Οργή με τις τράπεζες: Έξαλλοι οι πολίτες με αυτό που αντίκρυσαν στα γκισέ

Τράπεζες: Οι τεράστιες “ουρές” στα γκισέ των τραπεζών και ο συνωστισμός στις αίθoυσες αναμονής πελατών αποτελούν πλέον παρελθόν.

Το e-banking, η ψηφιοποίηση και οι αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των τραπεζών έχουν εξαλείψει αυτά τα φαινόμενα.

Ομως η εξυπηρέτηση των συναλλασσόμενων δεν έγινε πολύ καλύτερη – ιδιαίτερα αν πρόκειται για υπόθεση που δεν αφορά άμεση χρηματική συναλλαγή στο γκισέ.

Απλώς, αντί να περιμένουν μέσα στο κατάστημα, “στήνονται” στο τηλέφωνο προσπαθώντας να κλείσουν ραντεβού.

Κι αν είναι τυχεροί, μετά από ακατοντάδες κλήσεις μπορεί να απαντήσει κάποιος και το ραντεβού να οριστεί σε… “τρία τέρμινα”.

Οπως τα ραντεβού για ιατρικές εξετάσεις στο αλήστου μνήμης ΙΚΑ.

Τα ίδια και χειρότερα αν προσπαθήσει κάποιος να κλείσει ραντεβού μέσω ίντερνετ και των σχετικών εφαρμογών που διαθέτουν πλέον οι τράπεζες.

Το Sofokleousin έχει γίνει αποδέκτης πολλών καταγγελιών και διαμαρτυριών από πελάτες τραπεζών που έχουν ταλαιπωρηθεί μέρες και εβδομάδες προσπαθώντας να τακτοποιήσουν εκκρεμότητες τους.

Προς επιβεβαίωση δοκιμάσαμε πριν από λίγο να κλείσουμε ραντεβού στο κατάστημα της Εθνικής στην Καλλιθέα.

Η ημερομηνία που μας δόθηκε: 17 Μαϊου – ένα μήνα αργότερα!

Είχαν προηγηθεί τρεις επισκέψεις του ενδιαφερόμενου πελάτη της τράπεζας, ο οποίος είχε μιά πολύ απλή υπόθεση να τακτοποιήσει: Ανάκληση πάγιας εντολής μηνιαίων πληρωμών.

Ξενοίκιασε λογουχάριν το σπίτι όπου έμενε και ήθελε να σταματήσουν οι καταβολές ενοικίου.

Ή εξόφλησε ένα δάνειο για το οποίο μέσω Εθνικής πλήρωνε δόσεις σε άλλη τράπεζα.

Ωσπου να γίνει το ραντεβού που προτείνει η Εθνική και να ολοκληρωθεί η διαδικασία ανάκλησης, ο πελάτης θα έχει πληρώσει άλλες δύο δόσεις ή ενοίκια.

Θα χαρακτηριστούν “αδικαιολογήτως καταβληθέντα” και θα κυνηγάει να τα πάρει πίσω.

Ανάλογα περιστατικά συμβαίνουν σε όλες τις τράπεζες – για ποικίλες υποθέσεις που δεν αφορούν συναλλαγές στα γκισέ.

Ισως ειναι θέμα εσωτερικών λειτουργιών κάθε τράπεζας, ή ζήτημα προσωπικού -αν επαρκεί κι αν υπάρχει σαφής επιμερισμός αρμοδιοτήτων

Το προσωπικό στα τραπεζικά καταστήματα έχει περιοριστεί δραστικά, μετά από αλλεπάλληλες εθελούσιες εξόδους.

Παράλληλα σε όλες τις τράπεζες έχουν υλοποιηθεί προγράμματα εσωτερικής αναδιοργάνωσης.

Μπορεί να έχουν ωφελήσει τις ίδιες, που περιέκοψαν δαπάνες και βελτίωσαν την κερδοφορία τους.

Τα αποτελέσματα για τους πελάτες-συναλλασσόμενους είναι αμφίβολα.

