PLUS

Λαμια ΑΕΚ LIVE STREAMING

Λαμια ΑΕΚ LIVE STREAMING: Δείτε ΕΔΩ τον αγώνα σήμερα: Μονόδρομο αποτελεί για την ΑΕΚ η νίκη στη σημερινή αναμέτρηση με τη Λαμία εκτός έδρας για την 16η αγωνιστική (19:30, Novasports 1).

Οι «κιτρινόμαυροι» θέλουν να μειώσουν τη διαφορά από τους προπορευόμενους για να πάνε με ψυχολογία στο κρίσιμο ματς της Πέμπτης απέναντι στον Άρη στο «Βικελίδης».

Ο Μανόλο Χιμένεθ άφησε εκτός τους ανέτοιμους Τσιγκρίνσκι, Γκαρσία και Μιτάι, καθώς και τους Σιμάνσκι, Βασιλαντωνόπουλο, Χνιντ και Παουλίνιο για λόγους τακτικής, με τους τρεις τελευταίους να είναι υπό αποχώρηση.

Σε ό,τι αφορά στο βασικό σχήμα, όλα δείχνουν πως θα επιλεγεί ένα 4-2-3-1. Ο Αθανασιάδης θα παραμείνει στο τέρμα, με τον Μπακάκη και τον Λόπες στα άκρα της άμυνας και τους Νεντελτσιάρου και Σβάρνα στόπερ.

Για τη μεσαία γραμμή ο Γαλανόπουλος με τον Σιμόες ή τον Σάκχοφ έχουν προβάδισμα, ενώ διαθέσιμος είναι και ο Κρίστισιτς.

Ο Μάνταλος θα είναι σε ελεύθερο ρόλο μπροστά τους, με τους Τάνκοβιτς και Μαχαίρα ή Αλμπάνη στα άκρα (ο Λιβάγια λογικά θα είναι ξανά στον πάγκο) και τον Ανσαριφάρντ να έχει τον πρώτο λόγο αντί του Ολιβέιρα για την κορυφή της επίθεσης.

Αναλυτικά η αποστολή: Τσιντώτας, Αθανασιάδης, Θεοχάρης, Μπακάκης, Λόπες, Νεντελτσιάρου, Λάτσι, Ινσούα, Σβάρνας, Ραντόνια, Κρίστισιτς, Σιμόες, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Σάκχοφ, Σαρδέλης, Μαχαίρας, Λιβάγια, Ανσαριφάρντ, Αλμπάνης, Τάνκοβιτς, Ολιβέιρα.

Έναν πολύ υψηλό στόχο έχει θέσει η ΑΕΚ για να ενισχυθεί στην θέση του δεξιού μπακ. Ο Κένι Λαλά αποτελεί τον διακαή πόθο της «Ένωσης» και ο Παναγιώτης Κονέ εκμεταλλευόμενος τις διασυνδέσεις που έχει στη Γαλλία βρίσκεται σε επαφές μαζί του.

Ο τεχνικός διευθυντής των «κιτρινόμαυρων» έχει παρουσιάσει στον παίκτη ένα ολοκληρωμένο πρότζεκτ και μια πολύ αξιόλογη προσφορά, με τον Λαλά να επιφυλάσσεται να απαντήσει.

Ο 29χρονος Γάλλος ανήκει στην Στρασμπούρ, όπου είναι βασικός, αλλά το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι και δεν έχει ανανεωθεί.

Πρόκειται για έναν πολύ επιθετικό οπισθοφύλακα, με εξαιρετικά ανεβάσματα, πολύ καλά στημένα (εκτελεί φάουλ και πέναλτι) και συμμετοχή στο επιθετικό παιχνίδι, ενώ ταυτόχρονα είναι αρκετά συνεπής στα ανασταλτικά του καθήκοντα.

Ο Λαλά έχει φέτος 19 συμμετοχές, 3 γκολ και 1 ασίστ. Συνολικά μετρά 240 εμφανίσεις στη Ligue 1 με 16 γκολ και 21 ασίστ. Δεν έχει αγωνιστεί ποτέ εκτός Γαλλίας αγωνιζόμενος από το 2017 στην ομάδα του Στρασβούργου και νωρίτερα σε Βαλανσιέν και Λανς.

Φουλάρει σε όλα τα επίπεδα για την απόκτηση δεξιού μπακ η ΑΕΚ.

Με δεδομένη την προτεραιότητά της για ενίσχυση στη συγκεκριμένη θέση (και ενώ προέκυψε φημολογία που τη θέλει να ψάχνει και για τερματοφύλακα), η «Ένωση» έχει ως πρώτο στόχο τον Κένι Λαλά.

Επειδή ωστόσο η περίπτωση του Γάλλου είναι δύσκολη, μιας και πρόκειται για ποιοτικό παίκτη με εξαιρετική παρουσία τα προηγούμενα χρόνια στο πρωτάθλημα της χώρας του, οι «κιτρινόμαυροι» φέρονται να έχουν κάνει προεργασία και για εναλλακτικές λύσεις.

