ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΗΜΕΡΑ LIVE

Νέα επιδότηση για τα στεγαστικά δάνεια: Δείτε πόσα χρήματα θα πάρετε

Στεγαστικά δάνεια 2022: Το νομοσχέδιο, που θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή, προβλέπει μηνιαία κρατική επιδότηση 70 έως 210 ευρώ. Τι πρέπει να κάνετε. Όλες οι λεπτομέρειες στο xristika.gr.

Ανάσα για χιλιάδες δανειολήπτες αναμένεται να αποτελέσει το νέο πρόγραμμα επιδότησης δόσεων στεγαστικών δανείων 1ης κατοικίας που θα τρέξει το επόμενο διάστημα ως ενδιάμεσο στάδιο εφαρμογής του νόμου που ψηφίστηκε τον Οκτώβριο του 2000 και προβλέπει ρύθμιση οφειλών και παροχή 2ης ευκαιρίας στο πλαίσιο Ευρωπαϊκής Οδηγίας.

Την ίδια στιγμή «παγώνουν», σύμφωνα με ανακοινώσεις του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια του πρόσφατου υπουργικού συμβουλίου, οι πλειστηριασμοί 3.000 ακινήτων που ανήκουν σε ευάλωτους δανειολήπτες δηλώνοντας ότι απλώνεται ένα πρόσθετο δίχτυ προστασίας γύρω από όσους δοκιμάζονται περισσότερο.

Στο νόμο 4738/2020 «Ρύθμιση οφειλών και παροχή 2ης ευκαιρίας» προβλέπεται η ίδρυση ενός ιδιωτικού Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης πρώτης κατοικίας ευάλωτων νοικοκυριών. Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία, μέσω της οποίας θα επιλεγεί ο ιδιώτης που θα συστήσει τον Φορέα και για το λόγο αυτό ενεργοποιείται ένα ενδιάμεσο πρόγραμμα προστασίας ευάλωτων οφειλετών.

Το νομοσχέδιο, που θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή, προβλέπει μηνιαία κρατική επιδότηση 70 έως 210 ευρώ (ανάλογα του αριθμού των μελών του νοικοκυριού) η οποία θα καταβάλλεται προκειμένου να ανασταλεί η διαδικασία πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας ευάλωτων οφειλετών, για χρονικό διάστημα 15 μηνών.

Ο άμεσος στόχος του προγράμματος είναι η αποτροπή των πλειστηριασμών και εξώσεων πρώτης κατοικίας των ευάλωτων νοικοκυριών, που έχουν χρέη σε πιστωτές, μέχρι την ίδρυση του ιδιωτικού Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης που προβλέπεται στον Ν. 4738/2020 (Α’ 207) και αποτελεί μια μόνιμη λύση.

Ο Φορέας αυτός θα προβαίνει στην αγορά της πρώτης κατοικίας και την επαναμίσθωσή της στον ευάλωτο οφειλέτη για χρονικό διάστημα μέχρι 12 έτη εντός του οποίου εκείνος μπορεί να προβεί στην επαναγορά της.

Το πρόγραμμα αυτό παρέχει σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, τον απαιτούμενο χρόνο, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η προστασία του δικαιώματος στέγασης των ευάλωτων νοικοκυριών.

Παράλληλα, επιτυγχάνεται η θέσπιση πολιτικών κοινωνικής προστασίας για τους ευάλωτους οφειλέτες.

Το πρόγραμμα θεσπίζεται αποκλειστικά για τους ευάλωτους πολίτες, καθώς η Πολιτεία λαμβάνει υπόψη της ότι οι οικονομικές δυνατότητες δεν είναι οι ίδιες και ότι η λήψη μέτρων οικονομικής ενίσχυσης και η παροχή οικονομικών διευκολύνσεων για την περαιτέρω στήριξη αυτών των οφειλετών, είναι καταλυτικής σημασίας για την κοινωνική συνοχή.

