Netflix

Netflix: Η μεγάλη πτώση στις συνδρομές οδηγεί την πλατφόρμα σειρών και ταινιών να κάνει μια μεγάλη στροφή. Το Netflix προχωρά πλέον στην επένδυση προς τα βιντεοπαιχνίδια με στόχο να καλύψει την χασούρα από την μη ανανέωση των συνδρομών. Όλες οι εξελίξεις στο xristika.gr.

Τα κέρδη για την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου καταγράφηκαν στα 2,97 δολάρια ανά μετοχή, μειωμένα από τη μέση πρόβλεψη για κέρδη 3,16 δολαρίων ανά μετοχή, σύμφωνα με τους αναλυτές της αγοράς που έλαβαν μέρος σε μία έρευνα (Refinitiv)

Η Netflix ανακοίνωσε ότι θα ασχοληθεί ακόμη πιο ουσιαστικά με τα βιντεοπαιχνίδια, καθώς οι υπηρεσίες streaming για τις ταινίες και την τηλεόραση που προσφέρει εκτιμάται ότι θα έχουν αδύναμη αύξηση των συνδρομητών τους, εξαιτίας του αυξημένου ανταγωνισμού, αλλά και της άρσης των περιορισμών κατά της εξάπλωσης της πανδημίας COVID-19 στις ΗΠΑ.

Η τιμή των μετοχών της εταιρίας διακυμάνθηκε χθες, παραμένοντας ωστόσο σχεδόν σταθερή στα 531,10 δολάρια.

Τα κέρδη για την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου καταγράφηκαν στα 2,97 δολάρια ανά μετοχή, μειωμένα από τη μέση πρόβλεψη για κέρδη 3,16 δολαρίων ανά μετοχή, σύμφωνα με τους αναλυτές της αγοράς που έλαβαν μέρος σε μία έρευνα (Refinitiv).

Η Netflix βρίσκεται αντιμέτωπη με μία δραστική μείωση των νέων πελατών της, μετά τη θεαματική πορεία αύξησης των συνδρομητών της το 2020, η οποία πυροδοτήθηκε από τις εντολές παραμονής στο σπίτι, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση της COVID-19.

Στις ΗΠΑ και στον Καναδά, η Netflix ανέφερε μία μείωση περίπου 430.000 συνδρομητών στο δεύτερο τρίμηνο του 2021.

Η εταιρία, που θεωρείται πρωτοπόρος στην προσφορά υπηρεσιών μέσω τεχνολογίας streaming, ανακοίνωσε ότι βρίσκεται στα αρχικά στάδια για την επέκταση των υπηρεσιών της στον τομέα των βιντεοπαιχνιδιών, τα οποία θα είναι διαθέσιμα για τους συνδρομητές της χωρίς επιπλέον χρέωση.

Η Netflix θα επικεντρώσει αρχικά την προσοχή της στα βιντεοπαιχνίδια που μπορούν τρέξουν οι συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

«Θεωρούμε τα βιντεοπαιχνίδια ως μία νέα κατηγορία περιεχομένου για εμάς, που είναι όμοια με την επέκτασή μας στις αυθεντικές ταινίες, στις εφαρμογές animation και στις τηλεοπτικές εκπομπές χωρίς σενάριο», ανέφερε η εταιρία στην επιστολή της για το προηγούμενο τρίμηνο προς τους μετόχους της.

Η Netflix πειραματίστηκε στον τομέα των βιντεοπαιχνιδιών με μερικούς νέους τίτλους που συνδέθηκαν με εμπορικές επιτυχίες, συμπεριλαμβανομένων των τίτλων «Stranger Things» και «The Dark Crystal: Age of Resistance».

Μερικοί αναλυτές έχουν δηλώσει ότι η εταιρία, η οποία κυριαρχεί στον τομέα της προσφοράς των υπηρεσιών βίντεο μέσω της τεχνολογίας streaming, είναι αναγκαίο να βρει νέους τρόπους για την επανέναρξη των συνδρομών, έπειτα από χρόνια ταχείας αύξησής τους.

Σύμφωνα με την εταιρία έρευνας αγοράς eMarketer, το μερίδιο της Netflix στα έσοδα από τις συνδρομές για τις υπηρεσίες βίντεο μέσω τεχνολογίας streaming στην αγορά των ΗΠΑ θα μειωθεί στο 30,8% μέχρι τα τέλη του 2021, από περίπου 50% το 2018.

«Η Netflix είχε ένα ακόμη απογοητευτικό τρίμηνο, καθώς ο ανταγωνισμός στον τομέα της προσφοράς των υπηρεσιών μέσω τεχνολογίας streaming αναθερμαίνεται» σύμφωνα με τον Τζεσε Κόεν, υψηλόβαθμο αναλυτή του ιστότοπου οικονομικών ειδήσεων Investing.com.

«Η απουσία νέων επικείμενων εξελίξεων που θα λειτουργούσαν ως καταλύτες στην αύξηση του αριθμού των συνδρομητών είναι μία από τις κυριότερες αιτίες για τη σχετικά ήπια απόδοση της Netflix τη χρονιά αυτή», παρατήρησε ο ίδιος.

