«Κλείνει» η Nova στην Ελλάδα; Τι συνέβη ξαφνικά και δεν αλλάζει

Η Nova ανήκει στη United Group και οι υποψήφιοι για την εξαγορά του ομίλου τηλεπικοινωνιών αυξάνονται μέρα με τη μέρα.

Μετά την Emirates Telecommunications του Ντουμπάι μπαίνει σφήνα και η σαουδαραβική STC Group, η οποία επιδιώκει να ενισχύσει την παρουσία της στην ευρωπαϊκή αγορά. Άλλωστε είχε γίνει ήδη το πρώτο με την απόκτηση της μειοψηφικής συμμετοχής στην ισπανική Telefonica.

ΤΟ 2023 το σαουδαραβικό γκρουπ είχε εξαγοράσει τους πύργους τηλεπικοινωνιών της United Group σε Βουλγαρία, Κροατία και Σλοβενία.

Τώρα θέλει να κάνει το μεγάλο βήμα και να οδηγήσει  στην απόκτηση ισχυρού επιχειρησιακού βραχίονα στα Βαλκάνια και στην κεντρική Ευρώπη.

Οπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, η STC Group έχει ξεκινήσει διερευνητικές επαφές και προκαταρκτικές διαπραγματεύσεις με την BC Partners του Νίκου Σταθόπουλου, η οποία ελέγχει μετοχικά την United Group – και μέσω αυτής την Nova.

H BC Partners έχει βάλει ατύπως “πωλητήριο” στη θυγατρική της, η οποία ηγείται ομίλου εταιρειών τηλεπικοινωνιών και συνδρομητικής τηλεόρασης και είναι ο μεγαλύτερος πάροχος τηλεοπτικού περιεχομένου στην κεντροανατολική και νοτιοανατολική Ευρώπη, ελέγχοντας παράλληλα εταιρείες με ραδιοσταθμούς, περιοδικά και εφημερίδες.

Οπως έχει γίνει γνωστό από δηλώσεις του επικεφαλής της Νίκου Σταθόπουλου, αναζητεί τρόπους για να μεγιστοποιήσει το οικονομικό της όφελος και είναι διατεθειμένη να πουλήσει την United Group “πακέτο” ή “κομματιαστά”. Ενδέχεται δηλαδή να πουλήσει σ΄αυτή τη φάση μόνον τη Nova ή κάποια άλλη εταιρεία του ομίλου.

Οπως αναφέρει το Reuters, η STC εξετάζει τα δεδομένα και θα αποφασίσει αν θα προχωρήσει ή όχι σε επίσημη προσφορά εξαγοράς. Η United Group αποτιμάται σε περίπου 8 δισ. ευρώ (8,7 δισ. δολάρια) συμπεριλαμβανομένου του χρέους της..

Το “πωλητήριο” έχει προσελκύσει επίσης την προσοχή funds υποδομών, που ενδιαφέρονται να υποβάλουν προσφορές για συγκεκριμένα “κομμάτια” της United Group στην Ελλάδα (Nova), την Κροατία και τη Σλοβενία.

«Μπαμ» από Nova: Το μυστικό μήνυμα για τζάμπα ίντερνετ

Η καλή πορεία της Nova το 2023 άνοιξε τον δρόμο για μεγάλες προσφορές στους συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας.

Η Nova αναδείχθηκε την περασμένη χρονιά ως μία νέα δύναμη στις τηλεπικοινωνίες και την ψυχαγωγία, φέρνοντας νέα δεδομένα στην αγορά και υπερβαίνοντας τις προσδοκίες. Έτσι αποφάσισε να το γιορτάζει με τεράστιες προσφορές.

Αυτές αφορούν τόσο για ομιλία, sms όσο και για data.

Πάμε να τις δούμε.

Τι ισχύει για τζάμπα ίντερνετ από τη NOVA

Το “Data Jump” αποτελεί την επιβεβαίωση της δέσμευσης της Nova προς τους πελάτες της, προσφέροντας τόσο σε νέους, όσο και υφιστάμενους συνδρομητές, αναβαθμισμένα προγράμματα χωρίς επιπλέον κόστος. Τα ανανεωμένα προγράμματα Unlimited Talk&SMS προσφέρουν τώρα περισσότερα Data, αναβαθμίζοντας σε 10GB και 20GB αντίστοιχα τα προγράμματα των 6GB και 15GB, για πάντα.

Μία άλλη προσφορά είναι το πρόγραμμα “Unlimited all” τώρα περιλαμβάνει, χωρίς επιπλέον κόστος, απεριόριστα λεπτά ομιλίας προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για πάντα. H προσφορά ισχύει για τους συνδρομητές που θα εγγραφούν μέχρι τις 31/3.

