Κηφισιά-ΑΕΚ LIVE STREAMING: Λίγες ημέρες μετά την ήττα από την Τσέλιε στην πρεμιέρα της league phase του Conference League, η ΑΕΚ αντιμετωπίζει στις 18:00 την Κηφισιά με στόχο την επιστροφή στις νίκες.
Η Ένωση θέλει να βγάλει αντίδραση και να εκμεταλλευτεί το αποτέλεσμα του ντέρμπι της Τούμπας προκειμένου να παραμείνει ψηλά στη βαθμολογία και να πάει πιο ήρεμη στη διακοπή των εθνικών ομάδων.
Η Κηφισιά από τη μεριά της, που θα χρησιμοποιήσει αυτή την αγωνιστική το γήπεδο του Ατρομήτου ως έδρα, είναι σαφώς πιο ξεκούραστη και θέλει να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις μία εβδομάδα μετά το σπουδαίο διπλό ενάντια στον ΟΦΗ.
Όσον αφορά στα αγωνιστικά ζητήματα, ο Σεμπάστιαν Λέτο δεν έχει διαθέσιμους τους Βιγιαφάνιες, Πέτκοφ και Σόουζα. Την 24μελή αποστολή αποτελούν οι: Ξενόπουλος, Ρόμπερτς, Ραμίρες, Σιμόν, Χουχούμης, Μποτία, Μαϊντάνα, Πόκορνι, Λαρουσί, Σμπώκος, Πόμπο, Έμπο, Ρουκουνάκης, Ντίας, Ρούμπεν Πέρεθ, Εσκιβέλ, Κωνσταντακόπουλος, Αμανί, Αντόνισε, Τζίμας, Τεττέη, Ζέρσον Σόουζα, Παντελίδης, Μούσιολικ
Από την άλλη, ο Μάρκο Νίκολιτς δεν υπολογίζει τους Περέιρα και Ζίνι. Θέση στην ενδεκάδα διεκδικούν οι Ζοάο Μάριο και Καλοσκάμης, που είναι εκτός ευρωπαϊκής λίστας, ενώ ο Σέρβος προπονητής πιθανότατα θα φρεσκάρει την ομάδα του χρησιμοποιώντας από την αρχή κάποιους παίκτες που στο Τσέλιε ήρθαν από τον πάγκο ή δεν έπαιξαν καθόλου.
Σημειώνεται πως αυτή θα είναι η έβδομη μονομαχία ανάμεσα στις δύο ομάδες, με την ΑΕΚ να είναι ως τώρα αήττητη σε έξι ματς για το πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ελλάδας Betsson, μετρώντας τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες, αμφότερες εκτός έδρας.
Οι πιθανές ενδεκάδες
Κηφισιά (Σ. Λέτο): Ξενόπουλος, Σιμόν, Μποτία, Πόκορνι, Χουχούμης, Ντίας, Πέρεθ, Παντελίδης, Πόμπο, Αντόνισε, Τετέι
ΑΕΚ: (Μ. Νίκολιτς): Στρακόσα, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Πένραϊς, Μάνταλος, Μαρίν, Καλοσκάμης, Ζοάο Μάριο, Κοϊτά, Γιόβιτς
Διαιτητής: Βεργέτης
Βοηθοί: Κωνσταντίνου, Μάτσας
4ος: Τικόζογλου
VAR: Σιδηρόπουλος, Μόσχου
Κηφισιά-ΑΕΚ LIVE STREAMING: Οι δηλώσεις Νίκολιτς
Η ΑΕΚ ξεκίνησε με το «αριστερό» τις υποχρεώσεις της στη League Phase του Conference League, γνωρίζοντας την ήττα με σκορ 3-1 από την Τσέλιε, η οποία ήταν και η πρώτη τη φετινή σεζόν.
Πλέον η Ένωση καλείται να αφήσει πίσω της το συγκεκριμένο ματς και να επιστρέψει στις νίκες, αρχής γενομένης από το δύσκολο παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής με αντίπαλο την Κηφισιά στο Περιστέρι (5/10, 18:00).
