Παραίτηση Καμμένου: Πότε θα πάει σε Εθνικές Εκλογές ο Τσίπρας

Παραίτηση Καμμένου: Το διαζύγιό του από τον κυβερνητικό εταίρο, λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών, ανακοίνωσε ο Πάνος Καμμένος, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου και συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

«Το θέμα της Μακεδονίας δεν μου επιτρέπει να μην θυσιάσω την καρέκλα. Ευχαρίστησα τον πρωθυπουργό για τη συνεργασία και του εξήγησα ότι για το θέμα το εθνικό δεν μπορεί να συνεχιστεί η συνεργασία. Οι ΑΝΕΛ αποχωρούν από την κυβέρνηση», ανέφερε.

Νωρίτερα, ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, με τον οποίο είχε μια «αρκετά μεγάλη συζήτηση».

Μάλιστα, αναφέρθηκε στην τετραετή συνεργασία σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας. «Προερχόμαστε από διαφορετικούς χώρους και βρεθήκαμε να βγάλουμε τη χώρα μας από τα μνημόνια. Ο πρώτος στόχος επετεύχθη», ανέφερε.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που σε λίγη ώρα θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου, όπου αναμένεται ότι θα ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τους όρους του «διαζυγίου» ανέφερε ότι ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τη συνεργασία. «Του εξήγησα ότι για το θέμα το εθνικό δεν μπορεί να συνεχιστεί», υπογράμμισε.

Ο κ. Καμμένος διευκρίνισε αν αποχωρεί ο ίδιος από την κυβέρνηση ή όλοι οι υπουργοί του, ούτε αν θα άρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση παρά το γεγονός ότι ερωτήθηκε. Αναμένεται να δώσει αυτές τις απαντήσεις στη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει.

Αναλυτικά, ο κ. Καμμένος δήλωσε:

«Συναντήθηκα με τον πρωθυπουργό. Κάναμε μία αρκετά μεγάλη συζήτηση. Υπήρξε μια συνεργασία επί τέσσερα ολόκληρα χρόνια σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Καταφέραμε να βγάλουμε την πατρίδα μας από τα μνημόνια. Ο πρώτος στόχος επετεύχθη. Το θέμα της Μακεδονίας δεν μου επιτρέπει να μη θυσιάσω την καρέκλα. Ευχαρίστησα τον πρωθυπουργό. Για το εθνικό θέμα δεν μπορεί να συνεχισθεί αυτή η συνεργασία. Οι ΑΝΕΛ αποχωρούν από την κυβέρνηση»

Παραίτηση Καμμένου: «Πλησιάζουν» οι εκλογές

Μετά και τις παραπάνω εξελίξεις, τα σενάρια για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες πληθαίνουν.

Επικρατέστερη όλων αυτή τη στιγμή φαντάζει η πιθανότητα οι κάλπες να στηθούν το Μάιο. Όλα δείχνουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη βρει τους 151 βουλευτές, αφού τα νούμερα, θεωρητικά πάντα, βγαίνουν. Έτσι, λαμβάνοντας ψήφο εμπιστοσύνης, θα επιχειρήσει με έναν ανασχηματισμό να διατηρηθεί για μερικούς μήνες ακόμη στην εξουσία, οδηγώντας τη χώρα σε εκλογές το αργότερο μέχρι τις 26 Μαΐου.

Το δεύτερο σενάριο θέλει τις εκλογές να γίνονται το Μάρτιο. Θα συμβεί σε περίπτωση που ο Αλέξης Τσίπρας δεν λάβει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή.

Το τρίτο και τελευταίο σενάριο θέλει τις κάλπες να στήνονται τον Οκτώβριο. Κανείς δεν μπορεί να το αποκλείσει, ωστόσο μετά την παραίτηση Καμμένου φαντάζει… επιστημονική φαντασία.