Γιατί δεν πιάνουν τα κανάλια; Δείτε τι πρέπει να κάνετε

Τηλεόραση: Προχωρά η δεύτερη ψηφιακή μετάβαση. Ποιες περιοχές έχασαν το τηλεοπτικό σήμα και τι πρέπει να κάνουν οι τηλεθεατές για να το επαναφέρουν. Όλες οι λεπτομέρειες στο xristika.gr.

Aν δε βλέπετε πλέον κανένα κανάλι στην τηλεόραση ο λόγος είναι ότι άλλαξαν οι συχνότητες και πλέον χρειάζεται να συντονίσετε ξανά τα κανάλια στο δέκτη σας.

Από την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου ισχύει νέος χάρτης για τις συχνότητες σε Αττική, νότια Εύβοια, Αργολίδα και τμήμα του νομού Αρκαδίας, καθώς ΕΡΤ και Digea από κοινού προχωρούν στη δεύτερη ψηφιακή μετάβαση.

Τηλεόραση: Για ποιους δεν παίζουν τα κανάλια

Θα χρειαστεί να επανασυντονίσουν τον δέκτη τους (τηλεόραση ή αποκωδικοποιητή) όσοι κάτοικοι λαμβάνουν επίγειο ψηφιακό σήμα από τα κέντρα εκπομπής που περιλαμβάνονται στους πίνακες:

Πλέον το τηλεοπτικό πρόγραμμα θα μεταδίδεται σε νέες συχνότητες και ο επανασυντονισμός είναι απαραίτητος καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα χαθούν όλα τα κανάλια και οι τηλεθεατές θα βλέπουν μαύρο στις οθόνες.

Σε ορισμένες περιπτώσεις ίσως χρειαστεί η επαναφορά του δέκτη στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις.

Τηλεόραση: Ο νέος συντονισμός στα ψηφιακά κανάλια

Για την πραγματοποίηση του συντονισμού οι τηλεθεατές των συγκεκριμένων περιοχών πρέπει να ακολουθήσουν τα εξής βήματα:

  • Να μεταβείτε στο μενού του δέκτη σας.
  • Να επιλέξετε «Εγκατάσταση» αν διαθέτετε αποκωδικοποιητή ή «Ρυθμίσεις» αν διαθέτετε τηλεόραση (ενδέχεται να χρησιμοποιούνται και διαφορετικές διατυπώσεις ανάλογα τον δέκτη).
  • Να πραγματοποιήσετε αυτόματο συντονισμό, όπου ο δέκτης αναζητά και αποθηκεύει στη μνήμη όλα τα διαθέσιμα προγράμματα είτε να πραγματοποιήσετε χειροκίνητο συντονισμό, όπου αποθηκεύει στη μνήμη τα προγράμματα συγκεκριμένης συχνότητας.
  • Στο τέλος της αναζήτησης πατάτε ΟΚ/ ΝΑΙ.
  • Επιλέγετε έξοδο (exit) ώστε να παρακολουθήσετε το πρόγραμμα που επιθυμείτε.
  • Σε περίπτωση που χρειαστεί, πραγματοποιήστε και επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις του δέκτη.
  • Από την καρτέλα Εργαλεία επιλέξτε Εργοστασιακές Ρυθμίσεις και πατήστε ΟΚ.
  • Επιβεβαιώστε την επιλογή σας πατώντας Ναι.
  • Εάν σας ζητηθεί κωδικός, πατήστε 0-0-0-0 ή 1-2-3-4.
  • Στην αρχική καρτέλα εγκατάστασης επιλέξτε τη γλώσσα που επιθυμείτε και πατήστε ΟΚ.
  • Όταν η αναζήτηση ολοκληρωθεί πατήστε ΟΚ για να παρακολουθήσετε το πρόγραμμα που επιθυμείτε.

Κάθε δέκτης ενδέχεται να παρουσιάζει διαφορές στα λεκτικά των επιλογών του Μενού του. Συνεπώς συμβουλευθείτε και τις Οδηγίες Χρήσης της συσκευής σας.

