ΥΓΕΙΑ

Λιποαναρρόφηση: Πώς μπορώ να έχω εικόνα του τελικού κόστους;

Η λιποαναρρόφηση αποτελεί το μέσο για να αφαιρεθεί το περίσσιο λίπος και να αποκτήσει ο ασθενής το σώμα που επιθυμεί. Υπάρχουν οι παρακάτω 2 τεχνικές:

Λιποαναρρόφηση PAL: Ποιος είναι ο στόχος, ποιοι οι υποψήφιοι και τι αποτελέσματα έχει;

Στόχος είναι η αφαίρεση του λίπους που περισσεύει, ενώ συνολικά το λίπος που μπορεί να αφαιρεθεί δεν μπορεί να υπερβαίνει τα τέσσερα λίτρα. Σε περιοχές όπως η κοιλιά, η επέμβαση μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε σε αδύνατα άτομα, είτε σε άτομα με παραπανίσια κιλά. Όμως, η ποσότητα του λίπους που μπορεί να αφαιρεθεί είναι το ίδιο.

Ακόμη, αυτό που πρέπει να γνωρίζει ο ασθενής είναι ότι η λιποαναρρόφηση PAL στην κοιλιά δεν αποτελεί μέθοδο αδυνατίσματος, όπως άλλωστε ούτε και η λιποαναρρόφηση στις υπόλοιπες περιοχές του σώματος. Ουσιαστικά, πρόκειται για την καλύτερη λύση, για να διορθωθεί το σχήμα του σώματος και να αποκτηθεί συμμετρία και αρμονία, δίχως ατέλειες.

Ένα έμπειρο ιατρικό προσωπικό και ένας εξειδικευμένος πλαστικός χειρουργός φροντίζουν, προκειμένου να γίνει η επέμβαση με τέτοιο τρόπο, που δεν θα χαλαρώσει το δέρμα, καθώς γνωρίζουν πόσο λίπος χρειάζεται να αφαιρεθεί από κάθε περιοχή του σώματος, ανάλογα και με τις ανάγκες του ασθενούς. Όμως, αν χρειάζεται να αφαιρεθεί περισσότερο λίπος από τη συγκεκριμένη περιοχή, τότε πραγματοποιείται μια δεύτερη επέμβαση. Αν προϋπάρχει χαλάρωση δέρματος, η κατάσταση αυτή δεν θα επιδεινωθεί.

Τα λιποκύτταρα των ενηλίκων είναι σταθερά σε αριθμό και δεν πολλαπλασιάζονται. Όταν παχαίνει ή αδυνατίζει ένα άτομο, αυτό που αυξομειώνεται είναι ο όγκος των κυττάρων. Το αποτέλεσμα της αφαίρεσης λίπους είναι μόνιμο, διότι τα λιποκύτταρα που αφαιρούνται δεν επανέρχονται όσο διάστημα και αν μεσολαβήσει. Το σώμα παίρνει ένα σχήμα που το αναδεικνύει, το οποίοι διατηρείται μακροπρόθεσμα. Όμως, αν κάποιος παχύνει σε μεγάλο χρονικό διάστημα από την επέμβαση, θα παχύνει ομοιόμορφα σε όλο το σώμα και η συμμετρία δεν θα αλλάξει.

H λιποαναρρόφηση είναι απόλυτα ασφαλείς. Ωστόσο, προεγχειρητικά γίνεται ένα έλεγχος, ώστε ο πλαστικός χειρουργός να διαπιστώσει πιθανά προβλήματα υγείας, που μπορεί να επηρεάσουν την αναισθησία ή την επέμβαση. Ο ασθενής δίνει στον πλαστικό χειρουργό το πλήρες ιατρικό ιστορικό του και μετέπειτα ακολουθεί η κλινική εξέταση.

