Κλειστά σχολεία αύριο 17/2/2021: Η τελική λίστα για όλη την Ελλάδα (ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)

Κλειστά σχολεία ΑΥΡΙΟ 17/2/2021: H κακοκαιρία Μήδεια έχει… βυθίσει τη χώρα στο χιόνι και αρκετά σχολεία σε όλη την Ελλάδα θα παραμείνουν κλειστά!

Για αύριο, Τετάρτη, την απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων θα λάβουν οι δήμοι ξεχωριστά, βάσει των καιρικών συνθηκών για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών. Υπενθυμίζεται ότι όλα τα Λύκεια της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης παραμένουν κλειστά λόγω του «κόκκινου» συναγερμού στον οποίο βρίσκεται η Θεσσαλονίκη, εξαιτίας της COVID-19, ενώ τα μαθήματα θα γίνονται με τηλεκπαίδευση.

Έως τώρα ανοιχτά φαίνεται να παραμένουν τα σχολεία στους εξής Δήμους:

Δήμος Λάρισσας:

Αύριο Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου, όλα τα σχολεία (Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, δημόσια και ιδιωτικά, γενικής και ειδικής αγωγής) στο Δήμο Λαρισαίων θα λειτουργήσουν κανονικά.

Κανονικά θα λειτουργησουν επίσης τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ καθώς και οι Βρεφονηπιaκοί και Παιδικοί Σταθμοί

Δήμος Σερρών:

Με απόφαση του Δημάρχου Σερρών, Αλέξανδρου Χρυσάφη, ανοίγουν αύριο, Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021 όλα τα σχολεία στον Δήμο Σερρών αλλάμε μία ώρα καθυστέρηση λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών.

Τα μαθήματα σε όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα αρχίσουν στις 9 πμ και στη συνέχεια θα τηρηθεί το ωρολόγιο πρόγραμμα.

Στις 9 πμ θα ανοίξουν και οι Δημοτικοί Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Σερρών.

Σε όλες τις σχολικές μονάδες πραγματοποιήθηκαν από τις υπηρεσίες του Δήμου Σερρών όλες οι απαραίτητες εργασίες καθαρισμού, ώστε να λειτουργήσουν με ασφάλεια για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Δήμος Καρδίτσας

Με απόφαση του Δημάρχου Καρδίτσας Β. Τσιάκου την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου μόνο οι δημοτικοί παιδικοί και Βρεφονηπιακοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμος Θεσσαλονίκης:

Ανοιχτά σχολεία αύριο Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη – Κλειστά σε 2 δήμους

Όλες οι ανακοινώσεις των δήμων του νομού Θεσσαλονίκης
Ολοκληρώθηκαν οι επίσημες αποφάσεις για τη λειτουργεία των σχολείων αύριο Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου, στη Θεσσαλονίκη, με τους περισσότερους δήμους να ανοίγουν κανονικά τα σχολεία τους.

Ειδικότερα, οι δήμοι Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Καλαμαριάς, Χαλκηδόνος, Θέρμης, Δέλτα (από τις 09.00 το πρωί), Πυλαίας – Χορτιάτη, Παύλου Μελά, Νεάπολης – Συκεών, Θερμαϊκού και Θεσσαλονίκης ανακοίνωσαν πως τα σχολεία θα είναι ανοιχτά αύριο Τετάρτη.

Το ίδιο θα ισχύσει τελικώς και στο δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, ο οποίος είχε ανακοινώσει πως τα σχολεία θα μείνουν κλειστά την Τετάρτη, ωστόσο, με νεότερη ανακοίνωσή του επισημοποιεί πως θα ανοίξουν (δείτε παρακάτω).

Κλειστά σχολεία στη Θεσσαλονίκη:

Κλειστά θα μείνουν τα σχολεία στο δήμο Ωραιοκάστρου, ανοιχτοί παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί.
Αντίστοιχα και στο δήμο Λαγκαδά, κλειστά θα μείνουν τα σχολεία, ανοιχτοί οι παιδικοί σταθμοί.
Προσοχή,

Θα λειτουργήσουν κανονικά οι παιδικοί και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί τόσο στο Ωραιόκαστρο, στον Λαγκαδά και στον δήμο Βόλβης για την εξυπηρέτηση των γονιών.