Τηλεόραση: Πιθανά προβλήματα και λύσεις μετά τον επανασυντονισμό στα κανάλια

Κατά τη διαδικασία του επανασυντονισμού ενδέχεται να υπάρξουν ορισμένα προβλήματα, τα οποία οφείλονται στον τρόπο που ο κάθε δέκτης αναζητά και αποθηκεύει τα ψηφιακά τηλεοπτικά προγράμματα.

Ακολουθούν κάποιες χαρακτηριστικές περιπτώσεις προβλημάτων επανασυντονισμού που ίσως αντιμετωπίσετε, μαζί με συμβουλές για την επίλυσή τους.

Μαύρη οθόνη μετά τον επανασυντονισμό: Ενδεχομένως ο δέκτης να κρατάει στη μνήμη του τα ήδη αποθηκευμένα προγράμματα στις παλιές συχνότητες (που είναι πλέον ανενεργές), με αποτέλεσμα να μην μπορεί να τα αποθηκεύσει εκ νέου.

Εάν συμβεί αυτό, προτείνεται η διαγραφή όλων των αποθηκευμένων προγραμμάτων και η πραγματοποίηση νέου συντονισμού.

Εναλλακτικά, μπορεί να γίνει επαναφορά του δέκτη στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις (συμβουλευτείτε τις οδηγίες χρήσης για τη διαδικασία) και στη συνέχεια πραγματοποίηση νέου συντονισμού.

Σε περίπτωση που μετά τον επανασυντονισμό βλέπετε σε κάποια κανάλια μαύρη οθόνη, το όνομα του σταθμού και ακούτε τον ήχο, τότε η συσκευή σας δεν υποστηρίζει τη λήψη των προγραμμάτων σε υψηλή ευκρίνεια (High Definition).

Μπορείτε να συνεχίσετε να παρακολουθείτε τα αγαπημένα σας προγράμματα σε τυπική ευκρίνεια ή εναλλακτικά να προμηθευτείτε εξωτερικό αποκωδικοποιητή που να υποστηρίζει τη λήψη σε Υψηλή Ευκρίνεια.

Τηλεόραση: Τέλος οι σειρές στο Netflix; Δείτε τι θα προβάλει πλέον

Η μεγάλη πτώση στις συνδρομές οδηγεί την πλατφόρμα σειρών και ταινιών να κάνει μια μεγάλη στροφή. Το Netflix προχωρά πλέον στην επένδυση προς τα βιντεοπαιχνίδια με στόχο να καλύψει την χασούρα από την μη ανανέωση των συνδρομών. Όλες οι εξελίξεις στο xristika.gr.

Τα κέρδη για την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου καταγράφηκαν στα 2,97 δολάρια ανά μετοχή, μειωμένα από τη μέση πρόβλεψη για κέρδη 3,16 δολαρίων ανά μετοχή, σύμφωνα με τους αναλυτές της αγοράς που έλαβαν μέρος σε μία έρευνα (Refinitiv)

Η Netflix ανακοίνωσε ότι θα ασχοληθεί ακόμη πιο ουσιαστικά με τα βιντεοπαιχνίδια, καθώς οι υπηρεσίες streaming για τις ταινίες και την τηλεόραση που προσφέρει εκτιμάται ότι θα έχουν αδύναμη αύξηση των συνδρομητών τους, εξαιτίας του αυξημένου ανταγωνισμού, αλλά και της άρσης των περιορισμών κατά της εξάπλωσης της πανδημίας COVID-19 στις ΗΠΑ.

Η τιμή των μετοχών της εταιρίας διακυμάνθηκε χθες, παραμένοντας ωστόσο σχεδόν σταθερή στα 531,10 δολάρια.

Τα κέρδη για την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου καταγράφηκαν στα 2,97 δολάρια ανά μετοχή, μειωμένα από τη μέση πρόβλεψη για κέρδη 3,16 δολαρίων ανά μετοχή, σύμφωνα με τους αναλυτές της αγοράς που έλαβαν μέρος σε μία έρευνα (Refinitiv).

Η Netflix βρίσκεται αντιμέτωπη με μία δραστική μείωση των νέων πελατών της, μετά τη θεαματική πορεία αύξησης των συνδρομητών της το 2020, η οποία πυροδοτήθηκε από τις εντολές παραμονής στο σπίτι, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση της COVID-19.

