Παιδικοί σταθμοί: Έκτακτη ανακοίνωση! Στάση εργασίας την Πέμπτη – Δείτε τις ώρες

Παιδικοί σταθμοί: Η ΠΟΕ – ΟΤΑ αντιδρά στην επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των παιδικών σταθμών. Ποιες ώρες δεν θα λειτουργήσουν. Όλες οι λεπτομέρειες στο xristika.gr.

Στάση εργασίας στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, προκήρυξε η ΠΟΕ – ΟΤΑ την Πέμπτη (13/10) από τις 11:30 έως τη λήξη του ωραρίου, αντιδρώντας στην επέκταση του ωραρίου λειτουργίας τους.

Καλεί την ίδια ημέρα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:00 έξω από το χώρο συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Προσχολικής Αγωγής και Διαπαιδαγώγησης (Σολωμού 60-Αθήνα).

Η ΠΟΕ ΟΤΑ κάνει λόγο για υποβάθμιση των δημοτικών σταθμών και μετατροπή τους σε «παιδοφυλακτήρια». Διεκδικεί μεταξύ άλλων προσλήψεις προσωπικού, μονιμοποίηση των συμβασιούχων και κατάργηση των τροφείων.

Παιδικοί σταθμοί: Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΟΕ – ΟΤΑ

«Η κυβέρνηση έχει κάνει ξεκάθαρη την πολιτική επιλογή της να υποβαθμίσει τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς από παιδαγωγικές δομές σε «παιδοφυλακτίρια».

Σε αυτόν τον σχεδιασμό εντάσσεται και η επέκταση λειτουργίας των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών. Αγνοώντας τις ανάγκες των παιδιών που θα μπαίνουν στους Παιδικούς Σταθμούς με το πρώτο φως της ημέρας και θα φεύγουν νύχτα!!!

Η θέση της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και των εργαζομένων παραμένει σταθερή διαχρονικά. Οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί παρέχουν αγωγή και εκπαίδευση. Σε αυτή την κατεύθυνση στο επίκεντρο των πολιτικών θα πρέπει να μπουν τα παιδιά και οι ανάγκες τους και μόνο αυτά!!! Οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΚΕΣ ΔΟΜΕΣ!!!

Την ΠΕΜΠΤΗ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022 και ώρα 12.00 το μεσημέρι, όπως σήμερα ενημερωθήκαμε, συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο Προσχολικής Αγωγής και Διαπαιδαγώγησης με θέμα ημερήσιας διάταξης…«Διεύρυνση-Επέκταση ωραρίου λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών». Δεν θα αποδεχθούμε την περαιτέρω υποβάθμιση των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών και των παρεχόμενων υπηρεσιών που προσφέρουν στα φιλοξενούμενα παιδιά και κατά συνέπεια στις οικογένειές τους.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ως πρώτο μέτρο αντίδρασης στις μεθοδεύσεις του Υπουργείου Εργασίας και της κυβέρνησης αποφάσισε:

1. Προκηρύσσει ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ για το σύνολο των εργαζομένων στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς την ΠΕΜΠΤΗ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022, από τις 11.30 το πρωί μέχρι τη λήξη του ωραρίου.

2. Καλεί τους εργαζόμενους στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς μαζικά να δώσουν δυναμικό και αγωνιστικό παρόν στην Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα, στις 12.00 το μεσημέρι έξω από το χώρο συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Προσχολικής Αγωγής και Διαπαιδαγώγησης (Σολωμού 60-Αθήνα).

Διεκδικούμε:

• Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
• Μονιμοποίηση των εργαζομένων που απασχολούνται με συνεχείς Συμβάσεις Εργασίας (Ε.Σ.Π.Α.).
• Ενιαίο Εκπαιδευτικό-Παιδαγωγικό Πρόγραμμα Προσχολικής Αγωγής.
• Δωρεάν φιλοξενία όλων των παιδιών.
• Άμεσα κατάργηση των τροφείων.

Η κινητοποίηση αυτή είναι προειδοποιητική. Ο Κόμπος πλέον έχει φτάσει στο χτένι».

Παιδικοί σταθμοί: Προσλήψεις για 15 ειδικότητες

Συνεχίζεται το μπαράζ προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ για θέσεις εργασίας σε παιδικούς σταθμούς και δήμους.

Θα προσληφθούν άτομα όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, ΥΕ).

Ποιες ειδικότητες ζητούνται:

Πτυχιούχοι Κοινωνικής Διοίκησης ή Κοινωνικής Πολιτικής

Μηχανικοί Πολιτικών ‘Εργων Υποδομής

Βρεφονηπιοκόμοι

Βοηθοί Βρεφονηπιοκόμων

Βοηθοί Βρεφοκόμων Παιδοκόμων

Υδραυλικοί

Σιδεράδες

Ελαιοχρωματιστές

Ξυλουργοί

Σοβατζήδες

Τραπεζοκόμοι

Μάγειρες

Οδηγοί

Προσωπικό Καθαριότητας

Καθαριστές/Καθαρίστριες

Δείτε περιοχές, προθεσμίες και πατήστε τους ενεργούς συνδέσμους για να διαβάσετε ολόκληρες τις προκηρύξεις:

Πλατανιά (Αιτήσεις έως 13/9)

Γενισεά Ξάνθης (Αιτήσεις έως 13/9)

Ιθάκη (Αιτήσεις έως 14/9)

Ρεθύμνης (Αιτήσεις έως 15/9)

Νάουσα (Αιτήσεις έως 15/9)

Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών (Αιτήσεις έως 15/9)

Δίστομο-Αράχωβα-Αντίκυρα (Αιτήσεις έως 16/9)

Μινώα Πεδιάδας (Αιτήσεις έως 16/9)

Νέα Σμύρνη (Αιτήσεις έως 20/9)