Κιρσοί Κάτω Άκρων: Έχετε 10 Λόγους για να Προτιμήσετε το Laser για τη Θεραπεία σας

Οι κιρσοί κάτω άκρων αποτελούν ένα συχνό πρόβλημα που εμφανίζεται σε πολλούς ανθρώπους και κυρίως στις γυναίκες. Πολλές φορές, μπορεί να είναι ενοχλητικοί και να προκαλούν πόνο και κούραση στα πόδια. Η θεραπεία των κιρσών κάτω άκρων με την τεχνολογία του λέιζερ έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής την τελευταία εικοσαετία, λόγω της προόδου της ιατρικής που κατευθύνεται προς τις ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές, όπως η συγκεκριμένη μέθοδος. Στη συνέχεια, σας παρουσιάζουμε 10 λόγους για τους οποίους η θεραπεία με λέιζερ αποτελεί το παγκόσμιο gold standard και την καλύτερη επιλογή για τους ασθενείς με κιρσούς κάτω άκρων.

1. Η Θεραπεία των Κιρσών Κάτω Άκρων με Laser είναι μία Ελάχιστα Επεμβατική Τεχνική

Όσον αφορά τη φλεβολογία και τη θεραπεία των φλεβικών παθήσεων, η ιατρική έχει περάσει πλέον σε ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές, όπως η θεραπεία με το ενδοαυλικό laser, οι οποίες γίνονται χωρίς νυστέρι, με τοπική αναισθησία μέσα από τρυπούλες, δηλαδή μέσα από βελόνες, με πολύ ελάχιστη ενόχληση του ασθενή, και με πολύ μεγάλη επιτυχία, ασφάλεια και θαυμάσιο τελικό αποτέλεσμα.

2. Η Θεραπεία των Κιρσών Κάτω Άκρων με Laser αποτελεί μία Πολύ Απλή Διαδικασία για τον Ασθενή

Η θεραπεία με λέιζερ αποτελεί μία εξαιρετικά απλή διαδικασία, η οποία ξεκινάει με τη διάγνωση και την υπερηχογραφική χαρτογράφηση του φλεβικού συστήματος, με το οποίο ο Αγγειοχειρουργός θα δουλέψει. Η χαρτογράφηση του φλεβικού συστήματος ξεπερνά την απλή διάγνωση με υπέρηχο (triplex) και δείχνει στον Αγγειοχειρουργό μία άμεση εικόνα της κατάστασης του φλεβικού συστήματος (χάρτης του επιφανειακού φλεβικού δικτύου), βοηθώντας τον έτσι στη στόχευση των θεραπευτικών του ενεργειών, ώστε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με επιτυχία. Καθώς όλη η επέμβαση καθοδηγείται υπερηχογραφικά, ο Αγγειοχειρουργός «έχει μάτια εξαιρετικά υψηλής ποιότητας» μέσα στο πόδι από την πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή, δηλαδή από τη στιγμή της παρακέντησης (όπου εισέρχεται εντός της φλέβας) μέχρι και τη στιγμή που προωθεί τον καθετήρα (το laser), που εισάγεται σε όλο το μήκος της φλέβας που θα δουλέψει.

3. Η Θεραπεία των Κιρσών Κάτω Άκρων με Laser είναι μία Απόλυτα Ασφαλής Μέθοδος

Εφόσον υπάρχει η κατάλληλη εμπειρία από τον Αγγειοχειρουργό που θα εκτελέσει τη θεραπεία με laser για τους κιρσούς κάτω άκρων, υπάρχουν εξαιρετικά περιθώρια ασφάλειας, καθώς δεν αποτελεί μία «τυφλή» μέθοδο. Αντίθετα,  με την υπερηχογραφική καθοδήγηση μέσα στην επέμβαση, είναι ξεκάθαρο για τον Αγγειοχειρουργό σε ποιο σημείο βρίσκεται ο καθετήρας και που πρέπει να κάνει το οτιδήποτε, το οποίο έχει σχεδιάσει και απλώς το εκτελεί.

Γενικότερα, είναι πολύ δύσκολο να συμβεί κάτι κατά τη διάρκεια της θεραπείας με laser, το οποίο να επηρεάσει την ασφάλεια του ασθενούς. Μάλιστα, είναι μία από τις πιο ασφαλείς μεθόδους που υπάρχουν, καθώς η ακρίβεια με την οποία ο Αγγειοχειρουργός δουλεύει μέσα στο πόδι είναι χιλιοστό προς χιλιοστό.

Κιρσοί Κάτω Άκρων: Έχετε 10 Λόγους για να Προτιμήσετε το Laser για τη Θεραπεία σας

4. Η Θεραπεία των Κιρσών Κάτω Άκρων με Laser είναι Ανώδυνη

Πάρα πολλοί ασθενείς σκέφτονται τον πόνο που μπορεί να έχει οποιαδήποτε επέμβαση, προτού υποβληθούν σε αυτήν. Η θεραπεία με λέιζερ είναι σχετικά ανώδυνη και δεν προκαλεί σχεδόν καθόλου πόνο, σε σχέση με τις κλασσικές χειρουργικές μεθόδους θεραπείας των κιρσών κάτω άκρων. Αυτό που λένε όλοι οι ασθενείς μετά τη θεραπεία με laser είναι ότι το μόνο που τους πόνεσε λιγάκι ήταν ο φλεβοκαθετήρας που τοποθέτησε ο αναισθησιολόγος.

5. Η Θεραπεία των Κιρσών Κάτω Άκρων με Laser πραγματοποιείται με Τοπική Αναισθησία

Η θεραπεία με λέιζερ για τους κιρσούς κάτω άκρων γίνεται είτε με τοπική αναισθησία, είτε με ελαφριά μέθη για όσους το χρειάζονται.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου ΕΔΩ

Αγγειοχειρουργός Αλέξανδρος Ματθαίου

Διευθυντής Φλεβολογικού Κέντρου ΙΑΣΩ

Διευθυντής VenoCare Athens, Πρότυπο Κέντρο Φλεβικής Υγείας