Google Maps: Με αυτό το «κόλπο» μπορείς να «κρύψεις» το αυτοκίνητό σου

Google Maps: Με αυτό τον απλό τρόπο μπορείς να «σβήσεις» το αυτοκίνητό σου από το Google Maps. Πώς μπορούμε να τα θαμπώσουμε; Όλες οι λεπτομέρειες στο xristika.gr.

Ριζικές αλλαγές στον τρόπο που μετακινούμαστε έχουν επιφέρει οι χάρτες της Google, οι οποίοι μας επιτρέπουν να περιηγηθούμε σε περιοχές που μας είναι άγνωστες, απαλλάσσοντάς μας από το άγχος του μήπως χαθούμε.

Χείρα βοηθείας προσφέρει και η λειτουργία Google Street View, η οποία αποτελεί μία ψηφιακή αναπαράσταση του περιβάλλοντος χώρου που απαρτίζεται από εκατομμύρια πανοραμικές εικόνες.

Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να ενημερωθούμε για το πώς μοιάζει το σημείο προορισμού που μας ενδιαφέρει κάτι που μας διευκολύνει σημαντικά κατά το ταξίδι μας.

Το περιεχόμενο του Street View προέρχεται από δύο πηγές, την Google και τους χρήστες, ενώ διευκρινίζεται ότι λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπόψη η προστασία του απορρήτου των χρηστών της.

Επομένως, κατά τη δημιουργία περιεχομένου στο Street View, η εταιρεία ενημερώνει τους χρήστες ότι δεν πρέπει να δημοσιεύονται φωτογραφίες στα οποία είναι δυνατή η αναγνώριση ατόμων ή των αυτοκινήτων τους.

Κρίνεται, λοιπόν, απαραίτητο να εφαρμόζεται το εργαλείο θαμπώματος, ώστε να καθίσταται αδύνατη η δημοσίευση ατόμων ή των οχημάτων τους.

Πολλές φορές, ωστόσο, το θάμπωμα στις φωτογραφίες δεν είναι… τέλειο, και κατά συνέπεια ενδέχεται να εμφανίζονται στοιχεία που υπόκεινται στην αυστηρή πολιτική απορρήτου της εταιρείας.

Η Google προσφέρει τη δυνατότητα επίλυσης του προβλήματος, μέσω μίας ιδιαίτερα απλής διαδικασίας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επισκεφτείτε το Google Street View.

Στη συνέχεια πρέπει επιλέξετε τις τρεις κάθετες τελείες στο δεξί πάνω άκρο της οθόνης σας (σε smartphone) και μετά να πατήσετε «Αναφορά προβλήματος» (συνοδεύεται από μία μαύρη σημαία). Πρέπει να σημειωθεί ότι σε λάπτοπ ή σταθερό υπολογιστή οι τρεις τελίτσες εμφανίζονται στο αριστερό πάνω άκρο της σελίδας.

Κατόπιν, θα ανακατευθυνθείτε σε μία νέα σελίδα, όπου – μεταξύ άλλων – εμφανίζεται η εικόνα της περιοχής (προεπισκόπηση εικόνας) και ένα κόκκινο τετράγωνο, για εστίαση στο σημείο της εικόνας που θέλετε να θαμπώσετε.

Στη συνέχεια η Google σας ζητά να αναφέρετε τον λόγο που θέλετε να αλλοιώσετε την εικόνα. Ειδικότερα, πρέπει να επιλέξετε τι θέλετε να θαμπώσετε (π.χ. πρόσωπο, αυτοκίνητο ή πινακίδα κυκλοφορίας, σπίτι κ.ο.κ.) και στη συνέχεια να αναφέρετε το πρόβλημα που υπάρχει στη συγκεκριμένη εικόνα.

Τέλος, καλείστε να πληκτρολογήσετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας και να υποβάλετε το αίτημά σας στη Google. Η τελευταία θα επεξεργαστεί το αίτημά σας και θα θολώσει το αυτοκίνητό σας.

Google Maps: Μεγάλη αλλαγή! Η νέα λειτουργία που κάνει την καθημερινότητά μας ευκολότερη

Η νέα υπηρεσία της Google είναι διαθέσιμη για smartphone με λειτουργικό Android ή iOS και μπορεί ήδη να χρησιμοποιηθεί και στην Ελλάδα. Όλες οι λεπτομέρειες στο xristika.gr.