Vaser Lipo High Definition: Ποια είναι η διαδικασία, ποιοι οι υποψήφιοι και τι αποτελέσματα έχει;

Αρχικά, ο πλαστικός χειρουργός πραγματοποιεί μικροσκοπικές τομές στην περιοχή. Η επέμβαση πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία και μέθη. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια της συσκευής υπερήχων vaser, οι μεμβράνες των λιποκυττάρων διασπώνται και το περιεχόμενό τους υγροποιείται. Τέλος, το λίπος αναρροφάται μέσω ειδικής, ατραυματικής μικροκάνουλας.

Παράλληλα, με την αφαίρεση λίπους μπορεί να γίνει και λιπομεταφορά, δηλαδή το λίπος που αφαιρείται, να χρησιμοποιηθεί για να δημιουργηθούν καμπύλες σε άλλα σημεία του σώματος. Το Vaser Lipo μπορεί να εφαρμοστεί σε διάφορα σημεία του σώματος, όπως η κοιλιά, οι γλουτοί, οι γοφοί, το άνω τμήμα της πλάτης, αλλά και σε πιο δύσκολες περιοχές, όπως οι μηροί, οι βραχίονες, τα γόνατα, το πηγούνι, ο λαιμός, τα πλευρά, κτλ. Αυτό που το κάνει να υπερέχει σε σύγκριση με την κλασική λιποαναρρόφηση είναι πως δεν απομακρύνει απλά το λίπος, αλλά προσφέρει σύσφιξη στην περιοχή και ουσιαστικά βελτιώνει το περίγραμμα του σώματος.

Το Vaser Lipo είναι ιδανική λύση για όσους θα ήθελαν να προχωρήσουν σε αφαίρεση λίπους, αλλά διστάζουν να το τολμήσουν, διότι πρόκειται για μια ήπια επέμβαση. Ιδανικοί υποψήφιοι είναι υγιή άτομα που έχουν επίμονο τοπικό πάχος, το οποίο δεν αντιμετωπίζεται με δίαιτα ή γυμναστική. Φυσικά, αποτελεί μια εξαιρετική μέθοδο και για όσους αναζητούν μια ελάχιστα επεμβατική διαδικασία λιποαναρρόφησης με άμεσα αποτελέσματα.

Λιποαναρρόφηση: Σε ποιες περιοχές του σώματος εφαρμόζεται;

Ειδικότερα, η λιποαναρρόφηση μπορεί να εφαρμοστεί στα παρακάτω μέρη του σώματος:

Λιποαναρρόφηση Κοιλιάς: Τι είναι και πόσο κοστίζει;

Η λιποαναρρόφηση κοιλιάς είναι μια διαδικασία βελτίωσης του περιγράμματος του σώματος, που χρησιμοποιεί την αναρρόφηση για να αφαιρέσει απομονωμένες «τσέπες» υποδόριου λίπους, που δεν ανταποκρίνονται στη διατροφή και την άσκηση. Από μόνη της, η λιποαναρρόφηση μπορεί να βοηθήσει να απαλλαγούμε από ενοχλητικές λαβές αγάπης, «δίπλες» στη πλάτη και κοιλιακό λίπος.

Η κοιλιά αποτελεί το σημείο του σώματος, στο οποίο συνήθως παρατηρούνται και οι μεγαλύτερες συγκεντρώσεις ιδιαίτερα επίμονου λίπους. Το φαινόμενο είναι πιο έντονο στους άνδρες, αλλά παρουσιάζεται και σε γυναίκες, ιδιαίτερα μετά από μια εγκυμοσύνη. Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι με τη λιποαναρρόφηση κοιλιάς δεν χάνουμε βάρος, αντίθετα, σκοπός της είναι η απομάκρυνση του περιττού λίπους που δεν φεύγει έπειτα από επίμονη προσπάθεια απώλειας βάρους.

Το πόσο κοστίζει η λιποαναρρόφηση στη κοιλιά εξαρτάται πάντα από την περίπτωση του ασθενή και τη μέθοδο που θα χρησιμοποιηθεί. Σε κάθε περίπτωση, η λιποαναρρόφηση κοιλιάς θα πρέπει να γίνει σε αποστειρωμένο περιβάλλον χειρουργείου με αυστηρή τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής.