Τράπεζες: Οργή από τη νέα κλοπή – Δείτε τις νέες χρεώσεις

Από παντού μας τα… αρπάζουν οι τράπεζες καθώς χρεώνουν ακόμη και απλές κινήσεις των καταναλωτών.

Η πρόεδρος ΕΚΠΟΙΖΩ Π. Καλαποθαράκου μίλησε για τις παράλογες χρεώσεις των τραπεζών, λέγοντας χαρακτηριστικά πως για την έκδοση νέας χρεωστικής κάρτας πληρώνουμε 6 ευρώ.

«Υπάρχει ένα σύνολο χρεώσεων, προμηθειών που επιβαρύνουν τους καταναλωτές που είναι αδικαιολόγητες σε πολλές περιπτώσεις διότι οι συναλλαγές που πραγματοποιούνται μέσω e-banking δεν έχουν κόστος για τις τράπεζες σύμφωνα με την Παναγιώτα Καλαποθαράκου, πρόεδρος του ΕΚΠΟΙΖΩ.

Η πρόεδρος ΕΚΠΟΙΖΩ Π. Καλαποθαράκου μίλησε για τις παράλογες χρεώσεις των τραπεζών, λέγοντας χαρακτηριστικά πως για την έκδοση νέας χρεωστικής κάρτας πληρώνουμε 6 ευρώ.

«Υπάρχει ένα σύνολο χρεώσεων, προμηθειών που επιβαρύνουν τους καταναλωτές που είναι αδικαιολόγητες σε πολλές περιπτώσεις διότι οι συναλλαγές που πραγματοποιούνται μέσω e-banking δεν έχουν κόστος για τις τράπεζες. Παρ’ όλα αυτά οι καταναλωτές επιβαρυνόμαστε από 1 έως και 4 ευρώ όταν κάνουμε συναλλαγή μέσω e-banking από τράπεζα σε τράπεζα και όχι μόνο. Εάν μας εκδώσουν την χρεωστική κάρτα μας χρεώνουν 6 ευρώ», ανέφερε αρχικά η κυρία Καλαποθαράκου.

Παίρνοντας τον λόγο, ο Μάνος Νιφλής μίλησε για προσωπικές εμπειρίες που είχε με τις υπέρογκες χρεώσεις.

«Πήγα να κάνω ακύρωση μιας πάγιας εντολής. Χρέωσαν ως αίτημα ακύρωσης 15 ευρώ, για μια δόση των 80 ευρώ που ακύρωσα», είναι η μια ανέφερε αρχικά, συμπληρώνοντας στη συνέχεια: «Με πήραν τηλέφωνο από τράπεζα και μου είπανε κρούσμα χάκινγκ, σας ακυρώσαμε την κάρτα. Χρεωστική, ελάτε να πάρετε καινούρια. 6 ευρώ. Με υπαιτιότητα της τράπεζας».

Η πρόεδρος του Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ κλείνοντας τόνισε πως: «Θα πρέπει να ελεγχτεί η τιμολογιακή πολιτική των τραπεζών, η οποία σε μεγάλο βαθμό είναι παράνομη και καταχρηστική. Όλες αυτές οι χρεώσεις που επιβαρύνουν τους καταναλωτές θεωρούμε πως είναι απολύτως αδικαιολόγητες και δεν θα έπρεπε να υπάρχουν. Έχουμε κάνει έρευνα και την έχουμε καταθέσει στις αρμόδιες Αρχές και δεν έγινε απολύτως τίποτα».

Τράπεζες: Θρίλερ με τις ελληνικές καταθέσεις – Τι έχει συμβεί

Μπροστά στο φάσμα μιας νέας οικονομικής κρίσης βρίσκεται όλος ο πλανήτης.

Σε μια περίοδο σφοδρής αναταραχής στο παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα, όπου η έξοδος καταθέσεων οδήγησε ήδη στην κατάρρευση τρεις μεσαίες αμερικανικές τράπεζες και σε διάσωση της Credit Suisse με παρέμβαση των αρχών, οι Έλληνες καταθέτες έχουν κρατήσει την ψυχραιμία τους, όπως αναφέρουν τραπεζικά στελέχη, σημειώνοντας ότι δεν υπήρξαν αξιοσημείωτες εκροές καταθέσεων μέσα στον Μάρτιο.