Μια νέα λειτουργία προστέθηκε στους χάρτες της αμερικάνικης εταιρείας Google, και δίνει την δυνατότητα στους χρήστες του Google Maps να καλέσει ακόμα… και ταξί.

H νέα αυτή αλλαγή θα διευκολύνει τους χρήστες της εφαρμογής στην καθημερινότητά τους.

Μια νέα λειτουργία προστέθηκε στους χάρτες της αμερικάνικης εταιρείας Google, και δίνει την δυνατότητα στους χρήστες του Google Maps να καλέσει ακόμα… και ταξί.

H νέα αυτή αλλαγή θα διευκολύνει τους χρήστες της εφαρμογής στην καθημερινότητά τους.

Google Maps
Google Maps: Τι πρέπει να κάνει ο χρήστης

Ειδικότερα, ο χρήστης αυτό που πρέπει να κάνει είναι να επιλέξει στους Χάρτες της Google την διαδρομή καταχωρώντας, όπως και σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις, το αρχικό σημείο που βρίσκεται και το σημείο προορισμού.

Έπειτα από το παραπάνω ο χρήστης θα διαπιστώσει ότι στους Χάρτες, στην μπάρα με τις επιλογές μετακίνησης (όχημα, ΜΜΜ και πεζή), η Google έχει προσθέσει πλέον και τα ταξί.

Μάλιστα, εκτός από τον εκτιμώμενο χρόνο για να φτάσει κανείς στον προορισμό που έχει επιλέξει, οι Χάρτες παρουσιάζουν κατά προσέγγιση και το αντίτιμο που θα κληθεί να πληρώσει ο χρήστης.

Εκτός από αυτά τα Google Maps δίνουν στον χρήστη την επιλογή μεταξύ συμβατικού ή φιλικότερου προς το περιβάλλον ταξί (υβριδικού ή ηλεκτρικού), ενώ παρουσιάζουν live των αριθμό των ταξί που βρίσκονται κοντά στον χρήστη, αλλά και τον εκτιμώμενο χρόνο που θα χρειαστεί για να φτάσουν σε αυτόν.

Η νέα υπηρεσία της Google είναι διαθέσιμη για smartphone με λειτουργικό Android ή iOS και μπορεί ήδη να χρησιμοποιηθεί και στην Ελλάδα, ενώ, προς το παρόν τουλάχιστον δεν είναι διαθέσιμη για desktop ή laptop. Κατεβάζοντας τέλος και την σχετική εφαρμογή «Freenow» ο χρήστης μπορεί να καλέσει άμεσα το ταξί της επιλογής του.

Google MapsQ Η άγνωστη λειτουργία του με την οποία κερδίζεις χρήματα

Η άγνωστη λειτουργία των Google Maps που σε βοηθά να γλιτώσεις λεφτά. Eπιτρέπει στους οδηγούς να αραιώσουν τις επισκέψεις στα πρατήρια υγρών καυσίμων, εξοικονομώντας χρήματα. Όλες οι λεπτομέρειες στο xristika.gr.

Με την ακρίβεια στα καύσιμα να επελαύνει, οι οδηγοί αναζητούν τρόπους προκειμένου να αποφύγουν τις συχνές επισκέψεις στην αντλία.

Χείρα βοηθείας σε αυτή την προσπάθειά τους παρέχουν τα Google Maps που επιτρέπουν στους οδηγούς να επιλέξουν τη διαδρομή με τη χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου.

Πρόκειται για μια σχετικά καινούργια υπηρεσία των Χαρτών της Google που από τις αρχές Σεπτεμβρίου είναι διαθέσιμη και στην Ελλάδα, όπως είχε ανακοινώσει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Google Maps: Πώς εξοικονομώ χρήματα

Το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης είναι να «ανοίξει» το Google Maps και να επιλέξει τον προορισμό του. Ακολούθως, πρέπει να πατήσει στις τρεις οριζόντιες τελείες στη δεξιά πάνω γωνία της οθόνης και να επιλέξει «Επιλογές Διαδρομής».

