Κλειστοί δρόμοι Αθήνα ΤΩΡΑ: Δείτε LIVE τι συμβαίνει στους δρόμους

Κλειστοί δρόμοι Αθήνα ΤΩΡΑ – Κίνηση στους δρόμους ΤΩΡΑ: Ποιοι δρόμοι έχουν κίνηση τώρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη;

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί;

Δείτε σε πραγματικό χρόνο ποιοι δρόμοι έχουν μποτιλιάρισμα, μέσω του Google Maps, αλλά και των δελτίων κυκλοφορίας της Τροχαίας.

loading…

Κάντε zoom in στους παρακάτω χάρτες, στο σημείο που σας ενδιαφέρει, και δείτε LIVE τις τρέχουσες συνθήκες κυκλοφοριακής συμφόρησης.

 

 — Ομαλή κυκλοφορία οχημάτων                          

 — Αυξημένη κυκλοφορία οχημάτων

 — Κυκλοφοριακή συμφόρηση – μποτιλιάρισμα

Κλειστοί δρόμοι Αθήνα ΤΩΡΑ: Η κίνηση στους δρόμους της Αθήνας από την Τροχαία

Κλειστοί δρόμοι Αθήνα ΤΩΡΑ: Η κίνηση στους δρόμους της Θεσσαλονίκης από την Τροχαία

Κλειστοί δρόμοι Αθήνα ΤΩΡΑ: Ποιες ώρες έχει πολύ κίνηση στην Αθήνα

Από έρευνες της Μονάδας Βιώσιμης Κινητικότητας του ΕΜΠ διαπιστώθηκε πως αυξημένη κίνηση στην Αθήνα υπάρχει τις εργάσιμες ημέρες από τις 7:40 μέχρι τις 10:00 το πρωί, από τις 14:30 έως τις 16:30 και από τις 18:30 μέχρι τις 20:30 στο βασικό οδικό δίκτυο.

Σε μια μέρα χωρίς πορείες ή στάση εργασίας των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, η Τροχαία Αττικής ανανεώνει τουλάχιστον πέντε φορές την ημέρα το καθημερινό δελτίο κυκλοφορίας.

Παρατηρώντας τo, αυτό που συνηθίζουμε να λέμε «αυξημένη κίνηση» εμφανίζεται από τις αρχές Σεπτεμβρίου μέχρι και τον Ιούνη, ενώ π.χ. τον Αύγουστο που δεν υπάρχει κανένα κυκλοφοριακό πρόβλημα, η Αθήνα έχει μη φυσιολογική για τα επίπεδά της κινητικότητα.

Υπάρχουν οδικοί άξονες και περιοχές που έχουν αναπόφευκτα αυξημένη κυκλοφορία. Αυτό οφείλεται στο ότι το βασικό οδικό δίκτυο της Αθήνας ναι μεν αποτελείται από μεγάλες Λεωφόρους, αλλά πρόκειται για αξονικούς δρόμους, με μεγάλα γεωμετρικά χαρακτηριστικά, που συνδέουν πυκνοκατοικημένες περιοχές με το κέντρο της Αθήνας. Τέτοιες είναι η Κηφισού, η Κηφισίας, η Μεσογείων, η Ποσειδώνος, η Συγγρού, η Θησέως, η Πειραιώς. Όσο πλησιάζουμε προς το κέντρο οι βασικοί δρόμοι της πόλης είναι η Σταδίου, η Πανεπιστημίου, η Ακαδημίας, η Πατησίων, η Σόλωνος, η Ιπποκράτους, που παρουσιάζουν πάντα αυξημένη κίνηση.

Κλειστοί δρόμοι Αθήνα ΤΩΡΑ: Ποια θα μπορούσαν να είναι τα άμεσα μέτρα που θα διόρθωναν την κατάσταση;

Η βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών σε σημεία που επηρεάζονται από τις παρόδιες χρήσεις ή έχουν κατασκευαστικές αστοχίες, ο περιορισμός των αριστερών στροφών και η αλλαγή στους χρόνους των φαναριών. Οι μεγάλοι δρόμοι του κέντρου της Αθήνας θα μπορούσαν να βελτιωθούν ως προς την κυκλοφοριακή τους ικανότητα, αν υπήρχε έλεγχος στην τήρηση του δακτυλίου, στην τροφοδοσία των καταστημάτων και στην εξάλειψη της παράνομης στάσης και στάθμευσης.Εκτεταμένες πεζοδρομήσεις στις κεντρικές περιοχές, μεγάλα πεζοδρόμια για την πρόσβαση των πεζών στις στάσεις της δημόσιας συγκοινωνίας, προστατευμένες λεωφορειολωρίδες για την αύξηση των ταχυτήτων των οχημάτων, ενίσχυση των δρομολογίων και επεκτάσεις των μέσων σταθερής τροχιάς, έλεγχος της παρόδιας στάθμευσης, κατασκευαστικές παρεμβάσεις στα σημεία που απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση και δημιουργία ποδηλατοδρόμων είναι οι λύσεις που πρέπει να δοθούν σε επίπεδο αστικού σχεδιασμού.

Πηγές δεδομένων: