Καιρός: «Κόλαση» στην Ελλάδα! Καύσωνας μέχρι τέλος του μήνα – Δείτε τις θερμοκρασίες

Καιρός: Οι ισχυροί βοριάδες δίνουν τη θέση τους στον καύσωνα. Η εξέλιξη του καιρού μέχρι το τέλος του μήνα. Πάνω από 40 για μέρες ο υδράργυρος. Όλες οι λεπτομέρειες στο xristika.gr.

Ακραίες θερμοκρασίες καταγράφονται σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης, σε ένα φαινόμενο πρωτόγνωρο για χώρες όπως η Βρετανία. Η αύξηση των φαινομένων αυτών οφείλεται στην κλιματική αλλαγή, όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, καθώς τα αέρια που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου ενισχύουν την ένταση, τη διάρκεια και τη συχνότητά τους.

Στη χώρα μας, εξασθενημένος φαίνεται -σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία- να φθάνει ο καύσωνας που ταλαιπωρεί τη δυτική Ευρώπη. Σύμφωνα με το αμερικανικό προγνωστικό μοντέλο (GFS), η θερμή εισβολή τις τελευταίες ημέρες του Ιουλίου θα ανεβάσει τη θερμοκρασία στους 42-43 βαθμούς Κελσίου, στην περιοχή της Θεσσαλίας.

Δείτε το βίντεο με τις θερμοκρασίες μέχρι το τέλος του μήνα:

Καιρός: Πότε θα φτάσει ο καύσωνας στην Ελλάδα, πού θα χτυπήσει 43άρια ο υδράργυρος

Στη χώρα μας οι μετεωρολόγοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί για τον καιρό και λένε ότι η ζέστη δεν θα είναι αφόρητη.

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, σε ανάρτησή του στο Facebook, γράφει «Ζέστη ναι, καύσωνας όχι».

Την ίδια ώρα, ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, τόνισε ότι το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά, θα φτάσει τους 36-38 βαθμούς και τοπικά στα δυτικά και 39 βαθμούς Κελσίου.

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας προβλέπεται τη Δευτέρα.

Τέλος, ο Σάκης Αρναούτογλου μοιράστηκε στο Facebook μία φωτογραφία όπου παρουσιάζονται οι θερμοκρασίες μέχρι και τις 25 Ιουλίου, για να υπολογίσετε πού θα φτάσει ο υδράργυρος στην περιοχή σας.

Η μέση πορεία της μέγιστης θερμοκρασίας στη χώρα μας το επόμενο 10ήμερο με μια μόνο ματιά!

Για να υπολογίστε με αρκετή ακρίβεια τη θερμοκρασία στην περιοχή σας διαβαστε προσεκτικά το κείμενο στο μετεόγραμμα σας παρακαλώ!

Για να μη χάνετε τον…καιρό σας 😉

Με εκτίμηση
Σάκης Αρναούτογλου