myAADElive.gov.gr: Έτσι θα πάρετε κλειδάριθμο TAXISnet μέσω του gov.gr

myAADElive.gov.gr:  Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, ανακοινώνουν την έναρξη λειτουργίας της ψηφιακής πύλης ζωντανής επικοινωνίας και τηλεδιάσκεψης με εκπρόσωπο της ΑΑΔΕ. Το myAADElive είναι γεγονός στο gov.gr για επικοινωνία με εκπρόσωπο της ΑΑΔΕ και χωρίς την απαιτούμενη μέχρι τώρα επίσκεψη στις εφορίες για εκδοση κλειδαρίθμου.

Η καινοτόμος αυτή υπηρεσία προσφέρεται μέσω της ενιαίας ηλεκτρονικής πύλης του Δημοσίου, Gov.gr, στη διεύθυνση myAADElive.gov.gr και υποστηρίζεται παραγωγικά από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ).

Η ψηφιακή πύλη myAADElive είναι το πρώτο βήμα για την εξ αποστάσεως επικοινωνία πολιτών με εκπροσώπους της ΑΑΔΕ αναφορικά με την έκδοση κλειδάριθμου, αλλά και αριθμού υπηρεσιών που αναμένεται να προστεθούν στο επόμενο χρονικό διάστημα. Με τη νέα υπηρεσία, ακόμα μία διαδικασία μπορεί να γίνεται ψηφιακά, χωρίς να υπάρχει η ανάγκη οι πολίτες να επισκεφτούν τις κατά τόπους ΔΟΥ, ενώ παραμένει ζωντανή η επικοινωνία και αναβαθμίζεται η εξυπηρέτησή τους.

Πρώτοι χρήστες της υπηρεσίας ήταν ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και ο Διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης, το πρωί της Πέμπτης.

O Υπουργός ευχαρίστησε τον Διοικητή της ΑΑΔΕ για τη συνεργασία και τον Γενικό Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης Δημοσθένη Αναγνωστόπουλο για τη συμβολή του στην υλοποίηση της υπηρεσίας και τόνισε: «Σήμερα κόβουμε την ψηφιακή κορδέλα και περνάμε την ψηφιακή πύλη επικοινωνίας με εκπρόσωπο της ΑΑΔΕ, προϊόν στενής συνεργασίας των υπηρεσιών μας. Μέσω του gov.gr προσπαθούμε να μεταμορφώσουμε την αλληλεπίδραση του πολίτη με το κράτος, με στόχο τη διαφάνεια και τη διευκόλυνση, γιατί το κράτος είναι ένα. Η πρωτοβουλία αυτή της ΑΑΔΕ είναι τρανή απόδειξη ότι η ψηφιακή τεχνολογία δεν αναιρεί, αλλά αντίθετα ενδυναμώνει τις ανθρώπινες σχέσεις, καταργεί τις αποστάσεις, προστατεύει την υγεία των πολιτών. Το Υπουργείο μας θα είναι αρωγός στην προσπάθειά σας, πιστό στη φιλοσοφία ότι το κράτος είναι ένα και οφείλει να λειτουργεί ως ένα».

Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής δήλωσε: «Η καινοτομία είναι ο σύμμαχος του φορολογούμενου πολίτη και της δημόσιας διοίκησης απέναντι στην ταλαιπωρία, τη γραφειοκρατία και τις αναποτελεσματικές πρακτικές του παρελθόντος. Σήμερα, περνάμε στην επόμενη μέρα των βέλτιστων και αποτελεσματικών πρακτικών και συνεχίζουμε. Οι επόμενες υπηρεσίες, που θα εξυπηρετεί το myAADElive, είναι η απόδοση ΑΦΜ και η έναρξη ατομικής επιχείρησης. Ο καλώς εξυπηρετούμενος πολίτης είναι ο πολίτης, που μας εμπιστεύεται και αυτό επιδιώκουμε καθημερινά. Να μας εμπιστευτούν όλοι οι συμπολίτες μας».

myAADElive.gov.gr: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε – Αναλυτικά η διαδικασία

H υπηρεσία myAADElive για απόκτηση κλειδαρίθμου μέσω βιντεοκλήσης, απευθύνεται σε σας που δεν πιστοποιηθήκατε στο ΤΑΧΙSnet με τη διαδικασία αποστολής κλειδαρίθμου μέσω SMS και e-mail.

