Πανελλήνιες 2018 έναρξη: Δείτε πότε ξεκινούν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις

Πανελλήνιες 2018 έναρξη: Στις 6 Ιουνίου θα ξεκινήσουν – εκτός απροόπτου – οι Πανελλήνιες 2018 στα Γενικά Λύκεια (ΓΕΛ) για την εισαγωγή των υποψηφίων στα ανώτατα  ιδρύματα της χώρας (ΑΕΙ – ΤΕΙ).

Στα επαγγελματικά Λύκεια, οι Πανελλήνιες 2018 θα αρχίσουν μία ημέρα μετά, δηλαδή στις 7 του ίδιου μήνα.

Οι επίσημες ημερομηνίες, όπως και το πρόγραμμα, αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες από το υπουργείο Παιδείας, ενώ δεν έχει γνωστός ακόμη ούτε ο αριθμός των φετινών εισακτέων στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις και τα νέα για τις Πανελλήνιες 2018 – Πανελλαδικές 2018

Πάντως, ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γιαβρόγλου δήλωσε ότι δε θα υπάρξει μείωση των εισακτέων σε σύγκριση με πέρυσι, που εισήχθησαν σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ 70.726 υποψήφιοι.

Πανελλήνιες 2018 έναρξη: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

Στο μεταξύ, από το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώθηκε ότι η υποβολή της Αίτησης – Δήλωσης για τη συμμετοχή των υποψηφίων στις Πανελλήνιες 2018 των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ προγραμματίζεται για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου 2018.

Πιο αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, όλοι οι υποψήφιοι/ες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ, πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους σχετική Αίτηση-Δήλωση εντός του Μαρτίου του έτους συμμετοχής τους. Το διάστημα για την υποβολή της Αίτησης – Δήλωσης των υποψηφίων που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ, προγραμματίζεται για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου 2018, κατόπιν και νεότερης εγκυκλίου που θα ακολουθήσει.

Στο ίδιο διάστημα (δεύτερο δεκαπενθήμερο Μαρτίου) οι υποψήφιοι/ες (μαθητές/ριες και απόφοιτοι) με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες που εξετάζονται προφορικά ή γραπτά κατά περίπτωση, θα πρέπει να υποβάλουν τα σχετικά δικαιολογητικά στο Λύκειό τους.

Με την ευκαιρία υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι/ες για το 10% των θέσεων χωρίς νέα εξέταση δεν υποβάλλουν Αίτηση-Δήλωση, αλλά κατευθείαν μηχανογραφικό δελτίο. Αν τυχόν επιθυμούν εισαγωγή σε Στρατό, Αστυνομία, Πυροσβεστική, ΑΕΝ, υποβάλλουν σχετική αίτηση στο αρμόδιο Υπουργείο και συμμετέχουν στις προκαταρκτικές εξετάσεις».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις και τα νέα για τις Πανελλήνιες 2018 – Πανελλαδικές 2018