Κάνεις παιδί, παίρνεις 75.000 ευρώ μπόνους: Δεν είναι πλάκα – Ανακοίνωση

Κι όμως όλο και περισσότερες επιχειρήσεις δίνουν στους εργαζομένους τους γερά μπόνους ώστε να κάνουν παιδιά. Άλλη μία έκανε τώρα τις ανακοινώσεις.

Βέβαια, κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει στην Ελλάδα, αλλά είναι ιδιωτικές πρωτοβουλίες που έρχονται από τη Νότια Κορέα, η οποία αμοίβει με πολύ υψηλά μπόνους τους εργαζόμενους που φέρνουν στη ζωή παιδιά, καθώς η υπογεννητικότητα είναι ένα σημαντικό θέμα.

Όπως πληροφορούμαστε από το Business Insider, η Ssangbangwool, μια εταιρεία εσωρούχων, δήλωσε την Πέμπτη ότι θα δώσει στους εργαζόμενους 22.400 δολάρια για το πρώτο τους παιδί, άλλα 22.400 δολάρια για το δεύτερο παιδί και 30.000 δολάρια για το τρίτο τους, σύμφωνα με την The Korea Herald.

Δεν είναι η πρώτη εταιρεία που το κάνει αυτό, είχε προηγηθεί λίγες μέρες νωρίτερα η κατασκευαστική Booyoung Group, με έδρα τη Σεούλ, η οποία είχε ανακοινώσει ότι θα δώσει ένα επίδομα 75.000 δολαρίων ανά παιδί σε υπαλλήλους που θα κάνουν παιδιά, σύμφωνα το CNN.

Ο Όμιλος Booyoung επέκτεινε το μπόνους σε υπαλλήλους που έκαναν από το 2021 και έπειτα. Οι υπάλληλοι της εταιρείας είχαν συνολικά τουλάχιστον 70 παιδιά από το 2021, επομένως η εταιρεία ετοιμάζεται να καταβάλει 5,25 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά στους εργαζομένους της άντρες και γυναίκες. Στη Σεούλ, οι δημοτικές αρχές δίνουν 750 δολάρια κάθε μήνα σε γονείς που έχουν παιδιά μέχρι τα μωρά τους να γίνουν ενός έτους.

Μπαμ με «νέα» πιστωτική κάρτα για όλους: Πώς βγαίνει

Ένα τεράστιο deal ανάμεσα σε δύο μεγάλες παίκτες της αγοράς «έκλεισε» τις προηγούμενες μέρες, με τις εταιρείας να δημιουργούν μία νέα πιστωτική κάρτα που θα φέρει τριγμούς στην αγορά και την Οικονομία.

Συγκεκριμένα, ο αμερικανός δανειστής Capital One αγοράζει την ανταγωνιστική Discover Financial για 35,3 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτή η συμφωνία ενώνει δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες πιστωτικών καρτών της Αμερικής.

Η εξαγορά της Discover από την Capital One αποτιμά τη μετοχή του μικρότερου αντιπάλου της κατά 27% πάνω από την τιμή κλεισίματος της ΠαρασκευήςΣύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, οι μέτοχοι της Discover θα λάβουν 1.0192 μετοχές Capital One για κάθε μία από αυτές.

«Μέσω αυτού του συνδυασμού, δημιουργούμε μια εταιρεία που βρίσκεται σε εξαιρετικά καλή θέση για να δημιουργήσει σημαντική αξία για τους καταναλωτές, τις μικρές επιχειρήσεις, τους εμπόρους και τους μετόχους, καθώς η τεχνολογία συνεχίζει να μεταμορφώνει την αγορά πληρωμών και τραπεζών», δήλωσε ο Richard Fairbank, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Capital One.

Η Capital One και η Discover δήλωσαν τη Δευτέρα ότι η συναλλαγή αναμένεται να δημιουργήσει συνέργειες δαπανών ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2027 και να προσφέρει απόδοση επενδυμένου κεφαλαίου 16% το 2027.

Οι εταιρείες δήλωσαν ότι αναμένουν ότι η συμφωνία θα κλείσει στα τέλη του 2024 ή στις αρχές του 2025.

Έχετε 15 μέρες για να πάρετε χιλιάδες ευρώ από τη Eurobank: Γιατί τα «χαρίζει»

Σκάει τη Δευτέρα 12 Φλεβάρη ένα τεράστιο πρόγραμμα από την τράπεζα Eurobank με χιλιάδες ευρώ αποζημίωση.

Όμως προσοχή, θα ισχύει μόνο για κάποιες μέρες, καθώς υπάρχει χρονικό περιθώριο.

