Μιλάτε… ελληνικά; Σας δίνουν μισθό 22.000 ευρώ – Δείτε τις θέσεις εργασίας

Εργασία: Μια εργασιακή… Εδέμ υπόσχεται εταιρεία στη Βρετανία, η οποία δίνει 22.000 ευρώ ως μισθό σε όσους μιλούν ελληνικά!

Το βασικό καθήκον του επιτυχόντα υποψηφίου θα περιλαμβάνει την εισαγωγή δεδομένων (data entry) και την ευθύνη για τη μετάφραση και την εισαγωγή πληροφοριών προϊόντος από τα ελληνικά καταναλωτικά προϊόντα στη βάση δεδομένων στα αγγλικά.

«Ψάχνουμε για ένα αφοσιωμένο άτομο που θα συμβάλει στη μακροπρόθεσμη επιτυχία μας», σημειώνει στην αγγελία της η Mintel Group Ltd – μια παγκόσμια, ιδιωτική εταιρεία έρευνας αγοράς με έδρα το Λονδίνο, που προσφέρει μισθό άνω των 20.00 ευρώ.

Η εταιρεία αναζητά ένα άτομο που να μιλάει άπταιστα ελληνικά για να εργαστεί στην εισαγωγή δεδομένων (data entry), προσφέροντας μόνιμη, πλήρη απασχόληση, με μισθό 19.240£ λίρες συν μπόνους. Οι εργαζόμενοι δηλαδή θα λαμβάνουν περίπου 22.000 ευρώ τον χρόνο, συν μπόνους.

Όσοι προσληφθούν θα εργαστούν ως επιχειρησιακά στελέχη και θα πρέπει να συνεργάζονται με την παγκόσμια βάση δεδομένων της εταιρείας (GNPD), η οποία παρακολουθεί την κυκλοφορία νέων προϊόντων της – και κυρίως στους τομείς της ομορφιάς και της προσωπικής φροντίδας.

Το βασικό καθήκον του επιτυχόντα υποψηφίου θα περιλαμβάνει την εισαγωγή δεδομένων (data entry) και την ευθύνη για τη μετάφραση και την εισαγωγή πληροφοριών προϊόντος από τα ελληνικά καταναλωτικά προϊόντα στη βάση δεδομένων στα αγγλικά. Αυτό θα περιλαμβάνει πληροφορίες όπως συστατικά, ισχυρισμούς και σύντομη περιγραφή του προϊόντος.

Η Mintel δέχεται βιογραφικά από άτομα που συγκεντρώνουν τα εξής προσόντα:

  • Άπταιστα αγγλικά και κατανόηση ελληνικών
  • Εμπειρία στην εργασία με υπολογιστές
  • Ισχυρό αίσθημα του «work ethic»
  • Μπορεί να λειτουργήσει σε περιβάλλον που θέτει στόχους
  • Μπορεί να διαχειριστεί τη δική του ροή εργασίας
  • Επιθυμία εργασίας στα πλαίσια ομάδας
  • Ικανότητα πληκτρολόγησης 35 λέξεων το λεπτό σε αγγλικό πληκτρολόγιο!

Εργασία: Τι προσφέρει η εταιρεία

Εκτός του μισθού που αναφέρθηκε παραπάνω, η Mintel παρέχει επιπλέον διάφορες μικρές παροχές, προκειμένου να κρατά ευχαριστημένους τους εργαζόμενους της.

Πιο συγκεκριμένα, όπως σημειώνεται στην αγγελία, η εταιρεία υποστηρίζει την εξ αποστάσεως εργασία και για τον λόγο αυτό προσφέρει ένα υβριδικό μοντέλο εργασίας, σύμφωνα με το οποίο οι υπάλληλοι μπορούν να εργάζονται από το σπίτι 3 ημέρες την εβδομάδα.

Για να υποστηρίξει ακόμα περισσότερο την τηλεργασία, η εταιρεία προσφέρει ακόμα επίδομα «Home Office», επίδομα δηλαδή εργασίας από το σπίτι.

Όσον αφορά τις άδειες, όσοι προσλαμβάνονται στην Mintel, λαμβάνουν ένα γενναιόδωρο επίδομα αδείας με δυνατότητα επαναγοράς επιπλέον διακοπών καθώς και μία έξτρα ημέρα άδειας για να γιορτάσουν τα γενέθλια τους!

Επιπλέον, οι εργαζόμενοι λαμβάνουν 2 ημέρες άδειας το χρόνο προκειμένου να τις προσφέρουν για να υλοποιήσουν έναν αξιόλογο σκοπό!

Εάν θέλετε να εργαστείτε στην Βρετανία και σκέφτεστε να στείλετε το βιογραφικό σας στην Mintel, θα πρέπει να γνωρίζετε παράλληλα ότι η εταιρεία διαθέτει open space γραφεία εξοπλισμένα με… μπιλιάρδο και τραπέζι πινγκ – πονγκ!

