Λογαριασμοί ΔΕΗ: Δείτε τι θα πληρώσουμε μετά τις διακοπές

Λογαριασμοί ρεύματος: Τροποποίησαν τις χρεώσεις οι προμηθευτές ενέργειας. Αναλυτικά οι χρεώσεις ανά εταιρεία. «Σπαζοκεφαλιά» οι τιμές του φυσικού αερίου. Όλες οι λεπτομέρειες στο xristika.gr

To βαρύ φορτίο των ανατιμήσεων στην αγορά του φυσικού αερίου καλούνται να διαχειριστούν από σήμερα 1 Αυγούστου και για ένα χρόνο οι προμηθευτές ενέργειας, προσφέροντας κάθε 20 του μήνα τη νέα τιμολογιακή πολιτική του επόμενου μήνα.

Με καθυστέρηση μίας εβδομάδας από τις ανακοινώσεις της περασμένης Δευτέρας που προκλήθηκε το μεγάλο αλαλούμ με τις προτεινόμενες τιμές και οδήγησε σε παρέμβαση του ΥΠΕΝ με επιβολή πλαφόν 5 ευρώ στις πάγιες χρεώσεις, χθες οι εταιρείες προχώρησαν σε μερικές αναπροσαρμογές των τιμών τους.

Το ύψος των τιμολογίων διατηρείται σε διαχειρίσιμα επίπεδα χάρη στην πολιτική των γενναίων επιδοτήσεων (0,337 ανά κιλοβατώρα), που κρατούν τις υψηλές προτεινόμενες ταρίφες σε χαμηλά επίπεδα (πέριξ των 0,23 έως 0,25 ευρώ ανά κιλοβατώρα) με άγνωστο φυσικά παρονομαστή το ύψος της κρατικής στήριξης τους επόμενους μήνες.

Ο κυριότερος λόγος είναι η εκρηκτική πορεία των τιμών φυσικού αερίου στο TTF, η οποία διαμορφώνει τις τιμές του καυσίμου σε επίπεδα άνω των 200 ευρώ η μεγαβατώρα.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αναπροσαρμοστεί αισθητά προς το πάνω και το ύψος των αποζημιώσεων του Αυγούστου που ανακοινώθηκαν από την ΡΑΕ, για τις μονάδες φυσικού αερίου συνδυασμένου κύκλου στα 422,39 ευρώ/MWh από 292 ευρώ που ήταν τον Ιούλιο και για τις μονάδες ανοικτού κύκλου στα 594,76 ευρώ/ΜWh από 408,47 ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Για τις λιγνιτικές μονάδες προκύπτουν ελάχιστες διαφορές καθώς οι αποζημιώσεις ανέρχονται από 208,29 ευρώ η μεγαβατώρα τον Ιούλιο σε 205,38 ευρώ τον Αύγουστο.

Λογαριασμοί ρεύματος: Οι νέες ταρίφες των παρόχων

Σύμφωνα με τους νέους τιμοκαταλόγους, η ΔΕΗ έχει τη χαμηλότερη χρέωση κιλοβατώρας στα 0,486 ευρώ για μηνιαίες καταναλώσεις μέχρι 2.000 κιλοβατώρες και μηνιαίο πάγιο 3,5 ευρώ.

Στα 0,595 ευρώ ανά κιλοβατώρα διαμορφώνεται το τιμολόγιο της Ήρων με πάγια χρέωση τα 3 ευρώ ανά μήνα, το οποίο όμως υποχωρεί στα 0,476 ευρώ με την χορήγηση έκπτωσης συνέπειας 20%.

Σε υψηλά επίπεδα από 0,939 έως και 1 ευρώ ανά κιλοβατώρα και με πάγια έως 4,99 ευρώ είναι η χρέωση που παρέχει η Elpedison. H εταιρεία, ενημερώνει στην ιστοσελίδα της ότι θα προχωρήσει σε νέα εκπτωτική πολιτική από Σεπτέμβριο.

Η Protergia της εταιρείας Μυτιληναίος έχει ανακοινώσει χρεώσεις που κυμαίνονται από 0,549 έως 0,568 ευρώ ανά κιλοβατώρα και με πάγιες χρεώσεις από 1 έως 5 ευρώ.

Αντίστοιχα, πάγιο από 1,8 έως 5 ευρώ και χρέωση από 0,499 ευρώ έως 0,569 ανά κιλοβατώρα προσφέρει η nrg.

Η Φυσικό Αέριο, τροποποίησε την χρέωση από 0,583 έως 0,591 ευρώ η κιλοβατώρα ανάλογα με το πρόγραμμα ενώ η ZENIΘ, σε 0,519 ευρώ ανά κιλοβατώρα, με πάγιο 4,5 ευρώ.

Τέλος η Watt & Volt ανακοίνωσε τιμή 0,585 ευρώ ανά κιλοβατώρα χωρίς πάγιο, ενώ η Volterra 0,67 ευρώ με 4,5 ευρώ πάγια μηνιαία χρέωση.

Νέες υπηρεσίες για τους πελάτες δημιουργεί η ΔΕΗ βελτιώνοντας με αυτό τον τρόπο την εξυπηρέτησή τους, ενώ ταυτόχρονα παρέχει διευκολύνσεις κατά τη δύσκολη αυτή περίοδο της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης.