Μεγάλη ευκαιρία: Πολυτελή αυτοκίνητα σε δημοπρασία – Όλη η λίστα

ΑΑΔΕ: Κοψοχρονιά δίνει η ΑΑΔΕ πλήθος κατασχεμένων οχημάτων και μηχανών. Δείτε στο xristika.gr όλη τη λίστα…

Συγκεκριμένα η ΑΑΔΕ στην ιστοσελίδα της αναρτά συχνά της δημοπρασίες αυτοκινήτων που διεξάγονται, και υπάρχει αναλυτικά και τα αυτοκίνητα που μπορείτε να «διεκδικήσετε» αλλά και ότι άλλη πληροφορία θα χρειαστείτε.

Πιο αναλυτικά την επόμενη Παρασκευή (02/09) στη Λάρισα διεξάγεται η δημοπρασία αυτοκινήτων και δίκυκλων.

¨Όπως θα δείτε και στην παρακάτω λίστα, υπάρχουν αυτοκίνητα που ξεκινάν από 300 εύρω, όπως για παράδειγμα ένα VOLKSWAGEN GOLF με υγραέριο κυκλοφορίας 2005.

Σε μια πιο ακριβή τιμή βρίσκουμε ένα MITSUBISHI PAJERO PININ κυκλοφορίας του 2005, το οποίο ξεκινάει από 6.000 ευρώ.

Άλλο παράδειγμα είναι στα 1.000 ευρώ ένα LANCIA YPSILON (ΗΛΙΟΡΟΦΗ) του 2009.

Στην λίστα (από την σελίδα 5) μπορείτε να δείτε όλα τα αυτοκίνητα και τα δίκυκλα που δημοπρατούνται. Σίγουρο είναι ότι αν μένετε στη Λάρισα ή κάπου κοντά αξίζει να «ρίξετε μια ματιά», ενώ όσοι μένουν σε πιο μακρινές περιοχές -όπως η Αττική-, δεν έχουν να χάσουν κάτι να διαβάσουν τις λίστες με τα οχήματα γιατί κάποια μπορεί να είναι και… ευκαιρία.

Η ανακοίνωση της ΑΑΔΕ και οι πληροφορίες για μέρα και ώρα

«Στις 02/09/2022 ημέρα Παρασκευή και ώρα 10.00 π.μ. θα διεξαχθεί στο Τελωνείο Λάρισας (Φαρσάλων 21, 1ος όροφος) προφορική πλειοδοτική δημοπρασία για την εκποίηση αυτοκινήτων για κυκλοφορία, δικύκλων για κυκλοφορία και φορτηγών άνω των 4 τόνων για κυκλοφορία.

Πληροφορίες παρέχονται από το Τμήμα Ζ΄ Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού του Τελωνείου Λάρισας (Φαρσάλων 21, ισόγειο) στο τηλέφωνο 2413511706 από 10.00 π.μ. μέχρι 12.00 μ.μ.

Τα οχήματα δημοπρατούνται σύμφωνα με τους Όρους Πώλησης Τροχοφόρων (ΦΕΚ 3240/Β/2016), οι οποίοι είναι αναρτημένοι στον ιστότοπο www.aade.gr/MENOY≡Δημοπρασίες ΔΔΔΥ. Η διακήρυξη της δημοπρασίας θα αναρτηθεί στον ίδιο ιστότοπο.

Η επίσκεψη στον χώρο των οχημάτων (7ο χλμ. Λάρισας-Συκουρίου), καθώς και στους υπόλοιπους χώρους φύλαξης επιτρέπεται για δύο (2) εργάσιμες ημέρες πριν τη δημοπρασία, δηλαδή Τετάρτη 31/08/2022 και Πέμπτη 01/09/2022 και ώρες από 9.00 π.μ. μέχρι 13.00 μ.μ.

Οι ενδιαφερόμενοι κατά την είσοδο τους οφείλουν να επιδεικνύουν επίσημο πιστοποιητικό ταυτότητας σε ισχύ (αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο, άδεια οδήγησης, άδεια παραμονής κλπ) και να τηρούν όλα τα οριζόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα για τη μείωση της διασποράς του COVID-19 (χρήση μάσκας, τήρηση αποστάσεων και χρήση αντισηπτικού).»

ΑΑΔΕ: Απαγόρευση κυκλοφορίας για αυτά τα αυτοκίνητα

Βόμβα από την ΑΑΔΕ για χιλιάδες οχήματα καθώς τους απαγορεύει την κυκλοφορία στους ελληνικούς δρόμους.

