά σήμερα είναι πλήρως ανακαινισμένη, βγαίνει στο σφυρί με τιμή εκκίνησης 2,065 εκατ. ευρώ και επισπεύδουσα την Τράπεζα Πειραιώς.

Το ακίνητο ανήκε στην Vecchia Α.Ε. (ΒΕΚΙΑ Κτηματική), εταιρεία που κατά το παρελθόν τουλάχιστον βρισκόταν στη σφαίρα συμφερόντων της Αλεξάνδρας Τερζή-Χανδρή.

Το ακίνητο είναι χτισμένο επί οικοπέδου 378,73 τ.μ., και περιλαμβάνει ισόγειο 246,80 τ.μ., πατάρι ισογείου 40 τ.μ., πρώτο όροφο 120 τ.μ. και πατάρι πρώτου ορόφου 46 τ.μ. Αποκτήθηκε από την εταιρεία το 2003, φέρει προσημείωση υποθήκης για 3,6 εκατ. υπέρ της Μαρφίν Εγνατία Τράπεζα από το 2010, ενώ κατασχέθηκε στις 25 Μαΐου 2021 για οφειλή 516.500 ευρώ.

Πλειστηριασμοί 2022: Το θρυλικό ΕΚΕΠ

Σήμερα θα βγει ξανά στο σφυρί και το θρυλικό εκθεσιακό κέντρο ΕΚΕΠ (Ευρωπαϊκό Κέντρο Εκθέσεων και Προβολής), πάνω στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της Μεταμόρφωσης που αποτέλεσε επί σειρά ετών το επίκεντρο εκατοντάδων κλαδικών εκθέσεων από όλα τα «μήκη και πλάτη» της αγοράς, ενώ σε περιόδους Χριστουγέννων λειτουργούσε εκεί μέχρι και παγοδρόμιο.

Αυτή τη φορά η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών σε 17,5 εκατ. ευρώ, ενώ στο παρελθόν κατόπιν προσφυγής των ιδιοκτητών του είχε οριστεί στα 17,8 εκατ. ευρώ από μόλις 6,96 εκατ. ευρώ που ήταν αρχικά.

Η αφετηρία της επιχείρησης, που ανήκει στην οικογένεια Αλεξόπουλου, έγινε το 1993 και η αρχική χρήση του κτιρίου είχε προβλεφθεί για να στεγάσει εμπορικό κέντρο, κάτι που προφανώς δεν βρήκε την αναμενόμενη απήχηση και έτσι ξεκίνησε τη δραστηριότητά του ως χώρος εκθέσεων.

Η επιτυχία την πρώτη περίοδο της λειτουργίας του ήταν τέτοια ώστε μέσα σε μόλις δύο χρόνια έγινε επέκταση κατά δύο ορόφους, με αποτέλεσμα οι εκθεσιακοί χώροι να φτάσουν τα 17.210 τ.μ.

Για την εποχή του ήταν ιδιαίτερα σύγχρονο καθώς διέθετε σε όλες τις αίθουσες κλιματισμό, κυλιόμενες σκάλες, περισσότερους από 8 ανελκυστήρες, 143 θέσεις στάθμευσης κ.α.. Τα τελευταία χρόνια όμως το ΕΚΕΠ έχει βάλει λουκέτο με τις πόρτες του να είναι ερμητικά κλειστές και τους εξωτερικούς χώρους να έχουν χορταριάσει.

Τα αίτια, όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, ήταν πολλά. Αφενός, η πολυετής οικονομική κρίση που έπληξε όλη την αγορά, συνακόλουθα και τον τομέα των εκθέσεων. Αφετέρου, ο ανταγωνισμός από τα νεότερα, πιο σύγχρονα και τοποθετημένα εγγύτερα στον αστικό ιστό εκθεσιακά κέντρα.