Netflix: Το χουνέρι από Nova και Cosmote TV

Οι… φωνές Nova και Cosmote TV έπιασαν τόπο και πλέον το Netflix είναι αντιμέτωπο με μια πρωτόγνωρη κατάσταση στην Ελλάδα! Διαβάστε στο xristika.gr τις εξελίξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για πρώτη φορά από την έναρξη των δραστηριοτήτων του στην Ελλάδα το Netflix θα κληθεί να πληρώσει φόρους.

Η πληρωμή θα αφορά το έτος 2020, με βάση τα στοιχεία που θα ανακοινώσει η εταιρεία.

Η εξέλιξη αυτή ικανοποιεί το πάγιο αίτημα του ΟΤΕ και της Forthnet για τη μείωση των συνθηκών άνισου ανταγωνισμού σε σχέση με τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των υπηρεσιών streaming και δεν αποδίδουν φόρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται εκ νέου το ενδεχόμενο να ζητηθεί από κάθε εταιρεία που παρέχει συνδρομητικές τηλεοπτικές υπηρεσίες να έχει ξεχωριστή εταιρεία για τη δραστηριότητα αυτή ή να αναρτώνται υποχρεωτικά τα στοιχεία κλάδου.

Netflix: H «χρυσή» σειρά που κόβει επειδή πήγε… άπατη!

Σε μια από τις τεράστιες αστοχίες του Netflix μετατράπηκε το Jupiter’s Legacy, το οποίο έγινε γνωστό πως κόβεται από την streaming υπηρεσία. Έτσι μην περιμένετε να δείτε τη συνέχεια της ιστορίας του Utopian και των υπόλοιπων ηρώων, παρά το ότι άφησε όσους την παρακολούθησαν σε cliffhanger.

Όχι ότι έκλεψε τις εντυπώσεις των θεατών η σειρά που βασίζεται στα ομώνυμα κόμικ του Mark Millar, παρά το ότι βρισκόταν για αρκετές μέρες στα trending του ελληνικού -και όχι μόνο- Netflix.

Ο δημιουργός Mark Millar έκανε την εξής δήλωση, μέσω του Twitter του, στον απόηχο της ακύρωσης της σειράς:

«Είμαι πραγματικά περήφανος για αυτό που κατάφερε η ομάδα μου με το Jupiter’s Legacy και την φοβερή δουλειά που έκαναν στην πρώτη σεζόν. Έχω ερωτηθεί πολλές φορές για το τι σχεδιάζουμε να κάνουμε με αυτόν τον κόσμο και η απάντηση είναι πως θα δούμε τι κάνουν οι super-villains της υπόθεσης» .

Πρακτικά σημαίνει ότι δε θα υπάρξει 2η σεζόν του Jupiter’s Legacy, αλλά το Netflix παραμένει στον κόσμο της Millarworld καθώς ετοιμάζει την σειρά “Supercrooks” που θα ακολουθεί ένα γκρουπ κακών, οι οποίοι σχεδιάζουν μια επική ληστεία. Κάτι σαν το “Η Συμμορία των 11” να συναντά τους X-Men.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του THR και του Borys Kit, το Netflix σπατάλησε γύρω στα $200 εκατομμύρια για την παραγωγή της πρώτης σεζόν, χωρίς φυσικά να καταφέρει τον ανάλογο αντίκτυπο σε κανένα επίπεδο. Συγκριτικά τόσο κοστίζουν περίπου οι ταινίες της Marvel Studios όπως το Iron Man 3 ($200 εκ.), το Black Panther, το Guardians of the Galaxy Vol. 2, το Thor: Ragnarok ($180 εκ.), και το Avengers ($225 εκ.).

Αντίστοιχα στο box office έφεραν εισπράξεις της τάξης των $1.21 δισ. και $1.27 δισ., $863 εκ., $851 εκ. και πάνω από $1.5 δισεκατομμύρια.

Το cast του Jupiter’s Legacy αποτελούνταν από γνωστά ονόματα όπως οι Josh Duhamel (Transformers, Vegas), Leslie Libb και ο Ben Daniels (The Crown) ανάμεσα σε ένα ανσάμπλ νεότερων ηθοποιών. Μετά από αυτές τις εξελίξεις οι ηθοποιοί ενημερώθηκαν πως τερματίστηκαν τα συμβόλαιά τους. Στα highlights του cast συγκαταλέγεται και η ελληνικής καταγωγής Elena Kampouris, που υποδύθηκε την πανίσχυρη και ρέμπελη κόρη του Utopian. Μάλιστα σε συνεντεύξεις τους είχαν αναφερθεί σε μελλοντικές σεζόν της σειράς.

Ωστόσο, το τέλος του Jupiter’s Legacy θα δοθεί μέσω των comics του, καθώς στις 16 Ιουνίου θα κυκλοφορήσει το τελευταίο του τεύχος.