Το σαφάρι ελέγχων που ετοιμάζει η ΑΑΔΕ, μετά τη συνεργασία που ανακοινώθηκε με την αντίστοιχη υπηρεσία της Βουλγαρίας, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και ελέγχους στα πολυτελή αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα με πινακίδες της γειτονικής χώρας.

Είναι χαρακτηριστικό το στοιχείο πως περισσότερα από 9.500 οχήματα που ήταν δηλωμένα με ελληνικές πινακίδες στο υπουργείο Μεταφορών, διαγράφηκαν από τα μητρώα και ταξινομήθηκαν στη Βουλγαρία.

Τώρα η ΑΑΔΕ επιχειρεί να βάλει φρένο σε αυτό το φαινόμενο και θα ξεκινήσει ελέγχους και διασταυρώσεις στοιχείων.

Παράλληλα, θα γίνουν έλεγχοι και για εικονικές επιχειρήσεις που στήνουν στη Βουλγαρία διάφοροι επιτήδειοι, με αποτέλεσμα να κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους δεκάδες αυτοκίνητα με βουλγαρικές πινακίδες, στερώντας έτσι πολύτιμους πόρους από το ελληνικό Δημόσιο.

Όπως αναφέρουν αρμόδιοι παράγοντες, οι «πινακίδες Βουλγαρίας» έχουν την τιμητική τους.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, Έλληνες ιδιοκτήτες οχημάτων έχουν ιδρύσει εταιρείες «φαντάσματα» στη γειτονική χώρα απλώς και μόνο για να αλλάξουν τις πινακίδες κυκλοφορίας στα οχήματά τους και να μην πληρώνουν τέλη κ.λπ. που αναλογούν στην Ελλάδα, αλλά και να κινούνται ελεύθερα π.χ. στον δακτύλιο.

Πριν από λίγα χρόνια, η ΑΑΔΕ είχε προχωρήσει σε εκτεταμένους ελέγχους, για να περιορίσει το φαινόμενο της κυκλοφορίας στην Ελλάδα υπερπολυτελών αυτοκινήτων πολύ μεγάλου κυβισμού.

Είχε ανακαλυφθεί ότι ιδιοκτήτες πολλών οχημάτων είχαν καταθέσει τις πινακίδες, είχαν κάνει εξαγωγή στη Βουλγαρία και είχαν ταξινομήσει τα οχήματά τους εκ νέου αποκτώντας βουλγαρικές πινακίδες κυκλοφορίας.

Κάποιοι άλλοι, επίσης, καταβάλλουν ένα πολύ χαμηλό νοίκι στη Βουλγαρία, προκειμένου να εμφανίζονται στους ελέγχους στα σύνορα με μόνιμη κατοικία στο εξωτερικό, ενώ ένα δίκτυο φροντίζει για τη δημιουργία εικονικού προφίλ μόνιμου κατοίκου Βουλγαρίας.

Ενώ υπάρχει και ένα πρόσφατο «τρικ» με τη μεταβίβαση του οχήματος σε εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων της Βουλγαρίας και με κάποιο ιδιωτικό συμφωνητικό ο Έλληνας ιδιοκτήτης διασφαλίζει την κατοχή της «κυριότητας» του αυτοκινήτου.

Όσον αφορά στις εταιρείες που εμφανίζουν ως φορολογική έδρα στη Βουλγαρία, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία του Ελληνικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου στη Βουλγαρία και της ICAP Bulgaria, οι ελληνικών συμφερόντων επιχειρήσεις στη Βουλγαρία εκτιμώνται σε 18.136, απασχολούν συνολικό αριθμό 27.000 ατόμων και καταγράφουν ετήσιο κύκλο εργασιών 3,9 δισ. ευρώ.

Σχετικά με τη γεωγραφική κατανομή, η πλειονότητά τους, κυρίως μικρού και μεσαίου μεγέθους, εντοπίζονται στη μεγάλη περιφέρεια του Μπλαγκόεβγκραντ, στη νοτιοδυτική Βουλγαρία και κυρίως στις περιοχές πλησίον των συνόρων με την Ελλάδα.

Ακολουθεί σε αριθμό η περιοχή της Σόφιας και η πέριξ αυτής ευρύτερη περιοχή, στις οποίες είναι συγκεντρωμένες οι κατά τεκμήριο μεγαλύτερες σε μέγεθος και εντάσεως κεφαλαίου, τεχνολογίας και εργασίας ελληνικών συμφερόντων επιχειρήσεις.