Σε κάθε περίπτωση, από το 2015 άρχισαν οι περιπέτειες όταν βγήκαν οι πρώτες διαταγές πληρωμής για να καταλήξουν, κατά τη διάρκεια του 2019, στην «ενεργοποίηση» των κατασχέσεων, οδηγώντας το ακίνητο των 12,5 στρεμμάτων στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Το εργοστάσιο των αδελφών Χατζηιωάννου
Για δεύτερη φορά, μετά τον άγονο πλειστηριασμό στις 8 Δεκεμβρίου, θα βγει σήμερα στο σφυρί και το εργοστάσιο της «Χατζηιωάννου ΑΒΕΕ» στην Ξάνθη, δηλαδή τη βασική παραγωγική μονάδα της κραταιάς κάποτε αλυσίδας ένδυσης Sprider Stores, των αδελφών Σάκη και Σάββα Χατζηιωάννου.

Η εταιρεία «Χατζηιωάννου ΑΒΕΕ», παρά το ναυάγιο παραμένει έως σήμερα «ενεργή» στα χαρτιά, με τους δύο αδελφούς να έχουν αποστασιοποιηθεί από τη διοίκηση εδώ και χρόνια και με την τελευταία εταιρική πράξη που αφορούσε την εκλογή νέου Δ.Σ. να χρονολογείται από το Νοέμβριο του 2016.

Στον πλειστηριασμό βγαίνει το εργοστάσιο της εταιρείας στην Ξάνθη, το οποίο είναι κλειστό και εγκαταλελειμμένο, με επισπεύδουσα την Τράπεζα Πειραιώς και με τιμή πρώτης προσφοράς 2.580.000 ευρώ.

Πρόκειται για «αυτοτελές και ανεξάρτητο αγροτεμάχιο, που βρίσκεται στην κτηματική περιοχή Γενισέας, στην περιφέρεια της ∆ημοτικής Ενότητας Βιστωνίδος, του ∆ήμου Αβδήρων, της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, έκτασης αρχικά 64.900τ.μ., το οποίο πλέον και μετά τον αναδασμό των ετών 2003-2006 έχει έκταση 48.822,00τ.μ.».

Πλειστηριασμοί 2022: Η μεζονέτα του «Ιέρο» στο Πανόραμα

Ανάμεσα στους σημερινούς πλειστηριασμούς ξεχωρίζει και ένας που αφορά μια μεζονέτα στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης. Αυτή η μεζονέτα ανήκε στον Ιεροκλή Στολτίδη, τον παλαίμαχο διεθνή ποδοσφαιριστή, που αγωνίστηκε ως αμυντικός μέσος στον Ηρακλή, στον Ολυμπιακό και στην Κέρκυρα.

Ο «Ιέρο» όπως τον αποκαλούσαν, ξεχώρισε για το πάθος, τη δύναμη και το θάρρος στις διεκδικήσεις κατά τους αγώνες, αλλά και τη φυσική του κατάσταση. Ολοκλήρωσε την καριέρα του στο τέλος της περιόδου 2010-11 έχοντας συμπληρώσει 542 συμμετοχές και 75 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Στη συνέχεια επανήλθε ως προπονητής.

Ο πλειστηριασμός αφορά σε διώροφη κατοικία με υπόγειο, στέγη και πισίνα και είναι μία από τις τρεις παρόμοιες συγκροτήματος κατοικιών, που βρίσκεται σε αγροτεμάχιο επί της οδού Θέρμης-Πανοράματος, της Δημ. Ενότ. Πανοράματος, του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη..

Η παραπάνω κατοικία, βάσει τίτλου, αποτελείται από:

1. Υπόγειο, επιφάνειας 83,49 τ.μ. το οποίο περιλαμβάνει έναν ενιαίο αποθηκευτικό χώρο, το λεβητοστάσιο και την αποθήκη καυσίμων.
2. Ισόγειο, επιφάνειας 47,91 τ.μ. που περιλαμβάνει σαλόνι, κουζίνα και το χώρο της κλίμακας καθόδου στο υπόγειο και ανόδου στον όροφο μαζί με μία κλειστή θέση στάθμευσης αυτοκινήτου, επιφάνειας 27,70 τ.μ.
3. Α΄όροφο, επιφάνειας 47,22 τ.μ. που περιλαμβάνει ένα δωμάτιο, λουτροαποχωρητήριο και την κλίμακα καθόδου στο ισόγειο. Όλοι οι όροφοι επικοινωνούν μεταξύ τους με εσωτερική κλίμακα.

