Julius Lothar Meyer: Στον χημικό, καθηγητή και συγγραφέα Julius Lothar Meyer (Τζούλιους Λόθαρ Μάγιερ) είναι αφιερωμένο το σημερινό doodle της Google καθώς σήμερα, 19 Αυγούστου 2020, συμπληρώνονται 190 χρόνια από τη γέννησή του.
Ο Julius Lothar Meyer ήταν ένας από τους δύο επιστήμονες που ανακάλυψαν σχεδόν ταυτόχρονα και χωρίς να συνεργάζονται τον περιοδικό νόμο των χημικών στοιχείων και ένας από τους πρωτοπόρους των πρώιμων περιοδικών πινάκων.
Έχοντας γεννηθεί σε οικογένεια γιατρών στο Βάρελ της Γερμανίας, αρχικά αφιερώθηκε στην ιατρική επιστήμη. Ωστόσο σύντομα στράφηκε στη βιοχημεία.
Πήρε διδακτορικό το 1858 και την επόμενη χρονιά άρχισε την καριέρα του ως καθηγητής επιστημών.
Το 1864 δημοσίευσε διδακτικές σημειώσεις υπό τον τίτλο «Die modernen Theorien der Chemie» («Θεωρία Σύγχρονης Χημείας»).
Η πραγματεία περιλάμβανε ένα στοιχειώδες σύστημα για την οργάνωση 28 στοιχείων, βασισμένο στο ατομικό βάρος, πρόδρομο του σύγχρονου περιοδικού πίνακα.
Το 1868 δημιούργησε έναν πιο ολοκληρωμένο πίνακα αλλά πριν τον δημοσιεύσει, ο Ρώσος χημικός Νμίτρι Μεντελέγιεφ δημοσίευσε τη δική του εργασία βάσει της οποίας όλα τα τότε γνωστά στοιχεία είχαν τοποθετηθεί σε έναν πίνακα.
Ο Μεντελέγιεφ κατάφερε να πάρει τη θέση του στην ιστορία νωρίτερα από τον Μάγιερ, ο οποίος το 1870 κατάφερε να κάνει τη διαφορά.
Η γραφική αναπαράσταση της σχέσης του ατομικού όγκου με το ατομικό βάρος παρείχε ισχυρές αποδείξεις για τον περιοδικό νόμο που περιγράφει επαναλαμβανόμενα μοτίβα μεταξύ των στοιχείων.
Ο Julius Lothar Meyer παντρεύτηκε, το 1866, την Γιοχάνα Βόλκμαν.
Το 1882 τιμήθηκε με το μετάλλιο Ντέιβι ενώ στις 11 Απριλίου 1895 πέθανε στο Τύμπιγκεν της Γερμανίας.
Τα doodle είναι οι διασκεδαστικές, απρόσμενες και ορισμένες φορές αυθόρμητες αλλαγές που πραγματοποιούνται στο λογότυπο της Google για να γιορτάσουμε αργίες, επετείους και τον βίο διάσημων καλλιτεχνών, πρωτοπόρων και επιστημόνων.
Το 1998, όταν ακόμα η Google δεν είχε γίνει ανώνυμη εταιρεία, η ιδέα των doodle γεννήθηκε όταν οι ιδρυτές της εταιρείας, ο Larry και ο Sergey, πειραματίστηκαν με το εταιρικό λογότυπο για να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο φεστιβάλ Burning Man στην έρημο της Νεβάδας.
Τοποθέτησαν ένα σκίτσο μιας ξύλινης φιγούρας πίσω από το δεύτερο “o” της λέξης Google. Το αναθεωρημένο λογότυπο προοριζόταν ως αστείο μήνυμα για τους χρήστες Google ότι οι ιδρυτές της Google βρίσκονταν “εκτός γραφείου”. Αν και το πρώτο doodle ήταν σχετικά απλό, αποτέλεσε της γένεση της ιδέας της διακόσμησης του εταιρικού λογότυπου για τον εορτασμό αξιοσημείωτων γεγονότων.
Δύο χρόνια αργότερα, το 2000, ο Larry και ο Sergey ζήτησαν από τον σημερινό webmaster Dennis Hwang, ο οποίος τότε ήταν εκπαιδευόμενος, να δημιουργήσει ένα doodle για την Ημέρα της Βαστίλης.
Οι χρήστες μας το αγάπησαν τόσο που ο Dennis διορίστηκε αρχισχεδιαστής doodle της Google και τα doodle άρχισαν να εμφανίζονται ολοένα και συχνότερα στην αρχική σελίδα Google. Αρχικά, τα doodle συνόδευαν συνήθως τις μεγάλες, γνωστές γιορτές.
Σήμερα, τιμούν μια μεγάλη ποικιλία από εκδηλώσεις και επετείους, από τα γενέθλια του John James Audubon μέχρι το Ice Cream Sundae (παγωτό με γαρνιτούρα).
Με την πάροδο του χρόνου, η ζήτηση για doodle αυξήθηκε τόσο στις ΗΠΑ όσο και διεθνώς.
Η δημιουργία τους αποτελεί τώρα ευθύνη μιας ομάδας ταλαντούχων εικονογράφων (τους αποκαλούμε σκιτσογράφους) και μηχανικών.
Γι’ αυτούς, πρόκειται πλέον για μια ομαδική προσπάθεια να προσδώσουν ζωντάνια στην αρχική σελίδα του Google και να φέρουν χαμόγελα στα πρόσωπα των χρηστών Google σε ολόκληρο τον κόσμο.
Η ομάδα έχει δημιουργήσει πάνω από 2000 doodle για τις αρχικές σελίδες μας σε ολόκληρο τον κόσμο.
Μια ομάδα υπαλλήλων της Google συναντώνται σε τακτά χρονικά διαστήματα και ανταλλάσσουν ιδέες για τα γεγονότα που θα τιμηθούν με ένα doodle. Οι ιδέες για τα doodle προέρχονται από πάμπολλες πηγές, συμπεριλαμβανομένων των υπαλλήλων της Google και των χρηστών Google. Όταν επιλέγουμε ένα doodle, μας ενδιαφέρει κυρίως να τιμήσουμε συναρπαστικά γεγονότα και επετείους που αντανακλούν το χαρακτήρα και την αγάπη της Google για την καινοτομία.
Υπάρχει μια ολόκληρη ομάδα εικονογράφων (τους αποκαλούμε σκιτσογράφους) και μηχανικών πίσω από κάθε doodle που βλέπετε.
Η ομάδα doodle χαίρεται πάντα όταν οι χρήστες μοιράζονται τις ιδέες τους – μπορείτε να στέλνετε τις ιδέες σας για το επόμενο Google Doodle στη διεύθυνση proposals@google.com.
Ο Παναθηναϊκός νίκησε 68-61 τον Ολυμπιακό και έκανε το 14/14 στη Stoiximan.gr Basket League. Τρία…
aade.gr - λοταρία αποδείξεων - TAXISnet: Πραγματοποιήθηκε η νέα λοταρία αποδείξεων από την ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή…
"Πρέπει να το δούμε ως την κατάλληλη στιγμή, το συζητάμε 25 χρόνια, όλοι ξέρουν ποια…
Θέση κατά της συμμετοχής της εκκλησίας στα συλλαλητήρια για το Σκοπιανό παίρνει ο μητροπολίτης Μεσσηνίας,…
Νεκρός βρέθηκε ο επιβάτης (περίπου 60 ετών) του Blue Star Naxos που πήδηξε στη θάλασσα…
Τις 600.000 πλησιάζουν τα ανασφάλιστα οχήματα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους, με ό,τι μπορεί να…