Σύμφωνα με διευκρινίσεις του υπουργείου Οικονομικών, επιλέξιμοι οφειλέτες της μηνιαίας επιδότησης των 70 έως 210 ευρώ, είναι όσοι πληρούν εισοδηματικά, περιουσιακά και λοιπά κριτήρια που θεσπίστηκαν και ισχύουν στο προνοιακό πρόγραμμα «Επίδομα Στέγασης», σύμφωνα με τα οποία:

α) Το συνολικό εισόδημα δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 7.000 ευρώ για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξανόμενο κατά 3.500 ευρώ για κάθε μέλος του νοικοκυριού και έως του ποσού των 21.000 ευρώ ετησίως, ανεξαρτήτως της σύνθεσης του νοικοκυριού.

β) Η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 120.000 για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξανόμενη κατά 15.000 ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος και έως του ποσού των 180.000 ευρώ.

Επιπλέον, εφαρμόζεται το περιουσιακό όριο αναφορικά με καταθέσεις, ομόλογα, μετοχές κ.λπ. το οποίο ισχύει για το «Επίδομα Στέγασης».

Τα εν λόγω κριτήρια ελέγχονται και διασταυρώνονται κατά την έκδοση βεβαίωσης ευάλωτου, η οποία είναι απαραίτητη για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα και εκδίδεται από ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί μέσω ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας, που αναπτύσσεται από την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.

Με αυτόν τον τρόπο, αποφεύγεται η προσφυγή των οφειλετών στα δικαστήρια, όπως γινόταν στο παρελθόν, με συνακόλουθες πολυετείς καθυστερήσεις και μονιμότερες επιπτώσεις στην κουλτούρα πληρωμών.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα είναι φιλική στους χρήστες, καταργώντας την ανάγκη για χειροκίνητη συγκέντρωση δικαιολογητικών κατά την υποβολή της αίτησης και μειώνοντας σημαντικά τη γραφειοκρατία.

Επιπρόσθετα, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας θα διενεργούνται αυτοματοποιημένοι έλεγχοι και διασταυρώσεις, με σκοπό την πρόληψη και αποκλεισμό των στρατηγικών κακοπληρωτών.

Με τη λήξη του προγράμματος αυτού, οι ευάλωτοι οφειλέτες οι οποίοι θα αδυνατούν να εξυπηρετήσουν μια μακροχρόνια και βιώσιμη ρύθμιση, θα πρέπει να απευθυνθούν στον ειδικό Φορέα του Νόμου 4738/2020 για τη ρύθμιση οφειλών και την παροχή 2ης ευκαιρίας.

Στεγαστικά δάνεια 2022: Τι δίνει η κάθε τράπεζα

Ποιοι είναι οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής των επιχειρήσεων που επιδιώκουν να επωφεληθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες. Όλες οι λεπτομέρειες στο xristika.gr.

Κάλεσμα προς τις επιχειρήσεις, οι οποίες επιθυμούν να λάβουν χρηματοδότηση μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης για την υλοποίηση των επενδυτικών τους σχεδίων, να υποβάλλουν άμεσα σχετικό αίτημα απευθύνουν οι τράπεζες, εκκινώντας τη διαδικασία που θα «ξεκλειδώσει» επενδύσεις, άνω των 60 δισ. ευρώ σε βάθος πενταετίας.

Πιο αναλυτικά, μέσω του Ταμείου η χώρα έχει εξασφαλίσει για την περίοδο 2021 – 2026 ευρωπαϊκούς πόρους, ύψους σχεδόν 31,16 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 18,43 δισ. ευρώ αφορούν σε επιδοτήσεις και τα 12,73 δισ. ευρώ σε δάνεια.

Μέσω των επίμαχων δανείων μπορούν να χρηματοδοτηθούν επιλέξιμες επενδύσεις στους κάτωθι πυλώνες:
  • Πράσινη μετάβαση
  • Ψηφιακός μετασχηματισμός
  • Καινοτομία – έρευνα και ανάπτυξη
  • Ανάπτυξη οικονομιών κλίμακας μέσω συνεργασιών, εξαγορών και συγχωνεύσεων
  • Εξωστρέφεια.

Για εφέτος δε, οι τράπεζες προγραμματίζουν να υπογράψουν δανειακές συμβάσεις ύψους από 1,2 – 1,6 δισ. ευρώ, με τις εκταμιεύσεις, ωστόσο, να υπολογίζονται σε περίπου 400 εκατ. ευρώ. «Τα επίμαχα δάνεια αφορούν σε επενδύσεις, οι οποίες απαιτούν χρόνο για να υλοποιηθούν.

Ενδεικτικά, ένα ξενοδοχείο θέλει μεταξύ 18 και 30 μήνες για να φτιαχτεί ή μία νέα γραμμή παραγωγής θέλει τουλάχιστον 12 μήνες μέχρι να ολοκληρωθεί η υποδομή, να γίνει παραγγελία και στήσιμο της μηχανής κ.ο.κ.

Κατά μέσο όρο ο χρόνος υλοποίησης αυτού του τύπου των επενδύσεων είναι τα δύο χρόνια, άρα η εκταμίευση μοιράζεται», τονίζει στο newmoney υψηλόβαθμο στέλεχος τράπεζας, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, πως οι πρώτες συμβάσεις δεν αναμένονται νωρίτερα από την 1η Μαίου.

Στα σημαντικότερα πλεονεκτήματα της δράσης του Ταμείου Ανάκαμψης συγκαταλέγονται τα εξής:

Η μεγάλη διάρκεια του προγράμματος (έως το 2026) που δίνει τη δυνατότητα σε μία επιχείρηση να υπαχθεί στο πρόγραμμα όταν είναι έτοιμη

Το μεγάλο ύψος των συνολικών πόρων και η δυνατότητα υπαγωγής της επιχείρησης για μεγάλα ποσά

Η ευρύτητα των επιλέξιμων δαπανών και η δυνατότητα χρηματοδότησης μεγάλου φάσματος δραστηριοτήτων των επιχειρήσεων

Η μεγάλη διάρκεια του δανείου, έως 12 χρόνια, με χαμηλό, σταθερό επιτόκιο για τα κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης καθ’ όλη τη διάρκεια του δανείου.

Εθνική Τράπεζα

«Η Εθνική Τράπεζα συμμετέχει για μία ακόμη φορά στη μεγάλη αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας.

Πιστή στον πρωταγωνιστικό ρόλο που παραδοσιακά διαδραματίζει στην ελληνική οικονομία, προχώρησε στον σχεδιασμό του πλαισίου υπηρεσιών ΕΘΝΙΚΗ 2.0, μέσω του οποίου παρέχει στήριξη και συμβουλευτική καθοδήγηση για επιχειρήσεις που επιδιώκουν να επωφεληθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ)», σημειώνει η τράπεζα σε ανακοίνωσή της, τονίζοντας πως το αίτημα χρηματοδότησης υποβάλλεται σε ηλεκτρονική μορφή στο RRFapplications@nbg.gr, nfrafund@nbg.gr.

Τράπεζα Πειραιώς

Έτοιμη να υποδεχθεί επενδυτικά σχέδια για ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης δηλώνει με τη σειρά της η Τράπεζα Πειραιώς, με τον διευθύνοντα σύμβουλο, κ. Χρήστο Μεγάλου, να κάνει λόγο για μία μοναδική ιστορική ευκαιρία να δημιουργηθούν οι βάσεις για την Ελλάδα του αύριο.