Το κτίσμα διαθέτει σκελετό από οπλισμένο σκυρόδεμα, πλαγιοκαλύψεις από οπτοπλινθοδομή και πέτρα και επιστέγαση από κεραμοσκεπή.

Κατά την εξωτερική αυτοψία διαπιστώθηκε ότι το συγκρότημα έχει εγκαταλειφθεί, δεν κατοικείται και είναι ορατά τα σημάδια της εγκατάλειψης. Επίσης υπάρχουν αρκετές αυθαιρεσίες.

Το ακίνητο βαρύνεται με πολλές προσημειώσεις και κατασχέσεις με τελευταία αυτή που έγινε στις 15 Ιουλίου 2021 για οφειλή 100.000 ευρώ (μέρος συνολικής απαίτησης 509.380,80 ευρώ).

Βγαίνει με επισπεύδουσα την Intrum και η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στις 725.000 ευρώ. Η αρχική ήταν 810.000 ευρώ αλλά έχει αφαιρεθεί ποσό 85.000 ευρώ που αντιστοιχεί στο εκτιμώμενο πρόστιμο για τις αυθαιρεσίες.

Πλειστηριασμοί 2022:Το Nefeli Luxury Villas στη Χαλκιδική

Σήμερα αναμένεται να χτυπήσει το σφυρί για 13 από τις 24 εξοχικές κατοικίες του συγκροτήματος Nefeli Luxury Villas στη Νέα Σκιώνη Χαλκιδικής.

Το συγκρότημα ανήκει στην εταιρεία Οικοδομικές Επιχειρήσεις Νεφέλη Α.Ε. και αναπτύσσεται σε έκταση 40 στρεμμάτων μπροστά στη θάλασσα. Είναι κατασκευασμένο με σκελετό από οπλισμένο σκυρόδεμα και οι τοιχοποιίες είναι από πλινθοδομή.

Η στέγη αποτελείται από επικεραμωμένη πλάκα σκυροδέματος και τα εξωτερικά κουφώματα είναι αλουμινίου, ενώ η ποιότητα κατασκευής και η συντήρηση χαρακτηρίζονται καλές.

Ο περιβάλλων χώρος είναι ιδιαίτερα προσεγμένος με εσωτερική οδοποιία, δενδροφυτεύσεις, γκαζόν κ.ά., ενώ περιλαμβάνει κεντρική πισίνα εμβαδού 79 τ.μ.

Οι τιμές πρώτης προσφοράς για τις κατοικίες κλιμακώνονται ανάλογα με το εμβαδόν και τα χαρακτηριστικά τους, από 226.663 έως 906.255 ευρώ.

Πλειστηριασμοί 2022: Τα ξενοδοχεία

Ακόμη σήμερα έχει προγραμματιστεί να βγουν σε πλειστηριασμό και αρκετά ξενοδοχεία, όπως το «Πίνδος» στη Λάβδα Γρεβενών, το οποίο αναπτύσσεται σε έκταση 12 στρεμμάτων.

Πρόκειται για ξενοδοχείο κλασικού τύπου τριών αστέρων και 19 δωματίων και η τιμή πρώτης προσφοράς είναι στα 1.240.000 ευρώ.

Για το Αργώ στην Αίγινα που επίσης σήμερα βγαίνει σε πλειστηριασμό η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στα 1.170.000 ευρώ.

Ακόμη βγαίνουν μικρότερες μονάδες στη Λίμνη Πλαστήρα (τιμή εκκίνησης 630.000 ευρώ), στα Καλάβρυτα (τιμή εκκίνησης 600.000 ευρώ), στα Γρεβενά (τιμή εκκίνησης 583.000 ευρώ), στα Γιάννενα, την Καστοριά, το Αμύνταιο και τη Δράμα.

Πηγή: newmoney.gr