Κατά της Folli Follie στρέφεται η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Folli Follie: Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις για τη Folli Follie Group.

Έπειτα από μαραθώνια συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, σύμφωνα με πληροφορίες, αποφάσισε να προχωρήσει σε νομικές ενέργειες κατά της εταιρείας.

Σύμφωνα με το capital.gr, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα προχωρήσει στην κατάθεση έγκλησης – μηνυτήριας αναφοράς στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η μήνυση θα κατατεθεί για μη παροχή αιτούμενων στοιχείων από την εταιρεία καθώς και «παρεμπόδιση ελέγχου».

Ήδη την περασμένη εβδομάδα, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έκανε δεκτό το αίτημα της εταιρείας για αναστολής της διαπραγμάτευσης της μετοχής της. Έκανε, μάλιστα, λόγο, σε ανακοίνωσή της, για «αδυναμία της εισηγμένης εταιρείας να παράσχει στοιχεία που αφορούν στις οικονομικές της καταστάσεις».

Η έγκληση θα κατατεθεί σύμφωνα με το Ν 1969/1991 (που αφορά εταιρείες επενδύσεων χαρτοφυλακίου, αμοιβαία κεφάλαια, διατάξεις εκσυγχρονισμού και εξυγιάνσεως της κεφαλαιαγοράς και άλλες διατάξεις), αρ.76 παρ. 8 το οποίο αναφέρει ότι: «Μέλη του διοικητικού συμβουλίου, διευθυντές και υπάλληλοι νομικών προσώπων, χρηματιστηριακοί εκπρόσωποι και χρηματιστές που εν γνώσει τους υποβάλλουν ψευδή ή ανακριβή στοιχεία στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ή παραλείπουν την υποβολή στοιχείων ή παρεμποδίζουν με οποιονδήποτε τρόπο τη διενέργεια ελέγχου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ή δημοσιεύουν ψευδή ή ανακριβή οικονομικά στοιχεία για την επιχείρηση τους τιμωρούνται με φυλάκιση και χρηματική ποινή μέχρι πενήντα εκατομμύρια δραχμές».

Υπενθυμίζεται ότι όλα ξεκίνησαν όταν το fund QCM, στις αρχές Μαΐου, κατηγόρησε τη Folli Follie για δημοσιοποίηση πλαστών οικονομικών στοιχείων.