Σημειώνεται ότι μεταξύ τέλους 2019 και τέλους 2022 οι ελληνικές τράπεζες καταγράφουν συνεχή αύξηση καταθέσεων, οι οποίες σωρευτικά αυξήθηκαν κατά 25% και ανήλθαν το 2022 στα 221 δισ. ευρώ.

Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για… business as usual στα τραπεζικά καταστήματα, με καταθέτες να ενδιαφέρονται κυρίως για το πώς θα «κλειδώσουν» κάποια καλύτερα επιτόκια, μέσα από τα νέα προϊόντα προθεσμιακών καταθέσεων ή και από τα νέα αμοιβαία κεφάλαια ομολογιών που έχουν αρχίσει να διαθέτουν αυτόν τον μήνα οι τράπεζες.

Φαινόμενα του όχι τόσο μακρινού παρελθόντος, όπου μικροί καταθέτες έσπευδαν για αναλήψεις μετρητών, προκρίνοντας τα… στρώματα ή τις γλάστρες ως ασφαλέστερους χώρους για την τήρηση των καταθέσεών τους από τις τράπεζες, δεν έχουν παρατηρηθεί.

Όπως σχολιάζουν στελέχη τραπεζών, η ελληνική οικονομία και το τραπεζικό σύστημα δεν βρίσκονται πλέον στις ακραίες συνθήκες οικονομικής κρίσης της προηγούμενης δεκαετίας, που έκαναν τους καταθέτες να βρίσκονται συνεχώς σε κατάσταση συναγερμού, έτοιμους να αποσύρουν μετρητά από τις τράπεζες, υπό τον φόβο χρεοκοπίας της χώρας και εξόδου από την ευρωζώνη.

«Καταθέτες που πέρασαν για μια δεκαετία δια πυρός και σιδήρου δεν κλονίζονται εύκολα επειδή κατέρρευσε μια μεσαία τράπεζα στην Αμερική, ή ακόμη και η Credit Suisse», αναφέρουν χαρακτηριστικά τραπεζικές πηγές.

Εξάλλου, η εμπιστοσύνη στο τραπεζικό σύστημα φαίνεται ότι έχει, σε πολύ μεγάλο βαθμό, αποκατασταθεί, όχι μόνο επειδή η χώρα κράτησε τη θέση της στην ευρωζώνη και η οικονομία σταθεροποιήθηκε και αναπτύσσεται, αλλά και επειδή στην Ελλάδα, παρότι οι τράπεζες είχαν μια καταστροφική δεκαετία, τελικά δεν χάθηκε ούτε ευρώ από τις καταθέσεις, σε αντίθεση με την Κύπρο, όπου οι καταθέτες υπέστησαν ένα άκρως επώδυνο «κούρεμα».

«Αυτός που δεν έχασε τις καταθέσεις του ακόμη και το 2015, όταν έκλεισαν οι τράπεζες και επιβλήθηκαν capital controls δύσκολα θα ανησυχήσει σήμερα, επειδή παρατηρείται μια διεθνής αναταραχή στις τράπεζες», λένε τραπεζικά στελέχη.

Την προηγούμενη δεκαετία, αρχής γενομένης από την οικονομική κατάρρευση της χώρας το 2009 – 2010, οι ελληνικές τράπεζες είχαν πρωτοφανή «αιμορραγία» καταθέσεων και στις χειρότερες περιόδους κρατήθηκαν όρθιες μόνο χάρη στην παροχή τεράστιας ρευστότητας από το Ευρωσύστημα.

Το καλοκαίρι του 2015, όταν η ΕΚΤ αποφάσισε να «τραβήξει την πρίζα» της παροχής ρευστότητας, ενόψει των μεγάλων εκροών καταθέσεων και της αβεβαιότητας για την επίτευξη κάποιας συμφωνίας της ελληνικής κυβέρνησης με τους ευρωπαϊκούς Θεσμούς, οι τράπεζες έκλεισαν και επιβλήθηκαν αυστηροί περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων.