Οι συνδρομητές του προγράμματος των 2GB μπορούν να διπλασιάσουν μέσω του “Data Jump” τα Data τους για 2 συνεχόμενους μήνες.

Η μόνη προϋπόθεση είναι μια απλή ανανέωση συμβολαίου μέσω της φιλικής προς τον χρήστη εφαρμογής Nova App, καθώς και μέσω του nova.gr

Όσον αφορά τους νέους συνδρομητές, τα αναβαθμισμένα προγράμματα Unlimited Talk&SMS συνεχίζουν να παρέχουν πολλά σε προσιτές τιμές. 

Ο Παναγιώτης Γεωργιόπουλος, CEO της Nova, δήλωσε: «Το 2023 ήταν χρονιά-ορόσημο για τη Nova, καθώς ολοκληρώσαμε τον μετασχηματισμό μας με επιτυχία, διαμορφώνοντας μια νέα, δυναμική και σύγχρονη εταιρεία. Με στιβαρό επενδυτικό σχέδιο καταγράψαμε σημαντική ανάπτυξη και ισχυροποιήσαμε την παρουσία μας και το Brand μας, προσφέροντας το καλύτερο δυνατό στους πελάτες μας».

Ο Μιχάλης Αναγνωστάκος, Chief Marketing Officer της Nova, δήλωσε: «Γιορτάζουμε ένα χρόνο της νέας Nova, προσφέροντας περισσότερα data χωρίς κόστος, με δέσμευση στην πελατοκεντρική προσέγγιση αλλάζοντας τις νόρμες της αγοράς.  Στη Nova δεσμευόμαστε να προσφέρουμε στους πελάτες μας ότι καλύτερο έχει να παρουσιάσει η τεχνολογία σήμερα, στις καλύτερες τιμές και με την καλύτερη δυνατή εμπειρία».

Για περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με το Data Jump, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν το 13800, να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της εταιρείας nova.gr ή ένα οποιοδήποτε από τα καταστήματα Nova, σε όλη την Ελλάδα.

NOVA: Έκτακτη ανακοίνωση για όλους τους συνδρομητές – Τι έχει συμβεί με τις sim κάρτες

NOVA: Νέες  sim από τη NOVA – Τι πρέπει να κάνουν οι κάτοχοι.

Η Nova, μέλος της United Group του κορυφαίου παρόχου τηλεπικοινωνιών και media στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, παρουσιάζει τις κάρτες eSim και Half  Sim, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή, με γνώμονα το περιβάλλον και την ευκολία για τους συνδρομητές της.

eSim: Η νέα γενιά καρτών Sim φιλική προς το περιβάλλον

Η κάρτα eSim λειτουργεί ακριβώς όπως μια κάρτα Sim σε φυσική μορφή, ενώ είναι συμβατή με μία μεγάλη γκάμα συσκευών που διαθέτουν τεχνολογία eSim. Είναι διαθέσιμη για ιδιώτες και εταιρικούς πελάτες συμβολαίου Nova και παρέχεται δωρεάν.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν την eSim, αντί για την φυσική κάρτα Sim, σε οποιοδήποτε κατάστημα Nova καθώς και στο nova.gr. Η ενεργοποίηση γίνεται αυτόματα και πολύ εύκολα:

Ο συνδρομητής συνδέει τη συσκευή σε WiFi δίκτυο, σαρώνει τον QR κωδικό που του δίνεται από τη Nova και ακολουθεί τα βήματα ενεργοποίησης. Αυτό σημαίνει, ότι πλέον δεν θα χάνονται ή θα καταστρέφονται οι φυσικές κάρτες Sim Sim – μια μικρή αλλαγή που έχει διαφορά στην καθημερινότητά όλων.

Half Sim: Μικρότερο μέγεθος, λιγότερα απορρίμματα, η ίδια υπηρεσία

Η κάρτα Half Sim αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, καθώς χρησιμοποιεί 50% λιγότερο πλαστικό και μειώνει κατά 25% τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που παράγονται κατά την κατασκευή και τη μεταφορά σε σχέση με τις παραδοσιακές κάρτες Sim.

Επιπλέον, αυτή η μικρότερη κάρτα Sim παράγει λιγότερα απορρίμματα και για τον χρήστη, χωρίς να θυσιάζεται η ποιότητα ή η υπηρεσία. Η νέα κάρτα Sim είναι διαθέσιμη σε όλα τα καταστήματα Nοva και αρχικά θα παρέχεται σε όλους τους συνδρομητές Συμβολαίου, ενώ θα ακολουθήσουν και οι συνδρομητές Καρτοκινητής εντός του 2024. H Half Sim έχει ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά και τις ίδιες δυνατότητες με την κανονική κάρτα και η μόνη διαφορά είναι το μικρότερο μέγεθος.