Πέρα λοιπόν απ’ αυτή του Βάσκου Λεκουέ, ο Παναγιώτης Κονέ έχει κάνει επαφές και για τον Χίντε Τερ Αβέστ.

Ο υψηλόσωμος (1,82) Ολλανδός μπακ ανήκει στην Ουντινέζε, όπου ο νυν τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις από το πέρασμά του ως ποδοσφαιριστής.

Παρόλο που ξεκίνησε λοιπόν τη σεζόν ως βασικός, έχει χάσει τη θέση του από τον Αργεντινό Ναουέλ Μολίνα και διαθέτοντας επίσης χαρακτηριστικά που λείπουν από την «Ένωση» (αθλητικός και επιθετικογενής) θεωρείται ότι θα παίξει σοβαρά η περίπτωσή του αν δεν προχωρήσει του Λαλά.

Η πρώτη νίκη με την είσοδο του νέου έτους, ο νέος προπονητής και αρκετές μεταγραφές δίνουν την αίσθηση ότι η Λαμία ξεκινά την αντεπίθεση. Προπονητή δύο αγώνων όμως έχει και η ΑΕΚ, με την προσδοκία ότι ο Μανόλο Χιμένεθ θα φέρει την αύρα της εποχής των τίτλων και πάλι.

Η Λαμία

Κατάφερε να πετύχει την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα Super League Interwetten με το νέο έτος και μετά από 10 αγώνες, αφού επικράτησε τον Άρη με 2-0 στη Λαμία.

Ήταν και το ντεμπούτο του Μιχάλη Γρηγορίου στον πάγκο της.

Ακολούθησε η ήττα στο Ηράκλειο από τον ΟΦΗ.

Η Λαμία βέβαια παραμένει τελευταία με 5 βαθμούς, ωστόσο έχει ακόμα τρία παιχνίδια από τον πρώτο γύρο σε εκκρεμότητα.

Η νίκη επί του Άρη είναι η μοναδική στα τελευταία 18 παιχνίδια πρωταθλήματος. Είναι και το μοναδικό παιχνίδι από τα πέντε τελευταία, που έχει σκοράρει.
Έχει πετύχει τα λιγότερα γκολ (επτά) και έχει δεχθεί τα περισσότερα (είκοσι έξι).
Προκρίθηκε χωρίς αγώνα στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Στην έδρα της η Λαμία δεν είχε νίκη για 10 παιχνίδια μέχρι να «σπάσει το ρόδι» με τον Άρη.

Με την ΑΕΚ παίζει το ένατο παιχνίδι εντός έδρας, ενώ έχει παίξει μόνο τέσσερα εκτός έδρας. Μετά την ΑΕΚ θα παίξει τρία διαδοχικά εκτός έδρας!

Τα τρία τελευταία

13.12.2020: Λαμία – Ολυμπιακός 0-6
04.01.2021: Λαμία – Άρης 2-0
07.01.2021: ΟΦΗ – Λαμία 2-0
Τα τρία επόμενα

11.01.2021: Λαμία – ΑΕΚ
14.01.2021: Ατρόμητος – Λαμία
17.01.2021: Βόλος – Λαμία

Οι πρώτοι σκόρερ: Ρόμανιτς και Αραμπούλι από 2.

Οι πρώτοι σε συμμετοχές: Αντέτζο 12, Σκόνδρας, Μπεχαράνο και Καραμάνος από 11.

Λαμια ΑΕΚ LIVE STREAMING

Η ΑΕΚ

Μετά από τρία παιχνίδια χωρίς νίκη επέστρεψε σε «τρίποντο» με τον Παναιτωλικό, στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι του Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο της στη νέα του θητεία..

Έχει δύο νίκες στα έξι τελευταία, ενώ είχε τέσσερις διαδοχικές αμέσως πριν. Απέχει 11 βαθμούς από την κορυφή.

Κράτησε το «μηδέν» με τον Παναιτωλικό, αφού είχε δεχτεί γκολ και στα οκτώ προηγούμενα παιχνίδια της. Έχει δεχτεί 11 γκολ στα έξι τελευταία, ενώ είχε δεχτεί πέντε στα οκτώ πρώτα.

Έχει σκοράρει στα 10 από τα 11 τελευταία, με μοναδική εξαίρεση το 3-0 από τον Ολυμπιακό στις 3 Ιανουαρίου.

Κληρώθηκε να αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα στο Κύπελλο Ελλάδας.

Έχασε το τελευταίο παιχνίδι της εκτός έδρας, 3-0 από τον Ολυμπιακό, αφού είχε κερδίσει τα τρία προηγούμενα. Έχει δύο ήττες, την άλλη με τον Ατρόμητο, και τέσσερις νίκες στη σεζόν.

Επεκτείνοντας και πιο πίσω, δεν έχει ισοπαλία στα 11 τελευταία εκτός έδρας, μετά το 1-1 στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο στο τελευταίο παιχνίδι της κανονικής διάρκειας πέρσι. Από τότε έχει οκτώ νίκες και τρεις ήττες.

