Market Pass: Έρχονται πάλι χρήματα – Οι 1+3 πληρωμές και αυλαία πριν τον Ιούλιο

Market Pass: Άλλη μία πληρωμή σε λίγες μέρες. Ποιοι παίρνουν λεφτά για τελευταία φορά. Όλες οι ημερομηνίες αναλυτικά.

Έρχεται η ώρα της πληρωμής για άλλη μια φορά για το Market Pass και για κάποιους θα είναι η τελευταία φορά. Υπενθυμίζεται ότι το έκτακτο επίδομα που δόθηκε για τρόφιμα και άλλα προϊόντα από σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων, ισχύει μέχρι τον Ιούλιο όμως δεν πληρώνονται όλοι το ίδιο.

Πιο αναλυτικά, για τελευταία φορά θα πληρωθούν, μετά την Πρωτομαγιά, και συγκεκριμένα στις 3 Μαΐου, είναι όσοι κατά την αίτησή τους επέλεξαν να γίνει πίστωση απευθείας στον τραπεζικό τους λογαριασμό και όχι την άυλη κάρτα που περνάει μόνο από POS.

Αυτοί θα πάρουν για δεύτερη και τελευταία φορά, όλα τα χρήματα που τους αναλογούν για το τρίμηνο Μαΐου, Ιουνίου και Ιουλίου. Ωστόσο, θα έχουν μείωση κατά 20% στο ποσό που τους αναλογεί.

Από την άλλη, εκείνοι που έχουν επιλέξει την άυλη κάρτα θα δουν και άλλες τρεις πληρωμές μέχρι και τη λήξη του προγράμματος τον Ιούλιο. Η μία στις 3 Μαΐου και άλλες δύο τους επόμενους μήνες.

Market Pass: Πώς θα τσεκάρετε αν μπήκαν τα χρήματα

Αν μπείτε στο vouchers.gov.gr με τους κωδικούς Taxisnet και πάτε στο Market Pass, εκεί μπορείτε να ελέγξετε σε ποιο στάδιο είναι η διαδικασία. Όταν βρίσκεστε σε διαδικασία πληρωμής, τότε το σύστημα θα σας εμφανίζει το εξής μήνυμα:

ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΗ – ΣΕ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ: Η συγκεκριμένη πληρωμή έχει αποσταλεί στο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα και η επεξεργασία της μπορεί να διαρκέσει έως δέκα (10) εργάσιμες ημέρες.

Όταν πλέον πιστωθούν τα χρήματα θα φαίνεται το παρακάτω μήνυμα:

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ: Η συγκεκριμένη πληρωμή έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς.

Market Pass: Τα ποσά της πληρωμής του Απριλίου ανά δικαιούχο

 • Μονομελές νοικοκυριό: 22 ευρώ
 • Ζευγάρι χωρίς τέκνα: 32 ευρώ
 • Μονογονεϊκή οικογένεια με ένα εξαρτώμενο τέκνο: 32 ευρώ
 • Μονογονεϊκή οικογένεια με δύο εξαρτώμενα τέκνα: 42 ευρώ
 • Ζευγάρι με ένα εξαρτώμενο τέκνο: 42 ευρώ
 • Ζευγάρι με δύο εξαρτώμενα τέκνα: 52 ευρώ
 • Ζευγάρι με τρία εξαρτώμενα τέκνα: 62 ευρώ
 • Ζευγάρι με τέσσερα εξαρτώμενα τέκνα: 72 ευρώ

Market Pass: Σε ποια καταστήματα περνάει

 • Παντοπωλεία
 • Σούπερ μάρκετ (όλα τα προϊόντα, όχι μόνο τρόφιμα)
 • Κρεοπωλεία
 • Καταστήματα ζαχαροπλαστικής
 • Καταστήματα γαλακτοκομικών προϊόντων
 • Αρτοποιεία
 • Διάφορα καταστήματα τροφίμων

Τι ισχύει με το Market Pass στις λαϊκές αγορές

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τη Γενική Γραμματεία Εμπορείου και Προστασίας Καταναλωτή, όσοι επιθυμούν να ενεργοποιήσουν την είσπραξη χρημάτων μέσω άυλων πιστωτικών καρτών που εντάσσονται στο πρόγραμμα Market Pass, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τις τράπεζες που συνεργάζονται για την παροχή των τερματικών POS που κατέχουν, προκειμένου να τους ενεργοποιήσουν επιπλέον τον απαιτούμενο κωδικό εμπόρου 5499 (διάφορα καταστήματα τροφίμων), ούτως ώστε να καταστεί συμβατό το τερματικό POS με την άυλη κάρτα του Market Pass, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Παναττικής Ομοσπονδίας Πωλητών Λαϊκών Αγορών.

