ΟΑΕΔ: Έρχεται προκήρυξη για 750 νέες θέσεις εργασίας

ΟΑΕΔ: Την άνοιξη αναμένεται να ανακοινωθεί η πρώτη προκήρυξη για την κοινωφελή εργασία του ΟΑΕΔ για το 2018 που θα αφορά στην πρόσληψη 750 ανέργων σε φορείς του υπουργείου Πολιτισμού.

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα νέα για τις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα ξεκινήσει η επεξεργασία του αιτήματος προκειμένου να δημοσιευτεί η πρόσκληση από τον ΟΑΕΔ.

Οι περισσότερες θέσεις αφορούν στις περιοχές Αθήνα, Ρόδο, Θεσσαλονίκη, Μεσολόγγι και Πειραιά αποκλειστικά και μόνο για την ειδικότητα ΔΕ Βοηθητικό Φυλακτικό Προσωπικό.

Οι ωφελούμενοι επιλέγονται και κατατάσσονται στον Πίνακα Κατάταξης Ανέργων με βάση τα παρακάτω επτά κριτήρια κατάταξης:

  • 1. Το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του ωφελούμενου με ανώτατο όριο τους 60 μήνες.
  • 2. Το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες.
  • 3. Την αναπηρία (του υποψήφιου ωφελούμενου) σε ποσοστό 50% και άνω.
  • 4. Το ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό.
  • 5. Την ηλικία.
  • 6. Τον αριθμό ανήλικων τέκνων.
  • 7. Τον αριθμό εξαρτώμενων τέκνων ΑμεΑ (ανηλίκων ή/και ενηλίκων) με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω. Ο ΟΑΕΔ τονίζει ότι το σύστημα επιλογής βασίζεται στη μοριοδότηση των συγκεκριμένων κριτηρίων με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ.

Παράλληλα, εντός του Φεβρουαρίου αναμένεται η προκήρυξη του ΑΣΕΠ για 200 προσλήψεις μόνιμων υπαλλήλων στο υπουργείο Πολιτισμού.

Οι συγκεκριμένες προσλήψεις έχουν ήδη εγκριθεί από την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και αφορούν την κάλυψη 200 κενών οργανικών θέσεων του κλάδου ΔΕ Φύλαξης – Πληροφόρησης ειδικότητας ΔΕ Ημερησίων Φυλάκων Αρχαιοτήτων και ΔΕ Νυχτοφυλάκων Αρχαιοτήτων στο ΥΠΠΟΑ.

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα νέα για τις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