Πίνεις νερό από τη βρύση; Δες αυτό και μάλλον θα αλλάξεις γνώμη

Νερό: Το νερό είναι ζωή και πρέπει να φτάνει στο ποτήρια μας καθαρό και αγνό. Πίνουμε όμως πεντακάθαρο νερό; Μελέτες έχουν αποδείξει πως μάλλον αυτό δεν ισχύει. Μία νέα εταιρεία όμως έρχεται να ανατρέψει όσα ξέραμε και να μας προσφέρει ένα νερό κατευθείαν από την πηγή. Όλες οι λεπτομέρειες στο xristika.gr.

Καρπάθια Όρη: 120.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα – δηλαδή κάτι λιγότερο από την Ελλάδα μας, ένα απέραντο παρθένο δάσος ελάτης και άλλων κωνοφόρων – επίγειος παράδεισος για την χλωρίδα και την πανίδα της Ευρώπης, βιότοπος για τους μεγαλύτερους Ευρωπαϊκούς πληθυσμούς καφέ αρκούδας, λύκου, αίγαγρου και λύγκας, με την υψηλότερη συγκέντρωση στη Ρουμανία, καθώς και πάνω από το ένα τρίτο όλων των Ευρωπαϊκών φυτικών ειδών.

Τα Καρπάθια Όρη είναι ένας επίγειος παράδεισος για τα ζώα αλλά κι ένας υπόγειος παράδεισος για συγκεκριμένες ειδικότητες επιστημόνων όπως για παράδειγμα τους γεωλόγους και τους υδρογεωλόγους. Γιατί;

Τα δάση των Καρπαθίων είναι αγνά, καθώς δεν υπάρχουν εργοστάσια, άξονες μεταφορών, ούτε μαζικές αγροτικές καλλιέργειες που μπορεί να επιβαρύνουν το περιβάλλον από την ανθρώπινη επίδραση και το υπέδαφος ή τον υδροφόρο ορίζοντα με χημικά, λιπάσματα και διάφορα απόβλητα.

Το νερό της βροχής περνάει από τα δένδρα του δάσους στο καταπράσινο έδαφος και από εκεί στο υπέδαφος όπου καθώς κυλάει προς χαμηλότερα εδάφη υπόκειται σε μία 100% φυσική διύλιση και εμπλουτισμό σε μεταλλικά στοιχεία.

Επιπλέον, στο υπέδαφος, η γεωλογική δομή των Καρπαθίων εμπεριέχει σβησμένα παλαιά ηφαίστεια που αναβλύζουν ακόμη φυσικό διοξείδιο του άνθρακα. Οι γεωλογικές σχισμές μεταξύ ασβεστολιθικών Δολομιτών και Ηφαιστειογενών πετρωμάτων επιτρέπουν την άνοδο και την ανάμιξη αυτού του διοξειδίου του άνθρακα με τα υπόγεια κοιτάσματα του νερού.

Νερό: Όπερ εγένετο AquaCarpatica!

Μέσα στα δάση των Καρπαθίων κρύβονται οι δύο φυσικές πηγές του Aqua Carpatica , αφ’ ενός η πηγή του AQUA Carpatica για το Φυσικώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό και αφ’ ετέρου το Φυσικό Μεταλλικό Νερό που ανακαλύφτηκαν και οι δύο το 2005.

Η πλήρης εξερεύνηση του εδάφους και του υπεδάφους καθώς και η ανάλυση της σύστασης των πηγών διήρκεσαν 5 ολόκληρα χρόνια επιβεβαιώνοντας ότι το AQUA Carpatica περιέχει μηδέν νιτρικά (ανθρακούχο) ή σχεδόν μηδέν, στην περίπτωση του Φυσικού Μεταλλικού Νερού.

Ο άνθρωποι του Aqua Carpatica περίμεναν υπομονετικά, χρονιά με τη χρονιά, να περάσουν οι χειμώνες, να λιώσουν τα χιόνια και οι πάγοι, να γίνει η αποσύνθεση των φύλλων στο έδαφος προκειμένου να σιγουρευτούν για την σταθερή ποιότητα του νερού που τους έδιναν οι πηγές.

Έτσι η εμφιάλωση άρχισε το 2010. Το ανθρακούχο Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica είναι Φυσικώς Ανθρακούχο διότι πηγάζει με φυσαλίδες ανθρακικού (CO2) που προέρχονται από το ηφαιστειογενές υπέδαφος.

Το Φυσικό Μεταλλικό και Φυσικώς ανθρακούχο νερό AQUA Carpatica, εμφιαλώνονται το καθένα στην πηγή του, σε αυστηρά προστατευόμενες περιοχές, εκεί όπου απαγορεύεται η διέλευση και κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα.

Το αποτέλεσμα; Ένα δροσερό, ευχάριστο στη γεύση και χωρίς καμία επίγευση φυσικό μεταλλικό και φυσικώς ανθρακούχο νερό.