Τράπεζες: Έκτακτη ανακοίνωση – Πότε και για πόσες ημέρες θα μείνουν κλειστές

Ανατροπή στις συναλλαγές μας με τις τράπεζες, φέρνει το Πάσχα των Καθολικών.

Το καθεστώς της ειδικής αργίας θα ισχύει και φέτος στις τράπεζες όσον αφορά το Πάσχα των Καθολικών.
Ειδική αργία διατραπεζικών συναλλαγών θα ισχύσει στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα κατά την 7η και 10η Απριλίου 2023.

Το διευρωπαϊκό αυτοματοποιημένο σύστημα ταχείας μεταφοράς κεφαλαίων σε συνεχή χρόνο (σύστημα ΤARGET2) θα παραμείνει κλειστό αυτές τις δύο ημέρες (7/4 και 10/4), δηλαδή τη Μεγάλη Παρασκευή και τη δεύτερη ημέρα του Πάσχα των Καθολικών το 2023.

Καθώς οι παραπάνω ημέρες δεν συμπίπτουν με εθνικές μας αργίες, θεωρούνται (άρθρο 11 του Ν.3336/2005) ημέρες ειδικής αργίας διατραπεζικών συναλλαγών.

Ως εκ τούτου και με βάση το ν. 3336/2005, τις παραπάνω ημερομηνίες τα καταστήματα των τραπεζών στην Ελλάδα θα παραμείνουν μεν ανοιχτά, (οι συγκεκριμένες ημέρες είναι εργάσιμες για το προσωπικό), αλλά θα παρέχουν περιορισμένη εξυπηρέτηση στο συναλλακτικό κοινό, καθώς η μη λειτουργία του συστήματος TARGET2 δεν επιτρέπει την πραγματοποίηση ορισμένων διατραπεζικών συναλλαγών.

Κατά την ημέρα ειδικής αργίας, όλες οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις που απορρέουν από υφιστάμενες συμβάσεις μεταξύ των ανωτέρω αναφερομένων φορέων και της πελατείας τους, καθώς και οι λοιπές εν γένει ληξιπρόθεσμες, την ίδια ημέρα, υποχρεώσεις της πελατείας αυτών προς οποιονδήποτε τρίτο, εκπληρώνονται την επόμενη εργάσιμη ημέρα, δηλαδή την Τρίτη, 11 Απριλίου 2023, οπότε και αρχίζουν οι συνέπειες της τυχόν μη εκπλήρωσης.

Οι συναλλαγές που θα πραγματοποιηθούν στα πιστωτικά ιδρύματα τις ημέρες της ειδικής αργίας θα καταχωρηθούν στα συστήματα τους με ημερομηνία 11 Απριλίου 2022, δηλαδή την επόμενη εργάσιμη ημέρα.

Αναμένεται να υπάρξει σχετική ανακοίνωση από την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών.

Τράπεζες: Γιατί εξαφανίζουν τα ΑΤΜ

Σε μια… κοσμογονική αλλαγή ετοιμάζονται να προχωρήσουν οι τράπεζες, καθώς εξαφανίζουν τα ATM!

Με στόχο τη μείωση του λειτουργικού τους κόστους, οι τράπεζες σκέφτονται να μειώσουν τα ΑΤΜ, τουλάχιστον σε σημεία όπου τα έξοδα συντήρησης είναι αυξημένα.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της «Καθημερινής», οι τράπεζες εξετάζουν να πουλήσουν τα λεγόμενα sell off μηχανήματα αυτόματων συναλλαγών που είναι τοποθετημένα -για παράδειγμα- έξω από σούπερ μάρκετ, ή σε πολυκαταστήματα και αλλού.

Επίσης, δεν αποκλείεται να «εξαφανιστούν» ΑΤΜ σε διάφορα απομακρυσμένα σημεία της Ελλάδας, αλλά όχι σε πολυσύχναστα ή εμπορικά σημεία και μέρη με μεγάλη τουριστική κίνηση.