«Η χώρα διαθέτει σχέδιο, το ‘Ελλάδα 2.0’, οι πόροι για τη χρηματοδότησή του είναι διασφαλισμένοι από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το τραπεζικό σύστημα, έχοντας κατά μεγάλο βαθμό ξεπεράσει τα συστημικά προβλήματα του παρελθόντος, είναι σε θέση να υποστηρίξει παραγωγικά τη χρηματοδότηση της οικονομίας και ο επιχειρηματικός κόσμος, έχοντας ανταπεξέλθει στη διπλή δοκιμασία της δεκαετούς οικονομικής κρίσης και της πανδημίας, όχι μόνο έχει αποδείξει ότι μπορεί να αντιμετωπίζει με επιτυχία τις προκλήσεις, αλλά είναι και πιο ισχυρός», ανέφερε χαρακτηριστικά, στο πλαίσιο ενημερωτικής εκδήλωσης, με τη συμμετοχή περισσότερων από 500 πελατών της, με αφορμή την έναρξη της διαδικασίας υποβολής επενδυτικών σχεδίων για χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Στόχος της τράπεζας είναι η έγκριση της χρηματοδότησης των επενδυτικών σχεδίων να δίνεται εντός 30 ημερών, ανάλογα με την πολυπλοκότητα της επένδυσης και στο ίδιο διάστημα να πραγματοποιείται η αξιολόγηση της επιλεξιμότητας από τους συμβούλους, ώστε από την υποβολή της αίτησης έως την εκταμίευση να μεσολαβούν λίγες εβδομάδες.

Eurobank

Πόρους και τεχνογνωσία στη διάθεση των πελατών της θέτει από την πλευρά της, η Eurobank, στηρίζοντας επενδυτικά σχέδια και συμμετέχοντας ενεργά στη χρηματοδότηση μιας βιώσιμης οικονομικής ανάκαμψης στη χώρα, γεγονός που επιβεβαιώνει τον ρόλο της ως Τράπεζα της Ανάπτυξης.

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να ενημερωθούν αναλυτικά για τους όρους, τις προϋποθέσεις και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τα δικαιολογητικά και τη διαδικασία υποβολής αιτήματος χρηματοδότησης μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Relationship Manager που τους εξυπηρετεί ή / και να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Eurobank, στην ενότητα «Αναπτυξιακά Προγράμματα».

Όροι και προϋποθέσεις συμμετοχής

Το σχέδιο «Ελλάδα 2.0» προβλέπει τη χρήση μέρους των κεφαλαίων του Ταμείου υπό μορφή δανείων για τη χρηματοδότηση ιδιωτικών επιχειρηματικών επενδύσεων. Το συνολικό επιλέξιμο κόστος των επενδύσεων αυτών συγχρηματοδοτείται τουλάχιστον κατά 20% με ίδια κεφάλαια των επενδυτών και τουλάχιστον κατά 30% με δάνεια, προερχόμενα από το χρηματοπιστωτικό σύστημα, ή / και ευρωπαϊκούς χρηματοδοτικούς θεσμούς (EIB, EBRD).

Οι επιλέξιμες δαπάνες που δύναται να περιλαμβάνονται στα επενδυτικά σχέδια που χρηματοδοτούνται με δάνεια του Ταμείου είναι δαπάνες που πραγματοποιούνται εντός της ελληνικής επικράτειας και περιλαμβάνουν:

α. Γήπεδα αγορά, Γήπεδα χρήση (αποσβέσεις/μισθώσεις), Διαμόρφωση γηπέδων.

Η αγορά γηπέδου είναι επιλέξιμη εφόσον είναι συνυφασμένη με το επενδυτικό σχέδιο και δεν ξεπερνά το 30% των επιλέξιμων δαπανών του επενδυτικού σχεδίου.

β. Κτήρια αγορά / κατασκευή, Κτήρια χρήση (αποσβέσεις / μισθώσεις)

γ. Εξοπλισμός αγορά / κατασκευή, Εξοπλισμός χρήση (αποσβέσεις / μισθώσεις)

δ. Μεταφορικά μέσα αγορά, μεταφορικά μέσα χρήση (αποσβέσεις / μισθώσεις)

ε. Άυλα αγορά / κατασκευή, Άυλα χρήση (αποσβέσεις / συνδρομές)

στ. Μισθοδοσία συνδεδεμένη με το επενδυτικό σχέδιο (όπως προβλέπεται από τον ΓΑΚ)

ζ. Μετακινήσεις / εξοδολόγια

η. Υπηρεσίες τρίτων

θ. Αναλώσιμα

ι. Λειτουργικά (επικοινωνία, ενέργεια, συντήρηση, μισθώματα, έξοδα διοίκησης, ασφάλιση κλπ.)