Λιποαναρρόφηση Λαιμού: Τι είναι;

Η λιποαναρρόφηση λαιμού αποτελεί τον αποτελεσματικότερο τρόπο αντιμετώπισης της συσσώρευσης λίπους στην περιοχή της κάτω γνάθου. Καθώς μεγαλώνουμε, το λίπος συσσωρεύεται σε περιοχές του σώματος, όπως ο λαιμός, από τις οποίες είναι πολύ δύσκολο να απομακρυνθεί με ισορροπημένη διατροφή ή άσκηση. Αυτή η συγκέντρωση λίπους επηρεάζει τη γενικότερη εικόνα του προσώπου, εξαφανίζει τις γωνίες στην κάτω γνάθο και κάνει το άτομο να δείχνει μεγαλύτερο.

Η λιποαναρρόφηση λαιμού είναι μια επέμβαση που μπορεί να αποκαταστήσει το πρόβλημα και να χαρίσει ένα όμορφο αποτέλεσμα που διαρκεί για χρόνια. Πολλές φορές, πραγματοποιείται ταυτόχρονα με λίφτινγκ προσώπου για ένα πιο ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.

Γυναικομαστία: Τι είναι;

Η γυναικομαστία είναι μία πάθηση που εμφανίζεται στους άνδρες και συνίσταται στην παρουσία αυξημένου όγκου μαστού. Αποτέλεσμα είναι το ανδρικό στήθος να παρουσιάζει γυναικεία όψη.

Η αιτία εμφάνισης της γυναικομαστίας μπορεί να είναι ιδιοπαθής, πιθανόν ωστόσο να οφείλεται και σε λήψη φαρμάκων ή ορμονική διαταραχή. Η γυναικομαστία είναι μία ιδιαίτερα ενοχλητική κατάσταση για όποιον την αντιμετωπίζει και δημιουργεί αίσθημα μειωμένης αυτοπεποίθησης στους άνδρες, κυρίως όταν παρουσιαστεί σε νεαρή ηλικία.

Σε πολλούς εφήβους το πρόβλημα της γυναικομαστίας μπορεί να είναι παροδικό και μόλις τα επίπεδα των ορμονών αποκατασταθούν, να υποχωρήσει. Ωστόσο, σε ενήλικες άνδρες η επέμβαση είναι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστεί, αφού ούτε οι δίαιτες ούτε η γυμναστική μπορούν να μειώσουν το πρόβλημα.

Συμπληρωματικές Τεχνικές

Επίσης, υπάρχουν οι παρακάτω συμπληρωματικές τεχνικές, οι οποίες μπορούν σε συνδυασμό με τη λιποαναρρόφηση να έχουν εξαίσια αποτελέσματα στα μέρη του σώματος που θα εφαρμοστούν:

Κοιλιοπλαστική

Η πλαστική στην κοιλιά είναι η επέμβαση, μέσω της οποίας μπορούμε να αποκτήσουμε επίπεδη και καλοσχηματισμένη κοιλιά, αφαιρώντας περίσσεια δέρματος. Με την κοιλιοπλαστική, μπορούμε να μειώσουμε το μέγεθος της κοιλιάς και να βελτιώσουμε τη συνολική εικόνα του σώματος.

Στόχος της κοιλιοπλαστικής είναι η βελτίωση στο μέγιστο δυνατό βαθμό της όψης της κοιλιάς. Φυσικά, ο ασθενής πρέπει να γνωρίζει ότι οι στόχοι που θέτουμε πρέπει να είναι ρεαλιστικοί και πραγματοποιήσιμοι.

Στην επέμβαση της κοιλιοπλαστικής καταφεύγουν:

  • Γυναίκες που έχουν υποστεί χαλάρωση των κοιλιακών μυών, εξαιτίας μίας ή περισσοτέρων κυήσεων.
  • Γυναίκες και άντρες που έχουν χάσει πολλά κιλά συνήθως μετά από βαριατρικές εγχειρήσεις και αντιμετωπίζουν προβλήματα χαλάρωσης στην περιοχή της κοιλιάς.
  • Γυναίκες και άντρες που δεν καταφέρνουν να χάσουν κιλά παρά τις επανειλημμένες δίαιτες και την άσκηση και παρουσιάζουν χαλάρωση του δέρματος στην κοιλιά.

