Ωράριο καταστημάτων Κυριακή 07/11: Ανοιχτά θα είναι την Κυριακή, 07/11 τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ, λόγω των ενδιάμεσων εκπτώσεων. Δείτε στο xristika.gr μέχρι ποια ώρα θα είναι τα καταστήματα ανοιχτά…
Για τρεις Κυριακές μέχρι το τέλος του έτους θα παραμείνουν ανοικτά τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ, και συγκεκριμένα, θα λειτουργήσουν από τις 11.00 έως τις 18.00.
Όπως έχει οριστεί, οι ημερομηνίες για τις τρεις Κυριακές έως το τέλος του έτους είναι οι εξής:
Υπενθυμίζεται οτι ξεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα (01/11) οι ενδιάμεσες εκπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν δύο εβδομάδες, ενώ τα καταστήματα έχουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν τρεις Κυριακές έως το τέλος του έτους με προτεινόμενο ωράριο από τις 11:00 έως τις 18:00.
Σημειώνεται πως η Black Friday φέτος θα είναι στις 26 Νοεμβρίου 2021, ενώ τρεις ημέρες μετά έρχεται η Cyber Monday, με εκπτώσεις στις αγορές που γίνονται αποκλειστικά και μόνο μέσω του διαδικτύου.
Αναλυτικά, η Black Friday, oρίζεται συνήθως την τέταρτη Παρασκευή του Νοεμβρίου, αλλά πάντα ακολουθεί την ημέρα των Ευχαριστιών (25/11). Έτσι, φέτος η Black Friday θα «πέσει» την Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2021.
Τρεις ημέρες μετά την Black Friday, είναι η σειρά της Cyber Monday, με εκπτώσεις στις αγορές που γίνονται αποκλειστικά και μόνο μέσω του διαδικτύου.
Πιο συγκεκριμένα, για την προσέλευση στα σούπερ μάρκετ, κομμωτήρια, εμπορικά μαγαζιά, τράπεζες και άλλες δραστηριότητες αποφασίστηκαν τελικά τα εξής:
–Απαιτείται πλέον η επίδειξη αρνητικού αποτελέσματος τεστ (rapid ή μοριακού) για την είσοδό τους σε καταστήματα λιανεμπορίου, σε τράπεζες ή υπηρεσίες Δημοσίου, αλλά και εξωτερικούς χώρους εστίασης (μπαρ, εστιατόρια, καφετέριες), ή σε άλλες υπηρεσίες, όπως κομμωτήρια, ή υπηρεσίες μανικιούρ – πεντικιούρ.
–Ελεύθερα μπαίνουν όλοι σε σούπερ μάρκετ, φαρμακεία και εκκλησίες.
–Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι προσέρχονται στην εργασία τους με αρνητικό rapid test. Πρέπει να υποβάλλονται σε έλεγχο δύο φορές την εβδομάδα.
–Όσοι ανεμβολίαστοι δεν εργάζονται ή οι ανεμβολίαστοι συνταξιούχοι, θα πρέπει να προγραμματίζουν rapid test για να μπορούν να μπουν σε όλους τους παραπάνω κλάδους.
–Οι εμβολιασμένοι χρειάζονται το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους και οι νοσήσαντες το πιστοποιητικό νόσησης 6 μηνών για όλες τις δραστηριότητες.
Η μεγάλη έξαρση και διασπορά του κορονοϊού σήμανε συναγερμό σε κυβέρνηση και ειδικούς για να ανακοπεί η ραγδαία αύξηση της νόσου, χωρίς να «κλείσει», όμως, η οικονομία.
Εν κατακλείδι, τα νέα μέτρα που ισχύουν, καθιστούν υποχρεωτική την διεξαγωγή rapid test ή μοριακού τεστ για όποιον δεν έχει εμβολιαστεί, προκειμένου να μπει σε εμπορικό κατάστημα, σε εξωτερικό χώρο εστίασης, κομμωτήριο κ.α.
Μετά την πανδημία, η ενεργειακή κρίση και προβλήματα στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα. Αδειάζουν τα ράφια των Σούπερ μάρκετ και ορισμένα προϊόντα δεν ανανεώνονται. Οι ελλείψεις στις χριστουγεννιάτικες αγορές. Όλες οι εξελίξεις στο xristika.gr.
Τεράστια προβλήματα αντιμετωπίζει φέτος η παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα . Από ελλείψεις εμπορευματοκιβωτίων, μέχρι πλημμύρες λόγω της κλιματικής αλλαγής αλλά και την πανταχού παρούσα πανδημία που κλείνει λιμάνια ολόκληρα.
Ας μη ξεχνάμε και την ενεργειακή κρίση σε Ευρώπη και Κίνα που ήρθε για να «δέσει» τη συνταγή της καταστροφής και ελλείψεων σε βασικά -και όχι μόνο- αγαθά αυτά τα Χριστούγεννα.
Σύμφωνα με ανάλυση της Capital Economics ο αριθμός των πλοίων που περιμένουν να δέσουν σε κινεζικά λιμάνια αυξήθηκε τις τελευταίες εβδομάδες, από το μέσο όρο προ-πανδημίας που ήταν 82, στα 206.
Εκτός από τα προβλήματα στα λιμάνια της Κίνας, τα «λουκέτα» σε εργοστάσια του Βιετνάμ λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού έχουν επίσης επηρεάσει την παγκόσμια παραγωγή.
Πολλά είναι τα προβλήματα στην αλυσίδα παραγωγής της Κίνας λόγω των επιβεβλημένων blackout και των περιορισμών για τη χρήση ενέργειας αφού έχουν επηρεαστεί πάνω από 60 εταιρείες.
