Πλαστική Στήθους: Πως Εξασφαλίζεται Η επιτυχία Της επέμβασης;

Το στήθος αποτελεί βασικό κομμάτι της γυναικείας εμφάνισης. Ένα καλοσχηματισμένο και στητό στήθος επιδρά ευεργετικά στην ψυχολογία της γυναίκας χαρίζοντας της σιγουριά και αυτοπεποίθηση!

Η πλαστική στήθους αποτελεί μια από τις πιο διαδεδομένες αισθητικές επεμβάσεις, καθώς προσφέρει την ευκαιρία σε κάθε γυναίκα να αποκτήσει το μέγεθος και το σχήμα μαστών που επιθυμεί. Πρόκειται για μία πολύ ασφαλή μέθοδο, η οποία ενδείκνυται για αισθητικούς, αλλά και ιατρικούς λόγους.

Η πλαστική στήθους κατέχει ένα μεγάλο εύρος εφαρμογών, οι οποίες ενδεικτικά περιλαμβάνουν:

Αυξητική στήθους

Ένα πλούσιο και στητό μπούστο αυξάνει κατακόρυφα την αυτοπεποίθηση της γυναίκας! Η αυξητική στήθους με χρήση ενθεμάτων σιλικόνης ξεκίνησε τη δεκαετία του ’60. Από τότε μέχρι σήμερα πολλές γυναίκες έχουν προχωρήσει στην επέμβαση αυξητικής στήθους για να αποκτήσουν πιο πλούσιο μπούστο. Η αυξητική στήθους είναι η δεύτερη πιο δημοφιλής αισθητική επέμβαση παγκοσμίως μετά τη λιποαναρρόφηση, ενώ η πιο διαδεδομένη μέθοδος για αυξητική στήθους είναι η τοποθέτηση ενθεμάτων σιλικόνης.

Τα ενθέματα που χρησιμοποιούνται κατά την επέμβαση αυξητικής στήθους χωρίζονται σε αυτά που περιέχουν σιλικόνη και αυτά που περιέχουν φυσιολογικό ορό. Και τα δύο είναι εξίσου ασφαλή. Επιπλέον χωρίζονται σε στρογγυλά και σε ανατομικά.

Υπάρχουν τέσσερις επιλογές για την τοποθέτηση των ενθεμάτων:

  • Πάνω από τους μύες
  • Κάτω από τους μύες
  • Dual plane: το μισό πάνω και το μισό κάτω
  • Subfascial: κάτω από την περιτονία του θωρακικού μυός

Με τις δυο τελευταίες να αποτελούν τις νεότερες τεχνικές αυξητικής στήθους με περισσότερα πλεονεκτήματα από τις προηγούμενες. Σε κάθε περίπτωση ο πλαστικός χειρουργός πρέπει να  είναι πλήρως εξοικειωμένος με τις τεχνικές για να αποφασίσει ποια πρέπει να εφαρμόσει.

Σχετικά με το μέγεθος, από το πρώτο κιόλας ραντεβού αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας, δοκιμάζοντας διάφορα μεγέθη ενθεμάτων ώστε να έχετε μία πρώτη εικόνα. Στόχος μας είναι ένα φυσικό και καλαίσθητο αποτέλεσμα.

Aνόρθωση Στήθους

Η Ανόρθωση Στήθους είναι μια απολύτως ασφαλής επέμβαση, στην οποία προχωρούν χιλιάδες γυναίκες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την εμφάνισή τους, εξαιτίας της πτώσης του στήθους τους. Το σχήμα των μαστών διαταράσσεται με τις αυξομειώσεις του βάρους, τις εγκυμοσύνες, αλλά και την εξέλιξη της γήρανσης.

Κατά την επέμβαση ανόρθωσης στήθους, η οποία γίνεται συνήθως υπό γενική αναισθησία, στόχος είναι το στήθος να επανέλθει στην αρχική του θέση (επανατοποθέτηση του συμπλέγματος θηλή-άλω και γενικότερα όλο το στήθος ψηλότερα στον θώρακα), να διορθωθούν τυχόν ασυμμετρίες (ανισομαστία), καθώς επίσης και να βελτιωθεί το περίγραμμα και όγκος του και να αποκτήσει πιο νεανική όψη.

Υπάρχουν διάφορες σύγχρονες τεχνικές ανόρθωσης του πτωτικού, χαλαρού στήθους που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο πλαστικός χειρουργός ανάλογα με τον βαθμό πτώσης των μαστών. Η Ανόρθωση Στήθους περιλαμβάνει την Απλή Ανόρθωση, την Ανόρθωση και Αύξηση Στήθους, καθώς και την Ανόρθωση και Σμίκρυνση Στήθους.