Market Pass: Τα ποσά που θα μπουν τον Μάιο για τα μετρητά στον λογαριασμό

Για την πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό, θα ξαναγίνει πληρωμή στις 3 Μαΐου για το τρίμηνο από Μάιο έως Ιούλιο:

 • Μονομελές νοικοκυριό: 53 ευρώ
 • Ζευγάρι χωρίς τέκνα: 77 ευρώ
 • Μονογονεϊκή οικογένεια με ένα εξαρτώμενο τέκνο: 77 ευρώ
 • Μονογονεϊκή οικογένεια με δύο εξαρτώμενα τέκνα: 101 ευρώ
 • Ζευγάρι με ένα εξαρτώμενο τέκνο: 101 ευρώ
 • Ζευγάρι με δύο εξαρτώμενα τέκνα: 125 ευρώ
 • Ζευγάρι με τρία εξαρτώμενα τέκνα: 150 ευρώ
 • Ζευγάρι με τέσσερα εξαρτώμενα τέκνα: 173 ευρώ

ΟΑΕΔ – ΔΥΠΑ: Παράταση για το επίδομα 1.000 ευρώ σε εργαζόμενους και ανέργους

Παρατείνονται μέχρι τις 31 Μαΐου 2023 τα προγράμματα κατάρτισης αναβάθμισης δεξιοτήτων και επανακατάρτισης ανέργων και εργαζομένων σε κλάδους υψηλής ζήτησης με έμφαση στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες της ΔΥΠΑ πρ. ΟΑΕΔ.

Υπενθυμίζεται ότι τα προγράμματα κατάρτισης που απευθύνονται σε 120.000 ανέργους και 150.000 εργαζόμενους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα αντίστοιχα, υλοποιούνται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης–NextGenerationEU.

Οι ωφελούμενοι των προγραμμάτων μπορούν να παρακολουθήσουν προγράμματα θεωρητικής κατάρτισης, για την απόκτηση ψηφιακών και πράσινων γνώσεων και δεξιοτήτων και να λάβουν αντίστοιχη πιστοποίηση μέσω ανεξάρτητων φορέων πιστοποίησης.

Στόχος της δράσης είναι οι καταρτιζόμενοι να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις των σύγχρονων τάσεων στους χώρους εργασίας, να αναβαθμίσουν τις προοπτικές τους και κατά συνέπεια να συμβάλουν στον εκσυγχρονισμό της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των ανέργων όσοι παρακολουθήσουν τα προγράμματα θα λάβουν επίδομα 1.000 ευρώ και έχουν ήδη ξεκινήσει οι πληρωμές χωρίς όμως ακόμη να έχουν πληρωθεί όλοι. Στο πρόγραμμα που αφορά την κατάρτιση των εργαζομένων οι συμμετέχοντες λαμβάνουν επίδομα ύψους 400 ευρώ.

«Προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων και επανακατάρτισης σε κλάδους υψηλής ζήτησης με έμφαση στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες»

Η Δ.ΥΠ.Α συνεργάζεται με τα Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. των Ελληνικών Δημοσίων ΑΕΙ, καθώς και με τα αδειοδοτημένα Κ.Δ.Β.Μ. που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια διασφάλισης ποιότητας, για την παροχή προγραμμάτων κατάρτισης σε ανέργους εγγεγραμμένους στα μητρώα ανέργων της Δ.ΥΠ.Α, στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας αναβάθμισης των δεξιοτήτων του Ανθρώπινου Δυναμικού, κυρίως σε ψηφιακές και «πράσινες» δεξιότητες, με στόχο τόσο την αποτελεσματική διασύνδεσή τους με την αγορά εργασίας και τη βελτίωση της απασχολησιμότητάς τους, όσο και τη διατήρηση των μελλοντικών θέσεων εργασίας.

Αντικείμενο αποτελεί η παροχή υπηρεσιών θεωρητικής κατάρτισης – οι οποίες θα οδηγούν σε πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο της κατάρτισης – και θα απευθύνονται σε ωφελούμενους, εγγεγραμμένους στο Μητρώο ανέργων της Δ.ΥΠ.Α, ηλικίας άνω των 18 ετών.

Ειδικότερα οι υπηρεσίες που παρέχονται στο πλαίσιο του παρόντος έργου περιλαμβάνουν:

Προγράμματα θεωρητικής κατάρτισης των ανέργων – ωφελουμένων διάρκειας 50 – 200 ωρών που οδηγούν σε απόκτηση ψηφιακών και «πράσινων» γνώσεων και δεξιοτήτων, όπως θα περιγράφονται στην εκάστοτε πρόσκληση.

Πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο των προγραμμάτων κατάρτισης.

Η δράση αφορά στην παροχή θεωρητικής κατάρτισης σε 80.000 ανέργους ηλικίας άνω των 18 ετών, που θα οδηγεί σε απόκτηση ψηφιακών και «πράσινων» γνώσεων και δεξιοτήτων και αντίστοιχη πιστοποίηση μέσω ανεξάρτητων φορέων πιστοποίησης. Οι πάροχοι θα πρέπει να πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια διασφάλισης ποιότητας, όπως ορίζουν οι δημόσιες προσκλήσεις, ενώ τα προγράμματα κατάρτισης κάθε μητρώου έχουν προϋπολογισμό 50 εκ. ευρώ.

Οι αιτήσεις θα αξιολογηθούν από επιτροπές και οι πάροχοι που πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις, θα κληθούν να καταθέσουν προτεινόμενα προγράμματα κατάρτισης.