Κατάρρευση! Κλείνουν σούπερ μάρκετ, πολλές απολύσεις

Σούπερ μάρκετ: Απόφαση βόμβα από πασίγνωστη αλυσίδα σούπερ μάρκετ, που αναγκάζεται να κλείσει καταστήματά της, λόγω απανωτών περιστατικών κλοπής και επιθέσεων.

Πρόκειται για την 7η μεγαλύτερη αλυσίδα εκπτωτικών ειδών στις ΗΠΑ, η οποία πήρε την απόφαση να κλείσει 9 καταστήματα σούπερ μάρκετ σε μεγάλες πόλεις της Αμερικής. Η απόφαση αυτή σημαίνει και χιλιάδες απολύσεις.

Μιλάμε για την αλυσίδα εκπτωτικών ειδών Target, μία από τις πιο δημοφιλείς των ΗΠΑ.

Ποια καταστήματα σούπερ μάρκετ κλείνουν

Η εταιρεία θα κλείσει ένα κατάστημα στη γειτονιά Χάρλεμ της Νέας Υόρκης, δύο καταστήματα στο Σιάτλ, τρία καταστήματα στην περιοχή Σαν Φρανσίσκο-Όκλαντ και άλλα τρία στο Πόρτλαντ του Όρεγκον.

Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ ανακοίνωσε ότι θα κλείσει οριστικά τα καταστήματα αυτά στις 21 Οκτωβρίου.

«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να λειτουργούμε αυτά τα καταστήματα επειδή η κλοπή και το οργανωμένο έγκλημα λιανικής απειλούν την ασφάλεια των εργαζομένων αλλά και των πελατών μας και συμβάλλουν σε μη βιώσιμες επιχειρηματικές επιδόσεις», ανακοίνωσε η Target σε δελτίο τύπου της.

«Γνωρίζουμε ότι τα καταστήματά μας διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στις κοινότητές που λειτουργούν, αλλά μπορούμε να έχουμε επιτυχία μόνο εάν το περιβάλλον εργασίας και αγορών είναι ασφαλές για όλους».

Η Target, η οποία έχει σχεδόν 2.000 καταστήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχει μιλήσει ανοιχτά για το οργανωμένο έγκλημα λιανικής στα καταστήματά της. Εκπρόσωπός της δήλωσε ότι η κλοπή έχει οδηγήσει σε υψηλότερα επίπεδα συρρίκνωσης, ένας βιομηχανικός όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τις απώλειες από αγαθά που υπέστησαν ζημιά, λανθασμένη τοποθέτηση ή κλοπή.

Όταν η εταιρεία ανέφερε τα οικονομικά κέρδη του δεύτερου τριμήνου στα μέσα Μαΐου, ο διευθύνων σύμβουλος Brian Cornell είπε ότι το οργανωμένο έγκλημα λιανικής είχε εκτοξευθεί στα καταστήματά της. Πρόσθεσε ότι η συνολική συρρίκνωση αναμένεται να μειώσει την κερδοφορία της Target για ολόκληρο το έτος κατά περισσότερα από 500 εκατομμύρια δολάρια σε σύγκριση με την περσινή περίοδο.

Προσλήψεις σε σούπερ μάρκετ 2023: Όλες οι θέσεις εργασίας – ΕΔΩ τα βιογραφικά σας

Σε αναζήτηση εργαζομένων βρίσκονται μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ σε όλη τη χώρα. Διαβάστε στο xristika.gr πού και πώς θα στείλετε το βιογραφικό σας.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τις θέσεις που είναι ανοιχτές για προσλήψεις σε μεγάλα σούπερ μάρκετ σε όλη την Ελλάδα όπως ΑΒ Βασιλόπουλος, το My Market, τα Lidl, η Κρητικός και τα Bazaar.

Σε κάθε ενότητα θα βρείτε ενεργά links που θα σας παραπέμπουν στη λίστα με τις ανοιχτές θέσεις και στον σύνδεσμο μέσω του οποίου μπορείτε να στείλετε το βιογραφικό σας.

Προσλήψεις σε σούπερ μάρκετ 2023: Το ανθρώπινο δυναμικό της ΑΒ Βασιλόπουλος

Παρέχει στους ενδιαφερόμενους υποψηφί­ους δυνατότητες σταδιοδρομίας στους παρα­κάτω τομείς:

  • Στις Κεντρικές Διευθύνσεις (Διεύθυν­ση Λειτουργίας Καταστημάτων, Αγορές, Logistics, Διεύθυνση Ανάπτυξης & Τεχνικής Υποστήριξης, Marketing & Στρατηγικής, Οι­κονομική, Ανθρώπινοι Πόροι, Πληροφορι­κή, Εσωτερικός Έλεγχος, Νομική Υπηρεσία)
  • Στο χώρο των καταστημάτων, ως εκπαι­δευόμενα στελέχη (Διευθυντές, Υποδιευ­θυντές, Προϊστάμενοι τμημάτων)

Με σεβασμό στον άνθρωπο και με ενδιαφέρον για την επαγγελματική ανάπτυξη, στην ΑΒ Βασιλόπουλος υπάρχει το ιδανικό περιβάλλον για όσους θέλουν να κάνουν τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα, αλλά και για όσους φιλοδοξούν να αξιοποιήσουν και να αναπτύξουν περαιτέρω τις επαγγελματικές τους δεξιότητες!