 • Μετά από αίτηση εγγραφής σας στο TAXISnet, λαμβάνετε στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο έναν σύνδεσμο που θα τον οδηγήσει στην Πύλη Εισόδου και Επικοινωνίας με εκπρόσωπο της ΑΑΔΕ.
 • Στη συνέχεια, παρακαλούμε εισάγετε έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην οποία θα σας αποσταλεί σύνδεσμος για να αποκτήσετε πρόσβαση στην υπηρεσία myAADElive.
 •  Απαραίτητη είναι η συμπλήρωση του αλφαριθμητικού. Επιλέγοντας Υποβολή, σας αποστέλεται η ενεργοποίηση συνδέσμου πρόσβασης στο myAADElive, στον προσωπικό σας λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
 •  Αφού διαβάσετε προσεκτικά το περιεχόμενο του ανωτέρω μηνύματος, χρησιμοποιείστε τον σύνδεσμο (link) που σας έχει αποσταλεί για πρόσβαση στο myAADElive.
 • Με τη χρήση του συνδέσμου μεταφέρεστε άμεσα σε νέα οθόνη, όπου θα επιλέξετε «Απόδοση Κλειδαρίθμου».
 • Αμέσως μετά έχετε τη δυνατότητα να κλείσετε προγραμματίσετε βιντεο-κλήση με εκπρόσωπο της ΑΑΔΕ την ημέρα και ώρα που επιθυμείτε. Για να γίνει η κράτηση του ραντεβού, υποχρεωτική είναι η συμπλήρωση μερικών βασικών στοιχείων σας όπως το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail), ο αριθμός τηλεφώνου, ο ΑΦΜ καθώς και ο κωδικός επιβεβαίωσής σας που λάβατε με την αίτηση εγγραφής του στο TAXISnet.
 • Αυτόματα, η επιβεβαίωση της κράτησης αποστέλλεται στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο, όπου μπορεί να ελέγξετε την ημερομηνία και ώρα του ραντεβού σας καθώς και να διαχειριστείτε την κράτησή σας σε περίπτωση κάποιας αλλαγής.
 • Την ημέρα και ώρα του προγραμματισμένου ραντεβού θα επιλέξετε: «Συμμετοχή σε σύσκεψη Teams» που εμφανίζεται στο μήνυμα του ηλεκτρονικού του ταχυδρομείου το οποίο επιβεβαιώνει την κράτησή σας.
 • Άμεσα μεταφέρεστε στο περιβάλλον της σύσκεψης με τον εκπρόσωπο της ΑΑΔΕ. Πριν επιλέξετε «Συμμετοχή τώρα» ελέγξτε την κάμερα και το μικρόφωνό σας ώστε να είναι ενεργοποιημένα.

myAADElive.gov.gr: Σημαντικό – Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας

Για την αμεσότερη και ποιοτικότερη εξυπηρέτησή σας, παρακαλούμε να δώσετε σημασία στα παρακάτω:

 • Η γρήγορη και αξιόπιστη σύνδεση στο Internet.
 • Για διευκόλυνση της επικοινωνίας σας είναι απαραίτητη η απόλυτη ησυχία στον περιβάλλοντα χώρο σας κατά τη διάρκεια της βίντεο-κλήσης με τον εκπρόσωπο της ΑΑΔΕ.
 • Η ενεργοποίηση κάμερας και μικροφώνου της συσκευής από την οποία θα συνδεθεί.
 • Εφόσον ο φορολογούμενος επιλέξει να συνδεθεί με τον εκπρόσωπο της ΑΑΔΕ μέσω του σταθερού του υπολογιστή ή μέσω laptop, με λειτουργικό Windows, συστήνεται η επιλογή της web έκδοσης του Microsoft Teams.
 • Προκειμένου να εμφανίζονται καθαρά και με ευκρίνεια τα απαραίτητα δικαιολογητικά έγγραφα που ζητούνται από τον εκπρόσωπο της ΑΑΔΕ (όπως η Αστυνομική Ταυτότητα, διαβατήριο, κλπ), θα πρέπει να «καλύπτετε» την οθόνη σας με το έγγραφο, όπως τη βλέπετε μέσα από την εφαρμογή, κατά την διάρκεια της συνομιλίας.
 • Ειδικότερα για πολίτες που χρησιμοποιούν το κινητό τους τηλέφωνο, συστήνεται η χρήση της βασικής κάμερας του τηλεφώνου (μεγαλύτερη ανάλυση),τη στιγμή που καλούνται να επιδείξουν τα απαιτούμενα έγγραφα (περιστροφή κάμερας).