Aνόρθωση και Aύξηση στήθους

Όσον αφορά την Ανόρθωση και Αύξηση Στήθους, με αυτήν την επέμβαση επιτυγχάνεται η ταυτόχρονη ανόρθωση και αύξηση του μεγέθους του στήθους μιας γυναίκας. Πρόκειται ουσιαστικά για δύο επεμβάσεις που, παρόλο που πολλοί πλαστικοί χειρουργοί στον κόσμο προτιμούν να κάνουν σε δύο χρόνους, μπορούν να γίνουν στον ίδιο χειρουργικό χρόνο με εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα. Αυτό είναι προς όφελος της ασθενούς που επιθυμεί να αποφύγει μια δεύτερη χειρουργική επέμβαση, όμως, απαιτείται μεγάλη εμπειρία από τον χειρουργό, ο οποίος πρέπει να προβλέψει με ακρίβεια πόσο δέρμα θα αφαιρέσει ανάλογα με την αύξηση του μεγέθους του μαστού.

Aνόρθωση και Mείωση στήθους

Σμίκρυνση και ανόρθωση στήθους ονομάζεται η επέμβαση που γίνεται για να μειωθεί το μέγεθος και ο όγκος του στήθους και παράλληλα να βελτιωθεί το σχήμα του (ανόρθωση). Το πολύ μεγάλο στήθος, ενδέχεται να προκαλέσει μυοσκελετικά (στην σπονδυλική στήλη και τους ώμους), και δερματικά (ερεθισμούς, παράτριμμα, φλεγμονές) προβλήματα. Η μόνη λύση στα παραπάνω είναι η χειρουργική Σμίκρυνση Στήθους και η ταυτόχρονη Ανόρθωσή του.

Τα τελευταία χρόνια προτιμώνται οι τεχνικές με τις μικρότερες μετεγχειρητικές ουλές και τα μακροχρόνια αποτελέσματα. Είναι γνωστές ως επεμβάσεις κάθετης μαστοπλαστικής. Όταν όμως το στήθος είναι υπερβολικά μεγάλο και πτωτικό, ο πλαστικός χειρουργός θα καταφύγει σε τεχνικές με μεγαλύτερες τομές, που πραγματοποιούνταν και παλαιότερα.

Μετά την σμίκρυνση στήθους, η γυναίκα είναι σε θέση να επιτελέσει ευκολότερα τις καθημερινές της δραστηριότητες, χωρίς να αισθάνεται δυσφορία, ενώ παράλληλα ενισχύεται και η αυτοπεποίθησή της.

Ανισομαστία

Διορθώστε την ανισομαστία και δώστε στο στήθος σας ένα τέλειο, συμμετρικό σχήμα! Η ανισομαστία είναι ο όρος που χρησιμοποιούμε για να περιγράψουμε την ασυμμετρία των μαστών.

Οι περισσότερες γυναίκες έχουν μικροδιαφορές ανάμεσα στο δεξί και το αριστερό τους στήθος. Η ασυμμετρία αυτή μπορεί να αφορά το μέγεθος, το σχήμα, τη θηλή, τη θέση ή το δέρμα κάτω από το στήθος. Υπάρχουν περιπτώσεις που η ασυμμετρία αυτή είναι πολύ μικρή και δεν γίνεται αντιληπτή. Σε ορισμένες γυναίκες όμως η διαφορά μεταξύ των μαστών είναι μεγάλη και επηρεάζει εκτός από την εικόνα και την ψυχολογία τους.

Ο ρόλος του πλαστικού χειρουργού είναι να αποκαταστήσει κατά το δυνατόν την συμμετρία των δύο μαστών.

Σκοπός του Πλαστικού Χειρουργού είναι να προσφέρει ένα άριστο κοσμητικό αποτέλεσμα προσαρμοσμένο στις ανάγκες του ασθενούς με τον πιο ασφαλή τρόπο. Επιπλέον, οφείλει να προτείνει την καταλληλότερη κατά περίπτωση τεχνική για τον ασθενή και να σχεδιάσει την πορεία της επέμβασης της πλαστικής στήθους λεπτομερώς, προσαρμόζοντας την επεμβατική διαδικασία στις ανάγκες της ασθενούς.

Η πολυετής εμπειρία του πλαστικού χειρουργού Δημήτρη Κεραστάρη στη πλαστική στήθους συμβάλλει στη δημιουργία ενός άρτιου αποτελέσματος και δημιουργεί συνθήκες απόλυτης ασφάλειας για τον ασθενή. Μάλιστα, είναι από τους πρώτους πλαστικούς χειρουργούς στην Ελλάδα που χρησιμοποίησαν τη subfascial τεχνική στην αυξητική στήθους.

Το στήθος αποτελεί ένα κύριο χαρακτηριστικό της θηλυκότητας μιας γυναίκας, επομένως το να νιώθετε πλήρη ικανοποίηση με το αισθητικό αποτέλεσμα αποτελεί τον υψηλότερό μας στόχο! Δώστε στον εαυτό σας την ευκαιρία να αποκτήσει το στήθος που πάντα ονειρευόταν. Εμπιστευτείτε μας.

Πλαστικός Χειρουργός
Dr. Δημήτρης Κεραστάρης