Κοινωνικός Τουρισμός 2023: Τα οριστικά αποτελέσματα δεν βγήκαν ακόμα – Η νέα προθεσμία

Κοινωνικός Τουρισμός 2023: Θέμα ωρών είναι να ανακοινωθούν τα οριστικά αποτελέσματα για τους δικαιούχους. Πότε αρχίζουν οι διακοπές με voucher. Πώς θα τα δείτε. Όλες οι λεπτομέρειες στο xristika.gr.

Βγήκαν τα προσωρινά αποτελέσματα «Κοινωνικού Τουρισμού 2023» όμως ακόμα οι δικαιούχοι θα πρέπει να περιμένουν την ανάρτηση των τελικών αποτελεσμάτων για να κάνουν χρήση του voucher και να ξεκινήσουν τις διακοπές τους.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, μπορείτε να μπαίνετε με τους κωδικούς Taxisnet στην πλατφόρμα του gov.gr και να βλέπετε εάν είστε ή όχι στους δικαιούχους.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 2023

Σημειώστε ότι θα πρέπει να πάτε στο τέλος της σελίδας που θα σας ανοίξει και να πατήσετε «Δικαιούχοι». Εκεί, θα σας βγάλει όλες τις διαθέσιμες επιλογές για να δείτε τα μητρώα των δικαιούχων.

Για να δείτε εάν είστε στις λίστες θα χρειαστεί να έχετε το ΑΦΜ και το ΑΜΚΑ, αφού πρόκειται για τα δύο μοναδικά στοιχεία που θα σας δώσουν το «πράσινο» της έγκρισης από τη ΔΥΠΑ.

Έτσι όπως προχωράει ο προγραμματισμός πάμε για τελικά αποτελέσματα μέχρι το τέλος Ιουνίου, μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, έτσι ώστε να αρχίσει από 1η Ιουλίου η εξαργύρωση των επιταγών, αφού θα μεσολαβήσει ένα διάστημα για τις ενστάσεις.

Σημειώνεται, ότι αμέσως μετά, θα ξεκινήσει ο «Τουρισμός για Όλους 2023». Επομένως, όσοι τελικά δεν πάρετε την επιταγή κοινωνικού τουρισμού, θα μπορέσετε να διεκδικήσετε 150 ευρώ voucher για να το ξοδέψετε στις διακοπές σας.

Δείτε αναλυτικά όλο τον προγραμματισμό και πώς θα πάρετε voucher στον οδηγό του xristika.gr:

Αποτελέσματα Κοινωνικού Τουρισμού 2023: Οι προσωρινοί πίνακες

Πιο αναλυτικά, για να δείτε τους πίνακες με τα προσωρινά αποτελέσματα των δικαιούχων Κοινωνικού Τουρισμού, μπαίνετε στο παραπάνω λινκ.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να πάτε στο τέλος της σελίδας, να πατήσετε «Δικαιούχοι» και να ανοίξετε ένα από τα παρακάτω αρχεία:

 • Προσωρινό Μητρώο Δικαιούχων – Ωφελουμένων
 • Προσωρινός Πίνακας Αποκλειομένων Δικαιούχων
 • Προσωρινός Πίνακας Αποκλειομένων Ωφελούμενων Μελών
 • Προσωρινός Πίνακας μη Επιλεγομένων Δικαιούχων λόγω Μοριοδότησης

Στο προσωρινό Μητρώο αναγράφονται:

 • Οι Κωδικοί Αριθμοί Αιτήσεων των δικαιούχων, τα τέσσερα τελευταία ψηφία του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου τους (ΑΦΜ) και τα τέσσερα τελευταία ψηφία του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισής τους (ΑΜΚΑ).
 • Tα μόρια των δικαιούχων για καθένα από τα κριτήρια επιλογής, τυχόν προσαύξηση (για τις περιπτώσεις ΑμεΑ), η συνολική μοριοδότηση και η σειρά κατάταξής τους.
 • Tα αρχικά και τα δύο τελικά γράμματα του ονοματεπώνυμου των ωφελούμενων μελών ανά δικαιούχο και τα τέσσερα τελευταία ψηφία του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισής τους (ΑΜΚΑ).
 • H ένδειξη για την έκδοση ή μη Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού για κάθε επιλεγόμενο δικαιούχο και για κάθε ωφελούμενο αυτού που πληροί τις προϋποθέσεις.
 • Δικαιούχοι για τους οποίους δεν υπάρχει ένδειξη Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού δεν έχουν επιλεγεί για την επιδότηση διαμονής τους σε τουριστικά καταλύματα.

Κοινωνικός Τουρισμός 2023: Νέα προθεσμία για ένσταση και μετά οριστικά αποτελέσματα

Οι προσωρινοί πίνακες δικαιούχων αφορούν σε 300.000 επιταγές κοινωνικού τουρισμού. Επισημαίνεται ότι φέτος υποβλήθηκαν σχεδόν 850.000 αιτήσεις για περίπου 1,5 εκ. επιταγές, σημειώνοντας ιστορικό ρεκόρ εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Οι δικαιούχοι που υπέβαλαν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής έχουν δικαίωμα να υποβάλουν μία και μόνο ένσταση κατά των αποτελεσμάτων, από την Πέμπτη 22 Ιουνίου και ώρα 15:00 μέχρι και το Σάββατο 24 Ιουνίου και ώρα 18:00.