Δεν ισχύει το ίδιο όμως για μέρη όπως νοσοκομεία, απομακρυσμένα δημοτικά σημεία ή απομακρυσμένα νησιά, που δεν έχουν εμπορικό ενδιαφέρον για τις τράπεζες, αλλά εξυπηρετούν τους πολίτες.

Το συγκεκριμένο δίκτυο φαίνεται πως ζημιώνει τις τράπεζες λόγω του αυξημένου κόστους.

Εκτός από την έλλειψη όμως, ένα ακόμα πρόβλημα που θα προκύψει είναι το αυξημένο κόστος από τις διατραπεζικές συναλλαγές για αναλήψεις μετρητών ή άλλων αυτόματων συναλλαγών.

Προς το παρόν, την αρχή αναμένεται να κάνει η Τράπεζα Πειραιώς, όμως σε ίδιες συζητήσεις φέρονται να βρίσκονται όλες οι τράπεζες.

Τράπεζες: Τέλος στο νταηλίκι – Απόφαση-σταθμός τους «κόβει» τον… βήχα

Μια σειρά από σημαντικές αλλαγές στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό, που θα λειτουργήσουν υπέρ των οφειλετών εξήγγειλε ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Όπως τόνισε με τροπολογία που θα κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες ημέρες, έρχονται μια σειρά από παρεμβάσεις με στόχο τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας του εξωδικαστικού μηχανισμού.

Αναλυτικά:

Καθίσταται υποχρεωτική η αιτιολόγηση μη συναίνεσης στην πρόταση ρύθμισης που παράγει ο αλγόριθμος, τόσο των χρηματοδοτικών φορέων όσο και του οφειλέτη και παράλληλα απαιτείται δημόσια ανάρτηση της αιτιολόγησης στην πλατφόρμα.

Με τον τρόπο αυτό, θα γίνεται συνειδητή διαχείριση των αιτήσεων, ενώ, η τυχόν άρνηση των χρηματοδοτικών φορέων σε πρόταση ρύθμισης θα τεκμηριώνεται από πλήρως αιτιολογημένες συνθήκες που αφορούν στον εκάστοτε οφειλέτη.

Διευρύνεται το πεδίο εφαρμογής του εξωδικαστικού μηχανισμού, προκειμένου να εντάσσονται οφειλέτες και με μία και μοναδική οφειλή προς τους χρηματοδοτικούς φορείς, όπως είναι τα νοικοκυριά με ένα στεγαστικό δάνειο, το οποίο επιθυμούν να ρυθμίσουν, διασώζοντας την περιουσία τους.

Εντάσσονται και νέες κατηγορίες οφειλών που μπορούν να ρυθμιστούν, όπως είναι οι οφειλές υπέρ τρίτων που εισπράττονται από τη φορολογική διοίκηση.
Με τον τρόπο αυτό, ένας ενδιαφερόμενος, που επιβαρύνεται – για παράδειγμα – με μια οφειλή προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία έχει βεβαιωθεί στην φορολογική διοίκηση, θα μπορεί να την ρυθμίσει μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού.

Καταργείται η ποινή προεξόφλησης των οφειλών προς το Δημόσιο, και μειώνεται το επιτόκιο ρύθμισης αυτών.

Ειδικά, ως προς την κατάργηση της ποινής προεξόφλησης, θα αφαιρούνται, στο ακέραιο, οι τόκοι που αντιστοιχούν στις υπολειπόμενες δόσεις, ενώ παράλληλα θα επωφελείται ο πολίτης από όλα τα ευεργετήματα της ρύθμισης, όπως είναι η διαγραφή τόκων, προσαυξήσεων, ή ακόμη και της βασικής οφειλής.

Επιπλέον, το επιτόκιο ρύθμισης διαμορφώνεται στο 3%, σταθερό, από Euribor συν 5 ποσοστιαίες μονάδες που είναι σήμερα.