Η ανακοίνωση της Eurobank αναφέρει πως από τη Δευτέρα 12/02 ανοίγει το νέο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου, που θα αφορά σε περίπου 400 εργαζομένους. Φυσικά, όπως όλα τα προγράμματα, όταν ένας εργαζόμενος αποχωρεί πριν τη συνταξιοδότηση θα πάρει ένα μεγάλο ποσό ως αποζημίωση. Όμως, αυτή τη φορά η τράπεζα προσφέρει και κάποια Bonus.

Σύμφωνα με το euro2day, από τις 12/02 έως τις 16/02 οι εργαζόμενοι θα μπορούν εκφράσουν την θέλησή τους να αποχωρήσουν από την εργασία τους. Θα αφορά στο 10% των εργαζομένων και σε όσους  έχουν γεννηθεί πριν την 1η Ιανουαρίου 1972 και βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το ποσό είναι διόλου ευκαταφρόνητο. Αγγίζει τις 160.000 ευρω.

Εκτός από την αποζημίωση, η Eurobank δίνει και Bonus

Πέραν της εφάπαξ καταβολής της αποζημίωσης, το νέο πρόγραμμα παρέχει άλλες τρεις εναλλακτικές sabbatical, όπου ο εργαζόμενος θα λάβει ένα ποσοστό του εφάπαξ και το υπόλοιπο ποσό σε μηνιαίο μισθό μέχρι τη λήξη του sabbatical που θα επιλέξει, χωρίς ο μισθός να είναι χαμηλότερος από τη ΣΣΕ. Συγκεκριμένα:

  • 2ετές sabbatical (σ.σ. αναγκαστική άδεια). Ο εργαζόμενος θα λάβει ένα ποσοστό της αποζημίωσης μπροστά και εν συνεχεία θα αμείβεται για δύο έτη με το υπόλοιπο.
  • 5ετές sabbatical.
  • 7ετές sabbatical. Στην περίπτωση που ο εργαζόμενος επιλέξει το εν λόγω πρόγραμμα θα λάβει, σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, το 50% της εφάπαξ αποζημίωσης μπροστά και εν συνεχεία το 70% του μηνιαίου μικρού μισθού. Ωστόσο, από την 1η Ιανουαρίου 2025, η σύμβασή του θα μετατραπεί σε μερικής απασχόλησης, προκειμένου να καλυφθεί η χρηματική διαφορά μεταξύ του ελάχιστου μισθού και του ορίου της Συλλογικής Σύμβασης Εργαζομένων.

Με βάση τις πληροφορίες, το πρόγραμμα θα εμπεριέχει και μια σειρά πρόσθετων παροχών και διευκολύνσεων, όπως η οικογενειακή ιατροφαρμακευτική κάλυψη της οικογένειας για 5 χρόνια και η παροχή 4 μισθών για κάθε παιδί ηλικίας έως 22 ετών.

«Μπαμ» με λεφτά… δωρέαν από Εθνική, Alpha, Eurobank, Πειραιώς

Πλέον η μεταφορά των χρημάτων από τράπεζες (Εθνική, Alpha, Eurobank, Πειραιώς) θα γίνεται χωρίς καμία χρεώση σε μόλις 10 δεύτερα. Αυτή είναι η τελευταία οδηγία της ΕΕ.

Σύμφωνα με νέα νομοθεσία που εγκρίθηκε από το Κοινοβούλιο, πλέον οι τράπεζες θα πρέπει να κάνουν τις μεταφορές χρημάτων άμεσα και μάλιστα κάτω από 10 δευτερόλεπτα στους τραπεζικούς λογαριασμούς πελατών λιανικής και επιχειρήσεων σε ολόκληρη την ΕΕ.

Η αλλαγή αυτή θα γίνει ώστε να διασφαλιστεί ότι οι πελάτες δεν θα χρειάζεται πλέον να περιμένουν για την είσοδο των χρημάτων τους στους λογαριασμούς τους και να ενισχυθεί η ασφάλεια των τραπεζικών πληρωμών.

Οι νέοι κανόνες από την ΕΕ επιβάλλουν στις τράπεζες και άλλους παρόχους υπηρεσιών πληρωμών να διασφαλίζουν την άμεση και οικονομικά προσιτή εκτέλεση των μεταφορών χρημάτων, χωρίς έξτρα χρέωση. Το κείμενο ανανεώνει τους κανόνες για τον Ενιαίο Χώρο Πληρωμών σε Ευρώ (SEPA) και επικαιροποιεί τη διαδικασία για την ενίσχυση της ασφάλειας και τη διαφάνειας των πληρωμών.