Προσλήψεις σε σούπερ μάρκετ 2023: Το ανθρώπινο δυναμικό στα My Market

Oι αξίες μας χαράζουν τις βασικές κατευθύνσεις και αντικατοπτρίζουν τον τρόπο που ενεργούμε σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων μας. Ανταποκρινόμαστε με «ΣΥΝΕΠΕΙΑ» και «ΗΘΟΣ» στις ανάγκες των πελατών και των συνεργατών μας, ενώ λειτουργούμε με «ΠΑΘΟΣ», «ΤΟΛΜΗ» και «ΕΝΟΤΗΤΑ», προκειμένου να επιτύχουμε το όραμα της εταιρείας.

Δεσμευόμαστε έμπρακτα για τη «ΦΡΟΝΤΙΔΑ» των ανθρώπων μας!

  • Προσφέρουμε σε όλα τα μέλη της οικογένειας της METRO ένα σταθερό και αξιόπιστο περιβάλλον εργασίας, εξασφαλίζοντας μία ευχάριστη καθημερινότητα και χτίζοντας σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης
  • Βασιζόμαστε στους ανθρώπους μας, στη δέσμευσή τους, στον ενθουσιασμό τους και τους παρέχουμε ίσες ευκαιρίες ανάπτυξης και εξέλιξης, σε ένα περιβάλλον που προάγει την αξιοκρατία και υποστηρίζει τη δημιουργικότητα
  • Εστιάζουμε στην παρακίνηση και στην ενδυνάμωση της ομάδας μας, μέσω της διαρκούς εκπαίδευσης, επενδύοντας σε προγράμματα κατάρτισης και εξειδικευμένα σεμινάρια. Στόχος μας είναι η διεύρυνση της γνώσης και η ανάπτυξη των δεξιοτήτων και των ικανοτήτων των εργαζομένων μας, προκειμένου να ανταποκρίνονται με επιτυχία στις συνεχείς εξελίξεις και απαιτήσεις ενός σύγχρονου εργασιακού περιβάλλοντος
  • Στηρίζουμε τους ανθρώπους μας ώστε να αποκτήσουν όλα τα απαραίτητα εφόδια και να ανελιχθούν εσωτερικά, έχοντας υιοθετήσει το succession planning και δημιουργώντας εξατομικευμένα career paths
  • Αξιοποιούμε σύγχρονες μεθόδους και εργαλεία για την επιλογή και την ανάπτυξη του Ανθρώπινου Δυναμικού, όπως μεταξύ άλλων, κέντρα αξιολόγησης, ψυχομετρικά τεστ-εργαλεία, ασκήσεις προσομοίωσης και αξιολόγηση 360º

Στη METRO, είναι σημαντικό οι άνθρωποι μας να νιώθουν ασφαλείς και ικανοποιημένοι και να βλέπουν μακροπρόθεσμα τον εαυτό τους στην εταιρεία μας.

Προσλήψεις σε σούπερ μάρκετ 2023: Το ανθρώπινο δυναμικό της Lidl Hellas

Ο όμιλος Lidl ξεκίνησε τη Δεκαετία του ’30 στο χώρο του Χονδρικού & Λιανικού Εμπορίου ειδών διατροφής στη Νότια Γερμανία. Το πρώτο κατάστημα άνοιξε το 1973 στο Ludwigshafen και από τότε ξεκίνησε η επιτυχημένη πορεία της εταιρίας, αρχικά εντός Γερμανίας και κατά τη δεκαετία του 1990 σε όλη την Ευρώπη.

Από την έναρξη λειτουργίας του πρώτου καταστήματος έως και σήμερα, η Lidl δραστηριοποιείται σχεδόν σε κάθε χώρα της Ευρώπης, με περισσότερα από 10.000 καταστήματα και περίπου 200.000 εργαζόμενους συνολικά.

Στην Ελλάδα το πρώτο κατάστημα άνοιξε το 1999, ενώ πλέον λειτουργούν πάνω από 220.

Τέσσερις κεντρικές αποθήκες διανέμουν καθημερινά στα καταστήματα μας, ενώ το ανθρώπινο δυναμικό μας ανέρχεται σε πάνω από 5.000 εργαζόμενους.

Ξεκινώντας στη Lidl, εξασφαλίζετε μια καριέρα με αξιοκρατικά κριτήρια. Φιλοσοφία μας είναι να εξελίσσουμε τους αξιόλογους συνεργάτες μας, προσφέροντας ευκαιρίες ανάπτυξης.

Αμείβουμε τους συνεργάτες μας με μισθούς και παροχές άνω του μέσου όρου στην αγορά εργασίας.