Στις ΗΠΑ και στον Καναδά, η Netflix ανέφερε μία μείωση περίπου 430.000 συνδρομητών στο δεύτερο τρίμηνο του 2021.

Η εταιρία, που θεωρείται πρωτοπόρος στην προσφορά υπηρεσιών μέσω τεχνολογίας streaming, ανακοίνωσε ότι βρίσκεται στα αρχικά στάδια για την επέκταση των υπηρεσιών της στον τομέα των βιντεοπαιχνιδιών, τα οποία θα είναι διαθέσιμα για τους συνδρομητές της χωρίς επιπλέον χρέωση.

Η Netflix θα επικεντρώσει αρχικά την προσοχή της στα βιντεοπαιχνίδια που μπορούν τρέξουν οι συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

«Θεωρούμε τα βιντεοπαιχνίδια ως μία νέα κατηγορία περιεχομένου για εμάς, που είναι όμοια με την επέκτασή μας στις αυθεντικές ταινίες, στις εφαρμογές animation και στις τηλεοπτικές εκπομπές χωρίς σενάριο», ανέφερε η εταιρία στην επιστολή της για το προηγούμενο τρίμηνο προς τους μετόχους της.

Η Netflix πειραματίστηκε στον τομέα των βιντεοπαιχνιδιών με μερικούς νέους τίτλους που συνδέθηκαν με εμπορικές επιτυχίες, συμπεριλαμβανομένων των τίτλων «Stranger Things» και «The Dark Crystal: Age of Resistance».

Μερικοί αναλυτές έχουν δηλώσει ότι η εταιρία, η οποία κυριαρχεί στον τομέα της προσφοράς των υπηρεσιών βίντεο μέσω της τεχνολογίας streaming, είναι αναγκαίο να βρει νέους τρόπους για την επανέναρξη των συνδρομών, έπειτα από χρόνια ταχείας αύξησής τους.

Σύμφωνα με την εταιρία έρευνας αγοράς eMarketer, το μερίδιο της Netflix στα έσοδα από τις συνδρομές για τις υπηρεσίες βίντεο μέσω τεχνολογίας streaming στην αγορά των ΗΠΑ θα μειωθεί στο 30,8% μέχρι τα τέλη του 2021, από περίπου 50% το 2018.

«Η Netflix είχε ένα ακόμη απογοητευτικό τρίμηνο, καθώς ο ανταγωνισμός στον τομέα της προσφοράς των υπηρεσιών μέσω τεχνολογίας streaming αναθερμαίνεται» σύμφωνα με τον Τζεσε Κόεν, υψηλόβαθμο αναλυτή του ιστότοπου οικονομικών ειδήσεων Investing.com.

«Η απουσία νέων επικείμενων εξελίξεων που θα λειτουργούσαν ως καταλύτες στην αύξηση του αριθμού των συνδρομητών είναι μία από τις κυριότερες αιτίες για τη σχετικά ήπια απόδοση της Netflix τη χρονιά αυτή», παρατήρησε ο ίδιος.

Τηλεόραση: Το χουνέρι από Nova και Cosmote TV στο Netflix

Οι… φωνές Nova και Cosmote TV έπιασαν τόπο και πλέον το Netflix είναι αντιμέτωπο με μια πρωτόγνωρη κατάσταση στην Ελλάδα! Διαβάστε στο xristika.gr τις εξελίξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για πρώτη φορά από την έναρξη των δραστηριοτήτων του στην Ελλάδα το Netflix θα κληθεί να πληρώσει φόρους.

Η πληρωμή θα αφορά το έτος 2020, με βάση τα στοιχεία που θα ανακοινώσει η εταιρεία.

Η εξέλιξη αυτή ικανοποιεί το πάγιο αίτημα του ΟΤΕ και της Forthnet για τη μείωση των συνθηκών άνισου ανταγωνισμού σε σχέση με τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των υπηρεσιών streaming και δεν αποδίδουν φόρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται εκ νέου το ενδεχόμενο να ζητηθεί από κάθε εταιρεία που παρέχει συνδρομητικές τηλεοπτικές υπηρεσίες να έχει ξεχωριστή εταιρεία για τη δραστηριότητα αυτή ή να αναρτώνται υποχρεωτικά τα στοιχεία κλάδου.