Εν συνεχεία πατάει «Διαδρομές με αποδοτικότερη κατανάλωση καυσίμου», αλλά και «Τύπος κινητήρα», επιλέγοντας ανάμεσα σε βενζίνη, diesel, ηλεκτρικό και υβριδικό. Στη συνέχεια θα εμφανιστεί στον χάρτη η διαδρομή με τη χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι προεπιλεγμένη (by default) επιλογή είναι η βενζίνη.

Ο τύπος κινητήρα αποτελεί μία βασική παράμετρο για την Google, προκειμένου να χαράξει την αποδοτικότερη διαδρομή. Για παράδειγμα αν το αυτοκίνητο του χρήστη είναι πετρελαιοκίνητο τότε η υπηρεσία ενδέχεται να εμφανίσει μία διαδρομή που περιλαμβάνει κίνηση σε αυτοκινητόδρομο. Στον αντίποδα, για ένα υβριδικό ή ηλεκτρικό όχημα, η διαδρομή που θα χαραχθεί θα αφορά σε αστικό περιβάλλον ώστε να αξιοποιηθεί η ανάκτηση της ενέργειας κατά το φρενάρισμα.

Όπως φαίνεται και στην παραπάνω φωτογραφία, για μία διαδρομή από το Χίλτον στον Πειραιά, το Google Maps δείχνει ότι μέσω της Λεωφ. Συγγρού, η διάρκεια ανέρχεται σε 27 λεπτά (12 χλμ.) και η εξοικονόμηση βενζίνης φτάνει το 5%.

Σημειωτέον ότι η υπηρεσία εξοικονόμησης καυσίμου της Google συνδράμει καθοριστικά και στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2), καθιστώντας τις πόλεις πιο βιώσιμες.

Google Maps: Τέλος οι κλήσεις – Η μεγάλη αλλαγή

Αυτό είναι το νέο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Οδικής Ασφάλειας 2021-2030 του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Με την εφαρμογή του εν λόγω σχεδίου, το υπουργείο προσβλέπει σε μείωση των νεκρών και των σοβαρά τραυματιών από τροχαία έως και 50% έως το 2030.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των «Νέων», το σχέδιο αποτελείται τους εξής βασικούς πυλώνες:

Ολοκληρωμένος Νόμος Οδικής Ασφάλειας, με επικαιροποιημένο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Αποτελεσματικό Σύστημα Διαχείρισης Παραβάσεων Συστηματικότερη Επιτήρηση της Οδικής Ασφάλειας

Συνεκτικό Πρόγραμμα Βελτιώσεων στο Υπεραστικό Δίκτυο Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Επεμβάσεων στις Πόλεις

Το Εθνικό Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας, που έχει ήδη συγκροτηθεί από το υπουργείο  Υποδομών και Μεταφορών σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Συστηματική Δεκαετή Επικοινωνιακή Πολιτική Ευαισθητοποίησης του κοινού Σύσταση Εθνικού Ταμείου Οδικής Ασφάλειας.

«Δρομολογείται η αναμόρφωση του κυρωτικού πλαισίου του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας με στόχο τη συμμόρφωση των οδηγών και την επιβολή δίκαιων ποινών, που να αντιστοιχούν στη σοβαρότητα της κάθε παράβασης και να αφορούν κυρίως στον οδηγό και όχι στο όχημα, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιείται από περισσότερους από έναν οδηγούς» υπογράμμισε ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Για ποιες παραβάσεις αυστηροποιούνται οι ποινές Όπως έχει γίνει γνωστό, με το νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας θα τιμωρείται ο οδηγός και όχι το όχημα, με αποτέλεσμα να μην αφαιρούνται οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας, αλλά το δίπλωμα του οδηγού.

Επίσης, υπάρχουν κάποιες παραβάσεις, για τις οποίες οι ποινές θα είναι πιο αυστηρές με το νέο πλαίσιο.

Πιο συγκεκριμένα:

Η υπέρβαση ταχύτητας,

Η μη χρήση κράνους και ζώνης,

Η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ,

Η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση,

Το ζήτημα της αντιμεης μετά το ατύχημα.