ΑΑΔΕ: Συνεργασία με τις βουλγαρικές Αρχές

Από την πλευρά της Αρχής Δημοσίων Εσόδων της Βουλγαρίας, επιδεικνύεται ενδιαφέρον για στοιχεία των Βούλγαρων πολιτών με ακίνητα στην Ελλάδα.

Οι κάτοικοι της γειτονικής χώρας έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στη Βόρεια Ελλάδα, στη Θάσο, στην Καβάλα, στις βόρειες ακτές του Αιγαίου, στην Αλεξανδρούπολη κ.ά. Ειδικά δε μετά την Εγνατία, έγινε πολύ εύκολη η επίσκεψή τους στους συγκεκριμένους προορισμούς, όπου αποκτούν οικίες, εξοχικά και οικόπεδα.

Σημειώνεται ότι, όπως είχε γίνει γνωστό κατά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας, στο επίκεντρο βρίσκεται η άμεση ανταλλαγή πληροφοριών σε ευαίσθητα φορολογικά αντικείμενα εσόδων, αλλά και η καταπολέμηση της παραβατικότητας όσον αφορά στο τελωνειακό καθεστώς 42 (εισαγωγή- θέση εμπορευμάτων σε ελεύθερη κυκλοφορία και επαναποστολή σε άλλο κράτος μέλος της ΕΕ).

Επίσης, εγκαινιάζεται απευθείας γραμμή επικοινωνίας της ΑΑΔΕ και της Αρχής Δημοσίων Εσόδων της Βουλγαρίας, για συναλλαγές με υψηλό βαθμό προτεραιότητας, με σκοπό την άμεση αντίδραση των ελεγκτικών αρχών των δύο χωρών σε περιπτώσεις καταστρατήγησης

ΑΑΔΕ: Ποιοι θα ελεγχθούν τις επόμενες εβδομάδες

Σε νέο κύκλο κυνηγιού προχωρά η Εφορία για συγκεκριμένες κατηγορίες οφειλετών

Συστηματικό κυνήγι οφειλετών της Εφορίας που χρωστάνε ποσά άνω των 500 ευρώ, με κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών και ακινήτων, ξεκινά η ΑΑΔΕ, με δύο νέα Εισπρακτικά Κέντρα, που θα λειτουργήσουν από την ερχόμενη Παρασκευή, 29 Ιουλίου, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Οι δύο νέες υπηρεσίες θα κληθούν να διαχειριστούν και τη δραματική αύξηση κατά 800.000 ΑΦΜ, των οφειλετών της Εφορίας που καταγράφηκε τον Μάιο.

Ειδικότερα οι οφειλέτες της Εφορίας εκτοξεύτηκαν σε 4.744.758 ΑΦΜ, από 3.944.665 ΑΦΜ τον Απρίλιο, σημειώνοντας σε ένα μήνα, αύξηση κατά 800.093 ΑΦΜ.

Πρόκειται για τα Κέντρα Βεβαίωσης και Είσπραξης (ΚΕ.Β.ΕΙΣ.) σε Αττική και Θεσσαλονίκη, τα οποία έχουν ως επιχειρησιακό τους στόχο την επιδίωξη της είσπραξης οφειλών Δ.Ο.Υ. των δύο Νομών, καθώς και τη διαχείριση χαρτοφυλακίου οφειλών ανεπίδεκτων είσπραξης.

Ειδικότερα, οι αρμοδιότητες των Τμημάτων Είσπραξης Οφειλών των ΚΕ.Β.ΕΙΣ. θα είναι:

Η επιδίωξη είσπραξης οφειλών, όπως οι οφειλές εξειδικεύονται, καθορίζονται και ανακαθορίζονται με απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Η λήψη αναγκαστικών, διασφαλιστικών και λοιπών μέτρων για την επιδίωξη της είσπραξης των οφειλών.

Η επιδίωξη είσπραξης οφειλών που διέπονται από ειδικές διατάξεις, λόγω υπαγωγής σε διαδικασία αφερεγγυότητας, όπως πτώχευση ή προπτωχευτικές διαδικασίες ή δικαστική διαδικασία ρύθμισης χρεών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων, υπαγωγής σε καθεστώς εκκαθάρισης ή δικαστικής εκκαθάρισης κληρονομίας, καθώς και οφειλών σχολαζουσών κληρονομιών.

Ο έλεγχος, η επαλήθευση και η διασταύρωση στοιχείων φορολογουμένων από το γραφείο.

Η λήψη και επεξεργασία αιτημάτων για τη χορήγηση στοιχείων και πληροφοριών από φορολογουμένους, υπηρεσίες της ΑΑΔΕ ή τρίτους.