Δείτε αναλυτικά όλες τις ανακοινώσεις των δήμων του νομού Θεσσαλονίκης.

Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης:

Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο, Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου τα σχολεία στο δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης.

Ειδικότερα, ο δήμος ανακοίνωσε: Μετά την πάροδο των έντονων καιρικών φαινομένων (χιονόπτωση, θερμοκρασίες υπό το μηδέν, παγετό) και την κατάλληλη προετοιμασία των διδακτηρίων και των αύλειων χώρων τους (καθαρισμός χιονιού και πάγου όπου υπήρχε), αύριο Τετάρτη 17.02.2001, θα λειτουργήσουν κανονικά τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά σχολεία και τα γυμνάσια του δήμου μας.

Επίσης θα λειτουργήσουν και οι βρεφονηπιακοί και οι παιδικοί σταθμοί του δήμου μας.

Δήμος Καλαμαριάς:

Ανοίγουν αύριο Τετάρτη 17/2/2021 τα σχολεία όλων των βαθμίδων στον Δήμο Καλαμαριάς. Τα συστήματα θέρμανσης έχουν τεθεί σε λειτουργία, προκειμένου να ζεσταθούν οι σχολικές αίθουσες και να υποδεχτούν τους μαθητές.

Δήμος Θεσσαλονίκης:

Ανοίγουν αύριο (Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021) τα σχολεία όλων των βαθμίδων του Δήμου Θεσσαλονίκης, μετά την υποχώρηση των έντονων καιρικών φαινομένων. Σύμφωνα με το δήμο, κανονικά θα λειτουργήσουν και οι βρεφονηπιακοί και οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Δήμος Χαλκηδόνος:

Ανοίγουν αύριο, Τετάρτη 17/02/2021, τα σχολεία όλων των βαθμίδων στον Δήμο Χαλκηδόνος, μετά την υποχώρηση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Οι αυλές των σχολικών μονάδων έχουν καθαριστεί σχολαστικά ενώ τα συστήματα θέρμανσης έχουν ήδη τεθεί σε λειτουργία.

Κανονικά θα λειτουργήσουν και οι βρεφονηπιακοί και οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου.

Δήμος Θέρμης:

Κανονικά θα λειτουργήσουν από αύριο Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου τα σχολεία στο δήμο Θέρμης, έπειτα από απόφαση του δημάρχου Θόδωρου Παπαδόπουλου. Ήδη από την Κυριακή το απόγευμα οι αρμόδιες υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας και Καθαριότητας του δήμου είχαν μεριμνήσει ώστε να καθαριστούν οι αυλές των σχολείων καθώς και οι προσβάσεις προς τα σχολικά συγκροτήματα. Παράλληλα, όλο αυτό το χρονικό διάστημα, σε όλα τα σχολεία, η θέρμανση ήταν σε λειτουργία, προκειμένου να μην παγώσουν οι αίθουσες.

“Σήμερα το πρωί τα συνεργεία του δήμου έκαναν έναν τελικό έλεγχο στους αύλειους χώρους των σχολείων, στις υδραυλικές εγκαταστάσεις τους και στα συστήματα θέρμανσης, χωρίς να παρατηρηθεί το παραμικρό πρόβλημα. Τα σχολεία μας είναι πανέτοιμα να υποδεχθούν ξανά μαθητές και εκπαιδευτικούς”, αναφέρει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παιδείας Στέλιος Αποστόλου.

Επίσης όλο το οδικό δίκτυο του δήμου παρέμεινε ανοιχτό καθ’ όλη τη διάρκεια των χιονοπτώσεων και του παγετού που ακολούθησε. Έτσι από αύριο θα επαναλειτουργήσουν τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά σχολεία και τα γυμνάσια, ενώ στα λύκεια και στο ΕΠΑΛ τα μαθήματα θα συνεχίσουν να γίνονται μέσω τηλεκπαίδευσης, λόγω των υγειονομικών περιορισμών. Υπενθυμίζεται ότι, ήδη από σήμερα, στο δήμο Θέρμης λειτουργούν κανονικά οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Από αύριο θα επαναλειτουργήσει επίσης το ΚΔΑΠμεΑ “Αγκαλιάζω” του δήμου.

Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου:

Παρότι ο δήμος Κορδελιού – Ευόσμου είχε ανακοινώσει πως τα σχολεία θα μείνουν κλειστά την Τετάρτη, τελικώς ανακοίνωσε προ ολίγου πως θα ανοίξουν.

Kανονικά θα λειτουργήσουν αύριο Τετάρτη 17.02.21 τα σχολεία στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου. Οι ειδικοί επανεκτίμησαν την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων και έκριναν ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας, αφού η κακοκαιρία στη Βόρεια Ελλάδα έχει αρχίσει ήδη να υποχωρεί και η θερμοκρασία έχει βελτιωθεί αισθητά, παρά τις αρχικές αντίθετες προβλέψεις , την ώρα που τα συνεργεία του Δήμου επενέβησαν όπου χρειάστηκε για τον καθαρισμό των αύλειων χώρων και των πεζοδρομίων.

Σημειώνεται ότι αρχικά είχε αποφασιστεί το κλείσιμο των σχολικών μονάδων για δύο ημέρες, όμως, σύμφωνα με τα νεότερα δεδομένα θα λειτουργήσουν κανονικά τα δια ζώσης μαθήματα σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Παιδικούς Σταθμούς, όπως επίσης και τα Σχολεία Ειδικής Αγωγής.

«Η επανεκτίμηση των καιρικών συνθηκών από τους μετεωρολόγους συνέβαλε στην απόφαση μας να προχωρήσουμε στην επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων κανονικά από αύριο, αφού τα έντονα καιρικά φαινόμενα έχουν αρχίσει ήδη να υποχωρούν και άρα οι μαθητές μπορούν να επιστρέψουν με ασφάλεια στις τάξεις τους», δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού–Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός.

Δήμος Δέλτα:

Κατόπιν απόφασης του Δημάρχου Δέλτα Ιωάννη Ιωαννίδη, όλες οι σχολικές μονάδες, όλων των βαθμίδων του Δήμου Δέλτα (σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί)θα λειτουργήσουν δια ζώσης την Τετάρτη 17-2-2021.

Λόγω έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούν τις πρωινές ώρες (έντονος παγετός-εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες), λαμβάνοντας υπόψιν και την διεξαγωγή μαθημάτων με ανοιχτά παράθυρα λόγω covid,η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων καθώς και παιδικών, βρεφονηπιακών σταθμών θα ξεκινήσει στις 9 πμ.

Δήμος Πυλαίας- Χορτιάτη:

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε όλες τις δημοτικές ενότητες του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη αύριο Τετάρτη 17/2.

Δήμος Παύλου Μελά:

Ο Δήμος Παύλου Μελά ενημερώνει ότι θα λειτουργήσουν κανονικά αύριο, Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου, τα σχολεία (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια), όπως και οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου. Επίσης, ανοιχτό θα είναι και το ΚΔΑΠ ΜΕΑ Πολίχνης, με απόφαση της ΔΗΚΕ ΙΡΙΣ.

Σε ότι αφορά στα Λύκεια, θα συνεχιστεί η εξ αποστάσεως διδασκαλία, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.

Δήμος Νεάπολης – Συκεών:

Μετά από αυτοψία που διενεργήθηκε στις εγκαταστάσεις διαπιστώθηκε η ασφαλής πρόσβαση σε αυτά και έτσι με απόφαση της δημοτικής αρχής τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.

Κλειστά σχολεία στη Θεσσαλονίκη

Δήμος Λαγκαδά: Κλειστά σχολεία την Τετάρτη – Ανοιχτοί βρεφονηπιακοί σταθμοί

Λόγω των καιρικών συνθηκών , για αύριο , Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου, τα Σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που λειτουργούν δια ζώσης (Δημοτικά, Γυμνάσια) θα παραμείνουν κλειστά.

Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί , καθώς και το ειδικό σχολείο Λαγκαδά (Λοφίσκος) θα παραμείνουν ανοιχτά.

Δήμος Ωραιοκάστρου: Κλειστά τα σχολεία – Λειτουργούν Παιδικοί και οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί

Από τον Δήμο Ωραιοκάστρου ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2021, θα παραμείνουν κλειστά τα Γυμνάσια, τα Δημοτικά Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία, λόγω παγετού.

Αντίθετα, θα λειτουργήσουν κανονικά οι Παιδικοί και οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί.

Τα Γυμνάσια, τα Δημοτικά Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία αποφασίστηκε να παραμείνουν κλειστά για να μην τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλεια των μαθητών και των συνοδών τους εξαιτίας του παγετού που συνεχίζει να επικρατεί στην περιοχή. Για τη διοίκηση του Δήμου Ωραιοκάστρου είναι υψίστης προτεραιότητας και σημασίας η ασφάλεια των μαθητών και των συνοδών τους.

Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων

Μετά την υποχώρηση των έντονων καιρικών φαινομένων, κανονικά θα λειτουργήσουν τα δια ζώσης μαθήματα στα σχολεία όλων των βαθμίδων (σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, παιδικοί σταθμοί) σε όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων, αύριο Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021.

Νομός Δράμας

Ανοίγουν τα σχολεία αύριο Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου στο Νομό Δράμας, εκτός από το Δήμο Κ. Νευροκοπίου, όπως έγινε γνωστό από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Δράμας.

Αναμένονται ανακοινώσεις και από τους υπόλοιπους δήμους της βόρειας Ελλάδας για τη λειτουργία των σχολείων με τους δημάρχους να αξιολογούν την εικόνα που άφησε πίσω της η «Μήδεια».

Δήμος Κιλελέρ

Με απόφαση του Δημάρχου Κιλελέρ Θανάση Νασιακόπουλου θα λειτουργήσουν κανονικά αύριο Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου, όλα τα σχολεία όλων των βαθμίδων στο Δήμο Κιλελέρ. Αναλυτικά θα λειτουργήσουν Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια.

Δήμος Αλεξανδρούπολης

Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο Τετάρτη 17/02/2021 όλες οι σχολικές μονάδες και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στον Δήμο Αλεξανδρούπολης, με βάση τις υφιστάμενες καιρικές συνθήκες. Αυτή την ανακοίνωση κοινοποίεισαι πριν από λίγο ο Δήμος Αλεξανδρούπολης.

Δήμος Τρίπολης

Ανοίγουν αύριο τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο δήμο της Τρίπολης.

Ωστόσο σύμφωνα με την ανακοίνωση του δημάρχου, Κωνσταντίνου Τζιούμη, η λειτουργία των σχολικών μονάδων, θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί.

Η μετατόπιση της ώρας έναρξης των μαθημάτων, γίνεται λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και λόγω του παγετού, που θα επικρατεί τις πρώτες πρωινές ώρες και της αδυναμίας εφαρμογής των κανόνων του υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Το ίδιο θα ισχύσει και για τους βρεφονηπιακούς, βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς του δήμου Τρίπολης.

Στο Ναύπλιο, τα σχολεία θα μείνουν την Τετάρτη 17 του μήνα κλειστά, όπως και στους δήμους Συκυώνας, Ξυλοκάστρου Κορινθίας.

Ανοιχτά τα σχολεία και στους παρακάτω Δήμους:

ΔΗΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ,
ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ, οι σχολικές μονάδες των Δημοτικών Ενοτήτων Αγιάς και Λακέρειας.
ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ, οι σχολικές μονάδες των Δημοτικών Ενοτήτων Ελασσόνας, Ολύμπου, Ποταμιάς και Τσαριτσάνης

Λήμνος

Με απόφαση του Δημάρχου, σήμερα, Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, και την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου, η προσέλευση των μαθητών στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς και σε όλες τις σχολικές μονάδες Α΄/βάθμιας και Β’/βάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Δήμου Λήμνου θα γίνει στις 09:00 π.μ., λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν κατά τις πρωινές ώρες.

Διαβάστε όλα τα νέα στο topics.gr