Μιλώντας στην κάμερα της Cosmote TV, ο προπονητής της ΑΕΚ, Μάρκο Νίκολιτς, μίλησε για τα συμπεράσματα που βγαίνουν από το ματς με την Τσέλιε, μετά και την ανάλυση που έκανε ο ίδιος και οι συνεργάτες του, τονίζοντας ότι περιμένει αντίδραση από τους παίκτες στο ματς κόντρα στους νεοφώτιστους.
Αναλυτικά:
Για την ήττα από την Τσέλιε και τα συμπεράσματα που έβγαλε, αναλύοντας με τους συνεργάτες του το παιχνίδι: «Ναι, αναλύσαμε το παιχνίδι, δεν κοιμηθήκαμε πολύ είναι η αλήθεια. Ισχύει ό,τι είπα μετά το παιχνίδι. Τώρα που έχω δεi ξανά το ματς, λυπάμαι περισσότερο. Δώσαμε τα πάντα στον αντίπαλο. Δυστυχώς, η ήττα μπορεί να έρθει μια φορά και ήρθε, αλλά τώρα πρέπει να την αφήσουμε στην ιστορία. Γιατί το πρόβλημα του συλλόγου στην πρόσφατη ιστορία του ήταν ότι υπέφερε υπερβολικά από ήττες και έτσι πήγαινε από τη μία στην άλλη.
Οπότε, πρέπει να την αφήσουμε πίσω μας και να παίξουμε με την Κηφισιά στο γήπεδο του Ατρόμητου σα να είναι ο τελικός του Champions League! Γιατί οι μεγάλες ομάδες, όπως είπα μετά το χθεσινό (σ.σ. προχθεσινό) ματς, ένα παιχνίδι σε τρεις μήνες μπορεί να το χάσουν. Αλλά δύο στη σειρά, με τίποτα. Οπότε πρέπει να επανέλθουμε σε νικηφόρα τροχιά και περιμένω αντίδραση από τους παίκτες».
Για τον αγώνα απέναντι στην Κηφισιά: «Παίξαμε μαζί τους ένα φιλικό παιχνίδι στην τελευταία διακοπή της FIFA. Πολύ… δυσάρεστη ομάδα, μπορεί να δει κανείς τα πρόσφατα αποτελέσματά της. Κανείς δεν παίζει ένα άνετο παιχνίδι απέναντί τους. Είναι πολύ επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις. Έχουν έναν παίκτη στην επίθεση, τον Τετέι, ο οποίος είναι πολύ απρόβλεπτος. Πολύ ταλαντούχος και πολύ γρήγορος. Το παιχνίδι τους έχει να κάνει κυρίως με αυτό: Άμεσο ποδόσφαιρο, δεύτερες μπάλες, αντεπιθέσεις. Επίσης, κάποιες φορές ξέρουν πώς να πιέσουν, αλλά και πώς να κτίσουν τις επιθέσεις τους, παρά τη δική σου πίεση.
Ίσως το όνομα του αντιπάλου να μην το αναδεικνύει αυτό, αλλά είναι ένα πολύ σοβαρό και απαιτητικό παιχνίδι μπροστά μας. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που έρχεται στο τέλος μιας πολύ δύσκολης περιόδους για εμάς. Αν δεν κάνω λάθος τα πέντε από τα επτά παιχνίδια ανάμεσα στα δύο παράθυρα της FIFA τα παίξαμε μακριά από το γήπεδό μας.
