Λογαριασμοί ρεύματος: Πόσα θα πληρώσουμε τον Αύγουστο – Οι χρεώσεις ανά πάροχο

Λογαριασμοί ρεύματος: Σταθερά τιμολόγια για τον Αύγουστο ή μειώσεις σε σχέση με τον Ιούλιο ανακοίνωσε η πλειονότητα των προμηθευτών. Όλες οι εξελίξεις στο xristika.gr.

Συγκεκριμένα οι χρεώσεις που ανακοίνωσε η ΔΕΗ παραμένουν στο επίπεδο του τρέχοντος μήνα, δηλαδή 15,5 σεντς ανά κιλοβατώρα αν η κατανάλωση είναι έως 500 κιλοβατώρες και 16,7 σεντς αν η κατανάλωση του μήνα υπερβεί τις 500 κιλοβατώρες. Για το νυχτερινό ρεύμα η χρέωση παραμένει επίσης στα 11,4 σεντς.

Ενδεικτικά τα τιμολόγια από τους λοιπούς προμηθευτές:

  • Protergia Οικιακό Value: 0,0946 σεντς ανά κιλοβατώρα (από 0,11115)
  • Ήρων SIMPLY GENEROUS HOME, 8,55 λεπτά ανά κιλοβατώρα (0,0855 Euro/kWh) (από 0,1125)
  • Elpedison Green Economy: 8 σεντς ανά κιλοβατώρα (από 11,1)
  • NRG on time: 13,7 σεντς ανά κιλοβατώρα (από 13,2)
  • Watt&Volt Value: 9,46 σεντς ανά κιλοβατώρα (από 11,15)
  • Volterra: 13,98 σεντς ανά κιλοβατώρα (αμετάβλητο)
  • Zenith Home Now: 14,4 σεντς ανά κιλοβατώρα (αμετάβλητο)

Λογαριασμοί ρεύματος: Στη ΔΕΘ οι ανακοινώσεις για το πλαίσιο στήριξης

Στο μεταξύ έως τις αρχές Σεπτεμβρίου αναμένονται οι αποφάσεις για το πλαίσιο που θα ισχύει ως προς τα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας από τον Οκτώβριο, όποτε λήγει η ισχύς του έκτακτου μηχανισμού που εφαρμόζεται από πέρυσι το καλοκαίρι.

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης χθες, κατά την επίσκεψη του στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας: «Μέριμνά μας παραμένει η σωστή λειτουργία της αγοράς και η στήριξη των πιο ευάλωτων νοικοκυριών.

Οι πολίτες γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση αυτή στάθηκε δίπλα τους όλο τον τελευταίο χρόνο και απέκρουσε στην πράξη τις μεγάλες διακυμάνσεις στην τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας.

Αυτό είναι κάτι το οποίο θέλουμε να εξακολουθούμε να το κάνουμε για το αμέσως επόμενο διάστημα. Θα υπάρχουν γι’ αυτά τα θέματα πολύ συγκεκριμένες εξαγγελίες στην ομιλία μου στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης».

Λογαριασμοί ρεύματος: Προς σύντμηση της προθεσμίας

Το νέο πλαίσιο έχει τεθεί σε διαβούλευση από τη Ρυθμιστική Αρχή με τους προμηθευτές να επισημαίνουν μεταξύ άλλων αδυναμία τήρησης των υποχρεώσεων έντυπης γνωστοποίησης των νέων τιμολογίων δύο μήνες πριν τεθούν σε ισχύ (δηλαδή ως το τέλος Ιουλίου).

Το ΥΠΕΝ προσανατολίζεται σε σύντμηση της προθεσμίας γνωστοποίησης στον ένα μήνα με έντυπο ή ηλεκτρονικό τρόπο.

Λογαριασμοί ρεύματος: Συναγερμός! Εκτόξευση κατά 60% – Δραματικές εξελίξεις

Μετά το «ποδαρικό» εκτόξευση κατά 60% στα 115,5 ευρώ/MWh. Για τη Δευτέρα 3/7 η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας επέστρεψε στα δεδομένα της προηγούμενης εβδομάδας. Πρωτοκαθεδρία ξανά για το φυσικό αέριο στο ενεργειακό μίγμα. Όλες οι εξελίξεις στο xristika.gr.

Μετά το «ποδαρικό» για τον Ιούλιο που επεφύλασσε αποκλιμάκωση των τιμών του ρεύματος στην χονδρεμπορική αγορά στην Ελλάδα, για σήμερα σημειώνεται «εκτόξευση» κατά σχεδόν 60%.

Συγκεκριμένα, ενώ για χθες Κυριακή 2 Ιουλίου η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας διαμορφώθηκε στα 72,26 ευρώ/MWh, σημειώνοντας πτώση κατά 27,13% σε σχέση με το Σάββατο (ήταν στα 99,16 ευρώ/MWh), για σήμερα κάνει ένα «ράλι» ανεβαίνοντας στα 155,44 ευρώ/MWh, κατ αγράφοντας αύξηση κατά΄59,75% ή 43,18 ευρώ…

Έτσι, η τιμή στη χονδρική επιστρέφει στα δεδομένα της προηγούμενης εβδομάδας (την Πέμπτη είχαμε 119,14 ευρώ/MWh). Αυτή η απότομη αύξηση οφείλεται πέραν της ανόδου της ζήτησης (κατά 9,27%) και στην επιστροφή του φυσικού αερίου στην πρώτη θέση του ενεργειακού μίγματος από την τρίτη που είχε υποχωρήσει για την Κυριακή.

Για σήμερα Δευτέρα στο ενεργειακό μίγμα την πρώτη θέση κατέχει το φυσικό αέριο με ποσοστό 35,43%, ενώ οι ΑΠΕ ακολουθούν με 29,45% (30,45% μαζί με της Κρήτης), με τις εισαγωγές στην τρίτη θέση με ποσοστό 22,39% και τα υδροηλεκτρικά στην τέταρτη με ποσοστό 7,81%.

Υπενθυμίζεται ότι για χθες Κυριακή στο ενεργειακό μίγμα πρώτες (μετά από αρκετές μέρες) ήταν οι ΑΠΕ με 37,87% (38,91% μαζί με της Κρήτης), ενώ ακολουθούσαν οι εισαγωγές με 27,85% και έπονταν το φυσικό αέριο με 21,47% και τα υδροηλεκτρικά με 8,40%.

Όσον αφορά το φυσικό αέριο στην ευρωπαϊκή αγορά, την Παρασκευή στο σημείο αναφοράς του TTF τα φορτία παράδοσης τον Αύγουστο έκλεισαν στα 37,65 ευρώ/MWh, ενώ για τον Σεπτέμβριο στα 38,93 ευρώ/MWh και για τον Οκτώβριο στα 42,95 ευρώ/MWh.

Αναμένεται από σήμερα να φανεί ποια θα είναι η τάση για αυτή την εβδομάδα που η ζήτηση εκτιμάται ότι θα αυξηθεί λόγω ανόδου της θερμοκρασίας και αντίστοιχα των αναγκών για ψύξη.