Εργασία: Έρχεται 4ήμερο με αυξημένες αποδοχές;

Μια πρόταση που δείχνει το μέλλον στα εργασιακά κατέθεσε μεγάλη ιταλική τράπεζα!

Tετραήμερη εργασία 36 ωρών με αμετάβλητο μισθό ετοιμάζεται να προτείνει η τράπεζα Intesa Sanpaolo στα ιταλικά συνδικάτα, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου.

Μάλιστα, η οικονομική εφημερίδα του Μιλάνου Il Sole 24 Ore, αναφέρει ότι η πρόταση μετάβασης από πενθήμερη σε τετραήμερη εργασία, δεν θα προβλέπει μισθολογικές αλλαγές.

Η Τράπεζα Intesa Sanpaolo, με 74.000 εργαζόμενους στην Ιταλία και 96.000 παγκοσμίως, είναι η πρώτη της χώρας σε ανθρώπινο δυναμικό και η πρότασή της αυτή, εντάσσεται σε μια συνολικότερη διαπραγμάτευση, με κύριο αντικείμενο την ευελιξία της εργασίας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, το οποίο επικαλείται τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, αν τελικά υιοθετηθεί, η φόρμουλα της τετραήμερης εργασίας μπορεί να μην αφορά το σύνολο των εργαζομένων της τράπεζας, αλλά μόνον ένα μέρος των διευθύνσεων και τομέων της.

Εργασία: Τέλος οι Παρασκευές

Νέα ήθη και έθιμα στα εργασιακά καθώς μέσα σε βάθος χρόνου θα θεσπιστεί το τετραήμερο και μάλιστα με… άδεια Παρασκευή!

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Washington Post, μόλις το 30% των εργαζομένων σε γραφείο εμφανίστηκε στη δουλειά τις Παρασκευές του Ιουνίου, σύμφωνα με την εταιρεία Kastle Systems, η οποία παρέχει υπηρεσίες ασφαλείας κτιρίων για 2.600 κτίρια σε όλη τη χώρα.

Αυτό συγκρίνεται με το 41% τις Δευτέρες, την ημέρα με τη δεύτερη χαμηλότερη προσέλευση και 50% τις Τρίτες όταν το μεγαλύτερο ποσοστό των εργαζομένων βρίσκεται στο γραφείο.

«Έχει γίνει λιγάκι πολιτιστική νόρμα: Γνωρίζουν ότι κανείς άλλος δεν θα πάει στο γραφείο την Παρασκευή, οπότε ίσως η δουλειά μπορεί να γίνει και από το σπίτι» επισημαίνει ο Πίτερ Καπέλι, διευθυντής του Τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού στην σχολή Wharton στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια.

Ήδη, αρκετές νεοφυείς επιχειρήσεις και τεχνολογικές εταιρείες έχουν αρχίσει να καταργούν τις Παρασκευές στο γραφείο.

Η πλατφόρμα κοινωνικής χρηματοδότησης Kickstarter και το online κατάστημα ThredUp είναι ανάμεσα στον μικρό αλλά αυξανόμενο αριθμό εταιρειών που προχωρούν στο μοντέλο τετραήμερης εργασίας, δηλαδή από τη Δευτέρα μέχρι την Πέμπτη.

Αυτοί οι μεταβαλλόμενοι κανόνες διαδίδονται στην οικονομία και αναδιαμορφώνουν τα επιχειρηματικά πρότυπα για εταιρείες ακινήτων, γκαράζ στάθμευσης και εστιατόρια.

Εργασία: Σας ζήτησαν να δουλέψετε εξαήμερο; Μη σας κοροϊδέψουν

Την ώρα που η εξαήμερη εργασία φαίνεται να έρχεται στην καθημερινότητά μας, ο νόμος προβλέπει και αύξηση αποδοχών!

Αν ο εργοδότης επιθυμεί να απασχολήσει τον εργαζόμενο 6 ημέρες, 40 ώρες, την εβδομάδα την 6η ημέρα θα καταβάλει προσαύξηση ίση με αυτή που θα αποφασίσουν κατά πάσα πιθανότητα έως και σήμερα εργοδότες και εργαζόμενοι στον επισιτισμό. Ειδικότερα ολοκληρώνονται σήμερα σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews οι διαβουλεύσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό Τουρισμό και της ΓΣΕΒΕΕ ώστε η 6ήμερη εργασία να πληρώνεται έξτρα χωρίς αύξηση των ωρών εργασίας εβδομαδιαίως που δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τις 40 ώρες.

Έτσι αν ο εργοδότης επιθυμεί να απασχολήσει τον εργαζόμενο 6 ημέρες, 40 ώρες, την εβδομάδα την 6η ημέρα θα καταβάλει προσαύξηση ίση με αυτή που θα αποφασίσουν σήμερα οι εργαζόμενοι και εργοδότες στον Επισιτισμό.

Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων εργαζομένων που επιθυμούν να απασχολούνται έξι ημέρες της εβδομάδας για 40 ώρες για προσωπικούς ή και για οικογενειακούς λόγους είναι ήδη έτοιμη και το αν θα ενεργοποιηθεί ή όχι θα το κρίνει το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης μεταξύ εργαζόμενων και εργοδοτών.

Η νέα συμφωνία εφόσον υπάρξει θα ενταχθεί στο κείμενο της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας και δύο συνεχεία θα περάσει ξανά από το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας προκειμένου να επεκταθεί ως υποχρεωτική της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον επισιτιστικό κλάδο για την κάλυψη περισσότερων από 400.000 εργαζομένων.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΕΤ Γιώργος Χότζογλου σημείωσε ότι “μια πρώτη μάχη δόθηκε στο Υπουργείο Εργασίας κατά της εγκυκλίου που καταστρατηγούσε το πενθήμερο στην Κ.Σ.Σ.Ε. του Επισιτισμού.

Πετύχαμε προσωρινά να μην εφαρμοστεί το επίμαχο άρθρο της εγκυκλίου και να ενσωματωθεί στη σύμβαση το αποτέλεσμα της διαβούλευσης με την εργοδοτική πλευρά όσο αφορά την προσαύξηση που θα παίρνουν οι εργαζόμενοι αν δουλεύουν την 6η μέρα.Κάνουμε σαφές προς όλες τις πλευρές πως δεν πρόκειται να αφήσουμε τους συναδέλφους μας έρμαιο σε ορέξεις κακόβουλων εργοδοτών αλλά και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους χωρίς αμοιβή!”.

Όπως ορίζεται στην εγκύκλιο που αφορά τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ), για τους όρους αμοιβής και εργασίας του προσωπικού των πάσης φύσεως Τουριστικών και Επισιτιστικών καταστημάτων όλης της χώρας για το 2021 – 2023 δύναται ο εργαζόμενος να ζητήσει με αίτησή του στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ, τον επιμερισμό των σαράντα (40) ωρών εργασίας εβδομαδιαίως σε έξι (6) ημέρες αντί για πέντε (5), για προσωπικούς ή και για οικογενειακούς λόγους, μέχρι και πριν την ανάληψη της υπηρεσίας του. Το ως άνω αίτημα θα υποβάλλεται ηλεκτρονικά και θα εγκρίνεται (ή θα απορρίπτεται) από τον εργοδότη.

Στη νέα ΣΣΕ υπάγονται οι εργαζόμενοι στα τουριστικά και επισιτιστικά καταστήματα όλης της χώρας , τα οποία (καταστήματα) κατατάσσονται σε δύο (2) ευρείες κατηγορίες: στα καταστήματα της περίπτωσης i (εστιατόρια, ταβέρνες, μπαρ, νυκτερινά κέντρα διασκέδασης, οβελιστήρια, κτλ) και στα καταστήματα της περίπτωσης ii (καφενεία, καφέ-σνακ μπαρ, ουζερί, αναψυκτήρια, καφεζαχαροπλαστεία, κτλ).

Πρόσθετη αμοιβή δικαιούται όσοι δουλεύουν 6ημερο
Η 6η ημέρα εργασίας στο σύστημα της πενθήμερης εργασίας σύμφωνα με το ΚΕΠΕΑ ΓΣΕΕ αποτελεί μεν ημέρα υποχρεωτικής ανάπαυσης του εργαζόμενου, πλην όμως δεν έχει τον χαρακτήρα της ημέρας υποχρεωτικής αργίας, όπως η 7η ημέρα της εβδομάδος, η οποία ρυθμίζεται ειδικώς από τις διατάξεις του Β.Δ. 738/1966. Γι’ αυτό και οι διατάξεις περί εργασίας την Κυριακή, δεν εφαρμόζονται επί απασχόλησης κατά την 6η ημέρα εργασίας και δεν οφείλεται σε αυτή την περίπτωση η προσαύξηση του 75% που παρέχεται στους εργαζόμενους κατά την Κυριακή και τις αργίες, ούτε αναπληρωματική ανάπαυση σε άλλη εργάσιμη ημέρα της επόμενης εβδομάδας.

Η αμοιβή της 6ης ημέρας εργασίας ρυθμίστηκε νομοθετικά για πρώτη φορά με το άρθρο 8 του Ν. 3846/2010 και έκτοτε για την απασχόλησή του κατά την 6η ημέρα, ο εργαζόμενος αμείβεται με το καταβαλλόμενο ημερομίσθιο προσαυξημένο κατά 30%, χωρίς όμως να δικαιούται αναπληρωματική εβδομαδιαία ανάπαυση.

Και η εν λόγω απασχόληση θεωρείται τροποποίηση του ωραρίου εργασίας και πρέπει να δηλώνεται στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ προ της ανάληψης υπηρεσίας εκ μέρους του εργαζόμενου (Έντυπο Ε4 – Συμπληρωματικός Ωραρίου).