Σύμφωνα με ανάλυση της Jena Santoro της Everstream Analytics, ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί ενώ οι καταναλωτές θα κληθούν να επωμιστούν το επιπλέον κόστος, σύμφωνα με την Dawn Tiura, πρόεδρο της Sourcing Industry Group.
Η Ευρώπη, με τη σειρά της, έχει παρασυρθεί στη δίνη της έλλειψης φυσικού αερίου. Το φαινόμενο που έχει χαρακτηριστεί από τους αναλυτές ως «τέλεια καταιγίδα» επηρεάζει την αλυσίδα εφοδιασμού παγκοσμίως.
Αυτοί είναι οι τομείς που επηρεάζονται άμεσα:
1. Τρόφιμα
Oι αυξημένες τιμές της ενέργειας στην Ευρώπη θα επηρεάσουν τις τιμές των τροφίμων στην Ευρώπη, σύμφωνα με την Tiura. «Μεγάλες βιομηχανικές μονάδες παραγωγής λιπασμάτων αναγκάστηκαν να κλείσουν ή να μειώσουν την παραγωγή τους λόγω του αυξημένου κόστους. Ως αποτέλεσμα της έλλειψης λιπασμάτων οι αγρότες θα έχουν μειωμένη παραγωγή», τόνισε.
2. Αναψυκτικά με ανθρακικό, συσκευασμένα τρόφιμα
Η έλλειψη στην αγορά λιπασμάτων θα επηρεάσει και την παραγωγή του διοξειδίου του άνθρακα το οποίο χρησιμοποιείται σε πλειάδα παραγωγικών μονάδων, σύμφωνα με τον Per Hong, στέλεχος της Kearney: «Λόγω της μείωσης παραγωγής λιπάσματος θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε παγκόσμια έλλειψη διοξειδίου του άνθρακα.
Το διοξείδιο χρησιμοποιείται στη συσκευασία τροφίμων, στη δημιουργία ξηρού πάγου που χρησιμοποιείται στους ψυγειοκαταψύκτες για τη μεταφορά τους και στην παραγωγή αναψυκτικών».
3. Smartphones, παιχνίδια, ηλεκτρονικές συσκευές
Αρκετές βιομηχανικές μονάδες που συνεργάζονται με την Apple έχουν «βάλει λουκέτο» στην Κίνα σύμφωνα με τον Per Hong. Το πρόβλημα, όμως, επηρεάζει ολόκληρη τη βιομηχανία παραγωγής ηλεκτρονικών.
«Αν και αναμένουμε βελτίωση της κατάστασης μακροπρόθεσμα, βραχυπρόθεσμα οι ελλείψεις παραγωγής στην Κίνα θα οδηγήσουν σε αύξηση των τιμών, αυξάνοντας τον πληθωρισμό μέχρι το τέλος του έτους», υπογράμμισε ο Hong, προσθέτοντας πως η βιομηχανίες παιχνιδιών και υφασμάτων επίσης αναμένεται να επηρεαστούν αρνητικά.
4. Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση
Αρκετές είναι οι εταιρείες που προειδοποιούν για αυξημένη ζήτηση στην αγορά της χριστουγεννιάτικης διακόσμησης, σύμφωνα με τον CEO της National Tree Company, Chris Butler, λόγω των προβλημάτων στην Κίνα.
Σύμφωνα με τον Pawan Joshi, αντιπρόεδρο της E2open, άλλοι τομείς που θα επηρεαστούν από την παρούσα κρίση είναι οι βιομηχανίες παραγωγής μεταλλευμάτων, χημικών και τσιμέντου.
Τα «λουκέτα» των εργοστασίων στη χώρα λόγω των κρουσμάτων κορωνοϊού θα παίξουν μεγάλο ρόλο στην προαναφερθείσα «τέλεια καταιγίδα».
Εταιρείες με σημαντική έκθεση στο Βιετνάμ όπως Nike (43%), Lululemon (33%) και Under Armour (40%) αναμένεται να επηρεαστούν ιδιαίτερα.
Ιδού οι τομείς που επηρεάζονται:
1. Παπούτσια και αθλητικά
Σύμφωνα με τη BofA, αναμένεται σημαντική μείωση της παραγωγής αθλητικών παπουτσιών (100 εκατ – 150 εκατ ζευγάρια παπουτσιών).
2. Αυτοκίνητα
Η παρόμοια κατάσταση στα εργοστάσια της Μαλαισίας πλήττει την αυτοκινητοβιομηχανία. Ελλείψεις σε ημιαγωγούς από τη Μαλαισία επίσης επηρεάζουν την παραγωγή στην Κίνα, σύμφωνα με την Capital Economics.
Ο Παναθηναϊκός νίκησε 68-61 τον Ολυμπιακό και έκανε το 14/14 στη Stoiximan.gr Basket League. Τρία…
aade.gr - λοταρία αποδείξεων - TAXISnet: Πραγματοποιήθηκε η νέα λοταρία αποδείξεων από την ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή…
"Πρέπει να το δούμε ως την κατάλληλη στιγμή, το συζητάμε 25 χρόνια, όλοι ξέρουν ποια…
Θέση κατά της συμμετοχής της εκκλησίας στα συλλαλητήρια για το Σκοπιανό παίρνει ο μητροπολίτης Μεσσηνίας,…
Νεκρός βρέθηκε ο επιβάτης (περίπου 60 ετών) του Blue Star Naxos που πήδηξε στη θάλασσα…
Τις 600.000 πλησιάζουν τα ανασφάλιστα οχήματα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους, με ό,τι μπορεί να…