ια. Κόστος κεφαλαίων

ιβ. Κεφάλαιο κίνησης (δαπάνες λειτουργίας, δαπάνες σχετικές με το συναλλακτικό κύκλωμα της επιχείρησης, ΦΠΑ, κλπ.)

ιγ. Δαπάνες προώθησης και επικοινωνίας (Marketing).

Στην περίπτωση όπου ένα επενδυτικό σχέδιο είναι επιλέξιμο σε παραπάνω από έναν πυλώνες, οι ποσοστώσεις των πυλώνων αθροίζονται, το δε άθροισμα δεν μπορεί να υπερβεί το 50% του Επιλέξιμου Επενδυτικού Κόστους. Στην περίπτωση όπου ένα επενδυτικό σχέδιο δεν είναι επιλέξιμο στους πυλώνες πράσινης μετάβασης, ψηφιακού μετασχηματισμού, καινοτομίας – έρευνας και ανάπτυξης ή εξωστρέφειας, λόγω μη κάλυψης των ελάχιστων ποσοστών, είναι επιλέξιμο με αυτοτελή ποσόστωση Δανείου ΤΑΑ στο 30% του Επιλέξιμου Επενδυτικού Κόστους, εφόσον το άθροισμα των ελάχιστων ποσοστών των ανωτέρω πυλώνων ανέρχεται σε τουλάχιστον 30% του Συνολικού Προϋπολογισμού του επενδυτικού σχεδίου.

Το μη επιλέξιμο κόστος του επενδυτικού σχεδίου θα καλυφθεί από ίδια κεφάλαια του Φορέα Υλοποίησης του έργου ή / και από τραπεζικό δάνειο. Δεν επιτρέπεται η χρήση των Δανείων ΤΑΑ για την αναχρηματοδότηση χορηγηθέντων δανείων.

Επιτρέπεται η χρήση των Δανείων ΤΑΑ για την αναχρηματοδότηση δανείων προσωρινής χρηματοδότησης (‘bridge loans’) που χορηγήθηκαν προς κάλυψη Επιλέξιμων Δαπανών μιας Επιλέξιμης Επένδυσης εφόσον:

α) Το δάνειο προσωρινής χρηματοδότησης έχει συναφθεί μετά την υποβολή του Αιτήματος Χρηματοδότησης, β) η επένδυση θα έχει ήδη ελεγχθεί και κριθεί ως επιλέξιμη και γ) η αναχρηματοδότηση των δανείων αυτών γίνει σύμμετρα (pari passu) και με το Δάνειο Συγχρηματοδότησης.

Τα Δάνεια ΤΑΑ δύναται να χορηγούνται υπό οποιαδήποτε συμβατική ή άλλη νομική μορφή προβλέπεται στον νόμο, περιλαμβανομένου και του κοινού ομολογιακού δανείου.

Η διάρκεια του Δανείου ΤΑΑ καθορίζεται από την τράπεζα και σε κάθε περίπτωση δεν θα είναι μικρότερη των 3 ετών και μεγαλύτερη των δεκαπέντε (15) ετών από την ημερομηνία πρώτης εκταμίευσης του Δανείου ΤΑΑ στον Τελικό Αποδέκτη.

Η διάρκεια του Δανείου ΤΑΑ δεν δύναται να υπερβαίνει τη διάρκεια του αντίστοιχου Δανείου Συγχρηματοδότησης.

Για την αποπληρωμή του κεφαλαίου των Δανείων ΤΑΑ δύναται να εφαρμόζεται περίοδος χάριτος έως τρία έτη, η οποία ξεκινά από την ημερομηνία της πρώτης εκταμίευσης του Δανείου ΤΑΑ προς τον Τελικό Αποδέκτη και η οποία θα εφαρμόζεται και για την αποπληρωμή του κεφαλαίου των Δανείων Συγχρηματοδότησης.