Με τους νέους κανόνες, οι πληρωτές θα μπορούν να επαληθεύουν αμέσως αν οι πληρωμές τους έχουν πραγματοποιηθεί, ενώ οι παροχείς υπηρεσιών πληρωμών θα πρέπει να λαμβάνουν μέτρα για την πρόληψη της απάτης. Τα κράτη μέλη έχουν 12 μήνες για να εφαρμόσουν τον νέο κανονισμό.

Τονίζεται ότι δεν θα υπάρξει αύξηση στις χρεώσεις και πώς οι παρόχοι υπηρεσιών δεν θα μπορούν να χρεώνουν υψηλότερες δαπάνες για άμεσες συναλλαγές σε ευρώ από ό,τι για παρόμοιες μη άμεσες συναλλαγές.

Όπως αναφέρει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, οι άμεσες μεταφορές ποσών σε ευρώ θα εκτελούνται άμεσα (ανεξάρτητα από την ημέρα ή την ώρα που δίνεται η εντολή) και τα χρήματα θα πρέπει να φτάνουν στο λογαριασμό του παραλήπτη μέσα σε δέκα δευτερόλεπτα. Ο πληρωτής θα πρέπει επίσης να ενημερώνεται στο ίδιο διάστημα για το αν τα μεταφερόμενα χρηματικά ποσά έχουν τεθεί στη διάθεση του δικαιούχου.

Τράπεζες: Ο τιμοκατάλογος χρέωσης για ό,τι κάνουμε – Μας τα αρπάζουν από παντού!

ΤράπεζεςΣτην καταφυγή της λύσης των «προμηθειών» έχουν προσφύγει οι τράπεζες που χρεώνουν κάθε ενέργεια που κάνουμε!

Την στιγμή που εδώ και μήνες η κυβέρνηση έχει ζητήσει από τις συστημικές τράπεζες να περιορίσουν τις προμήθειες που ζητούν για συναλλαγές από τους πολίτες, οι ίδιες ετοιμάζονται να ανακοινώσουν «χαράτσι» 0,50 ευρώ για συγκεκριμένες συναλλαγές.

Τα ποσά:

  • Μεταφορά χρήματων από τον λογαριασμό μιας τράπεζας σε λογαριασμό άλλης (1€ – 5€ για ποσά έως 12.500€)
  • Πληρωμή λογαριασμών ενέργειας ή κινητής τηλεφωνίας (0,30 – 0, 40 €)
  • Ανανέωση χρεωστικής κάρτας όταν λήγει (5 – 6 €)
  • Συνδρομή πιστωτικής κάρτας (25 – 100 €)
  • Επανέκδοση κάρτας σε περίπτωση φθοράς, απώλειας ή κλοπής (5 – 6 €)
  • Δάνεια: Αιτήματα για τροποποίηση στεγαστικού δανείου (αλλαγή προγράμματος ή της διάρκειας αποπληρωμής) από 50 έως 250€
  • Ενοίκια: Για τη μεταφορά του ποσού από τον λογαριασμό του ενοικιαστή στον ιδιοκτήτη (3 – 4,50€).

Με δεδομένο ότι δεν προβλέπεται πλέον νέα αύξηση των επιτοκίων, οι τράπεζες αναζητούν νέους τρόπους να αυξήσουν τα έσοδά τους – με επικρατέστερο το σενάριο της πάγιας μηνιαίας χρέωσης ύψους 0,50 ευρώ στους λογαριασμούς.

Πιο αναλυτικά, το νέο σχέδιο αφορά τους καταθετικούς λογαριασμούς, που προσφέρουν τη δυνατότητα για πληρωμές, μεταφορά κεφαλαίων, χρήση κάρτας κ.α. και όχι τους απλούς αποταμιευτικούς λογαριασμούς (που όμως δεν δίνουν τη δυνατότητα πληρωμών ή χρεωστικής κάρτας για αναλήψεις).

Την ίδια στιγμή, οι τράπεζες έχουν προχωρήσει σε μείωση προμήθειας για ανάληψη μετρητών από ΑΤΜ άλλης τράπεζας.

Από 1/1/2024 και σταθερά για 3 έτη:

Τράπεζα Πειραιώς: από 3€ σε 2€

– Εθνική Τράπεζα: από 2,60€ σε 1,90 €

– Alpha Bank: από 2,50€ σε 1,80 €

 Eurobank: από 2,50€ σε 1,80 €

– Attica Bank: από 2€ σε 1,50 €.