Σε έδρες της περιφέρειας έχει κερδίσει και τα τέσσερα παιχνίδια της φέτος, ενώ μετά το 0-0 στη Λαμία στις 21 Δεκεμβρίου 2019, έχει πέντε νίκες σε πέντε εξόδους. Η Λαμία είναι δηλαδή η τελευταία επαρχιακή πόλη που δεν νίκησε η ΑΕΚ. Ήττα στην περιφέρεια η ΑΕΚ έχει να κάνει από τις 20 Νοεμβρίου 2019, 1-0 από τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο.

Τα τρία τελευταία

21.12.2020: ΑΕΚ – Βόλος 2-2
03.01.2021: Ολυμπιακός – ΑΕΚ 3-0
06.01.2021: ΑΕΚ – Παναιτωλικός 1-0

Τα τρία επόμενα

11.01.2021: Λαμία – ΑΕΚ
14.01.2021: Άρης – Λαμία
17.01.2021: ΑΕΚ – Ατρόμητος
20.01.2021: ΑΕΚ – Απόλλων (Κύπελλο)

Οι πρώτοι σκόρερ: Ανσαριφάρντ 8, Λιβάγια και Νέλσον Ολιβέιρα από 4.

Οι πρώτοι σε συμμετοχές: Ανσαριφάρντ 21, Τσιντώτας, Μάνταλος και Λιβάγια από 20.

Μεταξύ τους

Η Λαμία δεν έχει νικήσει ποτέ την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, αν και έχει δύο ιστορικές προκρίσεις στο Κύπελλο Ελλάδας το 1972 και το 1984.
Έχει μόνο δύο ισοπαλίες στα δύο τελευταία εντός έδρας.

Η Λαμία έχει σκοράρει μόνο σε ένα από τα επτά παιχνίδια πρωταθλήματος με αντίπαλο την ΑΕΚ. Τον Απρίλιο του 2019, στο 2-2 στη Λαμία, με δύο γκολ του Χερόνιμο Μπαράλες.

Στη Λαμία η ΑΕΚ έφερε δύο ισοπαλίες στις ισάριθμες τελευταίες επισκέψεις της. Το Σεπτέμβρη είχε νικήσει εκτός έδρας τη Λαμία, αλλά το παιχνίδι είχε γίνει στο Περιστέρι.

Η πιο πρόσφατη νίκη της ΑΕΚ μέσα στη Λαμία είναι στις 25 Απριλίου 2019, στον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου με το ευρύ 4-0. Ήταν η σεζόν που η Λαμία είχε αποκλείσει διαδοχικά Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό!

Η ιστορία

Νίκες Λαμίας: 0
Ισοπαλίες: 2
Νίκες ΑΕΚ: 5

Με γηπεδούχο τη Λαμία

Νίκες Λαμίας: 0
Ισοπαλίες: 2
Νίκες ΑΕΚ: 1

Στον πρώτο γύρο

27.09.2020: ΑΕΚ – Λαμία 3-0
(14’ σουτ Γκαρσία, 65’ σουτ Κρίστιτσιτς, 85’ σουτ Ενομπακαρέ)
Πέρσι
21.12.2019: Λαμία – ΑΕΚ 0-0

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΕΛΕΝΟΠΟΥΛΟΣ

Recent Posts

Συνεχίζει αήττητος ο Παναθηναϊκός: 68-61 τον Ολυμπιακό

Ο Παναθηναϊκός νίκησε 68-61 τον Ολυμπιακό και έκανε το 14/14 στη Stoiximan.gr Basket League. Τρία…

6 έτη ago

Λοταρία αποδείξεων: Δείτε ΕΔΩ αν κερδίσατε τα 1.000 ευρώ (TAXISnet και www.aade.gr)

aade.gr - λοταρία αποδείξεων - TAXISnet: Πραγματοποιήθηκε η νέα λοταρία αποδείξεων από την ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή…

6 έτη ago

Νίμιτς: Κατάλληλη στιγμή για λύση στο Σκοπιανό

"Πρέπει να το δούμε ως την κατάλληλη στιγμή, το συζητάμε 25 χρόνια, όλοι ξέρουν ποια…

6 έτη ago

Μητροπολίτης Μεσσηνίας κατά Ιερώνυμου: Όχι στα συλλαλητήρια

Θέση κατά της συμμετοχής της εκκλησίας στα συλλαλητήρια για το Σκοπιανό παίρνει ο μητροπολίτης Μεσσηνίας,…

6 έτη ago

Νεκρός ο επιβάτης που έπεσε από το Blue Star Naxos

Νεκρός βρέθηκε ο επιβάτης (περίπου 60 ετών) του Blue Star Naxos που πήδηξε στη θάλασσα…

6 έτη ago

Ανασφάλιστα οχήματα: Έρχονται πρόστιμα έως 250 ευρώ

Τις 600.000 πλησιάζουν τα ανασφάλιστα οχήματα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους, με ό,τι μπορεί να…

6 έτη ago