Σημειώνεται ότι οι βελτιώσεις αυτές καταλαμβάνουν για το μέλλον και τις ήδη επιτευχθείσες ρυθμίσεις μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού.

Όπως τόνισε ο κ. Σταϊκούρας, ο συγκεκριμένος μηχανισμός ρύθμισης συνολικών οφειλών λειτουργεί ικανοποιητικά τους τελευταίους μήνες ενώ παράλληλα αποδεικνύεται το πιο επιτυχημένο εργαλείο των τελευταίων 12 ετών.

Σε απόλυτους αριθμούς, όπως ανέφερε, περισσότεροι από 3.631 οφειλέτες έχουν ρυθμίσει οφειλές προς το Δημόσιο και χρηματοδοτικούς φορείς, συνολικού ύψους αρχικών οφειλών 1,18 δισ. ευρώ. Μάλιστα το ποσοστό εγκρισιμότητας των αιτήσεων έχει ανέλθει στο 70%, με αυξητική τάση.

Σύμφωνα μάλιστα με τον κ. Σταϊκούρα, συγκριτικά στον προηγούμενο εξωδικαστικό μηχανισμό της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, μόλις 2.200 οφειλέτες ολοκλήρωσαν τη διαδικασία ρύθμισης οφειλών.

Εντούτοις, τόνισε πως «παρά την σημαντική πρόοδο των τελευταίων μηνών, δεν είμαστε ακόμη εκεί που επιθυμούμε» καλώντας κυρίως τους διαχειριστές δανείων, αλλά και τις τράπεζες, να εργαστούν πιο σκληρά και αποτελεσματικά, να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους και τις προτάσεις ρυθμίσεων προς τους πολίτες.

Τράπεζες: Αλλάζουν τα πάντα στις συναλλαγές μας – Έκτακτη ανακοίνωση

Αλλάζουν τα πάντα στις συναλλαγές μας με τις τράπεζες. Διαβάστε στο xristika.gr τι ισχύει…

Νέα προγράμματα για πληρωμές προσφέρουν οι τέσσερις συστημικές τράπεζες, οι οποίες καταργούν τις προμήθειες και λανσάρουν νέα συνδρομητικά πακέτα.

Τα νέα πακέτα των τραπεζών έχουν ως στόχο να μετριάσουν το κόστος για μεταφορές χρημάτων ζωτικής για πολλούς σημασίας όπως η πληρωμή ενοικίου όταν για αυτό απαιτείται διατραπεζικό έμβασμα, η ανάληψη μετρητών από «ξένο» ΑΤΜ

Με τα προγράμματα αυτά ο πελάτης με μία σταθερή και χαμηλή μηνιαία ή ετήσια συνδρομή μπορεί να πραγματοποιεί μία σειρά από εργασίες, δίχως να καταβάλλει κάθε φορά προμήθεια.

Εθνική Τράπεζα

Διαθέτει τα ακόλουθα πακέτα:

 1. Πακέτο Value. Με μηνιαία συνδρομή 2 ευρώ, εκτελείτε δωρεάν 3 πληρωμές λογαριασμών μέσω των ηλεκτρονικών της υπηρεσιών ή μέσω πάγιας εντολής
 2. Value Plus. Με μηνιαία συνδρομή 5 ευρώ ή με ετήσια συνδρομή 55 ευρώ, έχετε δωρεάν τα εξής:

5 πληρωμές λογαριασμών το μήνα μέσω των ηλεκτρονικών της υπηρεσιών ή μέσω πάγιας εντολής
2 εμβάσματα εσωτερικού προς άλλες τράπεζες έως 3.000 ευρώ μέσω των ηλεκτρονικών της υπηρεσιών
1 εισερχόμενο έμβασμα εσωτερικού έως 3.000 ευρώ
1 πληρωμή πιστωτικής κάρτας εκδόσεως άλλης τράπεζας εσωτερικού μέσω των ηλεκτρονικών της υπηρεσιών
3 αναλήψεις ανά έτος από ΑΤΜ άλλης τράπεζας εσωτερικού (Αφορά την προμήθεια της Εθνικής)
2 αναλήψεις/έτος από ΑΤΜ εξωτερικού, εφόσον το νόμισμα της συναλλαγής είναι σε ευρώ (Αφορά την προμήθεια της Εθνικής)