Παρά τα μόλις 10 χρόνια παρουσίας του, έχει αποσπάσει 50 διεθνή βραβεία τόσο για την ποιότητα όσο και για την γεύση του. Άλλωστε το slogan «το θαύμα από την παρθένα φύση» δεν είναι τυχαίο καθώς πληροί όλα τα κριτήρια ποιότητας και γεύσης ενός άξιου και μοναδικού Φυσικώς Ανθρακούχου και Φυσικού Μεταλλικού νερού.

Η βασικότερη διαφοροποίησή τους από τα υπόλοιπα εμφιαλωμένα νερά είναι το γεγονός ότι τα AQUA Carpatica είναι τα μοναδικά νερά στον κόσμο με μηδέν Νιτρικά (το Φυσικώς Ανθρακούχο) ή σχεδόν μηδενικά Νιτρικά (το Φυσικό Μεταλλικό) έχοντας ταυτόχρονα την εξαιρετική και τέλεια φρέσκια γεύση μιας βουνίσιας πηγής.

Γιατί όμως αυτό είναι σημαντικό για τον οργανισμό μας; Τα Νιτρικά (ΝΟ3) είναι ισχυρές οξειδωτικές χημικές ουσίες που ναι μεν είναι ευεργετικές για τα φυτά, είναι όμως επιβλαβείς και ανεπιθύμητες για τον οργανισμό μας και την υγεία των ανθρώπων.

Η μεγάλη και ανεξέλεγκτη χρήση των νιτρικών ως λιπάσματα στη γεωργία, έχει σαν αποτέλεσμα τα φυτά πλέον να μην μπορούν να τα απορροφήσουν και έτσι ένα μεγάλο μέρος τους να εισχωρεί στον υδροφόρο ορίζοντα επιβαρύνοντας χημικά τη σύνθεση των υπογείων υδάτων και πόρων.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση με ειδική Οδηγία της, θεωρεί τα νιτρικά ως τον κύριο παράγοντα μόλυνσης των υδάτων στην Ευρώπη και επιβάλλει τον περιορισμό της χρήσης των.

Δυστυχώς στη Ελληνική Δημοκρατία επιβλήθηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο πρόστιμο 5 εκ Ευρώ (το 2015) καθ’ ότι καθυστέρησαν τα μέτρα καταπολέμησης της Νιτρο-ρύπανσης σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Το AQUA Carpatica προσφέρει το μοναδικό συνδυασμό αγνότητας, γεύσης και απόλαυσης μαζί. Επίσης, αποτελεί το ιδανικό νερό για τα βρέφη, τα παιδιά, τις εγκυμονούσες μητέρες και τις θηλάζουσες. Είναι μια πραγματική λύση / πρόταση για τους Έλληνες καταναλωτές, ιδίως γι’ αυτούς που προσέχουν την Υγεία τους.

Τι το κάνει να είναι το ιδανικό νερό γι’ αυτές τις ευαίσθητες ομάδες ανθρώπων; Υπάρχουν ήδη 8 χώρες που, δείχνοντας το ενδιαφέρον τους γι’ αυτές τις ευαίσθητες ομάδες, έχουν ορίσει στην περίπτωση της ετοιμασίας των βρεφικών τροφών ως maximum επιτρεπτό όριο νιτρικών στο νερό τα 10mg/l (αντί των 50mgr/l που ισχύει για τους ενήλικες). Το AQUA Carpatica Φυσικό Μεταλλικό

Νερό έχει σχεδόν μηδέν νιτρικά ενώ το Φυσικώς Ανθρακούχο έχει μηδέν νιτρικά (μη ανιχνεύσιμα). Πληρούν και με το παραπάνω αυτή τη δέσμευση των 8 χωρών προηγμένων μελών της ΕΕ.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να κάνουμε και για τη συσκευασία kid. Σίγουρα σχεδιάστηκε έτσι ώστε και η μητέρα να έχει λιγότερες έγνοιες και το παιδάκι να ευχαριστιέται την εμπειρία να πίνει μόνο του το νερό. Με το πρωτοποριακό ειδικό στόμιο-πιπίλα διευκολύνει τα παιδιά να το πίνουν χωρίς να βρέχονται τα ρουχαλάκια τους κι έτσι οι μητέρες έχουν ένα άγχος λιγότερο.

Το AQUA Carpatica έχει ήδη κατακτήσει σημαντικές παγκόσμιες αγορές, όπως οι ΗΠΑ, η Αυστραλία, η Ιαπωνία, η Κίνα, η Ρωσία, η Γερμανία, η Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Σαουδική Αραβία και άλλες.
Χαρίστε το στον οργανισμό και στην υγειά σας!

www.aquacarpatica,com

Facebook: AQUA Carpatica

Instagram: aquacarpatica.gr

YouTube: aqua carpaticagreece