Συμπεριλαμβανομένου του τελευταίου αγώνα, με το πολυήμερο ταξίδι. Ακόμη δεν έχουμε επανέλθει, αλλά έχουμε την αυριανή (σ.σ. σημερινή) μέρα και την Κυριακή πριν από το παιχνίδι για να βρούμε φρέσκους παίκτες, ενέργεια, «πολεμιστές» και την κατάλληλη νοοτροπία για παιχνίδι. Γιατί αυτή θα τη χρειαστούμε πάνω από όλα. Ο τεχνικός της ΑΕΚ, Μάρκο Νίκολιτς τόνισε το πόσο σημαντικό είναι για την ομάδα του να βγάλει αντίδραση στο παιχνίδι με την Κηφισιά, αφήνοντας πίσω την κακή εμφάνιση και την ήττα από την Τσέλιε».
Κηφισιά-ΑΕΚ LIVE STREAMING: Οι δηλώσεις Ζοάο Μάριο
Ενόψει του αγώνα, ο Ζοάο Μάριο έκανε δηλώσεις στην Cosmote TV, σχολιάζοντας την ήττα στη Σλοβενία, την αντίδραση που καλείται να βγάλει η ομάδα του και τα όσα έχει συναντήσει στην Ένωση.
Αναλυτικά:
Για το αν είδε το ματς με την Τσέλιε και τι αίσθηση του άφησε: «Φυσικά, παρακολούθησα το παιχνίδι. Δεν ήταν το καλύτερο αποτέλεσμα, ήταν η πρώτη μας ήττα στη σεζόν. Μπορούμε να μάθουμε από αυτό. Ένα δύσκολο παιχνίδι για μια ευρωπαϊκή διοργάνωση, είναι πάντα δύσκολο να παίζεις εναντίον αυτών των αντιπάλων. Αλλά μπορούμε να δούμε το παιχνίδι σαν ομάδα και να διορθώσουμε κάποιες πτυχές του παιχνιδιού μας».
Για το αν θέλουν οι παίκτες να βγάλουν αντίδραση: «Ναι, είμαι περισσότερο από σίγουρος ότι όλοι γνωρίζουν πως είναι σαν ξυπνητήρι. Όταν χάνεις ένα παιχνίδι, λειτουργεί πάντα ως τέτοιο. Ειδικά τώρα που θα παίξουμε μακριά από το γήπεδό μας, πρέπει να αντιδράσουμε και να είμαστε ανταγωνιστικοί στο πρωτάθλημα. Να συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι κάνουμε, με το να είμαστε στις πρώτες θέσεις».
Για το τι περίμενε όταν ήρθε στην ΑΕΚ και τι συνάντησε: «Το απολαμβάνω γιατί βρήκα ένα πολύ καλό γκρουπ, με θετική ενέργεια παντού στον σύλλογο, είναι πολύ σημαντικό αυτό. Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος γιατί αυτή η ομάδα παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο, αυτό που απολαμβάνω ακόμη και στις προπονήσεις. Οπότε, είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ κι ελπίζω να βοηθήσω την ομάδα κατά τη διάρκεια της σεζόν».
Για την αγαπημένη του θέση: «Θα έλεγα ότι το πιο σημαντικό πράγμα για εμένα είναι να παίζω, να είμαι μέρος της ομάδας. Ως μέσος, στο “8” και στο “10” νιώθω πιο άνετα, αλλά συμβαίνει συχνά στην καριέρα μου να παίζω τόσες πολλές φορές αριστερά, να παίζω δεξιά. Δεν βλέπω το πρόβλημα σε αυτό. Οπουδήποτε με θέλει ο προπονητής θα είμαι έτοιμος».
Κηφισιά-ΑΕΚ LIVE STREAMING: Το κανάλι
Ένα παιχνίδι πρόκληση έχει η ΑΕΚ για την 6η αγωνιστική της Super League 1, που θα παίξει εκτός έδρας με την πολύ επικίνδυνη Κηφισιά.
Οι γηπεδούχοι έχουν δείξει τα… δόντια τους έχοντας ήδη 7 βαθμούς, ωστόσο η ΑΕΚ αποτελεί ένα πολύ υψηλό εμπόδιο.
Η αναμέτρηση Κηφισιά – ΑΕΚ θα μεταδοθεί ζωντανά από το Cosmote Sport 1HD στις 18:00