Ακόμη, γυναίκες που έχουν κάνει πλαστική στην κοιλιά πρέπει να γνωρίζουν ότι σε μία ενδεχόμενη εγκυμοσύνη μπορεί να παρατηρήσουν χαλάρωση των μυών στην περιοχή της κοιλιάς.

Άλλες ενδείξεις για την κοιλιοπλαστική είναι οι παρακάτω:

  • Εμφάνιση ραγάδων στο επίπεδο του ομφαλού.
  • Χαλαρό δέρμα που κρεμά στην περιοχή της κοιλιάς.
  • Ύπαρξη ουλών που προέρχονται από άλλες επεμβάσεις στο κάτω μέρος της κοιλιάς.
  • Απώλεια κιλών μετά από βαριατρικό χειρουργείο.

Λιποπλαστική – Λιποανακύκλωση

Λιποπλαστική ονομάζεται η επέμβαση κατά την οποία μέρος ή όλο το λίπος που αφαιρούμε από τις περιοχές του σώματος που είναι συσσωρευμένο το επανατοποθετούμε, μετά από κατάλληλη επεξεργασία, σε άλλες περιοχές που λείπει. Με την επανακατανομή του λίπους, δημιουργούμε ένα πιο αρμονικό σώμα ή και αποκαθιστούμε τον χαμένο όγκο από το πρόσωπο.

Το στάδιο της λιποαναρρόφησης γίνεται με την τεχνική PAL ή την τεχνική Vaser με τοπική αναισθησία και μέθη. Το αποτέλεσμα της λιποπλαστικής είναι μόνιμο. Ένα ποσοστό των λιποκυττάρων, που μεταμοσχεύονται, δεν καταφέρνουν να επιβιώσουν, όσα ωστόσο επαναιματωθούν και επιβιώσουν, παραμένουν στην περιοχή που τα τοποθετήσαμε για πάντα.

Πλαστικός Χειρουργός
Dr. Δημήτρης Κεραστάρης

ΑΘΗΝΑ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ

Recent Posts

Συνεχίζει αήττητος ο Παναθηναϊκός: 68-61 τον Ολυμπιακό

Ο Παναθηναϊκός νίκησε 68-61 τον Ολυμπιακό και έκανε το 14/14 στη Stoiximan.gr Basket League. Τρία…

6 έτη ago

Λοταρία αποδείξεων: Δείτε ΕΔΩ αν κερδίσατε τα 1.000 ευρώ (TAXISnet και www.aade.gr)

aade.gr - λοταρία αποδείξεων - TAXISnet: Πραγματοποιήθηκε η νέα λοταρία αποδείξεων από την ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή…

6 έτη ago

Νίμιτς: Κατάλληλη στιγμή για λύση στο Σκοπιανό

"Πρέπει να το δούμε ως την κατάλληλη στιγμή, το συζητάμε 25 χρόνια, όλοι ξέρουν ποια…

6 έτη ago

Μητροπολίτης Μεσσηνίας κατά Ιερώνυμου: Όχι στα συλλαλητήρια

Θέση κατά της συμμετοχής της εκκλησίας στα συλλαλητήρια για το Σκοπιανό παίρνει ο μητροπολίτης Μεσσηνίας,…

6 έτη ago

Νεκρός ο επιβάτης που έπεσε από το Blue Star Naxos

Νεκρός βρέθηκε ο επιβάτης (περίπου 60 ετών) του Blue Star Naxos που πήδηξε στη θάλασσα…

6 έτη ago

Ανασφάλιστα οχήματα: Έρχονται πρόστιμα έως 250 ευρώ

Τις 600.000 πλησιάζουν τα ανασφάλιστα οχήματα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους, με ό,τι μπορεί να…

6 έτη ago