Εάν το ζητούμενο επιτόκιο από το επενδυτικό σχέδιο είναι ίσο ή μεγαλύτερο από το επιτόκιο αναφοράς (reference rate), τότε το Δάνειο ΤΑΑ δεν αποτελεί κρατική ενίσχυση και ολοκληρώνεται θετικά ο έλεγχος της συμβατότητας του επενδυτικού σχεδίου ως προς τις κρατικές ενισχύσεις.

Στην περίπτωση όπου το ζητούμενο επιτόκιο είναι μικρότερο του επιτοκίου αναφοράς, τότε το δάνειο του ΤΑΑ αποτελεί κρατική ενίσχυση.

Το Δάνειο ΤΑΑ και το Δάνειο Συγχρηματοδότησης θα καλύπτονται από επαρκείς εξασφαλίσεις και εγγυήσεις, που ανάλογα με την περίπτωση θα δύνανται, ενδεικτικά, να λαμβάνονται επί των εσόδων που παράγει το επενδυτικό σχέδιο (π.χ., έσοδα από χρήστες, αμοιβές διαθεσιμότητας κ.λπ.), επί των παγίων ή/και άλλων περιουσιακών στοιχείων του έργου, ή να παρασχεθούν από τους φορείς υλοποίησης του έργου ή τρίτους (π.χ. παροχή εγγυήσεων, εμπράγματα βάρη επί λοιπών παγίων περιουσιακών στοιχείων κ.λπ.), ή από συνδυασμό των ανωτέρω ή και άλλων εξασφαλίσεων.

Η εκταμίευση των Κεφαλαίων ΤΑΑ προς τους Τελικούς Αποδέκτες για την υλοποίηση των επιλέξιμων επενδύσεων θα πρέπει να ολοκληρωθεί έως τις 26 Αυγούστου 2026.

 

Παναγιώτης Ελενόπουλος

Ο Παναγιώτης Ελενόπουλος είναι συντάκτης στην ιστοσελίδα xristika.gr, όπου ασχολείται με τη συγγραφή άρθρων και ειδήσεων που καλύπτουν διάφορα θέματα, όπως την οικονομία, την τεχνολογία, την αγορά και την καθημερινή επικαιρότητα. Μέσα από τη δουλειά του στο xristika.gr, συμβάλλει στην ενημέρωση του κοινού με αξιόπιστο και προσιτό τρόπο, προσφέροντας ανάλυση και πληροφορίες που ενδιαφέρουν το μέσο αναγνώστη.

Recent Posts

Συνεχίζει αήττητος ο Παναθηναϊκός: 68-61 τον Ολυμπιακό

Ο Παναθηναϊκός νίκησε 68-61 τον Ολυμπιακό και έκανε το 14/14 στη Stoiximan.gr Basket League. Τρία…

7 έτη ago

Λοταρία αποδείξεων: Δείτε ΕΔΩ αν κερδίσατε τα 1.000 ευρώ (TAXISnet και www.aade.gr)

aade.gr - λοταρία αποδείξεων - TAXISnet: Πραγματοποιήθηκε η νέα λοταρία αποδείξεων από την ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή…

7 έτη ago

Νίμιτς: Κατάλληλη στιγμή για λύση στο Σκοπιανό

"Πρέπει να το δούμε ως την κατάλληλη στιγμή, το συζητάμε 25 χρόνια, όλοι ξέρουν ποια…

7 έτη ago

Μητροπολίτης Μεσσηνίας κατά Ιερώνυμου: Όχι στα συλλαλητήρια

Θέση κατά της συμμετοχής της εκκλησίας στα συλλαλητήρια για το Σκοπιανό παίρνει ο μητροπολίτης Μεσσηνίας,…

7 έτη ago

Νεκρός ο επιβάτης που έπεσε από το Blue Star Naxos

Νεκρός βρέθηκε ο επιβάτης (περίπου 60 ετών) του Blue Star Naxos που πήδηξε στη θάλασσα…

7 έτη ago

Ανασφάλιστα οχήματα: Έρχονται πρόστιμα έως 250 ευρώ

Τις 600.000 πλησιάζουν τα ανασφάλιστα οχήματα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους, με ό,τι μπορεί να…

7 έτη ago