 1. e-Value. Με μηνιαία συνδρομή 2 ευρώ ή ετήσια συνδρομή 22 ευρώ, έχετε δωρεάν τα ακόλουθα:

5 πληρωμές λογαριασμών το μήνα μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της τράπεζας ή μέσω πάγιας εντολής
1 εξερχόμενο έμβασμα εσωτερικού έως 3.000 ευρώ των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της τράπεζας
1 εισερχόμενο έμβασμα εσωτερικού έως 3.000 ευρώ
1 πληρωμή πιστωτικής κάρτας εκδόσεως άλλης τράπεζας εσωτερικού μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της τράπεζας
Η Eurobank προσφέρει τα πακέτα My Advantage με κόστος από 2 έως 10 ευρώ το μήνα:

 1. My Silver Advantage. Με μηνιαία συνδρομή 2 ευρώ έχετε δωρεάν τα εξής:
  – 2 πληρωμές λογαριασμών online, σε ΑΤΜ ή σε ΚΑΣ
  – 1 μεταφορά χρημάτων online σε ευρώ, σε τράπεζα εντός Ελλάδας
  – 1 εισερχόμενο έμβασμα σε ευρώ, από τράπεζα εντός Ελλάδας
  – 3 πάγιες εντολές για αυτόματη πληρωμή λογαριασμών
 2. My Gold Advantage. Με μηνιαία συνδρομή 5 ευρώ έχετε δωρεάν τα εξής:
  – 3 πληρωμές λογαριασμών online, σε ΑΤΜ ή σε ΚΑΣ
  – 3 μεταφορές χρημάτων online σε τράπεζα εντός Ελλάδας
  – 1 εισερχόμενο έμβασμα σε ευρώ, από τράπεζα εντός Ελλάδας
  – 1 πιστωτική κάρτα χωρίς ετήσια συνδρομή
 3. My Platinum Advantage. Με μηνιαία συνδρομή 10 ευρώ, έχετε δωρεάν τα εξής:
  – 5 πληρωμές λογαριασμών online, σε ΑΤΜ ή σε ΚΑΣ
  – 5 μεταφορές χρημάτων online σε ευρώ, σε τράπεζα εντός Ελλάδας
  – 1 εισερχόμενο έμβασμα σε ευρώ, από τράπεζα εντός Ελλάδας
  – 1 πιστωτική κάρτα χωρίς ετήσια συνδρομή

Τράπεζα Πειραιώς

Η Τράπεζα Πειραιώς προσφέρει το πακέτο πληρωμών εξόφΛΥΣΗ.

– Με ετήσια συνδρομή 10 ευρώ εκτελείτε έως 50 συναλλαγές πληρωμής λογαριασμών ετησίως μέσω των ηλεκτρονικών της υπηρεσιών.

– Με ετήσια συνδρομή 25 ευρώ μπορείτε να εκτελείτε τον ίδιο αριθμό συναλλαγών είτε στο e-banking ή σε καταστήματα της τράπεζας, ανάλογα με το τι σας εξυπηρετεί.

Η υπηρεσία αφορά πληρωμές προς όλους τους οργανισμούς ενέργειας, ύδρευσης, τηλεπικοινωνιών και ιδιωτικών ασφαλειών, με ή χωρίς πάγια εντολή.

Alpha Bank

Με το myAlpha Benefit εξοικονομείτε κάθε μήνα από έξοδα για πληρωμές λογαριασμών, μεταφορές χρημάτων και αναλήψεις μετρητών από ΑΤΜ άλλων τραπεζών.

Αντί να χρεώνεστε για κάθε συναλλαγή χωριστά, με μια μηνιαία συνδρομή 2€ εξασφαλίζετε πρόγραμμα με δωρεάν συναλλαγές από το myAlpha Web και το myAlpha Mobile