Η ένσταση υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της gov.gr στη διεύθυνση ΕΔΩ.

Οι δικαιούχοι που καταθέτουν ηλεκτρονική ένσταση οφείλουν να:

 • αναφέρουν σαφώς τον λόγο της ένστασης και σε συνάφεια με τον λόγο απόρριψης (π.χ. εσφαλμένη μοριοδότηση, πλήρωση των προϋποθέσεων συμμετοχής κ.ο.κ) και
 • να τεκμηριώνουν τους ισχυρισμούς τους, επισυνάπτοντας στην ένστασή τους με ηλεκτρονική σάρωση δικαιολογητικά αποδεικτικά αυτών. Ο τρόπος που αποδεικνύεται η πλήρωση των προϋποθέσεων συμμετοχής και των κριτηρίων μοριοδότησης περιγράφεται αναλυτικά στη Δημόσια Πρόσκληση (Παράρτημα 2ου Μέρους), το οποίο πρέπει να συμβουλεύονται οι δικαιούχοι για τη σωστή κατά περίπτωση επισύναψη των δικαιολογητικών.

Ενστάσεις που δεν υποβάλλονται ηλεκτρονικά δεν εξετάζονται.

Πότε ανοίγει ο Τουρισμός για Όλους 2023

Το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους 2023» αναμένεται να ξεκινήσει μόλις ολοκληρωθεί ο «Κοινωνικός Τουρισμός 2023». Οι δυνητικοί δικαιούχοι θα πρέπει να μπαίνουν στο vouchers.gov.gr ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ με κωδικούς Taxisnet και να κάνουν την αίτησή τους. Η πλατφόρμα θα σας ζητήσει επιπλέον να έχετε διαθέσιμα το ΑΦΜ σας, email και αριθμό τηλεφώνου όπου θα σας σταλεί το SMS για το voucher.

Για την ηλεκτρονική αίτηση, ακολουθείτε τα εξής βήματα:

 • Καταχωρείτε τα στοιχεία επικοινωνίας και, ειδικότερα, το e-mail και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου τα οποία, στη συνέχεια, πιστοποιείτε.
 • Δηλώνετε ότι δεν έχετε επιλεγεί ως δικαιούχος – ωφελούμενος στο πλαίσιο άλλου προγράμματος κοινωνικού τουρισμού ή πρόγραμμα τος ενίσχυσης εσωτερικού τουρισμού που υλοποιείται κατά την ίδια χρονική περίοδο. Τα προγράμματα αυτά αναφέρονται ρητά στην πλατφόρμα.
 • Δηλώνετε ότι το χρηματικό ποσό που πιστώνεται στη χρεωστική κάρτα, θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά από τον ίδιο τον δικαιούχο για την κάλυψη δαπανών διαμονής του ιδίου και των ωφελουμένων και δεν είναι δυνατή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο ή η ανάληψή του.
 • Καταχωρείτε το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα επιλογής σας, από το οποίο θα εκδοθεί η κάρτα, και αιτείστε την έκδοση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού.

Τουρισμός για Όλους 2023: Δικαιούχοι και εισοδηματικά κριτήρια

Μπορείτε, εναλλακτικά, να απευθυνθείτε σε ΚΕΠ και να έχετε διαθέσιμα τα προσωπικά σας στοιχεία, ΑΦΜ, κωδικοί Taxisnet, email αριθμό τηλεφώνου κλπ.

Οι δικαιούχοι του «Τουρισμός για Όλους 2023»

Δικαιούχοι είναι τα ενήλικα φυσικά πρόσωπα, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας και οι οποίοι εμπίπτουν στα εισοδηματικά κριτήρια που ορίζονται ως εξής:

Ατομικό εισόδημα (+μονογονεϊκές οικογένειες)

 • Χωρίς τέκνα ορίζεται ως ανώτατο εισόδημα τα 16.000 ευρώ.
 • Με 1 τέκνο τα 17.500 ευρώ εισόδημα.
 • Με 2 τέκνα τα 19.000 ευρώ εισόδημα.
 • Με 3 τέκνα τα 21.000 ευρώ εισόδημα.
 • Για τους πολύτεκνους ορίζεται 26.000 ευρώ εισόδημα.

Οικογενειακό εισόδημα (Έγγαμοι + σύμφωνο συμβίωσης)

 • Χωρίς τέκνα ανώτατο εισόδημα είναι τα 28.000 ευρώ.
 • Με 1 τέκνο τα 29.500 ευρώ εισόδημα.
 • Με 2 τέκνα τα 31.000 ευρώ εισόδημα.
 • Με 3 τέκνα τα 33.000 ευρώ εισόδημα.